İy fikir.Benim gibi yap küçük küçük kımıldat fark etmiyolar öyle
Gelince bas bas bağırdı zaten. Manyak mısın niye itiyorsun diye? Ben sana yapma demedim mi bilmem neKız dikkat et amanbana da geçen gün bir enerji geldi salonu değiştirdim komple eşim diyor o koltukları nasıl ittin sen hamile hamile. Akşamı ölü gibi yatıyordum ama
Troitlerim normal canım dün geceden beri var karın batmaları çok şişkin ve gergin patlıcak gibi oda sancı ve batma yapıyor iştebirde t 3 t4 ve tsh değerine baktir guatr değerin attıysa da olur bu sorunlar benim ilk gebeligimde olmustu
Valla pazartesi oda gelecek. Mecbur yapılacak bunlar da işte. Erkek ya o yapacak illaBenim gibi yap küçük küçük kımıldat fark etmiyolar öyle
Kullanıyordum ama 10 gündür ara vermiştim kabızlık sorunumdan dolayı bugün tekrar başladım napıcağımı şaşırdım valla bir orta yolu yokA evet tabi demir vermemis miydi doktorun? Bende kronik demir eksikligi oldugu icin kullaniyorum arada hemen kendini cabuk yorulmayla belli ediyo ilk. Hatta bi kere degerim 3e dusmustu bayginlik gecirip gitmistim acile. Bosalan depoyu doldurmak onemli
Ayy benim eşimin abisinin eşi de hamileydi ama kız o kadar prenses yetiştirilmiş ki yerdeki süpürgeyi bile almaz kocasını çağırırdı o kaldırırdı. Üst çekmeceden bardak almak için bile kolunu kaldırmazdı neymiş bebek düşermiş.Gelince bas bas bağırdı zaten. Manyak mısın niye itiyorsun diye? Ben sana yapma demedim mi bilmem ne
Cok gecmis olsun canim . Rabbim sifa versin insallah. Benim agrilarim arttikca magnezyuma , calsiuma yoneliyorum bayagi hafifletiyor. Bilseydim boyle guzel etki ettigini gercekten diger hamileliklerimde de kullanirdim. Insallah seninde gecer biran once . Tansiyonuda devamli kontrol et , tekrar cikmaz umarim. Iki gundur okumayi bitiremedm ancak yazabildimTroitlerim normal canım dün geceden beri var karın batmaları çok şişkin ve gergin patlıcak gibi oda sancı ve batma yapıyor işte
Canım çok fazla kendini dinliyorsun ve psikolojikman çökertiyorsun kendini bi rahat bırak düşünme gelip geçecek hepsi şurda nasip olursa 3 ayımız kaldı Allahın izni ile onu da hayırlısı ile atlattık mı bidaha bebelere odaklanıcaz.Kullanıyordum ama 10 gündür ara vermiştim kabızlık sorunumdan dolayı bugün tekrar başladım napıcağımı şaşırdım valla bir orta yolu yok
Çok geçmiş olsun.Kızlar dün yazmıştım ağrılarım var çok diye kimse bakmamış ama ben buraya yazmak istedim tetanozun ikinci dozunu aşırı ağır geçirdim covidden beter oldum iki gündür kemiklerimin her zerresi çürümüş gibiydi ağrıyordu ağlaya ağlaya yatakta dönüp sabahı zor ettim ayakta duramıyorum felçli gibiydim ilk gece şiddetli sıtma tuttu ateşim fırlatı dün gecede covid testi verdim belirtilerini yaşıyorum diye,serum da yedim tansiyon 13/9'du doktor tansiyonunu kontrol altına aldım alman lazım 15 çıkarsa erken doğum riskin var dedi serumdan sonra ağrılar azda olsa hafifledi hala hafif ateş ve ağrılar devam ediyor covid testim çok şükür negatif ama covidden çok daha beter geçirdim bu tetanozun ikinci dozunu ikinciyi yaptıracaklar uyarım olsun herkesde aynı etkiyi yapmaya bilir ilk oğlumda hiçbirşey olmamıştı mesela, ama bu çok ağır oldu pişman oldum yaptırdığıma bebeğim bile doğru düzgün hareket etmedi sancılancı kasıldı sürekli çok zor bir süreçti benim için halada devam ediyor dua edin ağrılarım bitsin artık takatim kalmadı uykusuzluktan ağrılardan..
Valla ben bu kadar yemek yesem herhalde daha çok kilo alırım.selam herkesebaşka gebelik şekeri çıkan varsa diye güncelliyorum. yüklemede açlık normal ama 1. ve 2. saat değerlerim 219 ve 125 çıkmıştı. doktorum öncelikle diyetisyene yönlendirdi. bir hafta boyunca verilen diyetle birlikte insülin ölçümü yapıp not edicem. düzelmezse endokrinolojiye gitmem gerekecek insüline başlamak için sanıyorum. düzelirse böyle bir beslenmeyle devam edilecek. doğumdan sonra da hemen geçmeyebiliyomuş bir süre daha aynı şekilde devam etmek gerekebilirmiş..
diyetisyenin verdiği listeyi paylaşıyorum:
Kahvaltı (08.00-09.00)
1 Haşlanmış yumurta
2 ince dilim tam buğday / çavdar / tam tahıllı veya siyez ekmek
2 dilim beyaz peynir
7 adet zeytin veya 1 tatlı kaşığı şeker ilavesiz fıstık ezmesi
Ara Öğün (10.30-11.00)
2 tam ceviz
Öğle Yemeği (13.00-13.30)
8 kaşık az yağlı sebze yemeği
Bol salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile)
1 kase yoğurt (150 ml)
Ara Öğün (15.00-16.00)
10 adet çiğ badem + 1 porsiyon meyve
Akşam Yemeği (18.00-19.00)
3 köfte büyüklüğünde et / tavuk / balık
Bol salata ( 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile)
1 kase yoğurt veya 1 büyük bardak ayran
Ara Öğün 21.00
1 porsiyon meyve
1 su bardağı kefir / yoğurt / sütlü kahve
Not : Kızartma, tatlı, hamur işi, patates, pilav, makarna gibi diyetinizde yazmayan gıdaları tüketmeyin.
1 Porsiyon meyve : 1 küçük elma / 1 orta boy portakal / 1 çay bardağı ayıklanmış nar
Haftada 2 defa tercih edilebilecek meyveler : 1 küçük yerli muz / 1 kivi / 15 üzüm / 1 yemek kaşığı kuru üzüm
2 dilim ekmek yerine tercih edilebilecek besinler : 6 yemek kaşığı az yağlı bulgur pilavı / 6 yemek kaşığı tam buğday makarna / 1 tatlı patates
----------------------------------
bir de ben şimdiye kadar 10 kilo almış olduğum için de biraz endişeliydim ama diyetisyen de ideal olduğunu söyledi düşük kilo ile gebeliğe başladığım için. bmi değerine göre değerlendiriyolarmış.
Cok geçmiş olsun. Allah tez zamanda sifa versin.Kızlar dün yazmıştım ağrılarım var çok diye kimse bakmamış ama ben buraya yazmak istedim tetanozun ikinci dozunu aşırı ağır geçirdim covidden beter oldum iki gündür kemiklerimin her zerresi çürümüş gibiydi ağrıyordu ağlaya ağlaya yatakta dönüp sabahı zor ettim ayakta duramıyorum felçli gibiydim ilk gece şiddetli sıtma tuttu ateşim fırlatı dün gecede covid testi verdim belirtilerini yaşıyorum diye,serum da yedim tansiyon 13/9'du doktor tansiyonunu kontrol altına aldım alman lazım 15 çıkarsa erken doğum riskin var dedi serumdan sonra ağrılar azda olsa hafifledi hala hafif ateş ve ağrılar devam ediyor covid testim çok şükür negatif ama covidden çok daha beter geçirdim bu tetanozun ikinci dozunu ikinciyi yaptıracaklar uyarım olsun herkesde aynı etkiyi yapmaya bilir ilk oğlumda hiçbirşey olmamıştı mesela, ama bu çok ağır oldu pişman oldum yaptırdığıma bebeğim bile doğru düzgün hareket etmedi sancılancı kasıldı sürekli çok zor bir süreçti benim için halada devam ediyor dua edin ağrılarım bitsin artık takatim kalmadı uykusuzluktan ağrılardan..
Cok geçmiş olsun. Yataktan kalkmayın. Rahim ağzını vaginal kontrolü gerekmedikçe yaptırmayın. Kasılma varsa Adalat kullanın ve magnezyumu çoğaltmak lazım.selam kizlar 25+4 göbeği atiyorum size. rahim agzim 22 mme düştüğü için bana yatak istirahati verildi. kontroller 2 haftada bir. zaten yatiyordum artık sadece wc ve yemek yemek icin kalkiyorum
Yaaa bu harikaymışOğluma ilk defa mavi bişey aldımçok beğendim kalitesini rengini desenlerini aslında çok mavi değil ama foto da mavi çıkıyor C chloen sen istemiştin dimi fotoğrafını ya da ben yanlış hatırladım bilemiyorum inşallah isteyen arkadaş görür fotoğrafını
Eki Görüntüle 2960083
rahim agzinin olcusunu yukardan goremiyor doktorum bebekler kapatiyor görüntüyü mecbur alttan bakiyor ama hic bastırmiyor. kasilma tam istirahate gectigimden beri daha az gunde 4-5 kere. magnezgyumumu değiştirdim o da iyi gelmis olabilir. sagolun insallah 34u görürümCok geçmiş olsun. Yataktan kalkmayın. Rahim ağzını vaginal kontrolü gerekmedikçe yaptırmayın. Kasılma varsa Adalat kullanın ve magnezyumu çoğaltmak lazım.
Benim 14mm di 25+1 de
34 + bebegim dünya ya geldi.
Yatarak gecirirseniz inşallah birsey olmaz
Maşallah maşallah canım senin ikizdi dimiselam kizlar 25+4 göbeği atiyorum size. rahim agzim 22 mme düştüğü için bana yatak istirahati verildi. kontroller 2 haftada bir. zaten yatiyordum artık sadece wc ve yemek yemek icin kalkiyorum
evet ikiz. insallah 34u görürüm artik evde yatmaktan zaman mekan algisini kaybettimM
Maşallah maşallah canım senin ikizdi dimisiz yeter kii iyi olunda azıcık yat dinlen artık bu saatten sonra inşallah sıkıntısız sağlıkla kavuşursunuz
Canım ismini yanlış hatırlamışım yanlış arkadaşı etiketlemişimTamam canım gelir gelmez atıyorum inşallah adını unutmam bugün ilk defa kendi telefon numaramı unuttum çok şaşırdım kesinlikle hatırlayamadım
Görürsün ve göreceksin inşallah belki daha fazlasını bile göreceksinevet ikiz. insallah 34u görürüm artik evde yatmaktan zaman mekan algisini kaybettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?