2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kegel egzersizlerini öneriyorlar aslında bu sarkmalar için. Ağırlık toplarından. Ben alacağım setini doğuma yakın.
Bende yapmayı düşünüyorum eğer ki doktorum 36. Haftadan sonra normal doğum gözüküyor derse başlarım. Bana göre sezeryan daha zor sonuçta ameliyat ve ben hayatımda ameliyat olmayı bırakın kolonoskopi olduğum zamanda sadece ufacıcık narkoz yedim işlem bittiğinde hemen uyandım ama onda bile dünyam karardı o yüzden sezeryandan korkuyorum olanları ve olmak isteyenleri de gerçekten tebrik ediyorum bana göre sezeryan normal doğuma göre daha cesur işi. Ben korktuğum için normal istiyorum. Geçen kv ye kp demiş sezeryan olsa daha iyi değil mi acı çekmesin diye kv o korkuyo sezeryandan ameliyat sonuçta kızın yanında sakın söyleme demiş eşim de senin için normal doğum daha iyi hem canın çok tatlı hem çok nazlısın hem çok korkuyorsun korkuyla girince daha kötü olursun zaten diyo İnşallah normal doğum nasip olur gerçekten korkuyorum sezeryandan ama asla ön yargılı değilim

Idrar kacirmamak için doğum sonrasın da en az 6 hafta egzersiz yapmak gerekiyor.
Bizim burda sigorta karşılıyor. Kızım dan sonra ben gittim. Cok iyi oluyor. Hareketler bel ağrısına da.cok iyi geliyor.
Canım nereye başvurmamız gerek bunun için benim doğumdan sonra idrar kaçırma sorunum oldu

Bende sezaryene olumlu bakmıyorum çok sonrasında toparlanma zor olur diye. Epiduralli normal yaparım diye düşünüyorum bir aksilik çıkmazsa. Sağ salim atlatalım da hepimiz şu doğumu ben başka bir şey istemiyorum. Nasıl büyüyor gözümde.

Spinal sezaryen olabilir epidural sezaryenda. Normal doğum olmazsa tabi. Genel anestezi 2 kere aldım, bir daha almak istemiyorum işin aslı. Direk kusarak atiyorum gerçi ben narkozu hemen de. O ilk ameliyathane çıkışı uyandirmalari çok kotu. Hemşire sakın kusma dedi bana, kusmustum

Hanimlar iyi sabahlar uzun ara sonucu kısa bir özet geçmek için yazıyorum şeker yüklemeyi dün yaptırdım sonuxlar gayet normal. Gerçi doktorla daha konuşmadım ama kendi incelememle gayet iyiydi hastane sonrasında yetmez deyip Kivanc beyimin odası için mağazaya gittik artık en sonunda kararımızı verip sipariş verebildik biz çok beğendik umarım miniğim de beğenir anne yani için küçük bişey kayinvalideler almıştı zaten odasına da Montessori tercih ettik. Şimdilik bizde durumlar böyle sizler nasılsınız neler yaptınız???

Canım tabii ki haklılık payları olabilir. Annen kendi deneyiminden yola çıkarak yavrusunu korumak istiyor. İnan ben de olursa öyle ben de kızıma derim. Ama dışardan birine demem mesela. Kendi başından geçse yine anlarım ama tutup da komşusundan konuya girmesi beni çok irrite etti.

Bi de bunu yapan hep kadınlar. Kendileri de doğum yapmış olanlar. Doğum şeklinin diğer şeylere göre çok önemsiz kaldığını farkedememişler ona üzülüyorum. Çocuğumu sağlıkla kucağıma alayım başka bişey düşünmem. Bu sezaryen de olur vajinal de olur

Canım bunu pozitf bi örnek olarak yazıyorum. Bu miniğime hamile kalmadan önce spiral vardı bende . İlk kızımın doğumundan hemen sonra taktırdım 6 yıl beraber yaşadık çıkartmaya gittiğimde doğum yaptığım doktoruma gitmiştim.şimdi de doktorum kendisi. Vajinal doğum yaptığımı başta hatırlamadı sezaryen mi yapmıştık dedi. Sonra da nasıl güzel doğurtmuşum rahimde hiç bi tahribat yok dikiş izi bile yok dedi. Sonra hatırladı zaten ben anlatınca. Ne rahat doğurmuştun sen diyo 2 dikişim vardı ve o zaman doktorum onu rutin olarak atıyorum demişti. İnşallah bu sefer vajinal olursa kesisiz istiyorum.
Ama her doğum farklı. Bana sezaryen derlerse 1 dk bile düşünmem onun da iyi tarafları çok çünkü. Hemen ohh ne güzel sezaryen olcam derim çünkü annelik bardağın dolu tarafına bakrsak mükemmel diğer tarafı görürsek o boşlukta boğulmak an meselesi

Şaka yapıyosun erkeğin karıştığını da ilk defa duyuyorum milli mesele olmuş meğer
Hiç de öyle değil hem. Ben vajinal yaptım sütüm 2 gün sonra geldi. Sezaryen yapanların doğurur doğurmaz şıpır şıpır sütleri damladı. Bebekle çıktığı yerin bağ kurmakla ne alakası var
O zaman ben vajinal doğurayım çocukla gram ilgilenmeyeyim yine de bağım süper mi oluyo. O kadar sinir oluyorum ki karışanlara şöyle.
Annene kızma ama . Anne işte Kendisi iyisinin o olduğunu düşünüyo senin için de öyle istiyo. Analık duygusu ağzımı tutayım desen de tutturmuyo, kendimden biliyorum hep bi koruma iç güdüsü.

Son düzenleme:
Tabi canım, herkesin üstüne vazife bizim nasil doğuracağımiz

Ya ben karışmam nasil doguracagina şahsen. Hangisi onun için en iyisiyse doktoru ile kendi karar versin. Benim anneme kızdığım nokta, doğru dürüst bilgi sahibi olmadan yorum yapması. Hayır cahil bir kadın da değil normalde, kitap da okur. 2 kere normal doğum yaptı o. Sezaryen yapanlar ayağa kalkamasi hemen sulalede yıllar evvel oldu hepsi de. Sezaryende doktorun bebeği alıp kapattigini düşünüyor. Plesantayi falan almadığını ona kızıyorum ben. Ordan burdan duyduğun seylerle gelme bana diye.
Bir de sarı tülbent olayı çıktı başımıza. İddialasiyor benle o gün. Bebek sarilikli doğmaz, üstüne tülbent ortucez sarılık olmasın. Ya diyorum her bebek sarilikli ve kalbi delik doğar, ikisi de geçer bir şekilde hemen. Yok diyor sizde yoktu. Üstünüze tülbent örttüm ben. İnternetten bsktim, aşırı tehlikeli bir şeymiş o. Attım doktor yazısını, yanlış biliyor onlar diyor

İnşallah sağlıklı bir hamilelik geçireceksiniz. bel ağrınız çok oluyor mu? Ben 1 bebeyle öldüm bittim diyorum ağrılardan sizi düşünemiyorum
teşekkür ederim. ayakta durmadigim icin hatta 10 dkdan fazla oturamadigim icin bel agrim olmuyor. vajinada zonklama ve baski basliyor hemen.

Doktorlar için benim kv de yanlış biliyor onlar çok biliyor onlar gibi söylemler kullaniyor Benim hamilelik haberini aldiklarinda kv annemi aramış sezeryan dogursun normal doguramaz demis annemde nasil istiyorsa öyle dogurur ona kalmis bize soz soylemek düşmez demiş annem hiç bisey demiyor ama normal olacak olsaydim eşim karşı çıkardı normal doğumdan çok korkuyor adam sanki o doğuracak

Minnosum ben 75lik ictim. Ona göre değerler normal dedi doktorum ama detaylı pazartesi konusucaz. Sen 50 lik mi icmistin icilen olcuye gore degerler degisiyomus bende bilmeden internetten bakıp korktum doktor yazana kadar. Aslında sana soyle bi faydası olucak kilo alımın yavaslicak yuksek ihtimal sağlıklı beslenecegin icin. Stres olma o da yukseltiyomus. Ve dikkat edince dusuyomus bu gebelik şekeri oyle okudum

Bu nasıl bir netlik o doguramaz böyle dogursun ya buna doktorla beraber ancak siz karar verebilirsiniz sizin için hangisi doğruysa ona göre hareket edersiniz öyle değil mi?

hah süperr yok ben de 75lik içtim ama benim senin gibi sınırda değildi zaten yüksekti. evet cidden stres de yapmamak lazım doğru diyosun etkiler

Vardır araştırmak lazım. Youtube video larida vardır mutlaka bakmak lazim

Bu nasıl bir netlik o doguramaz böyle dogursun ya buna doktorla beraber ancak siz karar verebilirsiniz sizin için hangisi doğruysa ona göre hareket edersiniz öyle değil mi?

İnsanlar iste bayiliyorlar herseye konusmaya fikirleri olsada olmasada mutlaka yorumlari var ben herkese gülüp geçiyorum veya sezeryan doğum yapacağım diyince ay oyle olmaz diyenlere fikrini sordugumu hatırlamıyorum bizim kararmiz bu falan diyorum iyi oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…