Öyle bir şeydir umarım ya, anlamadım, vajina dudaklarım zonkluyo gibi böyle hareket ettikce cok ilgincBebişkonun ayakları asagidaysa belki ondan ağrı oluyodur minnoşum
Ben de takip ediyorum simdi durumu, öyle sürkeli degil, cok ayakta kalınca veya bacaklarımı oynatınca falan oluyor. Başka agrım sızım olmadıgından doktor da yazmak istemedim haftasonu diye, eğer geçmezse belki yarın veya salı bir sorarımBen de geçen hafta yaşamıştım. Bence rahim büyüdükçe vücut doğuma hazırlandıkça oluyo. Bu hafta o kayboldu. Dediğin gibi ayakta çok kaldığımda oluyordu
Ya bazi seyler aliskanlik olmusTabi canım, herkesin üstüne vazife bizim nasil doğuracağımiz
Ya ben karışmam nasil doguracagina şahsen. Hangisi onun için en iyisiyse doktoru ile kendi karar versin. Benim anneme kızdığım nokta, doğru dürüst bilgi sahibi olmadan yorum yapması. Hayır cahil bir kadın da değil normalde, kitap da okur. 2 kere normal doğum yaptı o. Sezaryen yapanlar ayağa kalkamasi hemen sulalede yıllar evvel oldu hepsi de. Sezaryende doktorun bebeği alıp kapattigini düşünüyor. Plesantayi falan almadığınıona kızıyorum ben. Ordan burdan duyduğun seylerle gelme bana diye.
Bir de sarı tülbent olayı çıktı başımıza. İddialasiyor benle o gün. Bebek sarilikli doğmaz, üstüne tülbent ortucez sarılık olmasın.Ya diyorum her bebek sarilikli ve kalbi delik doğar, ikisi de geçer bir şekilde hemen. Yok diyor sizde yoktu. Üstünüze tülbent örttüm ben. İnternetten bsktim, aşırı tehlikeli bir şeymiş o. Attım doktor yazısını, yanlış biliyor onlar diyor
Çok teşekkür ederimEn erken doğumdan 6 hafta sonra oluyor.
Ebe niz varsa ona sorabilirsiniz.
Yoksa oturduğunuz şehirde mutlaka Hebammenpraxis vardır onlardan bilgi alabilirsiniz.
Rückbildungsgymastik olarak geçiyor.
Doğumdan sonra rahim tekrar yerine çıksın ve idrar kesesi kasları güçlensin diye. Karin kasları. Ve bel sırt kasları çalıştırılıyor. Bu gymnastik cok önemli. Mutlaka yapmanizi öneririm.
Benim bir ara cok siddetli oldu dediginiz gibi tam ama kemiklerim de aciyordu morarmisti sanki. Sonra doktor biraz hayatina fren yap dedi birde sık dogum yaptigin icin oluyor dediKızlar vajinasında ağrı olan var mı? Nasıl anlatsam cok bilemedim ama tam aşağıdaki yer. Bacak arası kısmında ağrı var benim 2 gündür. Çok yürüyünce, ayakta kalınca, oturup kalkerken vs bi değişik agrı hissediyorum tam aşağıda orta taraflarda.
Kasık agrısı veya bel agrısı yok. Sadece vajina agrısı.
Ay çatı agrısı dedikleri böyle bir şey mi acaba? Var mı bunu yaşayan
Canım benim ev 5.kat, merdivenden zarar olmaz diye düşünüyorum ama hiç doktora danışmadım. Son aylar için bir danışayım, aklıma gelmemiş
Canım kırmızı lekelenme mi, akıntı gibi değil di mi? Gecmiş olsun, doktorun risk görse acile cagırırdı.
Ben de 2 gündür çocugu eskisi gibi hissedemiyorum. Çok seyrek bi iki dokunuş.Yarın gidicem bu gidişle, içim rahat etmedi bir türlü. Bugün hep diken üstündeydimhani detaylı sonrası rahatlıyorduk, endişeler bitmiyormuş.
O zaman anatomik olabilir demislerdi. Cok sık Tüp bebek tedavisi gördüğüm için ondan olabilir demislerdi. Hic sancim olmamıştı ama bebeğin kafasi 20 haftadan itibaren aşağıdadı ve ben çok aşağıda his ediyordum. O zaman çalışıyordum ama işim masa başında olduğu için çok yorucu değildi. Progestan bende alerji ve daha fazla akıntı yapıyordu sürekli kaşıntı mantar olduğu için doktorum kullanmamız daha kötü olur demişti.Çalışıyormuş canım? Kisalmaya sebep söyledim Dr? Yada dahada kisalmasin diye bı öneride bulundum progestan falan kullaniyormusun sürekli istirahat halinde misin.insallah kisalmamistir
Bu kadar olurr ben de öyleyim göğüslerimin arasında terKızlar 2 gecedir bi terle uyanıyorum. Sadece göğüs arasında ama başka bi yerimde yok. Baya ıslak ıslak uyanıyorum hem de. İlkinde hiç hatırlamıyorum var mı bu durumu yaşayandesem ki göğüslerim büyük ama yok öyle de değil yani
Yardımcı olabiliyorsam cok sevindim.
Benim normalde küçüktüler şu an 2 beden büyüdüler ama arası terleyecek kadar da değiller yaniBu kadar olurr ben de öyleyim göğüslerimin arasında terbenimkiler büyüktür hamilelikle beraber iyice iyice büyüdü ama normalde olmayan bişeydi. Baya yukarıdan aşağıya arası terliyo başka biyerde hiç bişey yok
Oluyorsun gercekten canim cok sagolYardımcı olabiliyorsam cok sevindim.
Aslında bunu sizlere kadın doktorunuz anlatması gerekiyordu.
Benim alışveriş hâlâ duruyor.
Bu günlerde kızıma yatak bakıyorum. Biraz özel olsun istiyorum. Bebek gelince yatağımı neden aldınız diye üzülsün istemiyorum.
Beğendiğim yataklarda biraz tuzlu ama cok kaliteli..karar veremiyorum o yüzden.
Insan cok hevesleniyor bebek kiyafetlerine . Cok tatli oluyorlar minik minikEvet çok iyi oluyor böyle bilgiler@azaria Allah razı olsun
Geçen aldım bi iki parça bişeyler canım buldukça depoluyorum
Bebeğin rengi net belli olmuyormuş onun yanında. Kesinlikle bağlamayın diyorlar. Bir de galiba sıkıştırıyormus çocuğu.Ya bazi seyler aliskanlik olmuskendi bildiklerini degistirmez buyukler. Bazilari inaniyormus gibi yapar ama yine kendi bildiklerinin dogru oldugunu dusunur. Sari tülbent olayi banada hep sacma geldi ama neden zararliymis acaba bende bir arastirayim bilgimiz olsun
Doktordan doktora göre değişiyor gerçekten.Oluyorsun gercekten canim cok sagol3.dogumum olacak Almanyada ama kendi doktorum hic boyle seyler soylemedi. Ben duyduklarimi soruyorum sadece ,oda cevapliyor . Dogum sonrasi icin bilgi vermedi hic. Sana gelen yardimci kisi nasil ? Islerin hafifledi mi ?
Guzel seyler gercekten pahali oluyorinsallah uyguna bulursun aradigini.
Bebis alisverisi yapacak misin ? Dogduktan sonra alisveris yapmakda ayri bir heyecan olur
Kız bisey olsa bana olurduMerdiven çıkmak zararli mi biliyo musunuz? Yuruyuse cikiyorum her gun ama yurudugum alanda merdiven de var 2 kata denk geliyodur belki biraz fazladir. 2 tur yurudugum dusunulurse gunde 4 5 kat merdiven cikiyorum diyelim
Aaa oyle miBebeğin rengi net belli olmuyormuş onun yanında. Kesinlikle bağlamayın diyorlar. Bir de galiba sıkıştırıyormus çocuğu.
Maalesef bnde öyleyim .Ben neden doymuyorum ve sürekli açımAğlicam artık gerçekten yemek yiyorum 1 saat geçmeden gene acıkıyorum şuan evde yiyebilecek sağlıklı bişey de yok Ay sonlarını sevmiyorum bitmedi şu Kasım bi türlü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?