Sagol canım, biraz da olsa ferahladım.Sen yine arkadasından bir detay öğrenirsen bana yaz. Zaten hiçbir şey %100 değil ki, fetal dnada bile yanıldı diyenler okudum ekşi sözlükte bir sürü. Allah'a emanetiz, sağlıkla kucağımıza alalım inşallah.ayy öyle mi bak geçen hafta bir arkadaşım detaylıya girdi ikili sonucu 1180:1 çıkmıştı ona da aynısı denmiş fetal dna önerilmiş ama burun ense ölçüleri normal bu parlaklık 10 belirtiden sadece 1 tanesi ve en önemsizi şu an bir anlam ifade etmiyor diye de eklemiş sadece söylemek zorunda olduğum için söylüyorum demiş
sende de kapı gibi negatif sonuçlar var ölçümlerde normal çok şüküür o parlaklık her 10 hamileden 5inde varmış artık
Canım öncelikle korkma. 21.haftada detaylıya girdim başka bir doktor baktı ve bizim kuzuda da parlaklık çıktı. Hatta ben gitmeden eşime demiştim forumda çok okudum parlaklık çıkabilir vs diye çıktı da nitekim. Ama doktor bu Türklerin çoğunda rastladığımız bir durum muhtemelen doğumda geçer dedi. Fetal dns testini sordu yaptırdığımızı ve temiz çıktığını söyleyince o zaman sakın canınızı sıkmayın en kötü doğunca ameliyat ediyoruz ama gerek bile kalmıyor dedi. Sonra hemen kendi doktorumuza gösterdik detaylı sonucunu. O da eğer fetal dna testi yapmasaydık bu durum down belirtileri arasında yer alır şüphelenirdim dedi. ( Ama benim kendi doktorum ekstra evhamlı bi doktor onu da belirtiyim ) neyse 25+4 tü sanırım son gittiğimizde o zamanda kendi doktorumuz ultrasonda yine gördü o parlaklığı bize de gösterdi hatta. İğne ucu kadar biseydi küçülmüş yani. Büyük ihtimal geçicek ama takipte kalalım, her kontrolde ben söylicem vs dedi. Biraz uzun anlattım ama parlaklikla aynı dedigin icin yazmak istedimBiraz canım sıkıldı. Şimdi internetten baktım parlaklık ve kireclenme aynıymış. Bir prof dinledim down sendromu belirtisi, fetal dna ile birlikte degerlendirilmeli diyor. Fetal dna iyi çıkmıştı. Allahın takdiri, sağlıkla kucağımıza alalım inşallah.
Parlaklık yaşayan başkaları da olmuştu grupta. Bana yazsın gören olursa. Detaylı inceleyen dr söylemedi bile herhalde baska bulgularla inceleyerek yorumluyorlar, gerekli görürse söylüyorlar. Fetal dna yaptırmasam isterlerdi bu aşamada, iyi ki yaptırmışım. Daha çok stres olurdum.
Bi de down için endiseleniyorsan, allah korusun öyle bi durum olsa ayrıntılı da anlardı doktorun. Artık burunları vs netleşti çünkü.Sagol canım, biraz da olsa ferahladım.Sen yine arkadasından bir detay öğrenirsen bana yaz. Zaten hiçbir şey %100 değil ki, fetal dnada bile yanıldı diyenler okudum ekşi sözlükte bir sürü. Allah'a emanetiz, sağlıkla kucağımıza alalım inşallah.
Bir de foto falan alamayınca bugün gergin çıktım muayeneden nedense. Bir yüzünü gösterseydi rahatlardım belki
kesin ondann yavrum eşek sıpası anasını hasret bırakıyor kendine sonraki kontrole ne zaman gideceksinSagol canım, biraz da olsa ferahladım.Sen yine arkadasından bir detay öğrenirsen bana yaz. Zaten hiçbir şey %100 değil ki, fetal dnada bile yanıldı diyenler okudum ekşi sözlükte bir sürü. Allah'a emanetiz, sağlıkla kucağımıza alalım inşallah.
Bir de foto falan alamayınca bugün gergin çıktım muayeneden nedense. Bir yüzünü gösterseydi rahatlardım belki
O zaman ben sana söyleyeyim de duy . Kardeşim de sezo oldu nerdeyse hiç sütü yoktu . Hastane hemşireleri de çok diretti mama vermemek için en sonunda bir gün icerisi de 10 ml 10 ml farklı saatlerde siringayla verdiler . Mama goturmedik biz hastaneye onlar hazırlayıp getirdi . Hatta hastaneden çıkınca da biz bı paket aldık 110 lira mi neydi . Ben evde 5 ml yapayimda siringayla vereyim dedim . Nasıl bı mama yaptıysam artık çocuk tövbe etti mamayaya daha sezo olup mamasız duran çocuk duymadım hazır dursunonalrı nfiyatı da kduuruyomuşş duyduğuma göreee
Çok sagol canım, aynı tedirginliği yasamışız. Fetal dnayı amerikaya göndermedim, ankaraya gidenden yaptırdım. Benim drda ona güvendi ama acaba o da dogrumudur dedim. Bir de bugün çok negatifim nedense, yarın daha mantıklı düşünürüm. İyi ki yazdın canım, çok sağolCanım öncelikle korkma. 21.haftada detaylıya girdim başka bir doktor baktı ve bizim kuzuda da parlaklık çıktı. Hatta ben gitmeden eşime demiştim forumda çok okudum parlaklık çıkabilir vs diye çıktı da nitekim. Ama doktor bu Türklerin çoğunda rastladığımız bir durum muhtemelen doğumda geçer dedi. Fetal dns testini sordu yaptırdığımızı ve temiz çıktığını söyleyince o zaman sakın canınızı sıkmayın en kötü doğunca ameliyat ediyoruz ama gerek bile kalmıyor dedi. Sonra hemen kendi doktorumuza gösterdik detaylı sonucunu. O da eğer fetal dna testi yapmasaydık bu durum down belirtileri arasında yer alır şüphelenirdim dedi. ( Ama benim kendi doktorum ekstra evhamlı bi doktor onu da belirtiyim ) neyse 25+4 tü sanırım son gittiğimizde o zamanda kendi doktorumuz ultrasonda yine gördü o parlaklığı bize de gösterdi hatta. İğne ucu kadar biseydi küçülmüş yani. Büyük ihtimal geçicek ama takipte kalalım, her kontrolde ben söylicem vs dedi. Biraz uzun anlattım ama parlaklikla aynı dedigin icin yazmak istedim
Canım perinatolog kontrolü gecti benim, ama şimdi sakin kafa okuycam bir raporu. Orada birsey söylemedi çünkü. Hatta benim kontrol drum da, perinatolog söyledi sandım ondan söyledim. Normalde söylemememiz lazım, aileler panik yapıyor dedi. Senin dediğinle tutarlı yani. Cidden hormonlar vs hasasız biraz, herseyi kafaya takma potansiyelimiz var.kesin ondann yavrum eşek sıpası anasını hasret bırakıyor kendine sonraki kontrole ne zaman gideceksin
çiko miko yedin mi muayene öncesinde
arkadaşım da tekrar bir detaylıya girerim olmadı dedi çünkü perinatolog kontrol sırasında doktor bi terslik görürse bana yönlendirir tekrar şu an bir sorun var diyemem sana çünkü yok ama rapora yazmak zorunda olduğum için açıklıyorum yoksa demezdim bile demiş
Kireçlenme mevzunusu hiç duymadım canım umarım önemli değildir.Kızlar şimdi drdan geldim. Aylık kontrole gittim.
Dr. Bebeğin kalbinde kireçlenme var dedi. Hiç başına gelen oldu mu? Önemli bir durum değil dedi ama ben kafama taktım tabii.
Bir de eliyle yüzünü kapamış hiçbir foto alamadım. Böyle yüzünü göstermeyince de endişe ettim nedense? Sizde de oluyor mu bu, arkasını döndü falan.
33,5 cm, 1 kg olmuş. Benim aldıgım kiloyu fazla buldu. Max 16 kg hedef koydu. 13 kg çıktım hastanede, evde de 12 kg çıkıyor zaten. Ayda 1 kiloyu nasıl dengeliycem bilmem
Şeker için açlık, tokluk veya 50lik yapalım dedi. Ben ilk etapta açlık tokluk istedim. Değerler iyi çıkmazsa seker yükleyerek bakıcaz.
Z zahrada kuzu facebookta emzirme akedemisi diye bi grup var inceleyin isterseniz bigelirse sevinirim beslensin ufaklık gelmezse de oh boşa gitmedi bunca biboş der yine sevinirim ajsdajkdha
Gecmis olsun ya ben de onu dicektim bu çok sık görülen bir sey hatta soylemiyolarmis genelde o yuzden ki soylenen de cok okudum simdiye kadar sonradan kayboluyomus genelde. Hic canini sıkma fatal dna da yaptirdinCanım perinatolog kontrolü gecti benim, ama şimdi sakin kafa okuycam bir raporu. Orada birsey söylemedi çünkü. Hatta benim kontrol drum da, perinatolog söyledi sandım ondan söyledim. Normalde söylemememiz lazım, aileler panik yapıyor dedi. Senin dediğinle tutarlı yani. Cidden hormonlar vs hasasız biraz, herseyi kafaya takma potansiyelimiz var.
Ya cok tesekkur ederim o senin guzel bakisindandirAnammm ne kadar sivri karnın maşallah11 kilo almış halim buysa kendime azıcık üzüldüm maşallah arkadaşım çok güzelsin
Canım mama falan almamama almayı düşündüm onların son kullanma tarihi uzun mu oluyo
Mama stoku yapmak mantıklı değil.ben paraları borsada batırıyorum onun yerine çocuğa harcayayım daha iyi
bu aldıklarım dolardan çok getiri getirdi şimdiki fiyatlarıyla he
ama ciddi soruyorum bu bebekler hiç mi mama içmiyo ya 1-2 aylık düşünmeyin uzun süre düşünün
Alma canım. Evet pahalı o vitamin takviyeleri veya doğal gaz damlaları, diş damlaları falan ama yapacak bir şey yok. Her bebek kendine göre özel. Hepsinin doktoru farklı olacak. Tüm bu takviyeleri bebeğimize özel olarak kendi doktoru önermeli. Çocuk doktorumuz ne derse ogeçen eşim diyordu ki, çocuk doğduktan sonra kesin kullanılacak vitamin, takviye vs. gibi şeyler var mı? ilaçlara ciddi zamlar gelmiş, daha da gelecekmiş diyorlar. Alıp stok yaparsak diyordu, var mı böyle almamız gerecek pahalı takviyeler biliyor musunuz?
Yok eğer sabit olarak kullanılan bir şey varsa diye dedimde yok sanırımAlma canım. Evet pahalı o vitamin takviyeleri veya doğal gaz damlaları, diş damlaları falan ama yapacak bir şey yok. Her bebek kendine göre özel. Hepsinin doktoru farklı olacak. Tüm bu takviyeleri bebeğimize özel olarak kendi doktoru önermeli. Çocuk doktorumuz ne derse oşimdiden bir şey almanı önermem.
Sudocrem indirimi;
Sudocrem Pişik Kremi ve Bebek Bakım Kremi 60 gr x 2
Aynı şeyi eşimde dedi sordu hattageçen eşim diyordu ki, çocuk doğduktan sonra kesin kullanılacak vitamin, takviye vs. gibi şeyler var mı? ilaçlara ciddi zamlar gelmiş, daha da gelecekmiş diyorlar. Alıp stok yaparsak diyordu, var mı böyle almamız gerecek pahalı takviyeler biliyor musunuz?
Hahaha süper bu daha iyiymiş alıyım bende o zaman
görüyor ve indirim arttırıyorum ajksdhajk
napıyosun kuduruk kızzzz nerelerdesiiinAynı şeyi eşimde dedi sordu hattabenim vitaminleri doğuma kadar stokladı ama bebek için sadece doktorlar d vitamini veriyomuş canım .onun için biz almadık bebek için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?