2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Aaa oyle mi bende ayni , akinti degilde devamli altima kaciriyormusum gibi islak akinti oluyor. Benim doktorum birseyi sormadikca soylemiyor ki . Keske onuda sorsaydim. Ama daha kontrolümede cok var. Zaten kontrole gittigimde artik 39 haftalik olacagim. Allahim saglicakla dogsun bu bebisler artik Rüyamda dogum yapmistim ve bebek kucagimdaydi . Plesantayi cikarmamisti henuz doktor, onu bekliyordum cok guzeldi

Yarın sorcam az ama ne kadar az ölçü ne hiiç sormadım şoktan sjdjsek
Bende sorucam yrn 5 ın altı olunca sıkıntı oluyomuş galıba ama arttıranlarda varmış
Bende de bu şekilde ağrılar var.Ama kontrolüm çarşamba.Merak da ediyorum artık.Cidden mart anneleri hep şubat anneleri oldu.
duzenlı aralıklarla gelmesı sıkıntıymıs ama bence ayırt etmesı okadarda kolay degıl

Meraba. Ilk suyun azaldigini kacinci haftada öğrendiniz. Ben 19 haftalikken suyumun alt sinira yakin oldugunu ovrendim ve perinatoloji doktoruna muayene olmaya basladim. O da 5 in altina duserse o zmn erken dogum dusunebiliriz dedi. Tabi bebegin durumu bunu belirleyecek dedi.29 haftam bitti. 10 gun kadar gelisimi de geriden bebegimin. 3 gün once kontrole gitti.6.35 e dusmus suyu. 3 hafta once 9 kusurlerdeydi. Doguma kadar bu hizda dusme ihtimali var mi acaba cok tedirginim

Kızlar Türkiye’de ki doktorlara şükredin ben Danimarka’da yaşayan biri olarak Türkiye’de ki kontrollere özeniyorum resmen. Her kontrolde ultrason ve nstye bakıyorlar. Bana son haftalar diye sık kontrol edeceklerini söylediler ve 2 haftada bir çağırdılar ve sandığınız gibi ultrasonla bakmıyorlar. Mezurayla ölçüyorlar karını bebeğin kilosunu ordan tahmin ediyorlar elleriyle bebeğin pozisyonuna bakıyorlar. Allahtan bir kalp atışını dinliyorlar o kadar. Nasılsın iyi misin ağrıların var mı bu en son nstye bağırsak enfeksiyonu geçirdim gece acil ebeye gittiğimde taktılar ilk ve sondu. Ultrasonda o zaman baktılar. O yüzden şuan da Türkiye de kontrole girmek o kadar isterdim kiiii

Şu geliyor dediğiniz akıntı olmasın bende her sabah geliyor baya su gibi ama emin olmak için elimi sürdüm hafifçe yapışkan bildiğim kadarıyla su akışkan oluyor

Bende de aynı baskı var resmen tuvaletten kaçarak uzaklaşıyorum sanki aşağıya gelecekmis gibi bı hissiyat oluşuyor. Doktorum 36 hafta bitmesine rağmen nst de istemedi. Umarım farketmedigim bir sancı durumu falan yoktur

Size geniş çaplı listemi atıyorum benim hastane ev arası uzak eşya getirecek kimse de yok ondan baya geniş kapsamlı aldım yanıma hazırlamayanlar eleye eleye koyarr örnek olsunnn

URİŞ
10lu hastane çıkışı isimli
8li hastane çıkışı
3 tane 5li takım
2 tulum, yedek eldiven, çorap
2 omuz mendili
8 ağız mendili
1 nohut battaniye
1 orta ince battaniye
3 müslin bez ince

Biberon
Kaşık biberon
2 emzik
Pişik önleyici krem
Sudocrem
30 bez
2 paket ıslak mendik
5 alt açma örtüsü
Aspiratör
Fizyolojik serum
Pamuk
Puset, örtüsü, içine çıkarken kalın tulum

Benn

1 gecelik
1 çekim geceliği
3 pijama önden düğmeli
1 terlik, 1 banyo terliği
2 taç
Göğüs ucu kremi
Göğüs ucu çıkarıcı
Gümüş kapak
2 emzirme sütyeni
2 emzirme atleti
4 hamile külodu yüksek bel
10 göğüs pedi
9 depend L
10 lohusa pedi L
Manuel pompa
Elektronik pompa

Saç düzleştirici
Tarak
Sprey
Makyaj malzemesi
Şampuan
Duş jeli
Lif
Diş fırçası
Diş macunu
Kulak tıkacı
Göz bandı
El havlusu
Hastane çıkış kıyafeti
Çorap
Hırka
Deo parfüm rollon
Emzirme önlüğü

Eşş

Pijama
Terlik
Yedek kıyafet
Çorap
Diş fırçası

GENEL

Peçete
Kolonya
Dezenfektan
Kağıt havlu
Kirli torbası/çöp poşeti
Maske
Islak mendil

Son düzenleme:
Canim benim cok yeni oldu bu amniyon sivi eksikligi, daha gecen hafta sali gunu kontrolde sınırdaydi 36+2 idim yani. Dogum yaklastikca bebek irilestikce sanirim kaçak oldu ve su gibi akintiyla akti sivi
Bana bu saatten sonra bol sivi ic ama cokta artmaz zaten dediler. Senin daha erken bol sivi tuketmeye gayret et.

Canim benim zor ve hızlı bir süreçten geçmişin evde olman şuan iyi gelmiştir. En hayırlı zaman ne zamansa o zaman gelsin ins kuzucugunbenimde tamamlanmamis birçok şeyim var artık atağa geçmek şart oldu

Canim benim zor ve hızlı bir süreçten geçmişin evde olman şuan iyi gelmiştir. En hayırlı zaman ne zamansa o zaman gelsin ins kuzucugunbenimde tamamlanmamis birçok şeyim var artık atağa geçmek şart oldu
Kesinlikle canıım en azındannher akşam yap bir şey iki ayak bir pabuca girince daha zor oldu laylaylom takıldım

Bunlar kaç valize sığdı acabaaaabende 3 küçük çanta hazırladım buyuz boy valıze koymama ızın vermıyo esım galıba hastaneye valızle gırmeye utanıyo kac hafta kalmayı dusuyosun acaba diyo

Evet dikkat ediyorum
Insallah gebelik haftam biraz daha ilerler

Bunlar kaç valize sığdı acabaaaabende 3 küçük çanta hazırladım buyuz boy valıze koymama ızın vermıyo esım galıba hastaneye valızle gırmeye utanıyo kac hafta kalmayı dusuyosun acaba diyo
Urazın valizi kapattık bi o teke sığdı kalan da 2 valiz bi sırt çantası diye düşündüm kapı süsü falan da var daha ek poşette olur kesin kamyonla gitcem ben

Epeydir giremiyorum martı bekleyememis aceleci bebisler saglikla büyüsünler inşallah 3 bebisim nasipse korku sardi icimi valizi hazirlamadim herseyi almama rağmen akşam eşim gelince ilk is valiz hazırlamak olsun bir valiz yetiyor iki takim hastane seti bez biberon mama agiz bezi battaniye iki takim kendime pijama corap cikarken giyeceğim elbise yeterli oluyor

Şu geliyor dediğiniz akıntı olmasın bende her sabah geliyor baya su gibi ama emin olmak için elimi sürdüm hafifçe yapışkan bildiğim kadarıyla su akışkan oluyor
Benim 4.hamilelik ama bu konuda hic bilgim yok malesef akinti oluyordu ama bu sira bayagi su gibi oluyor . Ilk ikisinde doguma kadar bu tür seyler yasamadim, 3.de duzensiz sancilarim vardi sıklaşinca dogum oldu. Ama bunda nişan geldi , arada dogum sancisi gibi sancim oluyor sonra bir bakmisim bir sey kalmamis . Belki cocuklardan yoruluyorum da oluyor bilemedim. Doktorum zaten herseye normal diyor , soyleme geregi bile duymuyor Dogsunlar artik saglikli bir sekilde ,bizde rahat nefes alalim

Ya sabah sarimtrak bir akinti oldu, cok cok az ama halada azar azar geliyor. Bu nişan olabilir mi ? Oyle yapiskan sumuksude degil akintidan cok lekelenme gibi hatta. Ay yarin dogum zaten 1 gun ses etmesin dedim bende ses etmedim. İyiyim cunku agrim sizim yok hatta ortalik topluyoruz esimle yarina hazirlik yapiyoruz

Cnm okurken gözlerim böyle okudum kız çeyiz kamyonu çağır götürsünler kac gün kalacan hastanede ☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…