• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Merhaba anneler sizlere yaşadığımız sorundan bahsetmek istiyorum bilgisi olan yaşayan varsa yazarsa çok sevinirim.
4 gün önce sezeryan la doğum yaptım ve bebeğim iri bi bebekti ilk saatler emzirsemde sütüm damla damla geliyordu yetmedi ona ve hemşireler iyi beslenmemiş kan şekerinin düştüğünü söyledi mama verin dediler ve akşamına mama vermeye başladık ama sabah sürekli ağlayan yavrum akşamına uyku halindeydi sürekli ve hemşireler kan şekerinin daha da düştüğünü söyleyip yatırdılar ve 3 gündür yatıyor hastanede küvezde ve sütümü sağıp götürüyorum ve kan şekeri in düşüremediklerini söylüyor doktorlar. 2 gündür sadece şeker yüklemesi yapılmış bu sabahtan sütümle beslemeye başlamışlar ve yatışının olduğu gece 3 kere havale geçirmiş o sıra da şekeri normalmiş beyin tomografisi çektiler onda çok şükür Allaha bişey çıkmadı en az 10 gün daha burda diyorlar kan şekerinin düşmemesi bizi çok endişelendiriyor ve bende gebelikte şeker çıkmadı ailemizde de yok buna benzer yaşayan duyan var mı acaba 🙁

Bizde uykusuz dönemden geçtik iki hafta falan sürdü .bu ara gündüz uykusu iyi .gece uykusunda bı bozulma yaşamadık şuana kadar çok şükür .bugün iki aylık kontrol ve asilarimiz vardı .4 yaşında kiziminda son aşıları yapıldı .boyumuz 60 cm kilomuzda 6400 çıktı . Kızım baya minyon bı bebekti hala öyle 3 yaşında gbi .ama oğlum hem daha kilolu hem daha boylu gidiyor .erkek bebek olmasinin da farkı var galiba 😅
maşallah 🧿 kaç kilo doğdu da iki ayda 6400 oldunuz 🤭
biz de bugün çocuk kusuyor diye gittik, doktor ne iişiniz Var burada gibilerinden konuştu 😂 biz pimpirikli olunca karı koca çocuğun işi çok zor 😂 doktor ölçtü, 59 cm çıktı boyu. Kilosu da 5575 çıktı. 49 günlük daha.

Kızlar tuhaf bir şey sorcam,, kızım ilk doğduğunda bembeyazdı hatta 2 hafta falan da öyle sonra git gide esmerlesip koyulaşti, sarı renginde. Sarılık yok bu arada. Teni açılır mı çok tuhafima gitti

Kızlar tuhaf bir şey sorcam,, kızım ilk doğduğunda bembeyazdı hatta 2 hafta falan da öyle sonra git gide esmerlesip koyulaşti, sarı renginde. Sarılık yok bu arada. Teni açılır mı çok tuhafima gitti
Benimki de bembeyazdı. Yağları da vardı üstünde, yanakları kıpkırmızıydı. zamanla sarılık oldu. Şimdi geçti ama kendi ten rengi oturuyor bence. Elleri yüzüne göre çok daha beyaz mesela.

Benimki de bembeyazdı. Yağları da vardı üstünde, yanakları kıpkırmızıydı. zamanla sarılık oldu. Şimdi geçti ama kendi ten rengi oturuyor bence. Elleri yüzüne göre çok daha beyaz mesela.
Benim kızın da elleri dediğin gibi daha beyaz ama yüzü bildiğin epey değişti

maşallah 🧿 kaç kilo doğdu da iki ayda 6400 oldunuz 🤭
biz de bugün çocuk kusuyor diye gittik, doktor ne iişiniz Var burada gibilerinden konuştu 😂 biz pimpirikli olunca karı koca çocuğun işi çok zor 😂 doktor ölçtü, 59 cm çıktı boyu. Kilosu da 5575 çıktı. 49 günlük daha.
50 cm 3500 Gr doğmuştu 😅szin boy kiloda gayet iyi 2. Ayında altiyi bulur bnce .ilk çocukta normal biraz pinpirikli oluyorsun .ikinci çocukta kafa daha rahat oluyor .ama iki çocuk olduğu içinde yetişemiyosun 😂

Benim kızın da elleri dediğin gibi daha beyaz ama yüzü bildiğin epey değişti
Valla benm iki çocukta baya bildiğin esmer doğdu . Girenler bu nasıl sizin çocuk kara kuru bişey diyordu 😂kızım bembeyaz oldu .oğlumda baya baya beyazladi

Bizim kıza bişeyler oldu kızlar sizin de bebişlerinizde bu durum var mı
Normalde gündüzleri çok derin dalmasa da bir saat hatta iki saat uyumuşluğu oluyordu şimdi uykudan ölüyor uyutuyorum 5 dk geçmeden ık mık ağlayarak uyanıyor bi de üç gündür kendini yırtacak kadar ağlama krizlerine giriyor nedir bu büyüme atağı falan mı anlamadım gitti
Gece durum nasil peki? Gunduz uyumayip, uyumayip biriktirip gece uykusunu acamadigi oluyor mu? Uyku duzenleri ne zaman oturur acaba, kendileri de yoruluyor.

Bizim gunduz uykuları 5dk 20 dk nadiren yarim saat filan gecede gec yatiyoruz ama artik bi duzen kurmaya basliycam.gec yatip gec kalkiyoruz. Bugun erken kalkti uyutmadim oynadim simdi uyutcam belki gec yatmakdan kurtuluruz

Bizimkinin uyluları gaz nedeniyle çok kötü maalesef. Sabah uykuyu bıraktık gibi. Uyursa 1 saat, yarım saat uyuyor. 20:00 civarı gece uykusuna geçiyor 06:00 gibi uyanıyor. Ama gaza bağlı olarak çok değişiyor. Mesela dün gece 21:00 de yattı evet ama 03:00 gibi gaz sancısıyla uyandık. O saatten beri toplam 2 saat ancak uyumuşuzdur. O yüzden şimdi sersem gibi ve uyukluyor. Sancı yokken ne kadar uyursak :( neyse ki artık haftaya azalmaya başlayacakmış.

Gece durum nasil peki? Gunduz uyumayip, uyumayip biriktirip gece uykusunu acamadigi oluyor mu? Uyku duzenleri ne zaman oturur acaba, kendileri de yoruluyor.
Gece uykusu iyi çok şükür aralıksız 4 saat falan uyuyor hatta bazen 6 saati bile buluyor ama gündüz bişey oldu çocuğa dediğin gibi kendileri de yoruluyor çok üzülüyorum

Kizlar kanguru kullanmaya baslayan var mi? Kalca ultrasonu iyi cikarsa kullanilabilir diyorlardi. Ben henuz kullanmadim

Kizlar kanguru kullanmaya baslayan var mi? Kalca ultrasonu iyi cikarsa kullanilabilir diyorlardi. Ben henuz kullanmadim

Ben yaklaşık bir aydır kullanıyorum 0+ olarak aldım
Kalça ultrason temiz çıktı zaten

Eklentiler

• Screenshot_2022-05-10-13-57-12-826_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-05-10-13-57-12-826_com.android.chrome.webp
    31,5 KB · Görüntüleme: 47
Arkadaşlar merhaba,mayıs annelerinden yazıyorum. İçinizde sarılık macerası uzun süren var mi acaba ?5.gun 15 degerle fototerapi aldık, 2 gun aradan sonra yeniden 15 degerle hastanede kaldık. Dün kontrolde 13 e düştü ama persembe tekrar kontrol var cok korkuyorum cok bunaldım. Durumun beslenme ile ilgisi yok maalesef zaten bezleri hep dolu çıkıyordu simdi mama da basladim cok dikkat ediyorum. İçinizde benzer şeyler yaşayan ya da deneyimleri ile tavsiyesi olan varsa cok memnun olurum.

Back
X