• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Canım nasıl hemde 12 de uyudu 5i geçiyor ağlama yok sapır şupur sesli elini yiyor uyandım ah kuzum dedim açlıktan elini yiyecek emzirdim alt değiştirme hala uykuda
Annelik ne değişik bir duygu içim gitti 🥺
Hep açlıktan diye korkuttular ama benim de içime dert oldu araştırdım ve emzirdiğim gayet güzel doyduğu zaman bile emiyor
Tek sebebi açlık değilmiş
Uykuya dalma zamanlarında da yapıyorlarmış el emmeyi.
Anne karnından gelen alışkanlıklar 😊

Canım nasıl hemde 12 de uyudu 5i geçiyor ağlama yok sapır şupur sesli elini yiyor uyandım ah kuzum dedim açlıktan elini yiyecek emzirdim alt değiştirme hala uykuda
Annelik ne değişik bir duygu içim gitti 🥺
Oral dönemmiş ben de baktım. Buldukları her şeyi ağzına götürme evresi. Önce eller sonra ellerine ne gelirse 😂 ben de emziriyorum, doymaktan kusuyor şapşal herif ama eller hep ağızda tükürüklü tükürüklü 😂
Günaydın cicikoo hadi uyanmak değil de emzirme seansı bitince nasıl uyuyacak diye düşünmekten kendimi delirtiyorum 😂
aynen ben de bir sonraki seansı hesaplıyorum hiç de şaşmıyor tahminlerim 😂

Kizlar bişey sorcam.. kirkiniz çıktıktan ne zamn sonra adet oldunz yada oldunz mu.. benim kırkım çıktı temizlendim bugün 9. Gün yani 49 gün oldu doğum yapali.. hafif kahverengi leke geldi anlamadım adet mi oluyorum yoksa ara lekelenme mi çözemedim 🤔
Benim doğumdan 70 gün sonra oldu. İlk gün kahverengi geldi sonra kırmızılaştı. Normalde 5 gün sürerken bu sefer 1 hafta sürdü ve çok yoğundu😪

Bizde uykusuz dönemden geçtik iki hafta falan sürdü .bu ara gündüz uykusu iyi .gece uykusunda bı bozulma yaşamadık şuana kadar çok şükür .bugün iki aylık kontrol ve asilarimiz vardı .4 yaşında kiziminda son aşıları yapıldı .boyumuz 60 cm kilomuzda 6400 çıktı . Kızım baya minyon bı bebekti hala öyle 3 yaşında gbi .ama oğlum hem daha kilolu hem daha boylu gidiyor .erkek bebek olmasinin da farkı var galiba 😅
bişey soraam günduz uykularında nasık yapıyoesun. yatagına mı yatırıyosun uyusun dıye yoksa sallıyomusun bi rutini varmı

bişey soraam günduz uykularında nasık yapıyoesun. yatagına mı yatırıyosun uyusun dıye yoksa sallıyomusun bi rutini varmı
Valla canım bzimki doğduğundan beri salonda reflü yatagi üstüne de babynest koyuyorum orda yatıyor .sepet beşik var ama toplasan beş kere anca yatmıştır .kızım gce yanımıza geliyir diye eşimle yataklari ayırdık gbi bişey oldu 😬 zamanla oturtucaz inşallah o düzeni .şimdi ilk çocukta kendini bu uyku konusunda fazla kasmış biri olarak şöyle soyleyeyim nasıl uyumak isterse öyle uyut gitsin .bazen emerken uyuyor .bazen sallıyorum bazen pusette sallıyorum .bazen fön makinesi sesiyle uyuyor .yani nasıl uyutmaya basardiysam öyle .hatta ayağımda sallarken altına kalın battaniye seriyorum .o şekilde yerde bırakıyorum .çünkü kaldirsam uyanıyor . Gerçi bizimki sırt üstü yatmayı çok sevmiyor .uykusu uzun olsun diyosam yüz üstü yatirmam gerekiyor .he bı de her gün başka oluyor .mesela bı gün öğleden sonraya kadar uyumuyor bı yatıyor 4-5 saat .bazen saabh uyuyir öğleden sonra uyumuyor .bazen de gceye kadar toplasan iki saat uyuduğu oluyor . Dün mesela annene gittim giderken yirmi dk arabada uyudu .dışarda alışveriş yaparken de bı on beş dk bebek arabasinda uyudu . Sabah sekizde kalktigiyla akşam sekize kadar uyuumadi .akşam sekizde bı yattı bu sabah yedi buçukta kalktı .45 dk önce tekrar uyudu 🥰bende yedi buçukta kalktığında kaldim çünkü uyuyamıyorum 😅😂😂

Kızlar ben de bugün adet oldum ve adet olduktan sonra daha sabah fışkıran sütüm bi anda azaldı napacağımı şaşırdım bi akıl verin😢
Kuzum 2 gundur regl sancisi gibi sancim var regl olmadim ama galiba olcam ve sütüm birden kesildi inanamadim nasil boyle cabuk biter diye 30 cc bile cikmadi tum gun. kendimi yedim regl yuzunden olabilecegi aklima gelmemisti. Sonra internette arastirdim hatta ayni sorunu yaşayan biri ingilizce makale de paylasmis. Bazi kadinlarin sütü reglden hiç etkilenmezken bazi kadinlarda regl döneminde kalsiyum bağlanamaz süt oluşmazmiş. Kalsiyum magnezyum takviyesi alin diyordu. Ben hamileligimde zaten osteocare iciyordum evde vardi gece 2 tane ictim sabaha karşı 120 cc süt sagdim yine normale dönmüş şükür ama bikac saat sonra ne olur bilmiyorum bu gel gitlerden süte de guvenemiyorum goguslerim eskisi gibi sert degil regl gecince normale dönüyormuş kesilmez insallah ya şu süt konusu YORDUUUU

Valla canım bzimki doğduğundan beri salonda reflü yatagi üstüne de babynest koyuyorum orda yatıyor .sepet beşik var ama toplasan beş kere anca yatmıştır .kızım gce yanımıza geliyir diye eşimle yataklari ayırdık gbi bişey oldu 😬 zamanla oturtucaz inşallah o düzeni .şimdi ilk çocukta kendini bu uyku konusunda fazla kasmış biri olarak şöyle soyleyeyim nasıl uyumak isterse öyle uyut gitsin .bazen emerken uyuyor .bazen sallıyorum bazen pusette sallıyorum .bazen fön makinesi sesiyle uyuyor .yani nasıl uyutmaya basardiysam öyle .hatta ayağımda sallarken altına kalın battaniye seriyorum .o şekilde yerde bırakıyorum .çünkü kaldirsam uyanıyor . Gerçi bizimki sırt üstü yatmayı çok sevmiyor .uykusu uzun olsun diyosam yüz üstü yatirmam gerekiyor .he bı de her gün başka oluyor .mesela bı gün öğleden sonraya kadar uyumuyor bı yatıyor 4-5 saat .bazen saabh uyuyir öğleden sonra uyumuyor .bazen de gceye kadar toplasan iki saat uyuduğu oluyor . Dün mesela annene gittim giderken yirmi dk arabada uyudu .dışarda alışveriş yaparken de bı on beş dk bebek arabasinda uyudu . Sabah sekizde kalktigiyla akşam sekize kadar uyuumadi .akşam sekizde bı yattı bu sabah yedi buçukta kalktı .45 dk önce tekrar uyudu 🥰bende yedi buçukta kalktığında kaldim çünkü uyuyamıyorum 😅😂😂
8 den 7 buçuğa deliksiz mi?😬 bizimki de yüzüstü uzun uyuyor sadece

Kuzum 2 gundur regl sancisi gibi sancim var regl olmadim ama galiba olcam ve sütüm birden kesildi inanamadim nasil boyle cabuk biter diye 30 cc bile cikmadi tum gun. kendimi yedim regl yuzunden olabilecegi aklima gelmemisti. Sonra internette arastirdim hatta ayni sorunu yaşayan biri ingilizce makale de paylasmis. Bazi kadinlarin sütü reglden hiç etkilenmezken bazi kadinlarda regl döneminde kalsiyum bağlanamaz süt oluşmazmiş. Kalsiyum magnezyum takviyesi alin diyordu. Ben hamileligimde zaten osteocare iciyordum evde vardi gece 2 tane ictim sabaha karşı 120 cc süt sagdim yine normale dönmüş şükür ama bikac saat sonra ne olur bilmiyorum bu gel gitlerden süte de guvenemiyorum goguslerim eskisi gibi sert degil regl gecince normale dönüyormuş kesilmez insallah ya şu süt konusu YORDUUUU
Evet resmen aynı şeyleri yaşamışız benim de göğüslerim bi küçüldü bi yumuşadı akıl sır erdiremiyorum nasıl olur tek göğsümden 160 cc sağan ben şimdi ikisinden 30 cc bile çıkaramıyorum çok moralim bozuldu ama demek ki adettenmiş 😔 benim de hamilelikten kalan magnezyum ilacım var seninkinden değil ama farkeder mi içsem mi acaba

@zahrada
Evet resmen aynı şeyleri yaşamışız benim de göğüslerim bi küçüldü bi yumuşadı akıl sır erdiremiyorum nasıl olur tek göğsümden 160 cc sağan ben şimdi ikisinden 30 cc bile çıkaramıyorum çok moralim bozuldu ama demek ki adettenmiş 😔 benim de hamilelikten kalan magnezyum ilacım var seninkinden değil ama farkeder mi içsem mi acaba

Herhangi bir magnezyum içilebilir bence sağlık ocağı yazmıştı içtim özel parayla alip içmiştim
Birde solgar brewers yeast zahrada önerdi oda iyi geldi anne çayları humana vs bulgur pilavı bana iyi geliyor regl olamadım henüz hayırlısı bakalim

Arkadaşlar bunlar ne güzel Cc’ler böyle 🥲 nazar değmesin 🧿 ben sağmaya tahammül edebilirsem anca 20 dkikada 60 cc çıkar bi memeden. Aktif emzirdiğim için zaten sağmıyorum da bazen çocuğu anneme bırakıyorum dışarı çıkmak için. O zaman gün içinde sağıyprum, 60 zor oluyor. Benim memelerim çok küçük. Öyle ahım şahım da büyümedi sütle. O yüzden sütümü sağmal eziyet. Öne doğru eğilmem lazım ki sağdığım süt makinenin içine aksın. Yoksa daha pompanın ucundan aşağı akıyor memeden. Hiçbir zaman 120 cc filan görmedim ama bebeğin kilosu pazartesi 49 günlükken 5575 gram çıktı. 3840 gram doğmuştu. Herhalde sütüm yetiyordur. mama vermiyoruz sadece beni emiyor.

Canım valla göğüs kısmı büyük olunca iri görünüyorum 62 den 56 ya düştüm

Regl olunca süt kesilmez diye biliyorum ki bizim elimizde olan birşey değil ki

Regl olmadığında şişer miyiz onu bilmiyorum
Regli ollmadigimizda vücut ödem topluyor ya şişkinlik oluyor.. süt olayıda regli olduğunda azalıyor diye biliyorum regli bitince tekrar normale geçiyor ama o hafta bı azalma oluyormus ins olmaz tabi ☺️

Evet ilk regli yoğun olabiliyormus rahim içi iyice temizleniyor demkki peki sütünü etkiledi mi
Evet canım benim de sütümde azalma oldu. Bebiş o dönem sürekli emmek istiyordu çünkü saat başı acıktım diye ağlıyordu. Ağladıkça emzirdim normale döndü.

hahah daha iyi anlatılmazdı. anladım illa yatağa yatcak diye kasmamayı deneyeyim ozaman

Arkadaşlar merhaba,mayıs annelerinden yazıyorum. İçinizde sarılık macerası uzun süren var mi acaba ?5.gun 15 degerle fototerapi aldık, 2 gun aradan sonra yeniden 15 degerle hastanede kaldık. Dün kontrolde 13 e düştü ama persembe tekrar kontrol var cok korkuyorum cok bunaldım. Durumun beslenme ile ilgisi yok maalesef zaten bezleri hep dolu çıkıyordu simdi mama da basladim cok dikkat ediyorum. İçinizde benzer şeyler yaşayan ya da deneyimleri ile tavsiyesi olan varsa cok memnun olurum.
Oğlumun 1 ay sürmüştü uzayan sarılık demişti doktorumuz

Uykuyu hiç sevmeyen bir bebeğe sahibim ayakta sallama,hamak beşik,köy usulü Demir beşik,mobilya beşik,kucakta pışpışlama,memede uyutma hepsini denedim uyumuyor en son çare anason verdim uyudu şimdi ama ayağımda sallanıyor tabi hâlâ,çok Yorgun’um uykusuzluk mahvediyor beni,4ve2 yaşındaki diğer çocuklarımla hiç ilginemiyorum 2 yaşındaki kızım iyice zayıfladı yemek yemiyor içine kapandı 😞😞 üçüne birden yetişemiyorum 😔 gece uykusu çok düzensiz geç uyuduğu yetmiyor gibi birde ha bire emmeye uyanıyor 😔 bölük pörçük bir 4 saat anca uyuyorum gündüz de uyuduğunda ev işi çocuklar derken bazen sızıp kalıyorum diğer yavrularım çok sıkılıyolar 😔 ne zaman düzene girecek bu uykuları sizdemi böylesiniz yoksa sadece benim bebegim mi böyle merak ediyorum

Back
X