• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Bizimkide çok az alıyor ilk oğlum çok iyi alırdı bu bıberonla sagdıgım sutu bıle ıcmıyor yada kasıkla agzından cıkarıyo bende emdıgı kadar emzırıyorm artk sık sık vermeye calısıyorum aldıgı kadar sağlıklı olsunlarda boyu ıyı gıdıyor maşallah tesellim o şuan bir ayda ne kadar kilo almış ‘bende moralımı bozmasınlar dıye sık sık doktorada gıtmıyorum. oyle boyle buyucek bu cocuklar bebek kalmıcaklar bence sende cok uzulme gece beslenmesi kılo aldırıyomuş aslında bızmkı uyuyo grcelerı 1 2 defa anca
Gündüz uykusu olmayınca geçe uyuyor.Gece çok az emiyor bizimki de.Bu ay 600gr almış sadece.Haftaya tekrar kontrol var.Daha sık emziriyorum.Bakalim ne çıkacak bu kez kg su.

Hayır genelde altını değiştirirken yapıyor.ya da koltuğun üzerine sırt üstü bıraktığımda
Canim gerinirken mi yapiyor? Cunku gerinirken bizimki de yapiyor, hic takilmamistim ben, kendini acmaya calisiyor uykudan, bana normal geliyor. Takilmak istersem o kadar cok sey buluyorum ki, bazen biseye takiliyorum, kitap okuyup bakiyorum ki aslinda gelisim gostergesi iyiye isaret. Mesela bu hafta ciglik basladi. Harika haftalar kitabinda da yaziyordu. Kitap okumak endiseleri aliyor.

Rota aşısının 3. gününde hafif ishal oldu baska bu durumu yaşayan var mi?

Gündüz uykusu olmayınca geçe uyuyor.Gece çok az emiyor bizimki de.Bu ay 600gr almış sadece.Haftaya tekrar kontrol var.Daha sık emziriyorum.Bakalim ne çıkacak bu kez kg su.
Bizimki daha ikinci ayında o civarda aldı 3.ayı dusunemıyorum bıle ya kız çocugu daha yavas alıyo bence iştahı olsa aglar zaten ınşallah sonradan almaya başlar bızımkılerde ek gıdası bile korkutuyo sımdıden

Bizimki daha ikinci ayında o civarda aldı 3.ayı dusunemıyorum bıle ya kız çocugu daha yavas alıyo bence iştahı olsa aglar zaten ınşallah sonradan almaya başlar bızımkılerde ek gıdası bile korkutuyo sımdıden
Hiç sorma bi de arada mama verdim doymuyo diye düşünüp.Hos daha mama yerken altına dolduruyor bizimki.Cok farklıymış kiz bebek ya.Daha minikler.Bu nasıl büyüyecek diyorum bazen.

Hiç sorma bi de arada mama verdim doymuyo diye düşünüp.Hos daha mama yerken altına dolduruyor bizimki.Cok farklıymış kiz bebek ya.Daha minikler.Bu nasıl büyüyecek diyorum bazen.
Ben şuan mama gırdabına girmeyı dusunmuyorm mama verdıkce sut daha azalır ama doymasa aglasa verırım tabı. bıde anne sutu alan her bebek tonbık olcak dıye bıse yok sen sutunun kalıtesını arttırcak şeyler ye bence su gıbı sut içmesin o daha önemli bızmkı uyuyan huzurlu bır bebek çok şükür demekki bu kadqr iştahı var ne yapayım🥺

Ben şuan mama gırdabına girmeyı dusunmuyorm mama verdıkce sut daha azalır ama doymasa aglasa verırım tabı. bıde anne sutu alan her bebek tonbık olcak dıye bıse yok sen sutunun kalıtesını arttırcak şeyler ye bence su gıbı sut içmesin o daha önemli bızmkı uyuyan huzurlu bır bebek çok şükür demekki bu kadqr iştahı var ne yapayım🥺
Ya doymuyosa diye düşünüyorum.Bazen gazdan ağlıyor hemen aklıma o ihtimal geliyor.Aslinda ben değil düşündürüyorlar sağolsunlar.
Sütü arttırmak için uğraşıyorum su sıralar hemde kalitesi için.Mama da doymayıp ağlıyorsa veriyorum.Ne zormus ya.Bu mama olayı bende travma oldu.Oglum da süt varken meme reddi oldu hemde 2aylikken.Sagdim verdim ama nereye kadar işte o da.

Sütün kalitesini arttırmak için ne tüketebiliriz 😕

Sütün kalitesini arttırmak için ne tüketebiliriz 😕
Bol bol proteinden zengin beslenmek gerçekten farkediyor birde 3 öğün beslenmeye çalışmak kuruyemişte sütü yağlandırıyor
Ya doymuyosa diye düşünüyorum.Bazen gazdan ağlıyor hemen aklıma o ihtimal geliyor.Aslinda ben değil düşündürüyorlar sağolsunlar.
Sütü arttırmak için uğraşıyorum su sıralar hemde kalitesi için.Mama da doymayıp ağlıyorsa veriyorum.Ne zormus ya.Bu mama olayı bende travma oldu.Oglum da süt varken meme reddi oldu hemde 2aylikken.Sagdim verdim ama nereye kadar işte o da.
bundada arttırmak için bol bol sağ bence benımde azalır gibi oldu bu ara bende komposto ve caylara basladm yıne bıde her emme sonrası sagmaya calıscam gecede bı ıkı defa sagsam artar bence sende yap rahat ol ya oyle boyle buyucekler doktorları takma kafana sen.ya her bebege alerjık dıyolar yada kılosu az mama verın dıyolar

Bol bol proteinden zengin beslenmek gerçekten farkediyor birde 3 öğün beslenmeye çalışmak kuruyemişte sütü yağlandırıyor

bundada arttırmak için bol bol sağ bence benımde azalır gibi oldu bu ara bende komposto ve caylara basladm yıne bıde her emme sonrası sagmaya calıscam gecede bı ıkı defa sagsam artar bence sende yap rahat ol ya oyle boyle buyucekler doktorları takma kafana sen.ya her bebege alerjık dıyolar yada kılosu az mama verın dıyolar
Stres yapmak sutu de azaltıyor.Rahat olmak zorundayız.Bende süt yapan çay komposto ne varsa başlıyorum.Sağmaya da başladım.Ben elimden geleni yapayım da.Mama da vermedim bugün.Mecbur kalmadikca vermicem hiç.

Stres yapmak sutu de azaltıyor.Rahat olmak zorundayız.Bende süt yapan çay komposto ne varsa başlıyorum.Sağmaya da başladım.Ben elimden geleni yapayım da.Mama da vermedim bugün.Mecbur kalmadikca vermicem hiç.
Zaten ilk aylar gibi kilo artışı olmıcakkı bundan sonra senın 3 ay dolmuş bide inşallah fazla faZla kilolarını alır bızım safınazlarda bızı ve doktorlarını üzmezler🥰🥰

Kızlar bugün sağlık ocağına gittik kontrol için bebişin kilosu 6300 çıktı. Ebe kilosu fena değil ama biraz daha alabilir dedi. Bende bu ay az kilo aldığını söyleyince emziren annelerde ikinci veya üçüncü aylarda böyle olabiliyor. Annenin hormonları ile ilgili bi durum bu ama sonradan açığı kapatıyorlar dedi. Sakın mama verme sürekli emzirmeye devam et dedi. Burda da konuşulmuştu regl olduğumuzda sütümüzün azaldığını muhtemelen bebişlerin kilo alım hızı bu yüzden düştü

Kızlar süt artırımı konuşulmuş. Benim yaptığımı yazayım:

Bebeğim hiç emmedi. Doğduğundan beri. O nedenle önce mama başladık. Sonra süt sağmaya ve onu vermeye başladım. Süt+mama gidiyorduk çünkü sütüm azdı, doymuyordu ve ağlıyordu. Tekli elektronik lansinohla sağıyordum. Sonra çift pompalı ameda finesse aldım elektronik. İki memeyi aynı anda sağöaya başladım süreden kazanayım diye. 10 dakika sağdım. Sağma aralıklarım da kızım ne zaman acıkırsaydı. Yani en geç 4 saatte 1, en erken 1,5 saatte 1. Ne zaman acıkıp içse sağdım. Böyle böyle giderek arttı. Eskiden 300-400 cc toplam çıkardı şimdi 700 cc çıkıyor. Yani her emzirmeden sonra sağarsanız sütünğz artar. Çok zor oluyor özellikle geceleri. Steril et, tekrar hazırla, sağılan sütü sakla derken başka bir şey yapamıyorsunuz ama arttı. Mamayı kestim.

Merhaba anneler martta doğum yapanlar adet oldunuz mu acaba ben de Mart’ta erken doğum yapmıştım

Back
X