• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Merhaba anneler martta doğum yapanlar adet oldunuz mu acaba ben de Mart’ta erken doğum yapmıştım
Benim lekelenmem çok uzun sürdü, öyle 40 günde filan kesilmedi. Doğumdan sonraki 7. Haftaki Muayenede “rahmin incecik adet olmazsın çok uzun bir süre” dedi doktorum.

Kizlar bebekleriniz dönmeye calisiyor mu. Bizim oğlan iki gündür dönmeye calisiyor .kolunu kurtarsa yüz üstü donucek .sırt üstü yatirdigi da çok rahat sağ kolunun üstüne dönüyor .hatta öyle yapa yapa kendi cevresinde de dönmeye başladı ben düz koyuyorum yere bı geliyorum yan duruyor . Alta resim ekliyorum .bu resime ek kafasını da kaldırıyor dönmeye çalışırken .sizinkiler de boyke mi yoksa adını Poyraz koyduk diye gümbür gümbür mu geliyor 😅

Eklentiler

• IMG_20220523_180200.webp
    IMG_20220523_180200.webp
    70,8 KB · Görüntüleme: 84
Saolun kızlar bende 1 yıl felan olunmuyor dediler de acaba dedim bir sorun mu var
Ben 40 gün ara lekelenme şeklindeydim
Sonrasında tamamen bitti tam bi adet olmadım
Doktorum emzirdiğin sürece adetin düzensiz olur belki de olmazsın dedi
Takılmana gerek yok yani olmak normal olmamak da normal 🙂

Kizlar bebekleriniz dönmeye calisiyor mu. Bizim oğlan iki gündür dönmeye calisiyor .kolunu kurtarsa yüz üstü donucek .sırt üstü yatirdigi da çok rahat sağ kolunun üstüne dönüyor .hatta öyle yapa yapa kendi cevresinde de dönmeye başladı ben düz koyuyorum yere bı geliyorum yan duruyor . Alta resim ekliyorum .bu resime ek kafasını da kaldırıyor dönmeye çalışırken .sizinkiler de boyke mi yoksa adını Poyraz koyduk diye gümbür gümbür mu geliyor 😅
Maşallah subhanallah🧿
Bizim oğlan da dönme çabaları fazlaca kafayı da dikmeye çalışıyor ama tam dönme hareketi henüz yapmadı
Ben de yerlere serilip bakayım belki kendi haline daha çok bırakmak iyi geliyordur😊

Yüzüstü yatırıyorum sırt üstü dönüyo ama sırt üstü yatarken tık yok bizdee

Biz de bugün 2 ay kontrolüne gittik. Paşam 62 cm, 6125 gram olmuş. tabii yine 3 gün oldu sıçmadı daha 🥲 125 gramı kafadan atıyorum o yüzden 😂 cuma günü işe başlayacağım ben de. Ne kadar sağabilirim kendimi bilmiyorum. Arada mama takviyesi yapıcaz sanırım. Günde 1 kez. Bugüne dek anne sütüyle gelmiştik.

Yok normal canım erkekler. hevesli oluyor böyle şeylerde 😂 bizimki de 2 aylıkken yan dönmeye başladı dünde sırt üstünden yüz üstüne dönmeye başladı. Tabi onu yapana kadar baya uğraştı 😂

Maşallah subhanallah🧿
Bizim oğlan da dönme çabaları fazlaca kafayı da dikmeye çalışıyor ama tam dönme hareketi henüz yapmadı
Ben de yerlere serilip bakayım belki kendi haline daha çok bırakmak iyi geliyordur😊
🥰Sağol canım . Valla biz hep yerlere koyuyoruz kızımda da böyle yapmıştım 4 aylıkken dönüyordu. Bı de poyraz yüz üstü yatıyor hep .on beş günlükken falan uyurken kafasını sağa sola çeviriyordu onun da etkisi vardır belki

Yok normal canım erkekler. hevesli oluyor böyle şeylerde 😂 bizimki de 2 aylıkken yan dönmeye başladı dünde sırt üstünden yüz üstüne dönmeye başladı. Tabi onu yapana kadar baya uğraştı 😂
Sizinki zoru yapiyir ya .sırt üstü yatarken dönmek daha kolay sanki 😅

Bizimki de dönmeye başladı ama yüz ustu yatarken dönüyor.Sirt üstü yan donuyor ama tam değil.😀

Kızlar süt artırımı konuşulmuş. Benim yaptığımı yazayım:

Bebeğim hiç emmedi. Doğduğundan beri. O nedenle önce mama başladık. Sonra süt sağmaya ve onu vermeye başladım. Süt+mama gidiyorduk çünkü sütüm azdı, doymuyordu ve ağlıyordu. Tekli elektronik lansinohla sağıyordum. Sonra çift pompalı ameda finesse aldım elektronik. İki memeyi aynı anda sağöaya başladım süreden kazanayım diye. 10 dakika sağdım. Sağma aralıklarım da kızım ne zaman acıkırsaydı. Yani en geç 4 saatte 1, en erken 1,5 saatte 1. Ne zaman acıkıp içse sağdım. Böyle böyle giderek arttı. Eskiden 300-400 cc toplam çıkardı şimdi 700 cc çıkıyor. Yani her emzirmeden sonra sağarsanız sütünğz artar. Çok zor oluyor özellikle geceleri. Steril et, tekrar hazırla, sağılan sütü sakla derken başka bir şey yapamıyorsunuz ama arttı. Mamayı kestim.
Bu miktarlar her sagmada mi yoksa tüm gün için mi

Bizim ki de böyle.
Bu haftalarda baslayabilirler

Back
X