• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Bana ağır demedi ama rota sulu kaka memenjit olan ates yapabilir dedi çok zor geçti hala daha bir garip cumartesi den bu güne en zoru cumartesi pazar oldu tabiki

Biz tam 3 aylıkken yapıldı aşılar rota artı memenjit olan
4 ayda karma kaçırmayın önemli dedi sağlık ocağında yapılıyor
Sonra bu rota memenjit ikinci dozlar ne zaman defterine yazdi bakmadım henuz
Cumartesi aşı oldu çok zordu pazar disarda işlerim vardı bir yandan kız huzursuzluk pazartesi temizlik yaptım akşama kadar ancak bitti
Ne hikmetse sol memeye gelince hep ağladı şimdi çok az geliyor süt ordan ne yapicam bilmiyorum
Hic sıkıntı yapma sütün asla kesilmez inşallah
Ben de genelde sol göğüsle emziriyorum.

Benimki de gece ağlamaz. Ama uyanır şap şap yalanmaya başlar. Ben o sesi duyunca uyanıyorum artık hemen emziriyorum.

Benim 2,5 aylık kızım doktor hala uyandır dedi 4 saatte o yüzden uyandırıyorum. Çok az içiyor ama. 40cc içmeye başladı artık geceleri. Sabah 100-120 bile içerken üstelik. Sanki boşuna uyandırıyormuşum gibi geliyor.
Gece her bebek az besleniyor uykulu oluyorlar az bille olsa faydası var

Boyun kaslarını kuvvetlendirmek için günde 7 kez 1-2 dakikalık karın üstü egzersizi öneriyorlar. Mutlaka gözetiminizde olsun diyorlar. Yavaş yavaş gelişecekmiş. Benimki de başını tam tutamıyor. Karın üstü koyunca kaldırıyor ama birkaç saniyede düşüyor. Sırtüstü yatarken hiç kaldıramıyor başını. Obje tutmaya yeni başladı. Her bebek farklı gelişir. Doktor bir sorun yok dediği sürece önemi yok. Bir de karın üstünde kusmaması için beslenmeden 1-2 saat sonra koymakta yarar var.
Benimki hiç obje tutmuyor elinin içine koyunca bayaca elinde kalıyor sıkıyor elinde .Kendi kendine tutmadı henuz elini uzatıyor vuruyor ama tutmadı .Bencede her bebek farklıdır

Hic sıkıntı yapma sütün asla kesilmez inşallah
Ben de genelde sol göğüsle emziriyorum.
İnşallah canım ben yorulunca da azalıyor sanki dün tüm gün temizlik yaptım az geliyordu bende gergin oluyorum bir yandan kız aglar biryandan iş bitmiyor akşama geliyor bir anda saat

Benim 2,5 aylık kızım doktor hala uyandır dedi 4 saatte o yüzden uyandırıyorum. Çok az içiyor ama. 40cc içmeye başladı artık geceleri. Sabah 100-120 bile içerken üstelik. Sanki boşuna uyandırıyormuşum gibi geliyor.

Boyun kaslarını kuvvetlendirmek için günde 7 kez 1-2 dakikalık karın üstü egzersizi öneriyorlar. Mutlaka gözetiminizde olsun diyorlar. Yavaş yavaş gelişecekmiş. Benimki de başını tam tutamıyor. Karın üstü koyunca kaldırıyor ama birkaç saniyede düşüyor. Sırtüstü yatarken hiç kaldıramıyor başını. Obje tutmaya yeni başladı. Her bebek farklı gelişir. Doktor bir sorun yok dediği sürece önemi yok. Bir de karın üstünde kusmaması için beslenmeden 1-2 saat sonra koymakta yarar var.
Beslenmeden bir iki saat sonra tekrar beslenmek istiyor 🤣 sırt üstü yatarken zaten bu zamanda kaldırabiliyorlar mı ki?

Kızlar rota virüsü aşısı süt alerjisi olanlara yapılmıyormuş doğru mu

Kızlar daha önce meme reddi yaşayan anneler vardı belki bu bilgi işlerine yarar diye yazmak istedim
Az önce nette okudum
Bebeğe önce boş biberon emzirmek arkasından meme teklif etmek meme reddinin geçmesine yardımcı oluyor diyorlar
Sütün geldiği yeri yani memeyi tercih etmeye başlıyormuş bebeler.
İnşallah yardımcı olur sizlere de 🙏💐

Beslenmeden bir iki saat sonra tekrar beslenmek istiyor 🤣 sırt üstü yatarken zaten bu zamanda kaldırabiliyorlar mı ki?

Valla bilmiyorum sırt üstü yatarken kaldırabilen var mı :) benimki hiç kaldıramıyor ama :p

Tam beslenmeden önce koyun karnının üstüne :) ben öyle yapıyorum. Kusmadı öyle yapınca.

Öyle düşünmeyin azalmaz bebeğin ihtiyacı kadar üretilir
İns cnm çok şükür emdikten sonra huzursuz değil yani doymasa ağlar demi.. ilk zamanlarda olduğu gibi süt inerken sızlama olayı olmuyor artık bende o yüzden azaldığını düşünüyorum ama ins yeterli oluyordur bide regli oldum oda etkiledi sanırım

Kızlar bebişleriniz akşam uykusuna kaçta yatiyor? Saat 8 de uyuyor derin uykuya geçiyor gündüz uykusu gibi degil. Bazen 8e kadar bile oyalayamiyorum. Boyle olunca da gece çok uyaniyor biraz daha geç yatsa gece daha çok uyur sanki ama durduramıyorum ki

Kızlar bebişleriniz akşam uykusuna kaçta yatiyor? Saat 8 de uyuyor derin uykuya geçiyor gündüz uykusu gibi degil. Bazen 8e kadar bile oyalayamiyorum. Boyle olunca da gece çok uyaniyor biraz daha geç yatsa gece daha çok uyur sanki ama durduramıyorum ki
Walla bizim dogdugundan beri oyle 8-9’da derin uykuya gecmedi. Ben ozellikle geceyi gunduzu bilsin diye en basindan beri gunduz salonda gece yatak odasinda uyuttum. Ama saat 21’de de yatak odasina gitsek uyumadi illa 12-1 u buldu. Simdide oyle 12 gibi yatiyoriz en gec 1 , sonra nesesi yerindeyse 4-5 saatte 1 kalkiyor, burnu tikaliysa huysuzsa 2-3 saatte bir mutlaka mikirdaniyor ama aglamaz. Sesler cikarir bende uyanir ilgilenirim. Sonra emer geri uyur zaten gozunu bile acmaz. Altta degismem sabaha kadar uykusunu aciyor cunku. Sonrada yerine yatiriyorum. Ben yatarak emzirmeye oda emmeye cok alisti. Genelde evde oldugumdan sorun olmuyor. Gunduzleride 1,5-2 saat uyanik kalip yarim saat 40 dk uyuyor rutin bu
Biliyorum ama yapacak birsey yok. Digeride zor geliyor bel ağrısı yapiyor.
Aynen benimde sol meme kolayima geldiydi en bastan sonra orasi daha cok sut pompaladi sağ daha sonuk ama gunde 2 kere falan sag veriyorsam sol 5-6 kere oluyor mutlaka

Estetiklikten gectik ya yeterki emsin rahat edelim diyoruz 😂

9 gibi derin uykuya geçiyor
Ben kendim uyumadan 11:30-12 gibi altını alıp emzirip atıyorum yatağına uykusuna devam ediyor
Gece 3-4 gibi uyanıyor emziriyorum
Sabah 6-7 İstiklal marşı ve uyanış
Ama her zaman böyle mi oluyor hayır tabiki
11-12 gibi daldığı da oluyor gaz atak sancı vs herşey etkili bebelerde
Bu aylarda harika düzen oturtmak zor bence

9 gibi derin uykuya geçiyor
Ben kendim uyumadan 11:30-12 gibi altını alıp emzirip atıyorum yatağına uykusuna devam ediyor
Gece 3-4 gibi uyanıyor emziriyorum
Sabah 6-7 İstiklal marşı ve uyanış
Ama her zaman böyle mi oluyor hayır tabiki
11-12 gibi daldığı da oluyor gaz atak sancı vs herşey etkili bebelerde
Bu aylarda harika düzen oturtmak zor bence
Sizin tam olması gereken gibi ne istiyorsunuz daha anlamadım ki

Benim 12 1 anca uyur
Gece yorgunum iki gecedir uyanamiyorum

saati bile duymadım ağzını sapirdatir onuda ben yorgunum uyanamadim vicdan yapıyorum bugün 5 buçukta uyandım

Çocuk dakik sizin ne güzel uyandırıyor

Bu arada normal rutinim 12 tekrar 3 sonra 6 en gec7 saat10 derken devam ediyor.. gündüz ağlıyor gece de keske ağlasa kafasını besige tül kısmına vurup ağzını sapirdatir sadece

Sizin tam olması gereken gibi ne istiyorsunuz daha anlamadım ki

Benim 12 1 anca uyur
Gece yorgunum iki gecedir uyanamiyorum

saati bile duymadım ağzını sapirdatir onuda ben yorgunum uyanamadim vicdan yapıyorum bugün 5 buçukta uyandım

Çocuk dakik sizin ne güzel uyandırıyor

Bu arada normal rutinim 12 tekrar 3 sonra 6 en gec7 saat10 derken devam ediyor.. gündüz ağlıyor gece de keske ağlasa kafasını besige tül kısmına vurup ağzını sapirdatir sadece
Ben birşey istemiyorum da sen neden kızıyorsun 😊

Yani şunu diyorum düzen gibi bişey söz konusu değil bence 3 aylıkken
Dün tüm gün yarım saat uyudu gündüz uykusu mesela
Ama normalde 3 aylık bebek 5-6 saat gündüz uykusu yapar diyorlar

8 de yatıyor 12 gibi kalkıyor geri uyuyor. 3 te belki kalkıyor belki kalkmıyor. 5-6 gibi uyanıyor. Yarım saat belki uyuyor belli uyumuyor gündüze geçiyor ve gündüzleri en fazla 10-20 dk uyuyor

Ben birşey istemiyorum da sen neden kızıyorsun 😊

Yani şunu diyorum düzen gibi bişey söz konusu değil bence 3 aylıkken
Dün tüm gün yarım saat uyudu gündüz uykusu mesela
Ama normalde 3 aylık bebek 5-6 saat gündüz uykusu yapar diyorlar
Kızmıyorum 🤗
Benim kızda uyumuyor uyusa bile gündüz 30 dk uyu uyan şeklinde

Back
X