• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kızlar bebiileriniz dönmeye basladımı benimki 2 haftadır dönüyordu binyanına ama bi koku hep altında kalıyordu bedenının şimdi onuda kurtarmaya basladı habire topaç gibi dönüyor🤭😁

Benim bebeğim de böyle gündüzleri maalesef. Mesai bitmesini bekler gibi akşam 8 i bekliyorum sürekli.

Doktorum biliyor aslında ama işte. Keşke benimle doysa. Bir de itiraf ediyorum bazen emzirirken ruhum daralıyor ağllıyorum bu da belki etkiledi. Ben neden böyle olduğumu hiç bilmiyorum çok üzüllüyorum gerçekten. Kendime gelemiyorum sanki. Bebeğimi de etkiliyor. Napacağımı şaşırdım.

Aslında doktorumuz ilk iki ay 1 kilo alsa daha iyi dedi. Bir de sütüm daha çoktu sağınca da çoktu ama benim psikolojim kaldırmadı. Lohusalığımdan sonra baya kötüleştim sanırım bunun etkisiyle sütüm de azaldı. Bir sürü sütler çaylar damlalar kuruyemişler yedim.

Sıkıntı, atak, ağlama krizleri iştahsızlık hiçbir şey yapmak istememe bazı dönemde de çocuğuma sinirleniyrum işte o zaman inanılmaz pişman oluyorum kendimi cezalandırmak istiyorum.

Aslında geceleri uyku düzeni 1-1.5 aydır şu şekilde gece 8-9 arası uyuyor aralıksız 2-3 e bazen 4 e kadar uyuyor. Sonra uyanıyor sabah 6-7 ye kadar 2 ya da 3 kere gece beslenmesi yapıyoruz. Sütümden veriyorum gece hem ben de uyuduğum için emziriyorum. Sabah kalkınca ama gün içinde hiç sütüm olmuyor bebeğim açlıktan ağlıyor bazen. Ben de günde 3-4 kere mama veriyorum 100-120 ml kalan aralıklarda da emziriyorum. Ama sürekli kusuyor reflüsü de var. Bu sebeple az kilo aldı. Ama doktorum kilo alımı kötü değil sadece biraz daha alabilmeli aslında dedi. Beni üzmemek için çok güzel konuşuyor benimle ama zaten psikolojim yerinde olmadığı için çok takıyorum.
Bir psikolojik destek mi alsan?

Kızlar bebiileriniz dönmeye basladımı benimki 2 haftadır dönüyordu binyanına ama bi koku hep altında kalıyordu bedenının şimdi onuda kurtarmaya basladı habire topaç gibi dönüyor🤭😁
evet dönüyor kolunu kurtarmayı da 1 hafta kadar önce öğrendi. yüzüstünden sırtüstüne de dönebiliyor artık 😅

Moralim biraz bozuldu. Bugün 3.ay kontrollerine gittik. Kız bebeğim kilo 5335 çıktı doktor zayıf buldu :( ki çocuk yiyor. Daha çok yedirecekmişim ki onu nasıl yaparım bilmiyorum.

Benim bebeğim gülüyor ama kahkaha atmıyor. Rüyasında kıkırdıyor.
Benim bebeğim 5000 gr canım 3 ay 1 haftalık

Benimki de geçenlerde kapı önünde komşuya bir sesli güldü resmen kahkaha attı ama bir daha yakalayamadık o kahkahayı. resmen apartmanı inletti gülerken 🤭 dönme olayı bizde de başladı. 5 haziranda videoya çektim ilk defa döndü diye. sonrasında zor geldi koca götlüye herhalde pek dönmedi 😂

Arkadaşlarım selam tekrar 🤗 7 nisanda doğum yaptım bebeğim 1,5 aylık. Şuan kafasını tutabiliyor sağa sola çeviriyor. Fakat sırt üstü yatırdığımda kafasını sağ veya sola yatırıp yukarı bakıyor karnını öne çekiyor. Yani yay gibi geriliyor sürekli kafası geride ve yukarıya bakıyor. Doktora götürdüm reflü hareketi olduğunu söyledi. Fakat internette araştırdım çok kötü şeylerde yazıyor böyle yapan ve sağlıklı olanlar da var acaba sizlerden yaşayan var mı?
Benim bebeğim de tam olarak tarif ettiğiniz gibi ve su an 1 bucuk aylik. Celepral palsi falam olabilir diye bir endişem var. Hatta kafasını sureklk yukari bakiyor diye fizik tedavi uzmanina goturduk boynumda eğrilik var diye. Doktor hipertoni de olabilir norolog görsün dedi. Ama asiri gazi varken bu durumda hep. Genelde de aşırı gazi var. Bazen gazi yokken normale dönüyor. Su an bebeğiniz nasil durumda?

Internetten bakınca çok kotu seyler okudum uykum kaçtı canim cok sikildi. Doktorunuz size ne dedi?

Doğum kilo boy neydi canim zayıf demesi neden olduğunu ordan anlarsın
Benim 3.ayda 5100 çıktı ama doğum kilosu azdı erken doğdu
Doktor ne derse uygula fazla beslemekten kastınız nedir ne sıklıkta emzircem deseydin

Benimkinin kilosu 3315 idi ama 3000 e kadar düşmüştü. 1.ayda da az dedi 2.ayda da şimdi yine aynı. Yani kilo alıyor tabi ama azmış doktoruma göre ki bence normal çocuk işte.

Benimki emmiyor. Sağıp veriyorum. 600 cc kadar içiyor günde. Benden 750 cc ye kadar süt çıkıyor. Fazlasını buzluğa atıyordum içsin onu diyor. İçmiyor işte ama. Diliyle dışarı itiyor ve zorla beslemek çok yanlış diyor kitaplar. İleride obez olurmuş. Gündüz 2 saatte 1 besleniyor. Gece bazen 4 e çıkıyor. İşte gündüz 1,5 saatte 1 gibi dene dedi. Hiç de içimden gelmiyor ama. Görseniz bacaklar boğum boğum. Göbeği benimkiyle yarışır. Yani hiç cılız çocuk gibi de değil.

Benimkinin kilosu 3315 idi ama 3000 e kadar düşmüştü. 1.ayda da az dedi 2.ayda da şimdi yine aynı. Yani kilo alıyor tabi ama azmış doktoruma göre ki bence normal çocuk işte.

Benimki emmiyor. Sağıp veriyorum. 600 cc kadar içiyor günde. Benden 750 cc ye kadar süt çıkıyor. Fazlasını buzluğa atıyordum içsin onu diyor. İçmiyor işte ama. Diliyle dışarı itiyor ve zorla beslemek çok yanlış diyor kitaplar. İleride obez olurmuş. Gündüz 2 saatte 1 besleniyor. Gece bazen 4 e çıkıyor. İşte gündüz 1,5 saatte 1 gibi dene dedi. Hiç de içimden gelmiyor ama. Görseniz bacaklar boğum boğum. Göbeği benimkiyle yarışır. Yani hiç cılız çocuk gibi de değil.
Benim doktorum gece normalde zayifta olsa uyucak dedi ama benim bir ay erken doğdu ondan gece besliyorum 12 3 6 o şekilde gündüz 2 saatte
Ama ağzını kapatınca almaz bende ısrar etmem
Sütun iyi köy fazlasını ihmal etme

Yahu kızlar bebekleriniz kıkırdayıp kahkaha atıyor mu?
Evett 🤭 boğuk bi sesi var cokk guzel kikirdiyo nefes alip alip bidaha guluyo 😄
Birkac kere dondu bacaklari yukari kaldirip gotunu yana deviriyo 😄

Back
X