- 19 Ekim 2016
- 3.045
- 7.266
- 158
MaşallahKızlar 2 gündür sütüm çok geliyordu ne yedimde böyle oldu diye düşünürken dur yediğimi farkettim haberiniz olsun![]()
Kuru dut mu
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
MaşallahKızlar 2 gündür sütüm çok geliyordu ne yedimde böyle oldu diye düşünürken dur yediğimi farkettim haberiniz olsun![]()
Aynen hele gıdıklayınca nasıl kıkırdıyorYahu kızlar bebekleriniz kıkırdayıp kahkaha atıyor mu?
Evet benimki sesli gülüyor resmen bunu bilerek yapıyoYahu kızlar bebekleriniz kıkırdayıp kahkaha atıyor mu?
Bir psikolojik destek mi alsan?Benim bebeğim de böyle gündüzleri maalesef. Mesai bitmesini bekler gibi akşam 8 i bekliyorum sürekli.
Doktorum biliyor aslında ama işte. Keşke benimle doysa. Bir de itiraf ediyorum bazen emzirirken ruhum daralıyor ağllıyorum bu da belki etkiledi. Ben neden böyle olduğumu hiç bilmiyorum çok üzüllüyorum gerçekten. Kendime gelemiyorum sanki. Bebeğimi de etkiliyor. Napacağımı şaşırdım.
Aslında doktorumuz ilk iki ay 1 kilo alsa daha iyi dedi. Bir de sütüm daha çoktu sağınca da çoktu ama benim psikolojim kaldırmadı. Lohusalığımdan sonra baya kötüleştim sanırım bunun etkisiyle sütüm de azaldı. Bir sürü sütler çaylar damlalar kuruyemişler yedim.
Sıkıntı, atak, ağlama krizleri iştahsızlık hiçbir şey yapmak istememe bazı dönemde de çocuğuma sinirleniyrum işte o zaman inanılmaz pişman oluyorum kendimi cezalandırmak istiyorum.
Aslında geceleri uyku düzeni 1-1.5 aydır şu şekilde gece 8-9 arası uyuyor aralıksız 2-3 e bazen 4 e kadar uyuyor. Sonra uyanıyor sabah 6-7 ye kadar 2 ya da 3 kere gece beslenmesi yapıyoruz. Sütümden veriyorum gece hem ben de uyuduğum için emziriyorum. Sabah kalkınca ama gün içinde hiç sütüm olmuyor bebeğim açlıktan ağlıyor bazen. Ben de günde 3-4 kere mama veriyorum 100-120 ml kalan aralıklarda da emziriyorum. Ama sürekli kusuyor reflüsü de var. Bu sebeple az kilo aldı. Ama doktorum kilo alımı kötü değil sadece biraz daha alabilmeli aslında dedi. Beni üzmemek için çok güzel konuşuyor benimle ama zaten psikolojim yerinde olmadığı için çok takıyorum.
evet dönüyor kolunu kurtarmayı da 1 hafta kadar önce öğrendi. yüzüstünden sırtüstüne de dönebiliyor artıkKızlar bebiileriniz dönmeye basladımı benimki 2 haftadır dönüyordu binyanına ama bi koku hep altında kalıyordu bedenının şimdi onuda kurtarmaya basladı habire topaç gibi dönüyor![]()
Benim bebeğim 5000 gr canım 3 ay 1 haftalıkMoralim biraz bozuldu. Bugün 3.ay kontrollerine gittik. Kız bebeğim kilo 5335 çıktı doktor zayıf bulduki çocuk yiyor. Daha çok yedirecekmişim ki onu nasıl yaparım bilmiyorum.
Benim bebeğim gülüyor ama kahkaha atmıyor. Rüyasında kıkırdıyor.
Minyon bi bebek olacsk demekki canım ayda 600 den aşağı olursa sıkıntıAyda 600 gr falan aldı.
Beyaz dut. Kurusunuda yiyorum tazesinideMaşallah
Kuru dut mu
Ay benimki bir kere güldü daha gülmüyorEvet benimki sesli gülüyor resmen bunu bilerek yapıyo![]()
Bi kaç kere yan döndü ama bıraktı geriKızlar bebiileriniz dönmeye basladımı benimki 2 haftadır dönüyordu binyanına ama bi koku hep altında kalıyordu bedenının şimdi onuda kurtarmaya basladı habire topaç gibi dönüyor![]()
Kaç aylıkevet dönüyor kolunu kurtarmayı da 1 hafta kadar önce öğrendi. yüzüstünden sırtüstüne de dönebiliyor artık![]()
3 mart doğumluKaç aylık
Sizinki hızlı maşallah3 mart doğumlu
ay hiç heves etmeyin ben etmiyordum vallaSizinki hızlı maşallah![]()
Benim bebeğim de tam olarak tarif ettiğiniz gibi ve su an 1 bucuk aylik. Celepral palsi falam olabilir diye bir endişem var. Hatta kafasını sureklk yukari bakiyor diye fizik tedavi uzmanina goturduk boynumda eğrilik var diye. Doktor hipertoni de olabilir norolog görsün dedi. Ama asiri gazi varken bu durumda hep. Genelde de aşırı gazi var. Bazen gazi yokken normale dönüyor. Su an bebeğiniz nasil durumda?Arkadaşlarım selam tekrar7 nisanda doğum yaptım bebeğim 1,5 aylık. Şuan kafasını tutabiliyor sağa sola çeviriyor. Fakat sırt üstü yatırdığımda kafasını sağ veya sola yatırıp yukarı bakıyor karnını öne çekiyor. Yani yay gibi geriliyor sürekli kafası geride ve yukarıya bakıyor. Doktora götürdüm reflü hareketi olduğunu söyledi. Fakat internette araştırdım çok kötü şeylerde yazıyor böyle yapan ve sağlıklı olanlar da var acaba sizlerden yaşayan var mı?
Doğum kilo boy neydi canim zayıf demesi neden olduğunu ordan anlarsın
Benim 3.ayda 5100 çıktı ama doğum kilosu azdı erken doğdu
Doktor ne derse uygula fazla beslemekten kastınız nedir ne sıklıkta emzircem deseydin
Benim doktorum gece normalde zayifta olsa uyucak dedi ama benim bir ay erken doğdu ondan gece besliyorum 12 3 6 o şekilde gündüz 2 saatteBenimkinin kilosu 3315 idi ama 3000 e kadar düşmüştü. 1.ayda da az dedi 2.ayda da şimdi yine aynı. Yani kilo alıyor tabi ama azmış doktoruma göre ki bence normal çocuk işte.
Benimki emmiyor. Sağıp veriyorum. 600 cc kadar içiyor günde. Benden 750 cc ye kadar süt çıkıyor. Fazlasını buzluğa atıyordum içsin onu diyor. İçmiyor işte ama. Diliyle dışarı itiyor ve zorla beslemek çok yanlış diyor kitaplar. İleride obez olurmuş. Gündüz 2 saatte 1 besleniyor. Gece bazen 4 e çıkıyor. İşte gündüz 1,5 saatte 1 gibi dene dedi. Hiç de içimden gelmiyor ama. Görseniz bacaklar boğum boğum. Göbeği benimkiyle yarışır. Yani hiç cılız çocuk gibi de değil.
EvettYahu kızlar bebekleriniz kıkırdayıp kahkaha atıyor mu?
Birkac kere dondu bacaklari yukari kaldirip gotunu yana deviriyoKızlar bebiileriniz dönmeye basladımı benimki 2 haftadır dönüyordu binyanına ama bi koku hep altında kalıyordu bedenının şimdi onuda kurtarmaya basladı habire topaç gibi dönüyor![]()