• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Aynen sert olması lazım. Ben halının üstüne nevresim serdim orda takılıyor bazen.
Mama sandalyesi joie mizzy lx aldım ben letgodan. Henüz gelmedi Ankara'da. Kardeşim aldı. Sökülebilir sanırım gelsin detaylı inceleyeceğim.

Bizimki dönmekten ziyade şimdi dizini tutmaya başladı, bir de baya baya bağırıyor sesini tanıyor 😂😂 annneeee diye bağırıyor bazen 😂

1 haftaya ayak tutma güncellenmemiz gelir sanırım 😍
Sorma bazı günler papağan gbi hiç susmuyor.kizim bı yandan o bı yandan ev curcuna 😅kafa dinlemek için tuvalete kaçıyorum 😂😂

Sorma bazı günler papağan gbi hiç susmuyor.kizim bı yandan o bı yandan ev curcuna 😅kafa dinlemek için tuvalete kaçıyorum 😂😂
Hahah az evvel uyucaz, önce ağlama moduna geçti ne var kız efendim annecim dedim, hemen aaaaa diye bağırıp konuşmaya başladı 😂😂😂

Bugün ilk kez benim sıpa sırt üstü den yüz üstü döndü 😂tam bir aydır uğraşıyor .ilk zamanlar çok uğraştı sonra baktı kolunu kurtarip dönemiyor arada sırada deneme yaptı ama uğraşmadi. Bugün mutfağa gittim iki dk iş yaptım geri bı döndüm baktım yerde dönmüş .ablasına sordum o da cevirmemis (bı kere çevirip bizi kandirmisti 😬)sonra geri çevirdim bı daha döndü 😂 akşam sekizden beri 5-6 kez döndü galiba 😅
Sorma sorma altını değiştircektim bez alayım diye kalktım bileğinden tutup attı kendini yüzüstüne nasıl güzel mutlu eden gelişmelermiş ya evladım nobel kazanmış gibi gururla izledim dhdjdk

Sorma sorma altını değiştircektim bez alayım diye kalktım bileğinden tutup attı kendini yüzüstüne nasıl güzel mutlu eden gelişmelermiş ya evladım nobel kazanmış gibi gururla izledim dhdjdk
Bundan sonra hep böyle her yaptığı hareket bı öncekini gecixek .mesela ilk bişey tuttuğunda sevindik döndü sevindik .sonra emekleme yürüme konuşma derken artık kocaman oldu şaşırmam hicbisey diyosun ama bişey yapıyor büyüyünce yine şaşırıp sevindiriyor seni .😂

Eklentiler

• IMG_20220620_143111.webp
    IMG_20220620_143111.webp
    29,6 KB · Görüntüleme: 104
  • IMG_20220615_112003.webp
    IMG_20220615_112003.webp
    32 KB · Görüntüleme: 105
Kızlar şimdi bir soru bugün psikiyatriye gittim. Lustral 50 mg yarım kullanmam için ilaç yazdı. Aranızda daha önce emzirirken ilaç kullanan oldu mu?
Sabah saatinde emzirmeden sonra iç sonra 4 saat sütünü sağ mama ver 6. saatte emzirebilirsin dedi. ZAten gün içinde mama takviye ediyordum. Ama yine de tedirginim. Dozajı çok az seni iyi edecek merak etme dedi. Çocuk doktorum da kullan dedi. Ama kullanan ve etkilerini bilen birileri varsa çok sevinirim mesaj yazarsa

Kızlar şimdi bir soru bugün psikiyatriye gittim. Lustral 50 mg yarım kullanmam için ilaç yazdı. Aranızda daha önce emzirirken ilaç kullanan oldu mu?
Sabah saatinde emzirmeden sonra iç sonra 4 saat sütünü sağ mama ver 6. saatte emzirebilirsin dedi. ZAten gün içinde mama takviye ediyordum. Ama yine de tedirginim. Dozajı çok az seni iyi edecek merak etme dedi. Çocuk doktorum da kullan dedi. Ama kullanan ve etkilerini bilen birileri varsa çok sevinirim mesaj yazarsa
Mecbur durumdaysan denileni yap unutup emzirme.. keşke icmeme şansın olsaydı.Rn azından zaten mama veriyorsun sıkıntı olmazz ayarlar alışırsın.

Ben hiç kullanmadim ama dojtorunda kullan demiş zaten bu durumda olsam kullanır denileni yapardım .önce anne iyi olucak ki bebek de iyi olsun 🥰

Bı de bu ara sütümun azaldığını hissediyorum .ki azaldı kesin 😅bzimki bu ay hiç kilo almadi ya .ayın dordunden bu güne 300 Gr almış gözüküyor sadece .bestlak damla aldım dün kullanmaya başladım inşallah işe yarar . Bizim oğlan acıkınca da ağlamıyor bı tuhaf . Aglmayana meme vermezler oğlum diyorum sırıtıyor sıpa 😂

Benim doktor 2 kaşık meyve suyu ver şaşırsın dedi ya nasıl cesaret etcem erken daha 2 3 doktorla bi kontrol ettirirsem böyle kafam karışır

Kızlar bebeği desteksiz uyuyabilen veya uyku eğitimi veren var mı? Benimki gündüzleri çok çok az uyuyor. Uyumadıkça agresifleşiyor çıldırmama az kaldı artık. Bu konuda tecrübeli olanlar bana Bi akıl versin Allah rızası için 🤲

Kızlar bebeği desteksiz uyuyabilen veya uyku eğitimi veren var mı? Benimki gündüzleri çok çok az uyuyor. Uyumadıkça agresifleşiyor çıldırmama az kaldı artık. Bu konuda tecrübeli olanlar bana Bi akıl versin Allah rızası için 🤲

Aynı durumdayım. Gece uykusu iyi. 10 gibi yatarız. Beslenme için gece 2-3 kere kalkar. 06:00-08:00 arası uyanırız ama gündüz uykusu çok çok az. Yorulma bulgusu var, uykusu da geliyor ama uyutmaya çalışınca çıldırıyor. Biraz oynuyoruz ama uylusu olduğu için bir süre sonra huysuzlanmaya ve oynayamamaya başlıyor. Zorla uyutuyorum 10-30 dakika uyuyor hemen uyanıyor :(

Bizde uyumakta sorun yok ama uykuyu sürdüremiyor ya. Aksam 8den 12ye kadar iyi uyuyor bitek. sonra hep sallanmak istiyor bu konu beni delirtecek. Bugun ilk defa bebek arabasında oturdu ağlamadan. Sallaya sallaya uyuttuk 2 dakikada bir kipirdiyo yine salliyoruz sallanmazsa uyaniyor. Şuan ayagimda salliyorum durdugumda 5 dk icinde uyaniyor delirecem. Bu alistirmakla ilgili değil sallanmazsa hep uyanik sallaninca gazina iyi geliyo rahatliyo uyuyo Allah sabir versin. Gaz dönemini atlatalim derken olmucak huylar edinildi ya da zaten huyu boyleydi bilmiyorum cok yorgun ve umutsuz hissediyorum ben artik dinlenememekten

Aynı durumdayım. Gece uykusu iyi. 10 gibi yatarız. Beslenme için gece 2-3 kere kalkar. 06:00-08:00 arası uyanırız ama gündüz uykusu çok çok az. Yorulma bulgusu var, uykusu da geliyor ama uyutmaya çalışınca çıldırıyor. Biraz oynuyoruz ama uylusu olduğu için bir süre sonra huysuzlanmaya ve oynayamamaya başlıyor. Zorla uyutuyorum 10-30 dakika uyuyor hemen uyanıyor :KK43:
Bizimki tam tersi oyuna sarıyo bütün gün oyun oynamaktan yoruldum.
Bizde uyumakta sorun yok ama uykuyu sürdüremiyor ya. Aksam 8den 12ye kadar iyi uyuyor bitek. sonra hep sallanmak istiyor bu konu beni delirtecek. Bugun ilk defa bebek arabasında oturdu ağlamadan. Sallaya sallaya uyuttuk 2 dakikada bir kipirdiyo yine salliyoruz sallanmazsa uyaniyor. Şuan ayagimda salliyorum durdugumda 5 dk icinde uyaniyor delirecem. Bu alistirmakla ilgili değil sallanmazsa hep uyanik sallaninca gazina iyi geliyo rahatliyo uyuyo Allah sabir versin. Gaz dönemini atlatalim derken olmucak huylar edinildi ya da zaten huyu boyleydi bilmiyorum cok yorgun ve umutsuz hissediyorum ben artik dinlenememekten
Benimkininde gündüz uykusu yarım saat 45 dakikayı geçmiyor. Dün nasıl olduysa 2 saat uyudu kalktığında o kadar mutluydu ki anlatamam.

Benim bebeğim de tam olarak tarif ettiğiniz gibi ve su an 1 bucuk aylik. Celepral palsi falam olabilir diye bir endişem var. Hatta kafasını sureklk yukari bakiyor diye fizik tedavi uzmanina goturduk boynumda eğrilik var diye. Doktor hipertoni de olabilir norolog görsün dedi. Ama asiri gazi varken bu durumda hep. Genelde de aşırı gazi var. Bazen gazi yokken normale dönüyor. Su an bebeğiniz nasil durumda?

Internetten bakınca çok kotu seyler okudum uykum kaçtı canim cok sikildi. Doktorunuz size ne dedi?

Şuan hiç bir sıkıntısı yok :) 2,5 aylık oldu ve yavaş yavaş kendiliğinden bıraktı. Bizim doktorumuz reflü ve gaz dışında herhangi bir hastalık üzerinde durmadı. Bende zamana bıraktım ve şuan düzeldi umarım sizinki de geçicidir 🙏🏻

Arkadaşlar selam herkese :)
Adım adım bebek gelişimini takip edebileceğimiz bir uygulama kullanıyorum. Orada bebeğiniz sırt üstü yatarken kollarından tutup kaldırın kafasınıda beraberinde kaldırabiliyor olması gerekir yazıyor. Bebeğim 2 ay 17 günlük kucakta veya karın üstü pozisyonda kafasını tutabiliyor. Fakat ellerinden tutup kaldırmak istediğimde kafasını beraberinde kaldıramıyor bu durum normal mi? Bebeği 2,5 aylık olup kaldıramayan var mı?

Back
X