• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    148
Kızlar konuşuldu mu yine hatırlamıyorum ama bebek kıyafetlerini yıkamak için hangi deterjanı aldınız? Ben baya bilinçsizim size güveniyorum 😂
Ben deterjan olarak duru dogal kaynaklı granül matik sabun aldım, yumuşatıcı da unibaby hipoalerjenik yumuşatıcı. E bebekte gezerken gördüm indirim vardı o anda. Nevresim takımlarını yıkadım 2 gün önce denemek için ilk kez🥹 yağmur yağacak gibi diye çamaşırları içeri aldım, eşim eve gelince bebek deterjanı kokuyor dedi hemen farketti😅 hafif ve güzel kokuyorlar bence. İçerik konusunda çok detaylı bilgim yok yani kendimce etiket okuyup kıyas ederek almaya çalışıyorum

Ben deterjan olarak duru dogal kaynaklı granül matik sabun aldım, yumuşatıcı da unibaby hipoalerjenik yumuşatıcı. E bebekte gezerken gördüm indirim vardı o anda. Nevresim takımlarını yıkadım 2 gün önce denemek için ilk kez🥹 yağmur yağacak gibi diye çamaşırları içeri aldım, eşim eve gelince bebek deterjanı kokuyor dedi hemen farketti😅 hafif ve güzel kokuyorlar bence. İçerik konusunda çok detaylı bilgim yok yani kendimce etiket okuyup kıyas ederek almaya çalışıyorum
ben bir mağazada çalışırken o duru için insanlar özel olarak gelirdi hatırlıyorum ama sabun rendesi ya da toz sabun vs makinanın giderinde falan kalıntı bırakıyor demişlerdi bi ara o yüzden hiç kullanmadım. Ben açıkçası etiketten de anlamıyorum ya bizim ailede neredeyse hiç çocuk yok ben yalnız ve bilinçsiz kaldım 😂😂😂

Bende geçen hafta oldu aynı gün 3 defa yaşadım birden sanki taş gibi kesildi karnım ve ağırlaştı gibi hissettim. Sanırım bebek toplandı dedikleri o oluyor. Ben o gün arabada çok korkmuştum onu mu hissettti yavrum acaba dedim
Ya bende uyurken bile hissedince korktum açıkçası doktoruma yazdım gel muayene edeyim dedi gidiyorum şimdi inşallah kötü bir şey değildir

Kızlar tetanoz aşısı için Dr u ile konuşanlar olmuştu riskli gebelik olduğundan ileri hafta ve tek doz mu demiştiniz kaçıncı haftaydı ve kimler demişti hatırlayamadım 🤔 benim Dr um 3 lu aşı olabilirsin 2 doz da olabilirsin dedi ama ben biraz korkuyorum ilk gebelikte kaybedip bu gebelikte de lekelenmeler nedeniyle aylarca progestan kullandığım için riskli gebelik aslında. Hiç yaptırmamaktan da emin değilim ama dr um da fazla relax bazi konularda🤦‍♀️. Dr u ile ileri haftalar için konuşan arkadaşlar rica etsem tekrar yazabilir mi ne konusmustunuz ve ne yaptınız diye kafam çok karışık 🥲
merhaba, 10. haftamda bende lekelenme yasadım ama daha sonrasında düzeldim. şu an için bir sorun yok. ben 21. hafta da 3lü boğmaca tetanos oldum 1 doz. 2. dozu olmayacagım. ayrıca şeker yüklemesi de yaptırmadım. doktorum da normal oldugunu söyledi. :)

Ya bende uyurken bile hissedince korktum açıkçası doktoruma yazdım gel muayene edeyim dedi gidiyorum şimdi inşallah kötü bir şey değildir
merhaba, korkmayın sadece hareket ediyor ve bazen toplanıyor. ya sağ da ya da sol da. bana da oluyor ama yatıp dinleniyorum :)

Kızlar karnınızda ara ara sertleşme oluyor mu? Chat gptye sordumda yalancı sancı olabiliyor bunlar dedi böyle şeyler için daha erken değil mi
Geçen gün aynı sertleşme bende oldu endişelenmiştim hocaya sorunca çağırdı direk korkarak gittim. Elhamdülillah bişey cıkmadı. Gaz gibi duruyor bebekle alakalı değil dedi gönderdi. Ertesi günde oldu sonra geçti. İnşAllah sizinkide öyle bişeydir. Hayırlı haberleri verin..

Selam kızlar, şu 32. Haftada çalışabilir raporu alıp yıllık izin kullanma olayını 170 e sordum. Olmuyor rapor parası alamazsınız öyle o tarihlere dedi.
Yani doğum sonrasına eklenmiyor dedi. Beni net anladınız dimi dedim evet anladım olmuyor dedi :)
Bu durumda 32. Haftada doğum iznine ayrılacağım fakat şimdi de size sorum şu. 31 aralık 32. Haftam. Tam o tarihte mi ayrılmam lazım yoksa o hafta 6 ocak a kadar devam ediyor ya o zamana kadar devam edebiliyor muyuz acaba keşke onu da sorsaydım 😂

Selam kızlar, şu 32. Haftada çalışabilir raporu alıp yıllık izin kullanma olayını 170 e sordum. Olmuyor rapor parası alamazsınız öyle o tarihlere dedi.
Yani doğum sonrasına eklenmiyor dedi. Beni net anladınız dimi dedim evet anladım olmuyor dedi :)
Bu durumda 32. Haftada doğum iznine ayrılacağım fakat şimdi de size sorum şu. 31 aralık 32. Haftam. Tam o tarihte mi ayrılmam lazım yoksa o hafta 6 ocak a kadar devam ediyor ya o zamana kadar devam edebiliyor muyuz acaba keşke onu da sorsaydım 😂
cnm benim bildiğim kadarıyla 32. haftadan sonra calısabilir raporu aldığında 37. haftaya kadar çalışmak mecburiyetinde değilsin. 32 de doktoruna calısabılır raporu yazdırım 33. haftada doğum iznini başlatabılırsın. ben çok dayanabileceğimi sanmıyorum 32 den sonra açıkçası yolum uzun ve toplu taşıma kullanmak zorundayım calısmak değil ama bu beni çok yoruyor. ama bu doğum izni düzenlemesi ocağa sarkarsa raporumdan düşülmesini göze alıp yıllık izin alacağım

Ben ocağın ortasında kalan iki haftalık yıllık iznimi kullanacaktım amacım yıllık izin yasal hak maaş kesintisi olmuyor ya 1 şubatta zamlı maaşımı tam alıp sonra hamilelik için olan raporu devreye sokacaktım yani ben çalışabilir raporu alıp yıllık izne çıksam olmaz mı acaba tüh ya

cnm benim bildiğim kadarıyla 32. haftadan sonra calısabilir raporu aldığında 37. haftaya kadar çalışmak mecburiyetinde değilsin. 32 de doktoruna calısabılır raporu yazdırım 33. haftada doğum iznini başlatabılırsın. ben çok dayanabileceğimi sanmıyorum 32 den sonra açıkçası yolum uzun ve toplu taşıma kullanmak zorundayım calısmak değil ama bu beni çok yoruyor. ama bu doğum izni düzenlemesi ocağa sarkarsa raporumdan düşülmesini göze alıp yıllık izin alacağım
Yok çalışabilir raporu almayacağım hiç.
32. Haftam tam 31 aralıkta başlıyor 31 aralık son mu olması lazım bu durumda yoksa hafta 6 ocakta bitiyor ya 6 ocak a kadar çalılabilir miyim rapor almadan.

Haklısın işe gitsem ben bu kadar da dayanamazdım.
Ben eve geçtiğim için rahat geçiyor o yüzden ilerletebildiğim kadar ilerleteyim dedim

Ben ocağın ortasında kalan iki haftalık yıllık iznimi kullanacaktım amacım yıllık izin yasal hak maaş kesintisi olmuyor ya 1 şubatta zamlı maaşımı tam alıp sonra hamilelik için olan raporu devreye sokacaktım yani ben çalışabilir raporu alıp yıllık izne çıksam olmaz mı acaba tüh ya
Evet tam tamına benimde planım buydu. Ocak ayını yıllık iznim ile tamamlayıp 1 şubatta başlatacaktım doğum iznimi ama chat gbt min1270 min1270 e olmaz öyle demiş ben de 170 e sordum olmuyor dedi. Şimdi başka mali müşavire sordum o da yuvarlak cevap veriyor sorumu tam cevaplamadı. Çalışabilir raporunun sadece doktor değil iş yerininde onaylaması lazım dedi. Kafam aslında hala tam net değil hala bulanık

Yok çalışabilir raporu almayacağım hiç.
32. Haftam tam 31 aralıkta başlıyor 31 aralık son mu olması lazım bu durumda yoksa hafta 6 ocakta bitiyor ya 6 ocak a kadar çalılabilir miyim rapor almadan.

Haklısın işe gitsem ben bu kadar da dayanamazdım.
Ben eve geçtiğim için rahat geçiyor o yüzden ilerletebildiğim kadar ilerleteyim dedim
benim bildiğim 32. haftayı doldurman lazım bitişi önemli yani başlangıcı değil

çok saçma değil mi sonucta bu benim hakedilmiş iznim. iznimde calısıyormusum gibi bütün haklarımı alabiliyorken bunda alamamak çok saçma ve haksızlık ya

Kızlar çok teşekkür ederim desteğiniz için doktor muayene etti bir sıkıntı görmedi rahim ağzı uzunluğu normal açılma vs yok ama yine de bir nst ye bağlayalım dedi şimdi onu bekliyorum. Bebiş çok büyümüş 32 cm 700 gr ve çok hareketli hareketlerini hissediyorsun kafası yukarıda dedi ekranda kendini ittirip zıplıyordu

Back
X