• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kızlar bebeği desteksiz uyuyabilen veya uyku eğitimi veren var mı? Benimki gündüzleri çok çok az uyuyor. Uyumadıkça agresifleşiyor çıldırmama az kaldı artık. Bu konuda tecrübeli olanlar bana Bi akıl versin Allah rızası için 🤲
Saati geç ama 11 de emer uyur bir daha uyanmaz

Arkadaşlar selam herkese :)
Adım adım bebek gelişimini takip edebileceğimiz bir uygulama kullanıyorum. Orada bebeğiniz sırt üstü yatarken kollarından tutup kaldırın kafasınıda beraberinde kaldırabiliyor olması gerekir yazıyor. Bebeğim 2 ay 17 günlük kucakta veya karın üstü pozisyonda kafasını tutabiliyor. Fakat ellerinden tutup kaldırmak istediğimde kafasını beraberinde kaldıramıyor bu durum normal mi? Bebeği 2,5 aylık olup kaldıramayan var mı?

Merhaba. Bebeğim 3 aylık be yatarken ellerinden tutunca başı geriye düşüyor. Oturur pozisyona gelince tutabiliyor. Çok normal sizinki. Benimki de karnının üstüne koyunca başını kaldırabiliyor.

Merhaba. Bebeğim 3 aylık be yatarken ellerinden tutunca başı geriye düşüyor. Oturur pozisyona gelince tutabiliyor. Çok normal sizinki. Benimki de karnının üstüne koyunca başını kaldırabiliyor.
Evet benimki de tam olarak böyle aşağıda uygulamada yazan metni de ekledim. Aksi şekild dolan varsa yazıp bilgi verebilirse çok sevinirim içim içimi yedi 😞

Eklentiler

• DA778477-D1B6-412D-8244-D67A7AAF9D8A.webp
    DA778477-D1B6-412D-8244-D67A7AAF9D8A.webp
    69,6 KB · Görüntüleme: 60
Evet benimki de tam olarak böyle aşağıda uygulamada yazan metni de ekledim. Aksi şekild dolan varsa yazıp bilgi verebilirse çok sevinirim içim içimi yedi 😞
Burda yazılanları 6 aylık bebek bile yapamaz. Yazan hareket çok riskli bence daha bebeğin kasları gelişmemiş bile. Doktorların çoğu 4. Aydan itibaren destekli oturmayı öneriyor. Biz daha yeni başladık oturmaya.

Burda yazılanları 6 aylık bebek bile yapamaz. Yazan hareket çok riskli bence daha bebeğin kasları gelişmemiş bile. Doktorların çoğu 4. Aydan itibaren destekli oturmayı öneriyor. Biz daha yeni başladık oturmaya.
Ya içim çok rahatladı. Bi benimki mi yapamıyor diye günlerdir içim içimi yiyordu 😞

Kızlar şimdi bir soru bugün psikiyatriye gittim. Lustral 50 mg yarım kullanmam için ilaç yazdı. Aranızda daha önce emzirirken ilaç kullanan oldu mu?
Sabah saatinde emzirmeden sonra iç sonra 4 saat sütünü sağ mama ver 6. saatte emzirebilirsin dedi. ZAten gün içinde mama takviye ediyordum. Ama yine de tedirginim. Dozajı çok az seni iyi edecek merak etme dedi. Çocuk doktorum da kullan dedi. Ama kullanan ve etkilerini bilen birileri varsa çok sevinirim mesaj yazarsa
Ben olsam mutlaka önce konuşma terapisine giderdim.
Ilac tedavisi ikinci plan olmalı bence.
Tekrar düşün icmeden

Her bebeğin gelişimi farklıdır ama burda yazılan şeyleri 4 aylık bebeği geç 8 9 aydan önce hiçbir bebek yapamaz. İnterneti okuma. Bebeğin daha 2.5 aylık onunla geçen zamanın tadını çıkar. Evham yapma bostan yere :)

Benim doktor 2 kaşık meyve suyu ver şaşırsın dedi ya nasıl cesaret etcem erken daha 2 3 doktorla bi kontrol ettirirsem böyle kafam karışır
kuzu meyveyle, hatta suyuyla hiç başlama derim ben. sırf şeker yüklemiş oluyorsun bebeğe:) meyveyi her türlü yiyorlar tatlı oldugu için. sonra diğer besinleri yadırgayabilir. ben bugün çay kaşığıyla yoğurt tattırdım😅 hiç beğenmedi orası ayrı.😂
Kızlar bebeği desteksiz uyuyabilen veya uyku eğitimi veren var mı? Benimki gündüzleri çok çok az uyuyor. Uyumadıkça agresifleşiyor çıldırmama az kaldı artık. Bu konuda tecrübeli olanlar bana Bi akıl versin Allah rızası için 🤲
lütfen uyku eğitimini çok çok iyi araştır. sonucunda süper uyuyor olması seni yanıltmasın. benim bebegim de gündüz uykusu o kadar kötü ki. el kadar bebek oyuncakla falan da bi yere kear oyalayabiliyosun. ama emin ol ileride 6 aydan sonra gündüz uykularının sayısı azalıp oturdukça, uykuların süresi de o oranda artacak. hep böyle kalmayacak sadece biraz sabır :)

Evet ben o kişisiyim 😂😂 atamıyorum 😞 çok zorlanıyorum ve hergün yeni birşey bulup kafaya takıyorum. Bu hafta terapi almaya başladım insallah iyi gelir 🙏🏻
Ben de senin gibiyim. Bugun bebeklerimi severken doktor amcalar da görecek kızımı hic sorun yokmus diyecek diye konuşuyordum. Esim de yok kizim anneni yatircam psikiyatriste o zaman tum sorunlar bitecek dedi😂 herhalde sen de benim gibi surekli bir seyler okuyup panik oluyorsun.
Gecen bir pozisyonda durmasi gerektiğini okudum. Kendim o pozisyonda duramadım. Esim de dedi cocuk jimlastikci mi nasil dursun oyle dedi. Bence internette cok fazla bilgi kirliliği var.

kuzu meyveyle, hatta suyuyla hiç başlama derim ben. sırf şeker yüklemiş oluyorsun bebeğe:) meyveyi her türlü yiyorlar tatlı oldugu için. sonra diğer besinleri yadırgayabilir. ben bugün çay kaşığıyla yoğurt tattırdım😅 hiç beğenmedi orası ayrı.😂

lütfen uyku eğitimini çok çok iyi araştır. sonucunda süper uyuyor olması seni yanıltmasın. benim bebegim de gündüz uykusu o kadar kötü ki. el kadar bebek oyuncakla falan da bi yere kear oyalayabiliyosun. ama emin ol ileride 6 aydan sonra gündüz uykularının sayısı azalıp oturdukça, uykuların süresi de o oranda artacak. hep böyle kalmayacak sadece biraz sabır :)
Ayy inşallah 😊

Ben de senin gibiyim. Bugun bebeklerimi severken doktor amcalar da görecek kızımı hic sorun yokmus diyecek diye konuşuyordum. Esim de yok kizim anneni yatircam psikiyatriste o zaman tum sorunlar bitecek dedi😂 herhalde sen de benim gibi surekli bir seyler okuyup panik oluyorsun.
Gecen bir pozisyonda durmasi gerektiğini okudum. Kendim o pozisyonda duramadım. Esim de dedi cocuk jimlastikci mi nasil dursun oyle dedi. Bence internette cok fazla bilgi kirliliği var.
Evet evet kesinlikle internete güvenmemem gerektiğini biliyorum ama yine de kendime söz geçiremiyorum. Sürekli kıyaslıyorum bende aynı insallah büyüdükçe geçecek diye umuyorum ya

Ne kadar süre oturuyor böyle ? Bende farkında olmadan bazen oturtuyorum dmeekki. Bu kadar dik olmasada eğik pozisyonsada filan. Benimki bu kadar net tutar mı kafasını bilmiyorum dün doktor 4. Aydan sonra başlayabilirsin dedi. Dedim dayan kızım 15 günün kaldı 🤣

Bı de bu ara sütümun azaldığını hissediyorum .ki azaldı kesin 😅bzimki bu ay hiç kilo almadi ya .ayın dordunden bu güne 300 Gr almış gözüküyor sadece .bestlak damla aldım dün kullanmaya başladım inşallah işe yarar . Bizim oğlan acıkınca da ağlamıyor bı tuhaf . Aglmayana meme vermezler oğlum diyorum sırıtıyor sıpa 😂
Sizinki yine iyi benimki ayın 9 undan bu güne 200 gr almış geçen ayda 1 ayda sadece 400 gr almıştı. Formunu korumakta ısrarcı

Arkadaşlar selam herkese :)
Adım adım bebek gelişimini takip edebileceğimiz bir uygulama kullanıyorum. Orada bebeğiniz sırt üstü yatarken kollarından tutup kaldırın kafasınıda beraberinde kaldırabiliyor olması gerekir yazıyor. Bebeğim 2 ay 17 günlük kucakta veya karın üstü pozisyonda kafasını tutabiliyor. Fakat ellerinden tutup kaldırmak istediğimde kafasını beraberinde kaldıramıyor bu durum normal mi? Bebeği 2,5 aylık olup kaldıramayan var mı?
Uygulamaların dediğine göre düşünme bebeğin kendine özel bi bebek bu anneyi çok yıpratıyor. Bende aynı hatalara düştüm bebeğin zaten zamanı gelince yapacak. Benimkide kaldıramıyordu bi sorun var sandım sonra 3. Aya girdik bir gün baktım ki kendisi yattığı yerde ellerini yumruk yapıp tek başına kafasını kaldırmaya çalışıyor. ama mesela hala elinde bir şeyi tutup oynayamıyor, kavrayamıyor. Aslında yapması lazım. Ama demekki zamanı var. Bundan 2 hafta öncesine kadar böyle şeyleri okadar takıyordum ki sonra bu şekilde anneliğimin tadını çıkaramadığımı farkettim 🤗

Benimkide kendi kaldırıyor oturur pozisyonda tutarken zorlanıyor 🤣

Bence burda yazılanlar kendisiyle çelişiyor. Tam olarak kafasını tutamayan bebeğin üç tekerlek üzerinde ne işi var ? 🤣

Back
X