• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kuzum bize bardagi 48 saat takin sonra çıkartın beze deyerek daha cabuk pişer iyilesir dedi. Her altini aldigimda pantenol krem verdi buyuk şişe. Onu sıkın mayonez gibi bolca sıkın ellemeden kapatin bezi dedi. O krem ferahlatip nemli tuttu hep iki kutu bitirdik biz 1 ay boyunca her bez degisiminde phantenol sıktık pipiye bolca
Her doktor farklı bı yontem veriyor galiba .bize 5 gün tut dedi .bı de bizimkinde etrafında su toplamis gbi parça parça şişlik oluştu. Normalde teremsin vermişti sabah akşam on gün kullan dedi .ama su toplama şişlik olunca onu biraktik şimdi kortizonlu krem verdi sabah akşam 3 gün sürün 3 gün sonra resim istiyirum dedi .yarın resim aticaz .bardağı çıkartalim mi diye sorarım .bı de beze yapışmaması için krem vs kullanalım mi diye .zaten kullanın dediği kremde sağolsun 150 lira .alt tarafı 3 gün kullanicaz😬1 ay boyunca kullanmanızı amacı neydi peki ? O kadar uzun mu suruyir iyileşmesi 😳

Kızlar doğum sonrası analık izni bitiminden itibaren yarım gün çalışmaya başlayan memur arkadaşlar var mı aramızda? Ben analık izni sonrası yıllık iznimi kullandım. Kanunda yarım çalışma analık izni bitiminden itibaren başlar diyor ben araya yıllık izin girdiğinden bu hakkı kullanamiyor muyum acaba?
Evet kullanabilirsin ama suresinden duser. Ben calismaya basladim 2.cocugum 4 ay yarim gun calisicam o yarim gunlerinde hirlestirdim haftada iki gun tam gun calisiyorum idarecinize kalmis bi durml bu tabi. Benim mudurum sagolsun anlayisla karsiladi

Bize de bardağı beş gün sonra çıkartabilirsiniz demişti. Ama ben bir hafta on gün tutarım galiba 😅 korkuyorum beze falan yapışır diye.gerci akıntı falan olmadı ama tırsıyorum yine de böyle daha güvenli geliyor 😬bugün 3. Gundu banyo yaptırdık. Çocuk suyu özlemiş .kaka olayı bizim sıkıntılı .bugün 8. Gün kaka yapmadı.2 gün önce çok az kaka yaptı .onu kakadan saymadım 😅Bu dönemde yapmaması işimize geldi .en azından artık kaka gelirse yıkarız .yarın fitil aticaz ama mecbur .çocuk sürekli hmgaz çıkartıyor ve acayip pis kokuyor .ben bu fitil işini eşim evdeyken yapicam çünkü benden daha becerekli 😂kaka yaparsa panik yaparım ben pipisine gelmesin diye
Dediğim gibi pipisine gelirse de yumuşak hareketlerle yıkayıp temizleyebilirsin
Bizimkinin hiç beze yapışmadı
Phantenol diye bi krem verdiler her bezlediğimde sıktım mayonez gibi yapısı
Pipiyi çevreliyor aloe veralı güzel bi krem
Sıkıntı olmadı çok şükür 🙏

Daha bugun stoty attim bos bos bagirmasini 😁 surekli çığlık atıyor inadindan bagiriyo gibi sonn sesiyle😑
Aynen yaaaa. Deli gibi çığırıyor 😂🧿
Arabada kucak istiyo mu sizin bebisler? Pusette durmuyordu oto koltugu aldik onda da durmuyor poposunu ittiriyo oturtaniyorum bile. Hep kucakta buna rağmen arabada çok ağlıyor. Ilk bildiğimizde klima calisana kadar sicak oluyor arabanin içi diye bi basliyor daha da susmuyor cocugun sicaga bir an bile tahammulu yok
Tabii ki istiyor istemez mi hiç. ben de koşa koşa alıyorum, çok seviyorum onu kucaklamayı. Sen de bol bol kucakla, bağınız güçlensin. Bu arada arabada klima işini izlemiştim instada, bebekten önce arabaya inip camları açın aynı anda klimayı açın 23-24 dereceye, içerdeki hava değişsin sonra bebeği arabaya koyun ve klima en düşük fanda açık kalabilir korkmayın diyordu. biz artık böyle yapıyoruz.

4.ay için kontrole gittik 450gr almış benim kız çok az gibi geldi sizde durumlar nasıl biraz moralim bozuldu benim
biz de bugün ateşi var diye gittik, 22 haziranda 7080 gram ççıkmıştı. Bugün 7295 gram çıktı. Ben de üzüldüm çünkü son zamanlarda doğru düzgün emmiyor gündüzleri. Etrafa bakınıyor, emse de sürekli kusuyor filan. 12 günde 215 gram almış. Bu hesapla 4. Ay kontrolüne gittiğimizde koca 1 ayda 500 gram almış olacak.

Kızlar doğum sonrası analık izni bitiminden itibaren yarım gün çalışmaya başlayan memur arkadaşlar var mı aramızda? Ben analık izni sonrası yıllık iznimi kullandım. Kanunda yarım çalışma analık izni bitiminden itibaren başlar diyor ben araya yıllık izin girdiğinden bu hakkı kullanamiyor muyum acaba?
ben Başladım. 27 mayıstan beri yarım gün çalışıyorum. arada sağlık sorunu sebebiyle 1 hafta rapor ve 2 gün yıllık izin kullandım. Senin dediğin gibi olsa yıllık iznimi süt izninden keserler, 1.5 saat süt izni hakkım 27 kasımda değil de 25 kasımda başlar. Yani kullanabilirsin tabii ki bu hakkı.
Kızlar bizde bugün 3. ay kontolümüze gittik boyumuz 64 cm kilomuz 6.5 kg geldi. Benim oğlan deli gidi el emiyor önce parmaklarıyla başladı şimdi parmakları kesmiyor onu bütün yumruğunu ağzına almaya çalışıyor baktı hepsi ağzına sığmıyor sinirleniyor sizde de varmı bu el emme olayı
Of hem de ne el emmek. Çıldırmışçasına hem de… üstelik öyle salya akıtıyor ki boyunları komple tükürük içinde 🤦🏻‍♀️ Acaba dişleri mi kaşınıyor dedim de doktor baktı patlayan diş yokmuş Henüz. Ben ve abim 4. Ayda diş çıkartmışız, o yüzden belki dedim diştir ama böyle bir el emmek yok. Beni emerken bile mememin ucundan elini sokuyor ağzına 🤦🏻‍♀️😂

Benim kızım 1.ay 730 gram, 2.ay 700 gram, 3.ay 590 gram aldı. Doktor hiç beğenmiyor hep zayıf diyor. 4.ay kontrolümüz 2 hafta sonra ama ben artık boşverdim çünkü sütüm az değil ama çocuk bu kadar içiyor. Şöyle ki ben hep sağıp veriyorum emmediği için. 800 cc kadar sütüm var ama kızım 650 cc gibi içiyor. Kalanı buzluğa gidiyor. Kitaplarda da zorlamayın, süt kaldı diye zorla içirmeyin yazıyor hep. İlerde obeziteye neden oluyormuş. Ben de zorla içirmek istemiyorum ki zaten zorlasam ya tükürüyor ya ağzından ittiriyor ya da kusuyor. Çocuğa süt basamayacağıma göre artık üzülmeyi bıraktım. Benimki de böyle zayıf çocuk demek ki.
canım miktarı çoğaltamıyorsan sütünün kalitesini artırmaya çalışabilirsin. günde 2 kez bir avuç kaju sütü yağlandırıyor😬
Benim ilk kızımı anlatıyorsun sanki.
Aynen oda öyleydi.
Biberonu saatlerce elimde tuttuğumu biliyorum.
Ama yok cocuk istediği kadar içiyordu.
Simdi 3 yaşına girmek üzere 12 kiloyuz ama sağlık sihhatimiz yerinde.
Bu az kilo olayını pek takmamak lazım.
Perzentil in dışına çıkmıyorsa zayıf olmak şişko olmaktan iyidir arkadaşlar.
benim kızım da 3 yaşına 2 ay kaldı, 13 kilo😂🫶🏽 ama Allahıma şükürler olsun sağlığı yerinde . pek hastalanmaz 3 yasına kadar boğazından sadece 3-4 doz calpol geçti başka ilaç dahi almadı 😬

Her doktor farklı bı yontem veriyor galiba .bize 5 gün tut dedi .bı de bizimkinde etrafında su toplamis gbi parça parça şişlik oluştu. Normalde teremsin vermişti sabah akşam on gün kullan dedi .ama su toplama şişlik olunca onu biraktik şimdi kortizonlu krem verdi sabah akşam 3 gün sürün 3 gün sonra resim istiyirum dedi .yarın resim aticaz .bardağı çıkartalim mi diye sorarım .bı de beze yapışmaması için krem vs kullanalım mi diye .zaten kullanın dediği kremde sağolsun 150 lira .alt tarafı 3 gün kullanicaz😬1 ay boyunca kullanmanızı amacı neydi peki ? O kadar uzun mu suruyir iyileşmesi 😳
Kuzum dikişler düşene kdr surduk ilaç degil nemlendirici kremdi o ferahlatici bisey. 1 qy sonunda kontrol ediyor ya cerrah o zamana kdr surduk dikisler acitmasin yumusak olsn diye

Merhaba ben dediğiniz gibi çalışmaya başladım yarım gün çalışıyorum bize verilen bu hak çocuk 6 aylık oluncaya kadar, yani büyüdükten sonra bu süt iznini kullanamazsınız diye biliyorum. 6 aylıktan sonra da 1.5 saat izin var onda da 1.5 saat erken çıkıcam

Valla doğar doğmaz emzirme danışmanlarıyla çalıştık. Özel hastanede doğurduğum için hastanenin emzirme danışmanı vardı 2 adet. Silikon meme ucu ile çok denediler olmadı, ağzına şırıngayla sıkıyorduk mamayı. Böyle emer dediler ki emmedi :p. Sonra 1200 tl para verdik özel bir emzirme danışmanı tuttuk. Bu eve geliyordu 2 gün 2 saatten. Garanti de verdi :p parmak katater, meme katater, emzirme destek sistemi denendi. Duşta denendi, ayakta yürürken denemdi yok yok. Çocuğumu 2 saat kesintisiz ağlattılar emzirteceğiz diye :p. Sonra bir çocuk doktoru bulduk, hemşiresi emzirme danışmanıydı. O da çok ağlata ağlata uğraştı yok olmuyor. Yani azıcık 2 saat ağlattıktan sonra memeyi tutup emiyor da peşinden sağıyorum neredeyse hiç emmemiş gibi süt çıkıyor. Çocuk da aç. Doktor da acıdı halime biberona başlattı çok şükür :p

Çok zor gerçekten sürekli sağmak. Gündğz 2 saatte 1 , gece uyursa 4 saatte 1 sağıp veriyorum ama alıştım :p hiç emen bebeğim olmadığı için de bu benim normalim oldu (ilk çocuğum). İlk başlarda çok üzüldüm ağladım ama artık iyiyim. 1 yaşına kadar inşallah sütüm bitmezse anne sütüyle besleyeceğim. İlk 1 yıl önemliymiş yapılan çalışmalarda. Sonra da yavaşça keserim artık.
Çok yorucu bir süreç gerçi alışmışsın ama yine de Allah kolaylık versin :(

Kızlar bebislere su veriyor musunuz? Veriyorsanız ne sıklıkta? Havalar ısındı ben veriyorum biberonla baya kana kana icmek istiyor

Evet kullanabilirsin ama suresinden duser. Ben calismaya basladim 2.cocugum 4 ay yarim gun calisicam o yarim gunlerinde hirlestirdim haftada iki gun tam gun calisiyorum idarecinize kalmis bi durml bu tabi. Benim mudurum sagolsun anlayisla karsiladi
Benim çalıştığım kurumdaki insan kaynakları kanunda analık izni bitiminden itibaren başlar denildiği için araya rapor izin girdiğinden kabul etmiyor. Ben de iki aylıkken bebeği bırakıp yarım gün de olsa gidemedim. Şimdi 2 aylık yıllık iznim bitiyor. 2.cocuk oldugu için izin sonrası 4 ay yarim gun çalışmak çok iyi olacaktı.

Merhaba ben dediğiniz gibi çalışmaya başladım yarım gün çalışıyorum bize verilen bu hak çocuk 6 aylık oluncaya kadar, yani büyüdükten sonra bu süt iznini kullanamazsınız diye biliyorum. 6 aylıktan sonra da 1.5 saat izin var onda da 1.5 saat erken çıkıcam
Çocuk 6 aylık oluncaya kadar değil, analık izni bitip işe başladıktan sonra 6 ay geçerli yarım gün. Yani çocuk 8 aylık filan oluyor.

Kızlar bebislere su veriyor musunuz? Veriyorsanız ne sıklıkta? Havalar ısındı ben veriyorum biberonla baya kana kana icmek istiyor

Ben vermiyorum. Benimkinin kilosunu az buluyor doktor zaten o yüzden susayınca süt içsin istiyorum :p zaten sütün %80 den fazlası su.

Ben de vermedim. Doktor ver de demedi bakalım 19unda randevunuz var. Tadimlara başlayalım dedi de ben pek gönüllü değilim. Kendi durmadan etmeden. Bakalım ne diyecek?

Evet bize de resim gösterdiler .zaten abidik gubidik şeyler beni kesin bulur 😅bugün saat onbir buçukta tam 3 gün geçmiş olucak .3 . Gün banyo yaptırabilirsin demişlerdi .siz kacinci gün yaptırdınız. .bı de bu pipi ne zamn normal haline döndü 😅
Bize doktor eve gidince yıkayabilirsin dedi ama ben tırsmıştım 5 gün sonra falan yıkadık galiba ahahha ama kıştı 2 haftayada normwl bi pipi olmuştu

mama alıyorsa verilmeli diye biliyorum. ben sadece anne sütü veriyorum ama yinede günde 2-3 çay kaşığı su veriyorum havalar sıcak suyun zararı yoktur direkt çişle atılır zaten:)

Çocuk 6 aylık oluncaya kadar değil, analık izni bitip işe başladıktan sonra 6 ay geçerli yarım gün. Yani çocuk 8 aylık filan oluyor.
Ay ben bunu baya yanlış biliyormuşum ya şu an çok sevindim yarın izin birimine gidip doğru tarihimi öğrenicem😅

Kuzum dikişler düşene kdr surduk ilaç degil nemlendirici kremdi o ferahlatici bisey. 1 qy sonunda kontrol ediyor ya cerrah o zamana kdr surduk dikisler acitmasin yumusak olsn diye
Tamam canım sağol yarın mesaj aticaz zaten doktora o zamn o kremi de sorayım

Ben bikaç çay kaşığı veriyorum .hiç biberin denemedim zaten evde de yok 😬ama vermedigim günde oluyor yani .

Bize doktor eve gidince yıkayabilirsin dedi ama ben tırsmıştım 5 gün sonra falan yıkadık galiba ahahha ama kıştı 2 haftayada normwl bi pipi olmuştu
Erkek anası olmak zormuş ya daha bunun askerliği var gelinle kapışması var 🤪bugün biraz daha iyileşti ama pipinin alt kısmında özellikle su toplamış gbi bı yer var sanki pipisinde uçuk çıkmış gbi 😬bakalım yarın foto aticaz ne dicek doktor

Erkek anası olmak zormuş ya daha bunun askerliği var gelinle kapışması var 🤪bugün biraz daha iyileşti ama pipinin alt kısmında özellikle su toplamış gbi bı yer var sanki pipisinde uçuk çıkmış gbi 😬bakalım yarın foto aticaz ne dicek doktor
Ya ben hala bişey farklı görünce babasını çağırıyorum bu niye mor bu niye kırmızı doktor gibi normal normal diyo whhaha
İş buşma şeylerini dşünemiyorum bile oy anam yandıkkkk

Back
X