• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kafamda deli sorular 5ay bitince yoğurt falan birşeyler mi başlasam acaba maşallah bu arada canım
Sağol canım sizinkide alır merak etmeyin Bende 5 ay bitince tadımlara başlamayı düşünüyorum çok değil ama maksat alerjisi neye var neye yok onları öğrenmek istiyorum.Oğlum çok gazlı bi çocuk kakasıda hep sulu o yüzden süte yoğurda falan alerjisi olabilir diye ben yoğurdu biraz daha ötelemek istiyorum tabi yinede doktora sorarım

Kızlar doğum sonrası analık izni bitiminden itibaren yarım gün çalışmaya başlayan memur arkadaşlar var mı aramızda? Ben analık izni sonrası yıllık iznimi kullandım. Kanunda yarım çalışma analık izni bitiminden itibaren başlar diyor ben araya yıllık izin girdiğinden bu hakkı kullanamiyor muyum acaba?
Bende ücretsiz izine ayrıldım annelik iznim bittikten sonra senelik izinlerimi kullandım ama ücretsiz izin yazarken annelik izninin bittiği tarihi baz alarak 2 yıl yazdım senelik izin kısmının bitiminden başlamıyor bence seninkide analık izninin bitiminden itibaren başlamıştır

Evet bize de resim gösterdiler .zaten abidik gubidik şeyler beni kesin bulur 😅bugün saat onbir buçukta tam 3 gün geçmiş olucak .3 . Gün banyo yaptırabilirsin demişlerdi .siz kacinci gün yaptırdınız. .bı de bu pipi ne zamn normal haline döndü 😅
Biz 3. gün bardak çıkarmıştık banyo da yaptırmıştık
Bir haftaya normal haline dönüyor ama dediğim gibi bizim şişlik hiç olmadı
Ama doktorun dediği de şişlik olsa bile 1 hafta 10 güne kadar geçiyormuş
Kaka vs bulaşırsa pipiye banyo öncesinde de yaptır demişti bu arada

Bardakta bandaj görevini görüyor beze yapışmıyor yarası çabucak iyileşir inşallah annesi
İnşallah canım .bu arada Şubat annelerine yazmışsın bebeğin ameliyat olmuş galiba geçmiş olsun .kasık fıtığı ameliyat şart ama göbek fıtığı değil diye biliyordum .bizimkinin de göbek fıtığı vardı .kendi kendine geçti .szinki çok mu ileri seviyedi

4.ay için kontrole gittik 450gr almış benim kız çok az gibi geldi sizde durumlar nasıl biraz moralim bozuldu benim

Benim kızım 1.ay 730 gram, 2.ay 700 gram, 3.ay 590 gram aldı. Doktor hiç beğenmiyor hep zayıf diyor. 4.ay kontrolümüz 2 hafta sonra ama ben artık boşverdim çünkü sütüm az değil ama çocuk bu kadar içiyor. Şöyle ki ben hep sağıp veriyorum emmediği için. 800 cc kadar sütüm var ama kızım 650 cc gibi içiyor. Kalanı buzluğa gidiyor. Kitaplarda da zorlamayın, süt kaldı diye zorla içirmeyin yazıyor hep. İlerde obeziteye neden oluyormuş. Ben de zorla içirmek istemiyorum ki zaten zorlasam ya tükürüyor ya ağzından ittiriyor ya da kusuyor. Çocuğa süt basamayacağıma göre artık üzülmeyi bıraktım. Benimki de böyle zayıf çocuk demek ki.

Biz 3. gün bardak çıkarmıştık banyo da yaptırmıştık
Bir haftaya normal haline dönüyor ama dediğim gibi bizim şişlik hiç olmadı
Ama doktorun dediği de şişlik olsa bile 1 hafta 10 güne kadar geçiyormuş
Kaka vs bulaşırsa pipiye banyo öncesinde de yaptır demişti bu arada
Bize de bardağı beş gün sonra çıkartabilirsiniz demişti. Ama ben bir hafta on gün tutarım galiba 😅 korkuyorum beze falan yapışır diye.gerci akıntı falan olmadı ama tırsıyorum yine de böyle daha güvenli geliyor 😬bugün 3. Gundu banyo yaptırdık. Çocuk suyu özlemiş .kaka olayı bizim sıkıntılı .bugün 8. Gün kaka yapmadı.2 gün önce çok az kaka yaptı .onu kakadan saymadım 😅Bu dönemde yapmaması işimize geldi .en azından artık kaka gelirse yıkarız .yarın fitil aticaz ama mecbur .çocuk sürekli hmgaz çıkartıyor ve acayip pis kokuyor .ben bu fitil işini eşim evdeyken yapicam çünkü benden daha becerekli 😂kaka yaparsa panik yaparım ben pipisine gelmesin diye

Benim kızım 1.ay 730 gram, 2.ay 700 gram, 3.ay 590 gram aldı. Doktor hiç beğenmiyor hep zayıf diyor. 4.ay kontrolümüz 2 hafta sonra ama ben artık boşverdim çünkü sütüm az değil ama çocuk bu kadar içiyor. Şöyle ki ben hep sağıp veriyorum emmediği için. 800 cc kadar sütüm var ama kızım 650 cc gibi içiyor. Kalanı buzluğa gidiyor. Kitaplarda da zorlamayın, süt kaldı diye zorla içirmeyin yazıyor hep. İlerde obeziteye neden oluyormuş. Ben de zorla içirmek istemiyorum ki zaten zorlasam ya tükürüyor ya ağzından ittiriyor ya da kusuyor. Çocuğa süt basamayacağıma göre artık üzülmeyi bıraktım. Benimki de böyle zayıf çocuk demek ki.
Ay inşallah kızın emmeye başlar sagarak çok zor oluyirdur diye tahmin ediyorum .hiç emzirme danismaniyla falan çalıştın mi bunun için ? Çevremde yapan yok ama internette çok okudum aylar sonra memeye döndüreni

Ay inşallah kızın emmeye başlar sagarak çok zor oluyirdur diye tahmin ediyorum .hiç emzirme danismaniyla falan çalıştın mi bunun için ? Çevremde yapan yok ama internette çok okudum aylar sonra memeye döndüreni

Valla doğar doğmaz emzirme danışmanlarıyla çalıştık. Özel hastanede doğurduğum için hastanenin emzirme danışmanı vardı 2 adet. Silikon meme ucu ile çok denediler olmadı, ağzına şırıngayla sıkıyorduk mamayı. Böyle emer dediler ki emmedi :p. Sonra 1200 tl para verdik özel bir emzirme danışmanı tuttuk. Bu eve geliyordu 2 gün 2 saatten. Garanti de verdi :p parmak katater, meme katater, emzirme destek sistemi denendi. Duşta denendi, ayakta yürürken denemdi yok yok. Çocuğumu 2 saat kesintisiz ağlattılar emzirteceğiz diye :p. Sonra bir çocuk doktoru bulduk, hemşiresi emzirme danışmanıydı. O da çok ağlata ağlata uğraştı yok olmuyor. Yani azıcık 2 saat ağlattıktan sonra memeyi tutup emiyor da peşinden sağıyorum neredeyse hiç emmemiş gibi süt çıkıyor. Çocuk da aç. Doktor da acıdı halime biberona başlattı çok şükür :p

Çok zor gerçekten sürekli sağmak. Gündğz 2 saatte 1 , gece uyursa 4 saatte 1 sağıp veriyorum ama alıştım :p hiç emen bebeğim olmadığı için de bu benim normalim oldu (ilk çocuğum). İlk başlarda çok üzüldüm ağladım ama artık iyiyim. 1 yaşına kadar inşallah sütüm bitmezse anne sütüyle besleyeceğim. İlk 1 yıl önemliymiş yapılan çalışmalarda. Sonra da yavaşça keserim artık.

Valla doğar doğmaz emzirme danışmanlarıyla çalıştık. Özel hastanede doğurduğum için hastanenin emzirme danışmanı vardı 2 adet. Silikon meme ucu ile çok denediler olmadı, ağzına şırıngayla sıkıyorduk mamayı. Böyle emer dediler ki emmedi :p. Sonra 1200 tl para verdik özel bir emzirme danışmanı tuttuk. Bu eve geliyordu 2 gün 2 saatten. Garanti de verdi :p parmak katater, meme katater, emzirme destek sistemi denendi. Duşta denendi, ayakta yürürken denemdi yok yok. Çocuğumu 2 saat kesintisiz ağlattılar emzirteceğiz diye :p. Sonra bir çocuk doktoru bulduk, hemşiresi emzirme danışmanıydı. O da çok ağlata ağlata uğraştı yok olmuyor. Yani azıcık 2 saat ağlattıktan sonra memeyi tutup emiyor da peşinden sağıyorum neredeyse hiç emmemiş gibi süt çıkıyor. Çocuk da aç. Doktor da acıdı halime biberona başlattı çok şükür :p

Çok zor gerçekten sürekli sağmak. Gündğz 2 saatte 1 , gece uyursa 4 saatte 1 sağıp veriyorum ama alıştım :p hiç emen bebeğim olmadığı için de bu benim normalim oldu (ilk çocuğum). İlk başlarda çok üzüldüm ağladım ama artık iyiyim. 1 yaşına kadar inşallah sütüm bitmezse anne sütüyle besleyeceğim. İlk 1 yıl önemliymiş yapılan çalışmalarda. Sonra da yavaşça keserim artık.
Vay canına 😳valla baya ugrasmissiniz . Senin kız pek inatciymis .zaten ek gıdayla sağma durumunda azalır . Zamane bebeleri bı tuhaf gerçekten 😬 bnimki de kucakta emmiyor illa yatarak emicek. 🤷bnde çok denedim kucağı ama ağlıyor istemiyor falan .baya yipraniyoruz baktım olmuyor bıraktım denemeyi

Bence kendi kilo alımına göre iyi almış. Bizimki ilk ay 1300 2. Ay 1000 sonra bi anda 3. Ayda 450 gram aldı. Çok az emiyo ve çok hareket ediyor. Doktor suan için mamaya gerek yok dedi. Bu ay ne kadar aldı bilemiyorum ama yine hemen hemen aynı seyreder gibi. Artık fazla kilo almiyolarmis. Annelik insan kafaya takıyo ama inan hepsi aynı

Benim ilk kızımı anlatıyorsun sanki.
Aynen oda öyleydi.
Biberonu saatlerce elimde tuttuğumu biliyorum.
Ama yok cocuk istediği kadar içiyordu.
Simdi 3 yaşına girmek üzere 12 kiloyuz ama sağlık sihhatimiz yerinde.
Bu az kilo olayını pek takmamak lazım.
Perzentil in dışına çıkmıyorsa zayıf olmak şişko olmaktan iyidir arkadaşlar.

Hic üzülme. Düzenli sagdigin da süt kesilmez inşallah. Kesilir yok şöyle böyle olur diyenlere kulak asma.

İnşallah canım .bu arada Şubat annelerine yazmışsın bebeğin ameliyat olmuş galiba geçmiş olsun .kasık fıtığı ameliyat şart ama göbek fıtığı değil diye biliyordum .bizimkinin de göbek fıtığı vardı .kendi kendine geçti .szinki çok mu ileri seviyedi
Teşekkür ederim canım Göbek fıtığı doğuştan vardı doktor 1 yaşına geçebilir dedi kasık fıtığı yoktu ama bi akşam çocuğun kasığının sağında ve solunda yumurtaya benzer şişlik farkedince doktora gittik ameliyata alınması gerektiğini söylediler bağırsakları kasığa inmiş çocuk cerrahıda kapalı ameliyat yapıcam göbekten kamerayla girecem isterseniz girmişken göbeğindeki fıtığada müdahale edelim dedi bizde olmuşken o da olsun dedik nasıl olsa göbeği yaralanacaktı hatta bir hafta sonrasına sünnet randevumuz vardı anestezi almışken onuda yaptırdık baya zor bir süreçti bende bebekte çok yıprandık çok şükür iyi şimdi ama

Kızlar bizde bugün 3. ay kontolümüze gittik boyumuz 64 cm kilomuz 6.5 kg geldi. Benim oğlan deli gidi el emiyor önce parmaklarıyla başladı şimdi parmakları kesmiyor onu bütün yumruğunu ağzına almaya çalışıyor baktı hepsi ağzına sığmıyor sinirleniyor sizde de varmı bu el emme olayı

Kızlar bizde bugün 3. ay kontolümüze gittik boyumuz 64 cm kilomuz 6.5 kg geldi. Benim oğlan deli gidi el emiyor önce parmaklarıyla başladı şimdi parmakları kesmiyor onu bütün yumruğunu ağzına almaya çalışıyor baktı hepsi ağzına sığmıyor sinirleniyor sizde de varmı bu el emme olayı
Evet ellerini keşfediyolarmış. Yakında ayaklarını da yer demişti bana asm'deki hemşire😂

Teşekkür ederim canım Göbek fıtığı doğuştan vardı doktor 1 yaşına geçebilir dedi kasık fıtığı yoktu ama bi akşam çocuğun kasığının sağında ve solunda yumurtaya benzer şişlik farkedince doktora gittik ameliyata alınması gerektiğini söylediler bağırsakları kasığa inmiş çocuk cerrahıda kapalı ameliyat yapıcam göbekten kamerayla girecem isterseniz girmişken göbeğindeki fıtığada müdahale edelim dedi bizde olmuşken o da olsun dedik nasıl olsa göbeği yaralanacaktı hatta bir hafta sonrasına sünnet randevumuz vardı anestezi almışken onuda yaptırdık baya zor bir süreçti bende bebekte çok yıprandık çok şükür iyi şimdi ama
Anladım canım çok geçmiş olsun maşallah ona aynı anda bı kaç operasyona dayanmış .biz minicik diyoruz ama çok güçlüler onlar 🧿

Evet ilk keşfettiğinde öyle yapıyordu bizimki de 😂 şimdi büyüdü ayaklarını ağzına sokmaya çalışıyor 😂😂

Kızlar bizim kontrolumuz vardi bugün grev olunca bu güne çekildi, 26 günde 1300 gram almış kızım, tamam iyi hoş ama iki gundur ne doğru düzgün emiyor ne uyuyor. Gündüz emmeleri azaldı ve kusmalar başladı, sanki sütü içiyor yağını alıyor sonra su gibi seffaf kusuyor. Uyku deseniz iki gundur o da yok. Çığlık atmayı öğrendi dedim ondan mi yeni bi güncelleme ama iki gün sürünce anlamadim neden. Bakinmaya başladı etrafa meme de durmuyor ondan mi diyorum sicaklardan mi ne bileyim ay anlamadim ya. Varsa bir sıkıntı önceden çözme derdindeyim ama 🤷

Bize de bardağı beş gün sonra çıkartabilirsiniz demişti. Ama ben bir hafta on gün tutarım galiba 😅 korkuyorum beze falan yapışır diye.gerci akıntı falan olmadı ama tırsıyorum yine de böyle daha güvenli geliyor 😬bugün 3. Gundu banyo yaptırdık. Çocuk suyu özlemiş .kaka olayı bizim sıkıntılı .bugün 8. Gün kaka yapmadı.2 gün önce çok az kaka yaptı .onu kakadan saymadım 😅Bu dönemde yapmaması işimize geldi .en azından artık kaka gelirse yıkarız .yarın fitil aticaz ama mecbur .çocuk sürekli hmgaz çıkartıyor ve acayip pis kokuyor .ben bu fitil işini eşim evdeyken yapicam çünkü benden daha becerekli 😂kaka yaparsa panik yaparım ben pipisine gelmesin diye
Kuzum bize bardagi 48 saat takin sonra çıkartın beze deyerek daha cabuk pişer iyilesir dedi. Her altini aldigimda pantenol krem verdi buyuk şişe. Onu sıkın mayonez gibi bolca sıkın ellemeden kapatin bezi dedi. O krem ferahlatip nemli tuttu hep iki kutu bitirdik biz 1 ay boyunca her bez degisiminde phantenol sıktık pipiye bolca

Back
X