Ben onu sordum sizin pipinin ona ihtiyacı yok o sünnetten önce yapılır ayrıca dediiKızlar bebesi sünnet olanlara sorum var... Doktor pipiyi geriye siyirin hergun dedi mi? Yapisiyormus o deri yoksa..biz asla yapamiyoruz .daha dikişli ve çok ağlıyor.korkuyoruz da dikiş atar kanarsa diye...
Bu arada herkese iyi bayramlar
Ay delircem asla yapılacak gibi degil zaten.. neye göre bu ihtiyaç belirleniyor acaba..yani biİmkinin ucu fazlasiyla dışarıdaBen onu sordum sizin pipinin ona ihtiyacı yok o sünnetten önce yapılır ayrıca dedii
MerhabalarKızlar bebesi sünnet olanlara sorum var... Doktor pipiyi geriye siyirin hergun dedi mi? Yapisiyormus o deri yoksa..biz asla yapamiyoruz .daha dikişli ve çok ağlıyor.korkuyoruz da dikiş atar kanarsa diye...
Bu arada herkese iyi bayramlar
Ya buyumesi icin en guzel salgilanan hormonlar 23-02 arasi miymis neymis 22 miydi yoksa ama yok 00:00’dan once uyudugumuz 5 aydir yok yaniKızlar bebekleriniz kaçta uyutuyorsunuz ve kaça kadar uyuyorlar kesintisiz mi uyuanip ağlıyorlar mi
Akşam 8 de engec 9 uyumazsa bu çok mu zararlı ????
Genelde 10 gibi yatıp gece 3 gibi kalkıyor. Sonra 5-7 diye devam ediyor. kesintisiz uyuduğu hepi topu 5 saat ki o da çoK değişkenlik gösteriyor. az evvel de yazdım, dün bütün gün uyudu. Bugün bu saat oldu uyanık. Bugünkü uykuları hep yarım saatti ve aralarda çok uzun saatler uyanık kaldı. Geceleri genelde ağlayarak kalkmıyor çünkü ben en ufak mıkırdanmasına uyanıyorum, ağlamasına fırsat vermiyorum. belki beklesem sesini duyurmak için ağlar.Kızlar bebekleriniz kaçta uyutuyorsunuz ve kaça kadar uyuyorlar kesintisiz mi uyuanip ağlıyorlar mi
11 den sonra hiç uyanmaz sabaha kadar ama mirildaniyor o zaman emziriyorum ama hemen uyumaya devam ediyor bende çok iletişim kurmadan ilgileniyorumYa buyumesi icin en guzel salgilanan hormonlar 23-02 arasi miymis neymis 22 miydi yoksa ama yok 00:00’dan once uyudugumuz 5 aydir yok yani
Dun 12’yingecince uyudu bende uyudum
1:15’ti uyandi emzirdiim geri uyudu bidaha 5’te kalkti misal , ama ondan onceki gece 3 te bi uyandi gozu acti 5’e kadar oturduk
Resmen cildirmalik cok yorgunum bayram bir yandan ev isleri bi yandandinlenemiyirum resmen 
Üzülme canım .şuan anladığım kadarıyla üst üste yorgunluklar psikolojik olarak zorlamış seni. Bizimde uyku gerilememiz var meme reddimiz var .sünnet oldu daha on gün olmadı .bnm esim vardiyalı çalışıyor .geçen hafta öğlen gidip gce on ikide geliyordu .artı bı de üstüne 4 yaşında kızım var .tüm yorgunlukları geçtim kızım aşırı yalnız kaldiyor .sünnet oldu diye oğlumu kanguruya koyup parka falan çıkamıyoruz .Annem normalde çalışıyordu .iki aydır falan çalışmıyor .özellikle geçen hafta kndim için değilde kızım için çok istedim gelsin destek olsun .direk söylemedim ama laf soktum .bi kere geleyim demedi .bu arada bnm kardesiminde 9 aylık kızı var .aynı ilçede oturuyorlar ama bı minibüs ve bir sürü yol yürüyerek her gün usenmeden oraya gidiyor .bu bayram kardesim tatile gitti .bnde sana gelir kalırım dedi .bnde ne anladım o işten en ihtiyacım olduğu zaman gelmedin şimdi de glme dedim .ki bu kadın ameliyat olucagi zamn daha iki aylık bebekle ameliyat kapısında beklememi istedi .geçen hafta kızım evimize misafir gelsin çok sıkıldım deyip durdu .arada bı bnm hiç arkadaşım yok diye geldi gitti söyledi .o kadar üzüldüm ki bu laflarına gittim banyoda ondan gizli ağladım.sonra gidip elimden geldiği kadar oyun oynadım .halbuki annem gelse kalsa bizde bı kaç gün bnde oğlumu ona bırakıp bı saat de olsa kızımı parka çıkartabiksrydim ne iyi olurdu .Çok doluyum bnde bu konuda .bunları tek tek yazıyorum kenara .onunda çok yakın zamanda işi dusucek bana. Mecbur kendimizi toparlayıp tek başımıza kaldigimiz yerden devam edicez .Ben hep annemi yanımda yardımcı bilirdim. Bebek olduğunda anneme yardim icin ihtiyacim oldugunda anladim ki yalnızmışım. Gelmedi diyemem geldi yardim etti ilk zamanlar ama sonralarinda hic yok. Işe dönen insanlar verdi bebegi anneanneye gitti isinin basina benim annem yalniz hayatta bakmaz bakamaz. Yanlarinda ben varken bile gelip yardimci olmuyor bi de kendi başına mi bakacak? İse donmek istiyorum tekrar döneyim diye cok iyi maas teklif ettiler ama dönemiyorum cunku bakacak kimsemiz de yok. Tanimadigim birine zaten asla baktiramam cok ufak. Çok özeniyorum anneannesi bakiyor diyen insanlara. Insanlar bikac torun birden büyütüyor bizim sadece 1 tane ama bana sürekli bahaneler söylüyor gelmiyor kendini de hakli görüyor. Çok kafaya takıyorum. Benim sezeryandan sonra ayaklarim ve dizlerim aşırı şekilde şişti normal bir şişlikten bahsetmiyorum. Şişlikler 60 gun sonra filan inmeye basladi en sonunda hepsi gittin ama dizlerimdeki ödemler kaldi. Dizimi bükemiyorum merdiven inip cikamiyorum oturup kalkarken dizimden güç alamadigim için acı çekiyorum ama mecburum koltuktan her kalkarken dizlerim titriyor yuzlerce kez bebek icin oturup kalkıyorum. Tedavisi için kortizonlu iğne yapalim dediler emzirdigim icin yapılamadı. Bi ayagim aksayarak yuruyorum resmen dogumdan sonra. Buna rağmen annem yanımda yok cok kirginim
robot değil ki bunlar da :) yaşamlarındaki ilk 2 yıl özellikle, beyinsel ve fiziksel o kadar büyük bir gelişim içindeler ki her günlerinin aynı olması ütopik kalırKızlar bebekleriniz kaçta uyutuyorsunuz ve kaça kadar uyuyorlar kesintisiz mi uyuanip ağlıyorlar mi
11 den sonra hiç uyanmaz sabaha kadar ama mirildaniyor o zaman emziriyorum ama hemen uyumaya devam ediyor bende çok iletişim kurmadan ilgileniyorum
Tanıdıklar 8 de yok 9 uyumazsa beyni gelişmez yok kafası çalışmaz zararlı vs deyince sorayım dedim
ah ah arkada hala eteklerinde dolasan bi çocuk oldugunda hersey x2 zorlasıyor. Allah yardımcın olsun. yasadığım yer sebebiyle bu konuda o kadar şanslıyım ki ne kadar şükretsem azÜzülme canım .şuan anladığım kadarıyla üst üste yorgunluklar psikolojik olarak zorlamış seni. Bizimde uyku gerilememiz var meme reddimiz var .sünnet oldu daha on gün olmadı .bnm esim vardiyalı çalışıyor .geçen hafta öğlen gidip gce on ikide geliyordu .artı bı de üstüne 4 yaşında kızım var .tüm yorgunlukları geçtim kızım aşırı yalnız kaldiyor .sünnet oldu diye oğlumu kanguruya koyup parka falan çıkamıyoruz .Annem normalde çalışıyordu .iki aydır falan çalışmıyor .özellikle geçen hafta kndim için değilde kızım için çok istedim gelsin destek olsun .direk söylemedim ama laf soktum .bi kere geleyim demedi .bu arada bnm kardesiminde 9 aylık kızı var .aynı ilçede oturuyorlar ama bı minibüs ve bir sürü yol yürüyerek her gün usenmeden oraya gidiyor .bu bayram kardesim tatile gitti .bnde sana gelir kalırım dedi .bnde ne anladım o işten en ihtiyacım olduğu zaman gelmedin şimdi de glme dedim .ki bu kadın ameliyat olucagi zamn daha iki aylık bebekle ameliyat kapısında beklememi istedi .geçen hafta kızım evimize misafir gelsin çok sıkıldım deyip durdu .arada bı bnm hiç arkadaşım yok diye geldi gitti söyledi .o kadar üzüldüm ki bu laflarına gittim banyoda ondan gizli ağladım.sonra gidip elimden geldiği kadar oyun oynadım .halbuki annem gelse kalsa bizde bı kaç gün bnde oğlumu ona bırakıp bı saat de olsa kızımı parka çıkartabiksrydim ne iyi olurdu .Çok doluyum bnde bu konuda .bunları tek tek yazıyorum kenara .onunda çok yakın zamanda işi dusucek bana. Mecbur kendimizi toparlayıp tek başımıza kaldigimiz yerden devam edicez .
Aynı şeyleri yaşıyor ve düşünüyoruz ben yazıyorum gibi hissettimrobot değil ki bunlar da :) yaşamlarındaki ilk 2 yıl özellikle, beyinsel ve fiziksel o kadar büyük bir gelişim içindeler ki her günlerinin aynı olması ütopik kalırdoğduğundan beri hiç 12 den aşağı gece uykusuna geçmedi. büyük kızım da böyleydi, 3 aydan sonra akşam 9da yatak odaya geçip uyutma çabalarına girdim ısrarla 12de uyumaya devam etti ve bir müddet sonra saatini geri çeke çeke 9’a kadar getirdi. ama şuan küçükle o kadar bir odada kalacak vaktim yok. üstelik yaz ayındayız hava geç kararıyor ve illaki akşam aktiviteleri fazla oluyor. kışa kadar böyle gitsin daha sonra geriye çekerim biraz biraz ama kendine hiç dert etme. sen desteğini ver, o ne zaman uyumak isterse o zaman uyusun. geceleri benimki de ağlamaz. alsem gibi mıkırdanınca uyanıyorum zaten ağlamasına fırsat vermeden emziriyorum hemen geri uyuyor mayısık halde oluyor zaten. ağlamasın gözünü çok açmasın diye stres yapıyorum resmen gündüz uykuları hala berbat 1 aylığından beri ilk defa bugün 2 saat kesintisiz gündüz uykusu yaptı ben şok. tabi bedeli bu saate kadar birdaha uyumamak oldu. şuan uyudu 
Aynı benim annem kız kardeşim olunca hızlıca koşar gider ama ben olunca ağırdan alır yardım da eder ama öyle o isterse arada bir.Üzülme canım .şuan anladığım kadarıyla üst üste yorgunluklar psikolojik olarak zorlamış seni. Bizimde uyku gerilememiz var meme reddimiz var .sünnet oldu daha on gün olmadı .bnm esim vardiyalı çalışıyor .geçen hafta öğlen gidip gce on ikide geliyordu .artı bı de üstüne 4 yaşında kızım var .tüm yorgunlukları geçtim kızım aşırı yalnız kaldiyor .sünnet oldu diye oğlumu kanguruya koyup parka falan çıkamıyoruz .Annem normalde çalışıyordu .iki aydır falan çalışmıyor .özellikle geçen hafta kndim için değilde kızım için çok istedim gelsin destek olsun .direk söylemedim ama laf soktum .bi kere geleyim demedi .bu arada bnm kardesiminde 9 aylık kızı var .aynı ilçede oturuyorlar ama bı minibüs ve bir sürü yol yürüyerek her gün usenmeden oraya gidiyor .bu bayram kardesim tatile gitti .bnde sana gelir kalırım dedi .bnde ne anladım o işten en ihtiyacım olduğu zaman gelmedin şimdi de glme dedim .ki bu kadın ameliyat olucagi zamn daha iki aylık bebekle ameliyat kapısında beklememi istedi .geçen hafta kızım evimize misafir gelsin çok sıkıldım deyip durdu .arada bı bnm hiç arkadaşım yok diye geldi gitti söyledi .o kadar üzüldüm ki bu laflarına gittim banyoda ondan gizli ağladım.sonra gidip elimden geldiği kadar oyun oynadım .halbuki annem gelse kalsa bizde bı kaç gün bnde oğlumu ona bırakıp bı saat de olsa kızımı parka çıkartabiksrydim ne iyi olurdu .Çok doluyum bnde bu konuda .bunları tek tek yazıyorum kenara .onunda çok yakın zamanda işi dusucek bana. Mecbur kendimizi toparlayıp tek başımıza kaldigimiz yerden devam edicez .
e yıkatma sende? daha akşam yıkadım vs salla bişeyler. yatılı olarak gittiyseniz de şöyle yapabilirsin. kendin orda duş alıyorsan kendin girmeden önce duşta dizlerine oturt 5 dkda orda yıka eşine ver giydirsin sonra sen duş al çık. daha pratik olur hem kv atlayamazAynı şeyleri yaşıyor ve düşünüyoruz ben yazıyorum gibi hissettim
Aileden bunu diyenler neymiş 8 de uyutmaya gidiyor emek veriyorlarmış ben kendi haline bırakırsam böyle olurmuş mus uyumadı diye kucağında salona geçersen olacağı bu demeler.akademik zekasını etkilermis 11 de uyumak.yabancilar böyle yapmazmis okumuşlar vs.
Birde bebeğime banyo yaptırma sevdası k valide öyle bir evirdi çevirdi ki kızımın yüzüne su geldi feryat etti ağladı bir dahakine küfür edicem o kivamdayim çocuğuma dokunmayın ben yıkarım diye görende ben tek bakmıyorum sanır 2 yada 3 ayda tek bir gün görüşüyoruz ve o sinir halı 2 ay gidiyor.Esimin ailesine bayramda koşarak gitmek isterdim ama maalesef.
Bence herkes kendine alakalı işlere bakmalı
Annem de çok yardım etmez ama en azından sinir etmiyor böyle valla bakmadı demiyorum artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?