Ahahah aynı şeyi yaşadık resmen. Bayramın ilk günü eşimin 252748496273 tane akrabasına bayram ziyaretine gittik. Çocuk kalabalıkta o seslerin içinde tüm gün uyudu bi tek emmek icin kalkıp devam etti. 2. Gün oldu evdeyiz sabah 7.30 da bi kalktık kalkış o kalkış. Uyumak nedir bilmediBizde de uyku bu aralar sorun olmaya başladı. Dün bugün annemlerdeydik. Çocuk dün inanır mısınız misafirlikte kucaktan kucağa gezerken uyudu. Ne pış pış ne emzik. Bildiğiniz kuzenime verdim, hoooppp uyudu. Dün neredeyse tüm gün uyudu. Bugünse uykudan gözler kıpkırmızı ama uykular hep en fazla yarım saat. Dünle bugün arasında dağlar kadar fark var uyku konusunda.
2. gün ama bayramınız kutlu olsun
Babanesi hayatta mı yakınınızda mı belki ondan destek alabilirsiniz. Her anneanne bakacak diye bişey yok. Tabi ki üzülüp kırılmak da haklısınız ama maalesef böyle.Ben hep annemi yanımda yardımcı bilirdim. Bebek olduğunda anneme yardim icin ihtiyacim oldugunda anladim ki yalnızmışım. Gelmedi diyemem geldi yardim etti ilk zamanlar ama sonralarinda hic yok. Işe dönen insanlar verdi bebegi anneanneye gitti isinin basina benim annem yalniz hayatta bakmaz bakamaz. Yanlarinda ben varken bile gelip yardimci olmuyor bi de kendi başına mi bakacak? İse donmek istiyorum tekrar döneyim diye cok iyi maas teklif ettiler ama dönemiyorum cunku bakacak kimsemiz de yok. Tanimadigim birine zaten asla baktiramam cok ufak. Çok özeniyorum anneannesi bakiyor diyen insanlara. Insanlar bikac torun birden büyütüyor bizim sadece 1 tane ama bana sürekli bahaneler söylüyor gelmiyor kendini de hakli görüyor. Çok kafaya takıyorum. Benim sezeryandan sonra ayaklarim ve dizlerim aşırı şekilde şişti normal bir şişlikten bahsetmiyorum. Şişlikler 60 gun sonra filan inmeye basladi en sonunda hepsi gittin ama dizlerimdeki ödemler kaldi. Dizimi bükemiyorum merdiven inip cikamiyorum oturup kalkarken dizimden güç alamadigim için acı çekiyorum ama mecburum koltuktan her kalkarken dizlerim titriyor yuzlerce kez bebek icin oturup kalkıyorum. Tedavisi için kortizonlu iğne yapalim dediler emzirdigim icin yapılamadı. Bi ayagim aksayarak yuruyorum resmen dogumdan sonra. Buna rağmen annem yanımda yok cok kirginim
İlk 3 hatta 3.5 ay 9-10 arası uyumuş oluyodu. Hemde kolay dalıyodu uykuya gece emip uyuyodu. Ama son 10 gündür falan 8.45 gibi odaya geçiyoruz saatlerce emmek istiyo ama asla uykuya geçemiyo bi türlü. 10.30,11 hatta bazen 12 de bile uyuduğu oluyo. Onda da ben emziriyorum artık eşime devrediyorum çünkü oyuna çeviriyo bi yerden sonra. Eşim uyutuyo. Bi tek dün aksam misafirlikten gelirken arabada emip uyuyakaldı ve eve geldiğimizde uyanmadan devam etti.Kızlar bebekleriniz kaçta uyutuyorsunuz ve kaça kadar uyuyorlar kesintisiz mi uyuanip ağlıyorlar mi
Akşam 8 de engec 9 uyumazsa bu çok mu zararlı ????
Babaanne hayatta degil kuzum onun disinda benim kardesim ya da görümce hala teyze hicbisey yokBabanesi hayatta mı yakınınızda mı belki ondan destek alabilirsiniz. Her anneanne bakacak diye bişey yok. Tabi ki üzülüp kırılmak da haklısınız ama maalesef böyle
Ya bnmki kız kardeşim ona yakın diye hep orda .yoksa onun bebeği yokken bnmde sadece kızım varken çalışmasına rağmen her hafta sonu gelirdi nerdeyse bir günde olsa kızımı girmek için .son iki senede iki ameliyat geçirdi yakında üçüncüyü geciricek .yaşlandı galiba artık useniyor bu tarafa gelmeyeAynı benim annem kız kardeşim olunca hızlıca koşar gider ama ben olunca ağırdan alır yardım da eder ama öyle o isterse arada bir.
Eşimin ailesine öyle gicigim ki evliliğim zedeleniyor tahammül edemez oluyorum bazen hani gıcık alırsın artık ağzıyla kuş tutsa gözün görmez o kıvam.Ornek veriyim evde 4 bayan oluyoruz k valide ile birlikte iki kişi çocuk bakmaya gidiyor ben kızımı uyutup birde mutfağa bu bayram olanlar eşim sende yapmasaydin diyor iyice ayar ediyor beni hepsinin değişik hainlikleri var k valide de ağzında laf durmaz sürekli beni çocuklarım bambaşka demeler herkes imrenirmis.kizim için boylu olucak halasına benziycek.Bu ve bunun gibi şeyler çokça
Komşularım da bu çocuk babasına benziyor diye 100 kez söyledi gerek var mı
Normal kime benziycek dediğim halde aynı şeyi tekrardan söylemek ne bileyim
Aynen canım insanın yakininda birileri olunca çok şanslı .hele yaşıtı bı arkadaş varsa çocuğunun . Keşke arkadaş satılan bişey olsa da alsam kızımaah ah arkada hala eteklerinde dolasan bi çocuk oldugunda hersey x2 zorlasıyor. Allah yardımcın olsun. yasadığım yer sebebiyle bu konuda o kadar şanslıyım ki ne kadar şükretsem az
Ya millet herşeyi çok iyi biliyor zaten11 den sonra hiç uyanmaz sabaha kadar ama mirildaniyor o zaman emziriyorum ama hemen uyumaya devam ediyor bende çok iletişim kurmadan ilgileniyorum
Tanıdıklar 8 de yok 9 uyumazsa beyni gelişmez yok kafası çalışmaz zararlı vs deyince sorayım dedim
Valla bizde pipisi az duzelmeden yapamicaz.dikisler patlayabilir yani. Sizin ki gibi denerim bende.o daha mantıklıMerhabalar
Bize dedi ama sünnetten 10 gün sonra falan başlamıştık
Bir ay her gün yap bu pipi masajını dedi günde 1 kere
Bir sıkıntı olmadı çok şükür
4 gün sonra 1 ay olacak sünnet olalı
bizim büyükler aynıydı galiba, düşünüyor musun bu kış dönemi için yarım gün falan kreş falan? benim etrafım kalabalık, çocuk da çok var. ama kış dönemi evde zaptetmem çok zor çünkü o da aktif bir hayata alıştı sürekli akran istiyor. yarım gün bir yere vereceğim o yüzden.Aynen canım insanın yakininda birileri olunca çok şanslı .hele yaşıtı bı arkadaş varsa çocuğunun . Keşke arkadaş satılan bişey olsa da alsam kızıma
Bizim doktor demişti 10 gün sonra başlayın şimdi ağlayabilir ellemenizi istemeyebilir diyeValla bizde pipisi az duzelmeden yapamicaz.dikisler patlayabilir yani. Sizin ki gibi denerim bende.o daha mantıklı
Bizim de anane babaanne yakın ama bi yerden sonra yetmiyor akran istiyor çocuklarbizim büyükler aynıydı galiba, düşünüyor musun bu kış dönemi için yarım gün falan kreş falan? benim etrafım kalabalık, çocuk da çok var. ama kış dönemi evde zaptetmem çok zor çünkü o da aktif bir hayata alıştı sürekli akran istiyor. yarım gün bir yere vereceğim o yüzden.
yani akransızlık çok zor, ama böyle de ayrı zor otur bi şükret diyorum yaher gün kahvaltısan sonra başlıyor anne bugün filan kişi gelecek mi yoksa biz mi onlara gidicez. o zaman arkadaşın gelsin biz onlara gidelim. sürekli böyle en sonunda bi su tabancası, köpük tabancası ile bahçeye salıyorum. giris katta oturuyorum zaten müstakil ev bende camdan pencereden ara ara göz atıyorum öyle oyalanıyor biraz. her gün her gün arkadaş bulmak da zor anam bebek yetiyor zaten bana
tabi 4.5 yaş şart gibi artıkBizim de anane babaanne yakın ama bi yerden sonra yetmiyor akran istiyor çocuklar
Ben bi aksilik olmazsa tam gün yollayacağım okul öncesine
4,5 yaşında şuanda. Bir kış evde sıkılarak geçmez çocuğa da yazık bize de
Biz de eylül de yarım gün kreşe başlıyoruz.tabi 4.5 yaş şart gibi artıkbenimki henüz eylülde 3 yaşında olacak.
kesinlikle öyle istersen aşırı eğitici bir anne ol, akranın çocuğa kattıkları çok başka. senden 1 haftada bir şeyi öğrenecekse akranından anında kapıyor
Hareketli bir çocuk olacak demek ki . Benimki de daha doğduğu günden kıpır kıpır eli ayağı durmuyor. Zamanla alışıyor insanYa bu kiz uyumuyor arkadaşlar, ağlama huysuzluk vs yok ama uykuda yok. Yemin ederim 10 dk uyuyor ya yok, kipir kipir gözler kapalı ama durmuyor dalamiyor anlamıyorum gun içinde de enerjik baya. Napsam bilemiyorum, gaz falan da degil ya yok
bana da sende gel beraber gidelim diyorBiz de eylül de yarım gün kreşe başlıyoruz.
Bakalım bizim kız nasıl alışacak.
Gitmem demiyor ama babamla giderim diyor.
Aynen öyletabi 4.5 yaş şart gibi artıkbenimki henüz eylülde 3 yaşında olacak.
kesinlikle öyle istersen aşırı eğitici bir anne ol, akranın çocuğa kattıkları çok başka. senden 1 haftada bir şeyi öğrenecekse akranından anında kapıyor
Yarım gün olduğu İçin alışır bencebana da sende gel beraber gidelim diyoronu bırakıp eve gelme fikrimi sevemedi. zorlamıcam ben yinede istemiyorsa vermem. deneyeceğiz bakalım
Benim oğlan da dün dellendiYa bu kiz uyumuyor arkadaşlar, ağlama huysuzluk vs yok ama uykuda yok. Yemin ederim 10 dk uyuyor ya yok, kipir kipir gözler kapalı ama durmuyor dalamiyor anlamıyorum gun içinde de enerjik baya. Napsam bilemiyorum, gaz falan da degil ya yok
Benimki de aynısı dün bugün. Sanki etlerini yoluyorum öyle ağlıyor. Çığlık çığlığa gidiyor her yerde. Bazen memede bile susmuyor. Atak haftasına girdi herhalde. Çıldırmak üzereyiz karı koca Dünden beriBenim oğlan da dün dellendi
Arada küçük sürprizler yapıyor sağolsun
Ağlama krizleri bitmedi akşam 9-10 arası bebek arabasına koyup gezdik seviyor diye
O da fayda etmedi sokakta bağrındı
Değişik huylar hareketler oluyor her gün
Bebeğim gece bile uykuda hareket ve mırıldanma halinde. Ayaklarını yukarı kaldırıp pat diye yatağa indirip ses yapıp uyanıyor.Ya bu kiz uyumuyor arkadaşlar, ağlama huysuzluk vs yok ama uykuda yok. Yemin ederim 10 dk uyuyor ya yok, kipir kipir gözler kapalı ama durmuyor dalamiyor anlamıyorum gun içinde de enerjik baya. Napsam bilemiyorum, gaz falan da degil ya yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?