2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Doğum hikayeleri anlatılmış yataklardan konuşulmuş yeni anne olarak ben biraz fransız kaldım ama anladığım her doğum farklı her bebekte farklı. Ben anne yanı kullanamicam malesef yatak odam çok küçük sığmaz hiç biri anca özel yaptırmak gerekir o da çok küçük olur. Benim için tavsiyesi olan var mı ? Benim gibi yatak odası küçük olanlar ne yaptılar ? Ben sırf bu yüzden odasına erken taşımayı düşünüyorum uzun süre anne baba yanında uyusun istemiyorum

Bende öyle oğlum 7 yaşında herşey değişti tabi şimdi. Bebek arabası ve mama sandalyesini saklamıştık diğer ne varsa letgo dan satmıştım:) Bebeklik kıyafetlerinin çoğu duruyor ama mevsim olarak uymayacak. Oğlum ağustos doğumluydu artık uydurabildiklerimizi kullanırız

Benim odam müsaitti ama oğlum hiç bizimle uyumayı sevmedi 7 aylıkken odasında yatırmaya başlamıştım. Ne kadar erken taşısanız da 6-7 aydan önce odasına geçiremezsiniz. Ya da çocuğunuzun odası müsaitse bir müddet siz yanında yatarsınız Bi de şöyle bişey var benim oğlum çok gazlı bir bebekti ve gece uykuları neredeyse sıfırdı. Yatağımda yattığım saat sayısı çok azdı. Hani şimdi diyoruz ya anne yanı olsun emzirip uyuturuz falan ben onu hiiç yaşayamadım 7 aya kadar mutfakta davlumbaz sesiyle uyudu. Kucağımdan indirince uyanırdı. Ben sandalyede o kucağımda gecelerimiz böyle geçiyordu

Kızlar anne yanı da başlarda çok iyi oluyo ben de o da vardı kendi yatağınıza monte ediliyor. Ama ben kolum falan çarpar diye hep diken üstündeydim çünkü bebek uyuduğu an ben bayılma moduna geçiyordum en çok park yatakta rahat ettim. Ama kızım 6aydan sonra gece beslenmesini bırakmıştı onun da rahatlığı vardı.
ama her bebek o kadr farklı oluyor ki. Mesela ben 1 yaşından sonra odasını ayırırım diyordum 3te zor ayırdık. Eşim ve ben yatağın ucunda yatmamıza rağmen kızımda değil odasına taşındığında bizde travma oluştu resmen Ufak bi ses gelse odasından eşim hemen ben alıp geleyim burda yatsın diyordu çok şükür hallettik

Bu çok güzelmiş canım, sagol. Yanlarını sürekli indirip kaldırabiliyor musun acaba onu anlamadım. Yani emzirirken hop indir al, sonra kaldır gibi mi?

Bu çok güzelmiş canım, sagol. Yanlarını sürekli indirip kaldırabiliyor musun acaba onu anlamadım. Yani emzirirken hop indir al, sonra kaldır gibi mi?
yaklaşık 7-8 aya kadar hiç ellemezsin çünkü en fazla döner tutunup ayağa kalkmaz. daha sonra ister kaldır öyle dursun istersen kaldır indir yap. ama yatağa yaklaştırdıktan sonra sorun yok kalksa da senin yatağına gelir en fazla o çok basit bişey pıt kaldırıp kancayı geçiriyorsun sürekli yapılabilecek bişey

Canım sanırım tecrübeli anneler, park yatak sürekli hareket halinde olabildiğinden, hafif oldugu için daha çok öneriyorlar. Ben de henüz netlemedim ama park yatagı salona tası istersen öyle bişeymiş
Aslında yatak oda da kalsa daha iyi oluyor. Bizim Park yatagimiz vardi ama benim kızım cok hassas ti. Yatagi yerinden oynatsam uyaniyordu. Sil baştan başlıyorduk. 2 aylık olduktan sonra başka çözüm buldum. Kamera aldık. Yatagida yatak odasında kaldı. Ben de kameradan sürekli izliyordum. Bebek rahat anne rahat etti.
Ama her çocuk başka her anne başka. Yaşayarak öğreniyoruz. Bu minnak ta nasil olacak hiç bilmiyorum. Beni en çok düşündüren yeni bebek gelince yatağını nereye koysam sorusu. Yatak odasına koysam kızımın ne tepkisi
olur diye korkuyorum. Kızım 15 aylıkken odasını ayırdık.

ay kızlar özel sektörde çalışanlara sorum şimdi bir şey okudum h.içi muayene olduğumuzda iş yeri izin vermek zorundaymış. bana sürekli izin formu doldurup yıllık iznimden düşüyorlardı 1 saati bile. ayda bir kere iznimizden düşmeksizin muayene hakkımız oluyormuş doğru mu ya bilen eden var mı şimdi şeflere cırlamadan önce emin olayım doğruluğundan

Son düzenleme:
Bu da tekerlekliii, 60*120 cm imiş. Odaları ayırana kadar sığacağı bişey olmasını istiyorum dediğiniz gibiii
60×120 boyutu guzel , bende buna benzer daha kucugu vardi . En sonuncu 60×120 cm di. 1,5 yasina kadar yatti . Kademeliydi , buyudukce asagiya indirmistim. Kullanisli yani .

Selam kızlar ne güzel artık alışveriş fikirleri konuşuluyor bulantılar inş herkesde azalmıştır ve bitmiştir benim kızım da 5 yaşında benim ilk çocuğu olanlara tavsiyem eviniz kiraysa taşınma planınız varsa oda için acele etmeyin ben o hatayı yaptım doğumdan önce kızıma oda yaptım bide tam bir oda çalışma masası şifonyerine kadar tüm odayı yaptım takım olsun diye velhasıl kızım odasında 3 yaşında yatmaya başladı ve ben bu süreçte 2 defa taşındım boşuna herşeyi yük ettim kendime benim kurtarıcım park yatak oldu evet görüntü olarak diğer beşikler gibi hoş değil ama hafif olması kolay katlanıp çanta olması çok işime yaradı memlekete falan gittiğimde her yerde yanımda taşıdım ikinci bir konu bebek arabası ben kızıma travel sistem almıştım görüntü olarak kullanış olarak çok güzel çok rahat ama arabanız küçükse yer sıkıntısı çok yaşarsınız bagaja zor sıkıyor tekerlekleri çıkıyor ama yinede arabayı koyunca başka bişey koyamıyorduk bide 1 buçuk yaşına kadar kullanabildim çünkü yatan kısmına kızım sığmaz oldu artık ayakları katlanıyordu 1 buçuk yaşından sonra baston arabaya geçtim hem daha pratik hem yer sıkıntısı yaşamadım şimdiki aklım olda 0 aylıkdan itibaren kullanılan kabin tipi arabalar tercih ederdim benim düşüncem bu şekilde tabi ilk hevesle herşey güzel olsun istiyoz ama kullanışda önemli doğum hikayemde normal doğum ilerleyen zamanlarda hikayemden bahsederim çok şükür pozitif bir doğum hikayem var

Benim kizim ocakta 2 yasinda olacak. Hamile oldugumu ogrendigimde emzirmeyi kestim , tahminimden daha kolay oldu. Sonra ablalarinin odasina yatak aldik , hepsi birlikte ayni odada yatiyor. Aglayinca yanina gidiyorum suan tam alişmiş degil ama daha rahatetti

Aynı yaştalarmış. Kızım sürekli ilgi bekliyor, ilgilenemeyince üzerime atloyor, sizin ki nasıl
Benimki dogdugunda bile abla gibiydi , biberonu kendi tutabiliyordu. Yeni yürümeye başladiginda su icip bardagi mutfaga götürurdü filan 19 aylikken abla oldu . Bazen cok guzel oyun oynuyorlar bazen kavga ediyorlar . Evde cocuk cok olunca bana yapismiyor. Tek cocuk daha zor oluyor . Herseyi onunla yapmani istiyor

Park yatağımiz buydu ama biz pek kullanmadık. Kızım hassas bir bebekti.
Sonra dan ikea dan normal bebe yatagi aldık 3 kademeli yan tarafı takmadım. Anne yani olarak kullandım. Simdi odasina koyduk orda yatiyor.

Dururkenn mi geldi ? Iliski sonrasi filan mi ? Bir doktora gidin iciniz rahat etsin. Iliski sonrasi kanama olabiliyor bazen o zaman korkmayin . 2 kere yaşadim bir sorun olmamisti ama gitmistim doktora
Çok biraz ağır bişi taşıdım ama 3 kg falan sonrasında kaşık bel ağrım oldu ve kanma

Ahh tam benim planım başlarda anne yanı beşik, sonra odasında yer yatağı istiyorum. Parmaklıklı beşik almak istemiyorum. “Doğumdan İtibaren Montessori” diye harika bir kitap okumuştum, orada yer yatağına çocuk kendi gidip yatabildiği kalkabildiği için gelişimine faydası çokmuş. Zaten Montessori’nin özü çocuğun kendi kendine yapabileceği ortam sağlamak.

evet cok faydası var bize en güzel faydası kızım döne döne yattıgı için, bu yataklarda kocaman olduğu için yayıla yayıla yatıyodu :) resmen uykusu düzene girdi o yatak sayesinde ki 2 sene uyumamış bir çocuktu. yatagı yaptıktan sonra da uyku eğitimi verdik zaten

Çok geçmiş olsun öncelikle. Ben diş hekimiyim. Dişinizde aktif bir enfeksiyon varlığı yapılacak tedaviden daha fazla risklidir bebek için. O yüzden öncelikle kadın doğum doktorunuza danışarak izin alıp bir diş hekimine başvurmanızı öneririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…