biontech aşısı ilk çıktığında hamileler ve hamilelik planlayanlara tavsiye edilmez diye kendileri demişlerdi. şimdi ne olduysa hamileler yaptırsın bir etkisi yok deniliyor. ben aşının koruyculuğuna inanmıyorum. aşı olduktan sonra ölen ya da hastalığa yakalanıp ağır geçiren bir sürü kişi oldu etrafımda. hııı hafif geçiren de oldu orası ayrı mesele. isteyen olsun istemeyen olmasın ama olmayan da zorlanmasın artık bıktım gerçekten şu meseleden.
Evet kesinlikle benim kafamı karıştıran da o öyle bi algı oluşturdular ki aşı olmayanlar virüsü yayıyor diye bazen çok üstüme geliyorlar diyorum bana neden bırakmıyorsunuz hayat benim beden benim. Ben gerçekten kimin aşı vurup vurdurmadığını merak etmiyorum çevrem de onlar da beni merak etmsinler. İnşaallah şu dönemi aklı selim ve sağlıkla atlatırız.biontech aşısı ilk çıktığında hamileler ve hamilelik planlayanlara tavsiye edilmez diye kendileri demişlerdi. şimdi ne olduysa hamileler yaptırsın bir etkisi yok deniliyor. ben aşının koruyculuğuna inanmıyorum. aşı olduktan sonra ölen ya da hastalığa yakalanıp ağır geçiren bir sürü kişi oldu etrafımda. hııı hafif geçiren de oldu orası ayrı mesele. isteyen olsun istemeyen olmasın ama olmayan da zorlanmasın artık bıktım gerçekten şu meseleden.
Tek dozun varmış ne mutlu size.Benim de eşim hiç istemiyor. Aslında ben olsam mı diye düşünüyorum 2. Dozu ama kesinlikle istemiyor. Kendi çift doz aşılı evdesin nasılsa diyo ben de eşimi ne zaman dinlemesem başıma bi iş gelirNe zor bir karar yaa nasıl karar vericez ki benim yaş grubuma aşı çıkar çıkmaz hemen ertesi gün olmuştum 20 haziranda ikinci dozu önce ileri bi tarihe vermişlerdi sonra geri çektiler o zaman ileri alınmasa olacaktım diyorum ki Allah bilerek mi böyle yaptı olmayayım diye deli deli sardım valla
Ben evden çıkmıyorum ama eşim aşılı da olsa işe gidiyor, oğlum servisle okula gidiyor. Araştırmalara ne kadar güvenilir bilmiyorum çok bi veri yok sonuçta. Oğluma hamileyken de parol dahil hiç ilaç içmemiştim. Bunun yanında içimden bi ses ol da kurtul diyo ama bilmiyorum işteTek dozun varmış ne mutlu size.
Evden çıkmıyorsaniz bekleyedebilirsiniz. Ama tabi ki sizin kararınız.
Ben bebek doğunca olacağım inşallah. Ondan önce bana cok riskli geliyor . Baksanıza araştırmalarda bile sadece Aralık 2020 şubat 2021 rakamları varmis.
Ikili testte bile 1/530 cikinca panik oluyoruz.
Parol alırken bile 1000 kez düşünüyoruz.
O yüzden çok iyi düşünmek lazım.
Arastırma sürecinin devam ettiğini anlayabiliriz aslında buradan da, canım sen ingilizce öğretmeni misin, çevirmen gibisinAşıyla ilgili araştırma yaoarken bu çıktı karşıma
Hamileyseniz ve bir COVID-19 aşısı alıyorsanız, v-safe gebelik kaydına katılmayı düşünün.
Eğer hamile iseniz ve bir COVID-19 aşısı almış, biz kayıt için teşvik v güvenli . V-safe, CDC'nin, aşılamadan sonra kişiselleştirilmiş sağlık kontrolleri sağlamak için metin mesajları ve web anketlerini kullanan akıllı telefon tabanlı aracıdır. Bir V-güvenli gebelik kayıt bir COVID-19 aşısı almış gebe insanların sağlığı üzerinde bilgi toplamak için kurulmuştur. V-safe'e kaydolan kişiler aşı sırasında veya aşıdan sonra hamile olduklarını bildirirlerse, kayıt personeli daha fazla bilgi almak için onlarla iletişime geçebilir. Katılım isteğe bağlıdır ve katılımcılar istedikleri zaman katılmayabilirler .
Yok google çeviri sağolsun. İngilizcem normal seviyedeArastırma sürecinin devam ettiğini anlayabiliriz aslında buradan da, canım sen ingilizce öğretmeni misin, çevirmen gibisin
Kesinlikle katılıyorum. Ben aşı vurulmayı düşünmüyorum umarım zorunda bırakmazlar aşı hayatımıza gireli 1 sene bile olmadı zaten evdeyim çok fazla insanla görüşmüyorum kendimi koruyorum. Hamilelere önerilmiyordu hatta 2 ay içinde çocuk düşünenler yaptırmasınlar diye açıklama yaptılar şimdi de vurulun diyorlar güvenmiyorum hiç bir şekilde. Eşim de güvenmiyor ve vurulmadı. Anneannem koronadan vefat etti üstelik hastanedeyken 1 gün yanında kaldım kuzenim koronaydı temas etmemize rağmen bulaşmadı bana bulaşmıştır diye PCR yaptırdım ama negatif çıktı. Çevrem de çoğu kişi aşılı ama aşı olup koronaya yakalanan ağır geçiren de oldu. Bence sadece gebelere değil kimse zorla yaptırmak zorunda değil. Faz çalışmaları çabucak bitti bu hiç güven vermiyor bana. 1 sene de aşı ne kadar denenebilir etkisi ileride nasıl olur kimse bunun garantisini vermiyor. Ben vurulmayacağım isteyen vurulsun ama vurulmak istemeyen insanlara da zorla vurulmaları için baskı yapılmasın. Herkesin kendi bedeni. Kuaförümün anneannesi aşı vurulduktan sonra korona teşhisiyle vefat etti üstelik kadına korona bulaşması imkansız yatalak insanmış. Her ilaç her bünyeye iyi veya kötü gelmiyor aşı da aynı şekilde. İnsanların kendi özgür iradesi vurulup vurulmamak kişinin kendi bileceği iş.biontech aşısı ilk çıktığında hamileler ve hamilelik planlayanlara tavsiye edilmez diye kendileri demişlerdi. şimdi ne olduysa hamileler yaptırsın bir etkisi yok deniliyor. ben aşının koruyculuğuna inanmıyorum. aşı olduktan sonra ölen ya da hastalığa yakalanıp ağır geçiren bir sürü kişi oldu etrafımda. hııı hafif geçiren de oldu orası ayrı mesele. isteyen olsun istemeyen olmasın ama olmayan da zorlanmasın artık bıktım gerçekten şu meseleden.
Bence yaptırsın kv şeker hastası bende dün akşam çok aç olmama rağmen yemek öncesi ölçtüm 80 çıktı ailem de şeker geçmişi yok fakat gebelikte şeker yüklemesi yapılması bu benim tamamen fikrim. Yüklenen şeker kilolarca şeker değil zaten 2 dilim baklavaya eş değer demişti sağlıkçı görümcem. Normalde de tatlı vb şeyleri hepimiz yiyoruz, bir zararı yoktur şeker oranı çok yüksek değil ama gebelik şekeri diye bir gerçek var ve bu varsa önüne geçilmez ise çocuğa zararı olabilir benim şekerim hep normaldir ama ben yaptıracağım.Selamlar şeker yüklemesi gerekiyormu bu değerler ile ilgili acaba bilen varmı
İnternete bakma bence doktorunu ara sor. Bana da tek hanlede yutmak kolay geliyor decavit te büyük ya öyle yutuyorum bol duylaYa kızlar şu aguamentini kırarak zorla içiyorum ağzımda dönüp duruyor zararı var mıdır böyle kırarak içmenin etkisi azalır mı beyne yada kalbe zararo var mı nette saçma sapan şeyler yazıyor da
O kadar çok kafası karıştı ki herkesin. Bir tanıdık hamile 8 aylıkken bebeğini aldılar koronadan dolayı kadını da yoğun bakıma aldılar çok şükür kadın şuan iyi bebekte iyi. Vurulsak ileri de ne çıkacağı belli değil vurulmasak koronaya yakalanmak tehlikeli. Ben vurulmayacağım evde olduğum için çok fazla insanla da görüşmüyorum olma ihtimalim çok düşükEN ACI ÖLÜM! Diyarbakır'da 9 hamile kadın 2 ayda peş peşe yaşamını yitirdi - Haberler | Sağlık Haberleri
Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi, İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Halis Yerlikaya, Covid-19'a yakalanan aşısız hamilelerin ölümcül hastalık etkileriyle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Ne yazık ki ilimizde de gözlemledik. 2 ay içinde pandemi hastanesinde 9...hbr.tk
Simdi okudum bu haberi Diyarbakir’da 9 hamile kadin 2 ayda hayatini kaybetmisbide bu sadece Diyarbakır, birde bu istatistikleri incelemek lazım.
30 haftalik ve uzeri gebeliklermis , gercekten uzucu
Aşı karşıtlarini anlarim saygi duyarim , fikirlerini degistirmeyede asla calismam.
Ama ben aşımı olacagim kendimi ve bebegimi riske atamam.
Böyle kötü haberleri paylaşmayalım lütfen.. Bunu arkadaşlarım da yapıyor böylr haberleri gördüğüm an çok üzülüyorum Allah rahmet eylesinEN ACI ÖLÜM! Diyarbakır'da 9 hamile kadın 2 ayda peş peşe yaşamını yitirdi - Haberler | Sağlık Haberleri
Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi, İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Halis Yerlikaya, Covid-19'a yakalanan aşısız hamilelerin ölümcül hastalık etkileriyle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Ne yazık ki ilimizde de gözlemledik. 2 ay içinde pandemi hastanesinde 9...hbr.tk
Simdi okudum bu haberi Diyarbakir’da 9 hamile kadin 2 ayda hayatini kaybetmisbide bu sadece Diyarbakır, birde bu istatistikleri incelemek lazım.
Aşı karşıtlarini anlarim saygi duyarim , fikirlerini degistirmeyede asla calismam.
Benim de kuzenimin 25 yaşında 7 aylık hamile arkadaşı vefat etti maalesef ve evden çalışıyordu, eşinden kaptı. Bebeği kurtarabildiler. Bu haberleri çok okuyunca psikolojim bozuluyor. Bu nedenle belki de hamileler üzerinde yeterli arastırma sayısı olmadan önermeye baslamışlardır. Allah hepimizi korusun. Bu arada en çok Diyarbakırdan bu sekilde haber duyuyorum. Evden eve görüşme oranı fazla olabilir.EN ACI ÖLÜM! Diyarbakır'da 9 hamile kadın 2 ayda peş peşe yaşamını yitirdi - Haberler | Sağlık Haberleri
Mümkün mertebe kırmadan için büyük antibiyotikleri. Zorlanıyorsanız arkasından ekmek yiyiy
Nette baktım aguamentin kırılarak içilebilirmiş ama bekletmeden ardından hemen tutun diyor bende öyle yapıyorum zatenMümkün mertebe kırmadan için büyük antibiyotikleri. Zorlanıyorsanız arkasından ekmek yiyin.
Gözün aydın, bol antikorların olsunSelam kızlar ben aşımı oldum bugün, inşallah bana ve bebeme şifa olur. 2li test sonucum da güzel çıktı çok şükür. Demir ilacı ve decavit yazdı dr kan olsun can olsunGüncel durum aktarmak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?