2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Denemedim ama gönlğmden geçiyor cesaret edebilirsem
Benim arkadaşım yaptı bir sıkıntısı olmadi ,ben de heveslenmistim ama doktorum ben kesinlikle o riski almam hayatı tehlike arz ediyor bazı hekim arkadaşlar popülerite için yapıyorlar anneye de ciddi maddeler olan bir form imzalatiliyor dedi Doktoruma güveniyorum ama acaba da diyorum bazen

Hapşırmak bebeğe zarar verir mi acaba ha hafif bi soğuk algınlığım var arada burnum kaşınıyo hapşırıyorum çok şükür bir acı ağrı vs olmadı ama hapşırınca bebek nasıl oluyo bilmiyorum

Tövbe estağfurullah ne korkunç yahu…

6 aya kadar anne yani beşikler normalde sonra odasına gecicek en azından gündüzleri odasında yatar..ilk çocuğum o yüzden uygun fiyatlı da olsa oda yapicam birde onca bebek eşyasını dolabı olmazsa çekmecesi olmazsa nereye koyarım

Benimde aynı öyle tık tik 5 kere oldu sonra bir daha olmadı 3 4 gün oluyor

Onu benim eşim yapicak valla büyük konusmiyim kiyamet kopar ben taşıyorum isminden kimene gerçekten sinir oldum kimse bana karışmaz da böyle şeyler beni kızdırıyor herkez kendi karar vermeli anne baba dururken kimseye karışmak düşmez izin vermeyin hayatınıza müdahale etmeye kalkmazlar

İşte ben de bilmiyorum ki ne zaman geçer odasına. O yüzden oda yapmak daha iyi fikir gibi geliyor bana da enazından odasında oynar vakit geçirir nebilim hiç tecrübe etmedim

Bebeğe göre değişiyor. Benim bebek sese cok hassastı. Yanında kalkamıyorduk. Wc ye gidince bile kıyameti kopariyordu. Rahatsiz oluyordu. 15 aylık ti odasına geçirdim. Hic te sıkıntı yaşamadık. Kamera olunca ben de telaş yapmadim. Hâlâ kamerası açık gece. Oda ya gelince de. Odasina ikea dan pax elbise dolabı almıştım birde malm sifoniyer. İlk 6 ay altını değiştirmek için üstünde aparatı vardi. Sonra çıkardık. 6 aylık olunca zaten üstünde durmuyorlar tehlikeli olabiliyor.
Özel bebek odası almadık. Benim fikrimce uzun süre kullanılmıyor. Uzun kalıcı birsey olsun istedim. Odayı bir yaşından sonra kullanmaya başladık. Çünkü oyuncakları oluyor. Cok mobilya ile doldurmayın. Çünkü oynama alanı daha ihtiyaç oluyor.

Aynen ben de aynı fikirdeyim ne kadar boş alan olursa onun için daha iyi bi dolap bi şifonyer bi tane de yatak yeter işte gerçi dolabın çekmeceleri varsa şifonyere bile gerek yok kamera ben de aldım hazırda var odaya geçince kurarım muhtemelen. Sese duyarlı olursa mecbur odada yatar diğer türlü ne o bizi uyutur ne de biz onu ben gece çok kalkıyorum çünkü

Evet gce sese uyaniyolar maalesef .Bnm kizimda saga dönsem uyanirdi hmn .tam 6 aylıkken odasını ayırdım . Kamerası da vardı . O rahat etti bnde rahat ettim . Annelik öyle bişey ki sesli nefes alsın bişey mi oldu diye gözünü aciyosun hmn . Odayı ayirinca ikimizde rahatladık ben büyüyen beşikli takım almıştım .ölçüsü 80/180 .şuan yatak hali de kullanıyor . Bazen onu uyuturken ikimizde uyuya kalıyoruz .

Yurtdışında hep yaptırıyorlarmış, onlarda risk olmuyorda niye bizde oluyor bilmiyorum. Bu risk kişiye göre değişir aslında.
Arkadaşlar bu arada doktora gece çok karnımda sertleşme toparlanma oluyor dedim büyük ihtimalle enfeksiyon var dedi tahlil yaptık gerçekten enfeksiyon çıktı yani enfeksiyon yapıyormuş sertleşme kasılma
Şaşırdım, ben de de oluyordu kasılma ama enfeksiyon yoktu. Antibiyotik verdiyse mutlaka kullan
Ben de kızıma çilekten büyüyen beşikli oda takımı almıştım 6 aylıkken kendi odasına geçirdim. Hala o yatakta yatıyor büyütmedim, çok yuvarlanıyor diye. Bizimki de 80/180, iyi bence ölçü olarak

yaaa dimii şimdi denedim nasıl anlatabilirim diye parmağımla avucuma pıt pıt yaptım aynısı karnımda oldu aynı öyleydii bebişti bence dee ahahha
Ya biz seninle neden böyleyiz bilmyiroum ama bugün 2 defa hissettim ben de biri parmağı ile dürtmüş gibi çok güçlü bi baskı değil ve tek pıttı benimki söylenen yerde tam rahmimde hissettim ben gaza hiiiç benzetemedim

Buyuyen beşiğin parmaklıklı kısmını yatağı büyüyünce hemen yatağın yanına monte ettik biz . İki yaşındayken beşikten inip çıkmaya başlamıştı ve gce uyanınca tekrar uyutabilmek için her akşam beşiğin yanına yer yatağı yapmaya başlamıştık. Bu şekilde olunca uyansa bile yanina yatabiliyirum .o baya rahatlık oldu Bnm için

Kızlar sabahın 4:30 unda sebepsiz yere uyandım dön dön bi türlü tekrar yatamadım
Konular birikmiş yine evdeyken elime çok alamıyorum telefonu iş yerinde daha rahatım Ay ev arayanlara sabır ve kolaylık diliyorum. Biz de 1650 lira kiraya giriş kat balkonsuz ve güneş görmeyen bi evde oturuyoruz pandemide depresyona girdim resmen. Hamilelik netleşince hem aileme yakın olmak için hem de güneş gören daha ferah bi ev olsun diye Sultangazi'den ev bakmaya başladık ama ne mümkün sadece 2-3 ilan oluyor sahibinden.com da onlar da fahiş fiyata. Normalde o bölgede kiralar benim oturduğum yere göre çok uygundu çok şaşırdım kiralara, meğer benim oturduğum bölgede de 3500 ün altına ev yokmuş artık bedavaya oturuyomuşum. Sonra emlakçıyla ev ev gezerken hiç aklımızda yokken satılık bi bahçe katı ev denk geldi o dönem daha inşaat halindeydi ve 335 bin lira fiyat. Dedik kiralara bu kadar saçma fiyatlar vereceğimize ev alalım daha mantıklı ama elimizde yalnızca 30 bin nakit var Sağ olsun aileler ufak tefek yardımcı oldu ihtiyaç kredisi+ev kredisi görümcemden bilezik borç aldık derken parayı denkleştirdik hiç aklımızda yokken yüksek kiralar sayesinde! ev sahibi olduk. Birkaç hafta içinde de taşınacağız kısmetse. Bade kuşumuz kısmetiyle geliyor sanırım darısı tüüm ev arayanların başına. Bizim tabi semt avantajımız da oldu Sultangazi nispeten daha uygun ev konusunda. Şimdi 80 m² küçük dediğim evden 68 m² bir eve geçiyor olucam ama en azından kendi evim olacak, kızımın oynayabileceği bir bahçesi olacak hiç değilse Öyle işte...

Arkadaşlar bu arada doktora gece çok karnımda sertleşme toparlanma oluyor dedim büyük ihtimalle enfeksiyon var dedi tahlil yaptık gerçekten enfeksiyon çıktı yani enfeksiyon yapıyormuş sertleşme kasılma
Çok geçmiş olsun neden kaynaklanıyor olabilirmiş peki? Tedavi olarak ne önerdi antibiyotik mi verdi?

benim tekme başka bahara kaldı desene bebiş denerken de ilk ay kimyasal gebelik geçirdiğime kendimi ikna etmiştim hamile kalabiliyosun sorun yok diye kendimi kandırmak için tövbe yarabbim
Ay bu bende de vardı ya 3 yıl boyunca her reglimde kimyasal gebelik geçiriyodum kessin Açıklanamayan infertiliteydi bizim kendi kendime teşhis koymaya çalışıyodum bu ay kötü beslendim ondan olmadı geçen ay zumbada çok zıpladım ondan bitmiyodu bahaneler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…