Ben de ilk etapta oda düşünmüyorum zaten ev ufacık. Benim küçük odamda ufak bir dolap vardı zaten ıvır zıvır için artık onu boşaltıp kullanırım :)Ya evet çok da abartmamak lazım, ilk baslarda odaya ihtiyaç olmuyor. Daha sonraki yaşlarda daha çok ihtiyaç.
Bende dün idrar tahlili verdim maalesef enfeksiyon çıktı. Şok oldum rutin test yaptırdım çünkü hiç belirttim yoktu ama bu aylarda dikkatli olmak gerekiyormuş çok sık oluyormuş çünkü. Bu arada hayatımda ilk defa idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorumArkadaşlar bu arada doktora gece çok karnımda sertleşme toparlanma oluyor dedim büyük ihtimalle enfeksiyon var dedi tahlil yaptık gerçekten enfeksiyon çıktıyani enfeksiyon yapıyormuş sertleşme kasılma
Çok geçmiş olsun ne yapmak gerekir acaba önlem için bol bol su içmek mi?Bende dün idrar tahlili verdim maalesef enfeksiyon çıktı. Şok oldum rutin test yaptırdım çünkü hiç belirttim yoktu ama bu aylarda dikkatli olmak gerekiyormuş çok sık oluyormuş çünkü. Bu arada hayatımda ilk defa idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum
Teşekkür ederim canım. Evet bol bol su ve tuvaletin temiz olması gerekiyor. Ben çok dikkat ediyordum ama okul başlayınca düzenim şaştıÇok geçmiş olsun ne yapmak gerekir acaba önlem için bol bol su içmek mi?
Benimkide ayni o sekildeydi yan üst ve cok degisik birseydi daha once hic yasanmamis bir duygu , bence cocuk hareketiydikızlar galiba tekmeledi şimdi bu da kandırmaca olmasın soruyorum sanki karnımın içi seğiriyomuş gibi pıt pıt pıt bişeyler oldu biri sanki tıklatıyomuş gibi öyle mi oluyooo ayheyecandan bayılcam inş bu sefer doğrudur rahim sallanmıyodurama göbeğin 4 5 parmak aşağısı diyosunuz ya oralar değildi yani yan ve üstteydi
Bence hic bisi olmaz. Ben de etrafa soruyorum cocugunuzun vermediğiniz kıyafet esya ana kucagi bebek arabasi ne var gonderin diyorum. Hayat cok pahaliBen de habire kızıma alışveriş yaoıyorum anasınıfına başlayınca kıyafetleri çeşit çeşit olsun diye.. 600 tl lik kıyafet almışım bu hafta
Bebeğe daha başlamadım hiç. Kızımın yeni doğan kıyafetlerinden uygun olanları ayırayım, pembe çok kaliteli şeyler var erkek bebek giyse ne olur ki
Ah canım yaGünaydın kızlar yıldım bu bulantıdan gece uykudan kaldırması 12 14 hafta arası olurdu yine başladı heralde yine bütün enerjin çekildi kusmaktan devam edenler arasına adımı altın harflerle yazdırayım bitmeyecek bu çile
Ay hiçbir şey olmaz ne olacak bana da eski iş yerinden bi arkadaşım oğlunun kıyafetlerini gönderdi içime sinenleri ayırdım kullanıcam. Bi uyku tulumu var mesela mavi ama çok kullanışlı hiç umurumda değil almam yenisini :) Başka birinden pembe gelirse o ayrı tabiBen de habire kızıma alışveriş yaoıyorum anasınıfına başlayınca kıyafetleri çeşit çeşit olsun diye.. 600 tl lik kıyafet almışım bu hafta
Bebeğe daha başlamadım hiç. Kızımın yeni doğan kıyafetlerinden uygun olanları ayırayım, pembe çok kaliteli şeyler var erkek bebek giyse ne olur ki
yook bırakır mıyım cicim o benim arada etki etmediği zamanlar oluyor ya vücut hatırlatıyor sağolsun unutma leş günlerini diyeAh canım yaPrilamı bırkamış mıydın?
Ben de oğlumun odasını bozmak istemiyorum, düzeni bozulmasın diye oturma odasına bi yatak bi de şifonyer almayı düşünüyorum eminim salonda oynayacak zatenYa bende de yer sıkıntısı var, çocuk odası yapamıycam da bi şifonyer alayım bari diyorum, içine kıyafet koyarım. Yer bulamazsam salona koyarımzaten bebek en güzel salonda bakılıyor, derbeder dagınık salon olmadan olmaz
Sen bi doğsun 6 ay sonra kendi odasında yatsın diye can atacaksınaynı düşünüyorum ama kesin doğunca bırak oda ayırmayı ağzımın içinden ayırmıcam kesin
Benim oğlum da anında uyanırdı 7. Ayda odasında yatırmaya başladım o da mutlu oldu biz deBebeğe göre değişiyor. Benim bebek sese cok hassastı. Yanında kalkamıyorduk. Wc ye gidince bile kıyameti kopariyordu. Rahatsiz oluyordu. 15 aylık ti odasına geçirdim. Hic te sıkıntı yaşamadık. Kamera olunca ben de telaş yapmadim. Hâlâ kamerası açık gece. Oda ya gelince de. Odasina ikea dan pax elbise dolabı almıştım birde malm sifoniyer. İlk 6 ay altını değiştirmek için üstünde aparatı vardi. Sonra çıkardık. 6 aylık olunca zaten üstünde durmuyorlar tehlikeli olabiliyor.
Özel bebek odası almadık. Benim fikrimce uzun süre kullanılmıyor. Uzun kalıcı birsey olsun istedim. Odayı bir yaşından sonra kullanmaya başladık. Çünkü oyuncakları oluyor. Cok mobilya ile doldurmayın. Çünkü oynama alanı daha ihtiyaç oluyor.
Evet antibiyotik ve toz verdi yanma ve kaşıntı yoktu sadece idrar rengi koyuydu o da ondanmış demek kiÇok geçmiş olsun neden kaynaklanıyor olabilirmiş peki? Tedavi olarak ne önerdi antibiyotik mi verdi?
Bende de belirti yoktu ama enfeksiyon değeri çok yüksek çıktı benim her zaman oluyor 3 4 ayda bi tekrarlanıyor ama dediğiniz gibi hamilelikte çok oluyor su şişesini elinden düşürme dedi doktorBende dün idrar tahlili verdim maalesef enfeksiyon çıktı. Şok oldum rutin test yaptırdım çünkü hiç belirttim yoktu ama bu aylarda dikkatli olmak gerekiyormuş çok sık oluyormuş çünkü. Bu arada hayatımda ilk defa idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum
Bende çarsamba saglik ocagindaki ebeyle gorustum bana 22.haftada gel tetenoz olalim dedi,doktorum ol yada olma duye hiçbisey soylemedi,ilkindede olmustum ben,bizim kontrolumuz Allah'a Cok Sukur iyi geçti 15+6haftaligiz haftasiyla uyumluymusuz 140 gr olmus dedi,ilk hamileligimde oglum hep 2hafta geriden takip etmisti,bunda suan için sukur uyumlu gidiyo haftamizGünaydın kızlar
Bebeğim dün görmeye gittk çok şükür hersey yolunda 111 gr olmuş bıdık
Tetanoz aşısını sordum doktoruma önermiyorum ben dedi kan pıhtılasması olan hastalarıma önermiyrm işi riske atmıyrm dedi olma yani dedi
Aynen katiliyorum,benimde oglum olcak İnsallah,abimin kizi vardi yengem biz kullanmadik fazla dedi park yatagini verelim onun yerine bebegine baska seyler alirsin dedi Allah Razi Olsun gri-pembe ama olsun renk farketmez valla zaten 2,3yil bilemedin 4yil kullancak,nerden baksan beni 1000tl lik masraftan kurtardilar:)Bence hic bisi olmaz. Ben de etrafa soruyorum cocugunuzun vermediğiniz kıyafet esya ana kucagi bebek arabasi ne var gonderin diyorum. Hayat cok pahali
evet katılıyorum. ilk 1 yıl oda bence de gerek olmuyor. çok acele etmeyin derim. tabii tercih meselesi, bazı doktorlar 6. ayda ayırabilirsiniz diyor ama ben 18 ayda ayrı odaya geçirmiştim. bir sıkıntı da çekmedim.Benim de suan yapacak odam yok zaten3.kizim daha yeni yanimdan ayrildi cok oda lazim olmuyor zaten baslarda
erkek karnı fışkırık yayık kız karnı böyle oluyomuş demek kiii maşallahhKızlar benim karnım ileri değil de yana doğru büyüyo gibi çok enteresan
Evet oğlum olacak inşallah Allahım hayırlısıyla kucagımıza alalımöğrendiniz mii
Evet gce sese uyaniyolar maalesef .Bnm kizimda saga dönsem uyanirdi hmn .tam 6 aylıkken odasını ayırdım . Kamerası da vardı . O rahat etti bnde rahat ettim . Annelik öyle bişey ki sesli nefes alsın bişey mi oldu diye gözünü aciyosun hmn . Odayı ayirinca ikimizde rahatladıkben büyüyen beşikli takım almıştım .ölçüsü 80/180 .şuan yatak hali de kullanıyor . Bazen onu uyuturken ikimizde uyuya kalıyoruz .
Büyüyen beşik mi mantıklı yoksa Montessori mi herkesin fikrini alırım ikisi arasında gidip geliyorum..Yurtdışında hep yaptırıyorlarmış, onlarda risk olmuyorda niye bizde oluyor bilmiyorum. Bu risk kişiye göre değişir aslında.
Şaşırdım, ben de de oluyordu kasılma ama enfeksiyon yoktu. Antibiyotik verdiyse mutlaka kullan
Ben de kızıma çilekten büyüyen beşikli oda takımı almıştım 6 aylıkken kendi odasına geçirdim. Hala o yatakta yatıyor büyütmedim, çok yuvarlanıyor diye. Bizimki de 80/180, iyi bence ölçü olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?