Ayy o her dogum kitabini da ben önerdim kendimde aldım ama okuyamadim bile sacmalik fotograflarla dolu. Bende instada görmüştüm ne bileyim kız*Her doğum bir hikaye- okudum vaktimi çaldı sadece bomboş bir kitap doktor şu ünlüyü doğurttum bu ünlüyü doğurttum tatilimi kesip doğuma gittim dışında bilgi vermiyor hahaha
*Doğmamış çocuğun gizli yaşamı- çok verim aldım beğendim
*30 milyon kelime - daha başlamadım
*Sevmek yetmez- daha başlamadım :d
Başka öneri varsa alıp okuyayım tatlılar
her sayfasında kendimi suçlayıp suçlayıp 2 3 kere okuyorum ahahaAyy o her dogum kitabini da ben önerdim kendimde aldım ama okuyamadim bile sacmalik fotograflarla dolu. Bende instada görmüştüm ne bileyim kızDogmamis cocugun gizli yaşamı da bana biraz yavaş ilerliyo gibi geldi ortasında kaldım.
Evet benim erkek geçen kesinleşti nifty sonucunda ama mart doğumlu olacak sanırım tabi normal doğum olursa mayısa bile atabilir tarihlerKısmet
Niftyi intergen firmasına yaptrmıştım ben geniş paket tüm hastalıklar ve mikrodelesyon hastalıklara baktılar toplamda 3.300 ödedim ankaraya gönderildi 8. Gün geldi sonucummerhaba canım. nifty testinizi nerde ve kaça yaptırdınız. bende dün doktrodaydım banada nifty önderdi de. 2500-3000 tl arası fiytı var demişti.
sagol cnm. heemen hemen rakamlar aynıymış çok tşkler. peki ALLAH korusun sonuçlarda olumsuz birşey çıkma durumunda nasıl bir yol izleniyor. hani tedavi vs.anlamında soruyorum bununla ilgili bir bilgin var mıNiftyi intergen firmasına yaptrmıştım ben geniş paket tüm hastalıklar ve mikrodelesyon hastalıklara baktılar toplamda 3.300 ödedim ankaraya gönderildi 8. Gün geldi sonucum
Bncde jarin kasları sıkı galiba. Çünkü şuan oğlusun attığı tekmeyi aynı haftalarda kızımda atmıştır büyük ihtimal .veoyke hissettiriyor ki tekmeyi kızımda nasıl bu haftalarda anlamamisim diyorumben artık içeri girip oğlum şöyle tekmeleyeceksin demek istiyorum valla çok merak ediyorum nasıl bir şey neyi tekme sansam değilmişilk çocuklar geç hissediliyomuş karın kasları çok sıkı oluyomuşş
ya bana da atar mısınız rica etsem:)Ben de kahvaltıda 2-3 çay bardağı çay içiyorum. Bazen latte içiyorum bitkisel sütlü, bazen akşamları bir kupa çay daha içiyorum. Beslenme konusunda da benim doktorumum güzel bir yazı dizisi vardı. Sana özelden atayım istersen
Gerçekten çok ağlayan bir bebek olursa ben de yarım kundak düşündüm ama sakin bir bebek olursa çok gerek yok gibi. Kardeşim tiyatro okuyor durul ve hareket öğretmenleri hiç önermiyormuş. Bebekken kundaklanmış olanların duruş ve hareket bozukluklarından bahsetmiş. Bir de tam kundakta kalça çıkığı riski var diye okumuştum o da korkuttu.Yarım kundaklama aslında öneriliyor, kundaklama yaparken sadece üst gövdeyi kaplamak bacakları serbest bırakmak gerek ben havalar aşırı sıcak olmazsa 3 ay yapmayı düşünüyorum sıcak olursa Mayıs sonuna kadar yaparım diye düşünüyorum
Beni de sabah 5'te kedim uyandırdı sonra da hiç uyuyamadım gece de geç uyumuştum ve işteyim bugünKızlarr günaydın. Eşim de ben de berbat bir gece geçirdik yauyuyamadık, bölük pörçük rüyalar. Sabah da Venüs uyandırdı modumuz değişsin kahvaltıya gidelim dedik onda da trafik var
Kundağı uykusu için de öneriyorlar. Yarım kundak yapıp bacaklarını serbest bırakmak lazımmış.Gerçekten çok ağlayan bir bebek olursa ben de yarım kundak düşündüm ama sakin bir bebek olursa çok gerek yok gibi. Kardeşim tiyatro okuyor durul ve hareket öğretmenleri hiç önermiyormuş. Bebekken kundaklanmış olanların duruş ve hareket bozukluklarından bahsetmiş. Bir de tam kundakta kalça çıkığı riski var diye okumuştum o da korkuttu.
Beni de sabah 5'te kedim uyandırdı sonra da hiç uyuyamadım gece de geç uyumuştum ve işteyim bugünYarın da alamıycam uykumu çok yakın arkadaşımın düğünü var sabah 8'de kuaföre Yapabildiniz mi bari kahvaltı :)
Tam değil ama yarım kundaklama bebek için faydalı gerçekten. Oğlum doğduğu gece hastanede kafasını kaldırıp ellerini sallayıp durmuştu sabaha kadar da uyumamıştı ertesi gece kv geldi yarım kundak yaptı da öyle uyudu çocuk. Zaten normal zamanda değil uyurken yaparsanız faydasını görürsünüz. Bi de kundak dediğim öyle sıkı sıkıya bişey değil yine elini kolunu çıkarır içinden. Pazene sarıyodum.Ben de Mahallenin En Mutlu Bebeği'ni okuyorum şu an. Daha çok kolik bebekler için bilgi veriyor. Doğumdan sonraki 3 ayda da bebeğin kendini anne rahminde gibi huzurlu hissetmesi için yapılması gerekenlerden bahsetmiş fena değil şimdilik. Emzirmenin önemi vs. Bildiğimiz şeyler zaten artık. Bi tek kundaklamayı öneriyor ilk 3 ay o aklıma pek yatmadı.
Beşikte Durduğu Gibi Durmuyor diye bi kitap aldım henüz başlamadım. Bir de Annenin El Kitabı var henüz okumadım onu da. Şimdilik bebeklik dönemine yönelik kitaplar aldım çocuk gelişi kitaplarını doğumdan sonraya bıraktım vakit olursa tabi ama takip ettiğim anneler var onları okuyorum sosyal medya aracılığıyla bir de bloglar var işte şimdilik bu kadar :) Doğmamış Çocuğun Gizli Yaşamı'nı duymuştum umarım okuyabilirim doğuma kadar.
Furkan Kayabaşoğlunu diyorsun ben insta da takip ediyorum onu ama kitabını almayı düşünmedim çünkü bilgi içerdiğini düşünmüyorum. Sadece doğumu güzel geçenlerin harika doğum hikayelerini anlatıyor önceleri insta da paylaşırdı şimdi kitabı çıkınca orda paylaşmayı bıraktı. Meşhur bi klinikleri var, aile boyu doktor hepsi. Aslında alanında uzman, bi yakınıma doğum yaptırdı öyle herkesi de kabul etmiyorher sayfasında kendimi suçlayıp suçlayıp 2 3 kere okuyorum ahaha
ayy valla furkan mıdır nedir ne kadar kendini beğenmiş zırt diye doğum yapılıyo sanki 1 doğuma yarımşar sayfa ayırmış sancı gelmedi hop suni verdik fırtladı havasında yok aynı anda 3 doğum yaptırdım 2 doğum yaptırdım ajklsdajkldja ayy nerden bilcen benim karşıma da çıkıyodu her yerde zaten engelledim adamı görmek bile istemiyorum ahahahha
ay hele bi yerde diyo ki fatih terim geldi bana sarıldı güveniyorum sana dedi o an kendimi futbol takım kaptanı gibi hissettim bilmem ne bize nee abicim bize neeee bana kesi anlattt dikiş anlattt
Ay bu beni ağlattı yaaaaaAnne ile çocuk arasında acaba neden “tarifi zor” ve “derin” bir bağ bulunur?
Peki “hamilelik yaramış” veya “annelik yaramış” söylemlerini duymanız,
Ya da çocuğunuz yanınızda değilken bile “sezgisel” olarak onu yanınızda hissediyor olmanızın altında yatan BİLİMSEL bir gerçek var mıdır?
Çoğumuzun bilmediği bir hususu sizlere aktarmak istedim:
Anne karnında gelişmekte olan bir bebeğin hücreleri Annenin kan dolaşımına girer ve daha sonra tekrar ve bebeğe geri döner.
Bu biyolojik bağlantıya FETAL-MATERNAL MİKROKİMERİZM denir.
Annemizin karnındayken hücrelerimiz 41 hafta boyunca onun tüm vücudunu dolaşır,
Biz doğduktan sonra dahi bu hücrelerin bir çoğu 10 yıllar boyunca Annemizin vücudunda kalmaya devam ederek onun doku, organ, kemik, beyin, kalp ve cildinde çoğunlukla olumlu etkiler bırakır.
Örneğin Annenin kalbinde bir hasar varsa bu fetal hücreler hasarlı bölgeye acilen ulaşarak kalbi iyileştirip onaracak farklı hücre tiplerine dönüşürler.
Yani Anne, karnındaki bebeği ne pahasına olursa olsun koruyup gelişimini sağlarken bebek de anneyi korur ve “onarılmasına” yardımcı olur.
Bu inanılmaz bir şeydir...
Annedeki bazı hastalıkların hamilelik sırasında ortadan kaybolmasının nedenlerinden biri de budur...
Yani çocuk aslında Annesine şöyle seslenir:
CANIM ANNEM; muhtemelen bilmezsin ama karnındayken sen beni büyütürken ben de fetal hücrelerimle senin hasarlı organlarını onarıp seni iyileştiririm...
Senin beni koruyup kolladığın gibi ben de seni koruyup kolluyorum...
Senden bedenen ayrılmış olsam bile benim hücrelerim sende, seninle yaşamaya devam ediyor...
Belki de o yüzdendir ki senden uzakta olsam dahi yanındaymışım gibi hissediyorsun...
CANIM ANNEM; biz seninle SONSUZA DEK birbirimize bağlıyız...
•
•
•
Sevgilerimle
Doktorum önerdi. Birkaç doktor arkadaşıma da danıştım onlar da önerdiler o yüzden olacağım. Sinovac şu anki varyantlara karşı yetersiz olduğu söyleniyorYurt dışına falan mı çıkacak sınız. Normalde 2 sinovac 1 biontech yeterli diyorlar
Evet evet tam kundakta eğer bacaklar çok sıkılırsa kalça riski var ben o yüzden yarım kundak düşünüyorum. İlk günler özellikle yarım yapmayı düşünüyorum çünkü anne karnında gibi hissediyormuş, uykudan sıçramasını engelliyor, olumlu bir çok yanı var sadece çok dikkat ederek yapmak gerekiyor. Çok sıcak havalarda da yapılırsa çocuk isilik olurGerçekten çok ağlayan bir bebek olursa ben de yarım kundak düşündüm ama sakin bir bebek olursa çok gerek yok gibi. Kardeşim tiyatro okuyor durul ve hareket öğretmenleri hiç önermiyormuş. Bebekken kundaklanmış olanların duruş ve hareket bozukluklarından bahsetmiş. Bir de tam kundakta kalça çıkığı riski var diye okumuştum o da korkuttu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?