Masallah herseyi almissinşimdi ben aldıklarımı sayayım size kızlar bazıları çok gereksiz olmuş yorum yapın kıyafet olarak eksik neler?
6-9 ay doğunca alırım dedim şişkoluğuna göre
şu an bilançom böyle
yenidoğan: 5 zıbın
5,takım (hastane çıkışı 5-8 parça)
0-3 ay: 7 zıbın
10 takım alt üst
3 tulum
13 çorap
2 sadece alt
7 çorap
3-6ay: 8 zıbın
2 alt
4 takım alt üst
7 çorap
6-9 ay : 2 zıbın
2 takım alt üst
5 çorap
- 7 battaniye,1 yorgan
- 2 uyku tulumu
-14 ağız mendili
-180 temizleme pamuğu
-2numara bez 130 adet
-3 numara bez 110 adet
-3 mama önlüğü
-1 kundak havlusu
-2 emzik 0-6 ay
-12 askı
Tulum bende cok seviyorum ama gece altini degistirmek cok zor geliyordu bana , herkes ayni olmaya bilir tabi ama alt ust takim daha rahat oluyordu. 3-6 ay yaza geliyor tabi o zaman kullanilabilirkıyafetle kafayı bozmuşum bende onu anladım ajkdhask 3-6ay tulum ve alt üst takım eklerim biraz
bi de müslin örtüler daha da bişey almam heralde doğana kadaar bir zahmet ndjkash
çokk tabii çook arkadaşım doğum yapacak benden 1.5 ay sonra ona vericem bir kısmını gereksiz olmuş oMasallah herseyi almissin7 tane battaniye cok degil mi
Ben de avent alıcam sanırım dr brownsun setine baktım 470 tl diyor ama içinde herşey vardı. Olmazsa aventin biberonundan da alırım o aşamayı baya inceliyorum ama çok zor kırk bin tane çeşit varemzik aldım avent ultra air night kuzu biberon için araştırmalarım sürüyor hala
ayyy benim deneyimsizliğiim öyle mi dersiin hiç almayayım o zamanTulum bende cok seviyorum ama gece altini degistirmek cok zor geliyordu bana , herkes ayni olmaya bilir tabi ama alt ust takim daha rahat oluyordu. 3-6 ay yaza geliyor tabi o zaman kullanilabilirbebek dogsun o zamanda alabilirsin. Belki kilolu olur ,buyuk almak gerekir filan .
tommy alıcam gibi duruyor biberonda ya antikolik yeni doğan seti hoşuam gitti bayaBen de avent alıcam sanırım dr brownsun setine baktım 470 tl diyor ama içinde herşey vardı. Olmazsa aventin biberonundan da alırım o aşamayı baya inceliyorum ama çok zor kırk bin tane çeşit var
Yaa ıcıncede tuvalette enfeksıyon kapıyosun tam bır kısır dongu ıcındeyz bendeısyerınde ortak tuvaletten dolayı skntı yasadıgımı dusunuyorm ınsallah sıkıntısız atlatrzAllah hepimize şifa versin gerçekten zor ben de haftaici okuldan dolayı su içemiyorum içince yeri geliyo 5 dk da bir tuvalet ihtiyacı oluyo yapamıyorum bakalım inşallah bebislerimize zararı yoktur
Ben mesela uzun olacağını düşündüğüm için 3-6 aylıkları muhtemelen yeni doğduğunda giydiricemTulum bende cok seviyorum ama gece altini degistirmek cok zor geliyordu bana , herkes ayni olmaya bilir tabi ama alt ust takim daha rahat oluyordu. 3-6 ay yaza geliyor tabi o zaman kullanilabilirbebek dogsun o zamanda alabilirsin. Belki kilolu olur ,buyuk almak gerekir filan .
Ay iyi oldu söylediğin dur onu da listeye ekliyim ona bakmak nasip olmadıtommy alıcam gibi duruyor biberonda ya antikolik yeni doğan seti hoşuam gitti bayaindirim bekliyorum onda ahah
ahahha ben dün doktor 20 haftalık çocuğa 13cm dedikten sonra prematüre mi alsaydım dedim cücük doğurcam çünkü belli ki ona göreBen mesela uzun olacağını düşündüğüm için 3-6 aylıkları muhtemelen yeni doğduğunda giydiricemyenidoğanlar çok ufak geliyo gözüme içimden bir avatar çıkacak gibi hissediyorum
Ay tövbeler olsun o doktor yurtdışı kafasında herhalde cm le inch i karıştırmış olabilirahahha ben dün doktor 20 haftalık çocuğa 13cm dedikten sonra prematüre mi alsaydım dedim cücük doğurcam çünkü belli ki
Ayy ne kadar da benBen mesela uzun olacağını düşündüğüm için 3-6 aylıkları muhtemelen yeni doğduğunda giydiricemyenidoğanlar çok ufak geliyo gözüme içimden bir avatar çıkacak gibi hissediyorum
İnan kestiremiyorum canımAyy ne kadar da benbebis uzun olur diye düşünerek yeni dogan ve 0-3 ay hicbisi almadim. En küçük 3-6 aldım ama buna bi el atmamız lazım bence
Ben philips aventin yenidoğan en küçük boyundan almıştım zaten öğünler çok az az oluyor yenidoğanda emzirirsen mama yada biberona gerek olmayabilir, süt vermek için bile olsa bana boyutu yeterli geldi fiyatı da uygun. Meme reddi olmaz diyordu önerenlerde setlere başlangıçta gerek yok gibi geliyor bana çünkü bir sürü boyutu var ihtiyaca göre ekleme yaparsın sonratommy alıcam gibi duruyor biberonda ya antikolik yeni doğan seti hoşuam gitti bayaindirim bekliyorum onda ahah
Aaa benimde kızım 2.5 aylık. 2.si de kız olacak 2 Mart doğum gözüküyor umarım anlaşır kavga etmezlerAynı korku bende de var ister istemez bu korkuyada engel olamıyorum. İnşallah güzel anlaşır,bir birlerini çok kıskanmazlar
Bir kızın kız kardeşi olması temelden aslında çok güzel bir duygu rabbim sonuna kadar muhabbetlerini daim etsin
Kızım şuanda 2.5 yaşında kardeşi doğduğunda 3e girmesine 20 gün falan kalıcak
Hoşgeldiniz sizinle beklenen doğum tarihimiz aynıMerhaba arkadaşlar, aranıza geç katıldım birazöncelikle herkese sağlıklı gebelik süreci diliyorum. Geriye doğru okumaya çalıştım biraz, bebeğini kaybeden arkadaşlarıma sabır diliyorum Rabbim sizlerin yüzüne baksın inşallah bundan sonra. Ben Ankaradayım. Bu üçüncü gebeliğim. Ocakta 6 yaşına girecek bir kızım var. 2.gebeliğim düşükle sonuçlanmıştı. Ondan itibaren 3,5 yıl boyunca kızıma kardeş için denedik ama olmadı. Mayıs ayında doktora giderek yumurta rezerv düşüklüğü olduğunu öğrenip aşılama oldum, tutmadı. Yazın dinleneyim eylülde bir de tüp bebek dener sayfayı kaparım diyordum ki hamile olduğumu öğrendim çok uzun bir süre inanmaya zorlandım. Çünkü hamile kaldığım ay alkol almış, adet geciktirici kullanmış ve Biontech aşı olmuştum. Yani nasıl olabilirdi ki dedim. Bir fiil 3,5 sene uğraş hesapla Rabbim ol diyince oluyor gerçekten benim hikayem böyle. Salı günü cinsiyetimizi öğreneceğiz inşallah. Tek dileğim sağlıklı olması, bir tahminim yok henüz
16+1 yani 17. haftaya yeni girmişken ilk hareketi hissettim, ilk gebelik benim de. Bugün 16+5’iz ve bariz şekilde yukarı doğru tekme attıİlk gebelik ama bilmiyorum ya bağırsaklarım niye pıt pıt yapsınilk kez oldu öyle hareket etsin diye de beklemiyorum hiç bu haftalarda çünkü daha çok minik kız bebiş olcak benim 20. Haftalarda net hissederim diyorum bakalım
Küf ve rutubet konusunda sizi uyarmak istedim, sakın siz kendiniz temizlemeye uğraşmayın hele de çamaşır suyu gibi ağır kimyasallarla. O gerçekten küf ise profesyoneller tarafından halledilmeli. Dr. Afrouz Demeri diye fertilite üzerine çalışan bir doktor var ve dinlediğim bu podcastte evindeki küfü nasıl kendisi temizlemeye çalıştığını ve bebekte kromozom anomalisi oluştuğunu anlatıyordu (dili İngilizce): The Broken Brain Podcast with Dr. Afrouz DemeriBiz bebişin odasını hazırlamaya başlicaz ilk iş eşyaları çıkartmak ve boyamakAma bir sorun var bir duvar su aldı çok rutubetten küf müdür nedir bişeyler var pul pul dökülüyor oraya ne yapabilirim ?
ayyy benim deneyimsizliğiim öyle mi dersiin hiç almayayım o zaman
Biz maxi cosi lila SP aldık .ilk başta bizde doona alıcaktık ama alan arkadaşlarım 8 9 aya kadar kullandık sonra yüne başka bebek arabasına geçtik dediler .ama çok pratik orası ayrı . Maxi cosi de diğer bebek arabalarına göre kullanışlı geldi bana hem katlaması hem hafifliği konusundaAleykum selam canim , evet Almanyada yimbenimki 15+1 de söyledi. Normalde 16 dolmadan soylemiyordu . Net gorünce soyledi ama digerlerinde cok gec ögrendim. 20 haftalik neden ? Insan dayanamiyor , birseyler almak istiyor. Ben nerdeyse tamamladim alacaklarimi. sadece maxi cosi mi alsam doona mi alsam ona karar veremedi. sen simdi kac haftalik oldun ? Bir sonraki randevu ne zaman ?
0.9 çıktı değer normal dedi ilacın dozunu değiştirmedi sadece pazar günü yarım iç dedi sonraki ay kontrole gidicemMerhabalar doktorunuz ne dedi acaba şimdi mesajınızı okuyunca merak ettim. Bende de aynı sıkıntı var ben ilaç kullanmaya başladım değerlerim yükselmeyince
Bu yazın çok iyi geldi, Allah razı olsun.T Teacher37 ben göreli biraz geç oldu ama acını paylaşmak istiyorum. Sevgili meslektaşım, senin gönderilerini okumaktan her zaman keyif aldım ve durumunu takip ettim. Hep sakin ve bilgece gelirdi bana yazıların. Gördüğüm kadarıyla bu durumu da aynı tavrınla karşılamışsın. Bir bebeğin kaybı kaç aylık olursa olsun en acı olaylardan biridir ve kaybedenin yas tutmasına izin verilmeli, üzülmemesi için telkin etmek yerine anlayışlı olunmalıdır. Sen de kendine izin ver canım annem... Bastırma, içine atıp orada yok etmeye çalışma sakın. Küçük bir kızın var biliyorum, belki etraf diyecek çocuktan saklayım üzülmesin. Onları hayatın acı yönünden ne kadar alıkoyabiliriz? Aksine, acıları paylaşıp belki birlikte ağlamak gelişimine faydalı olabilir. İçinden gelen sesi dinle canım annem, sen bilirsin em doğruyu. Kocaman sevgilerimi yolluyorum sana, hiç tanımadığın bu kalpten içten bir dua ve sıcaklık gelsin yüreğine...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?