20+5 de yaptrms olacagım ama aile hekimim bana 2 ay sonra yaptrmanın manası olmaz demişti (ben riskli gözükmüyorum sistemde ücretli yaptıracağım inşAllah. Sıranın gelmesini bekleme ye söyledi öyle ) bir kaç yerde de okudugumda olunması gereken ayları ekim-kasım olarak görmüştüm. Muhtemelen şu zamanlarda yapılmalı.
Yaaa annesini mutlaka yanında isteyen bi tek ben mi varım bebek ve eşimle evde yalnız kalmak bana ürkütücü geliyor şu an öksürse panik olurum sanki ben doğuma 1 hafta kala gelsin istiyorum hastanede de yanımda annem olsun istiyorum tekim heralde bu konuda biraz kendimi sorguladım aslında eşim çok sakin ve yardımcıdır ammaaa
Ay ne bir haftası kız keşke 40ı çıkana kadar kalsa aşırı anneciyim, doğum psikolojisiyle annemi daha çok isterm eminim ben daha anne kuzusuyum kendimm tek nasıl bakarım
Yalnız değilsin ben de yanımda Bi büyük olmasını çok isterdim ama mümkün olmayacak gibi duruyor. Eşimle ben bakacağız çocuğa hiç deneyimim yok ve bu durum aklıma geldikçe dayanamayıp ağlıyorum inşallah Allah yardımcımız olur
Eşim Leton ben de uzun bir süredir buradayım. teşekkür ederim, anlamı her kültürde farklı fakat genel olarak okyanus, dünyanın anahtarlarının bekçisi gibi anlamları mevcut.
Eşim Leton ben de uzun bir süredir buradayım. teşekkür ederim, anlamı her kültürde farklı fakat genel olarak okyanus, dünyanın anahtarlarının bekçisi gibi anlamları mevcut.
Yalnız değilsin ben de yanımda Bi büyük olmasını çok isterdim ama mümkün olmayacak gibi duruyor. Eşimle ben bakacağız çocuğa hiç deneyimim yok ve bu durum aklıma geldikçe dayanamayıp ağlıyorum inşallah Allah yardımcımız olur
Canim benim ya , hic aglama ne olur. Bazen yalniz olmak gercekten daha iyi oluyor. Ilk dogumumda turkiyedeydim. Annem kv hepsi vardi . Kv demin lohusa olasi gelmis. Bir tripliydi , anneme yalniz birakalim cocuklari demis . Birakip gittiler bizi. 20 yasindaydim. Uyuyamadim hic gece ama baktik yani . Digerlerinde de Almanyadaydim . Annem gelemedi , kv de de devmli gitmek istiyordu. Gittiklerinde daha rahat etmistim gercekten. 3.de hic yatmadim zaten.
Butun tecrubelerimdenyola cikarak ; yalniz da kalsan , sen anne olacaksin Allahin izniyle . Emin ol bakarsin yavruna annelik duygusuyla aglasa aglarsin gülse aglarsin. Hic onemli degil ama bakarsin hic endiselenme
Ben de yalnızım. Ama hiç üzülme, önemli olan bebekle bizim aramızdaki bağ. Çocuk doğunca sen de annelik duygusunu kazanıyorsun. Bebeğin neye ihtiyacı olduğunu, ne yapman gerektiğini en iyi sen bileceksin,hissedeceksin.
Ben de yalnızım. Ama hiç üzülme, önemli olan bebekle bizim aramızdaki bağ. Çocuk doğunca sen de annelik duygusunu kazanıyorsun. Bebeğin neye ihtiyacı olduğunu, ne yapman gerektiğini en iyi sen bileceksin,hissedeceksin.
benim annem de kayınvalidem de başka şehirdeler ve ben çalışıyorum. En geç 6. Ayımda cocugu bırakıp calısmalıyım ve daha hiç bi planım yok ve inan bunların hiç birini şuan strest yapmak istemiyorum. Hayat ya sağlık versinde herşey yoluna girer yeterki evlatlarımız, bizler ve sevdiklerimiz sağlıklı mutlu huzurlu olsun. O zaman gelsin neler değişir kim bilir. Bizim planımız oluyor ama Rabbiminde hep bir planı oluyor.
benim annem de kayınvalidem de başka şehirdeler ve ben çalışıyorum. En geç 6. Ayımda cocugu bırakıp calısmalıyım ve daha hiç bi planım yok ve inan bunların hiç birini şuan strest yapmak istemiyorum. Hayat ya sağlık versinde herşey yoluna girer yeterki evlatlarımız, bizler ve sevdiklerimiz sağlıklı mutlu huzurlu olsun. O zaman gelsin neler değişir kim bilir. Bizim planımız oluyor ama Rabbiminde hep bir planı oluyor.
Kızlar iyi kötü yazılanları okudum. Bi kere babaları unutun. Siz kendi babanıza ,eşinizde babasına desin gelmesinler! hiç bir faydaları olmadığı gibi zararları olur. Sürekli meme dışarda emzirmeye çalışılıyor ilk günler. Kanama oluyo zaten. Babalarla rahatlık olmaz.
Kayınvalidenizle ya da annenizle de iyi anlaşıyorsanız her şeye alınmıyorlarsa çağırın. Çünkü lohusasınız ve her şeye kızıp karşı tarafı kırma ihtimaliniz var.anlayışlı hoşgörülü yaklaşmaları lazım.
Eşiniz de ilk günler bocalayabilir bence ondan da pek bişey beklemeyin babalık bebek doğar doğmaz yapışmıyor onlara annelik gibi. Zamanla anlıyorlar. Tabii ki bakarlar ama sizin özveriniz gibi olmaz. Bu da eğer çok şey beklerseniz sizi üzebilir.
Tabii en iyisi yanınızda bi annenin olması. Siz bebeğe bakıcaksınız , o da size Yemeğinizi yapıp, destek olucak. Benim annem 2 ay kaldı yanımızda. Kayınvalide de aynı şehirdeyiz zaten 20 gün öğlen geldi akşam gitti. Sonra yazlığa döndü ben dönünce daha rahat ettim Ki çok severim ama o anlarda evde asla kalabalık istemiyordum. Zaten annem yetiyordu bize. Yemeğimizi yaptı. Sabahları ben biraz daha uyudum o kızımla ilgilendi. 2 ayda ben bebeğe alıştım bebek bize alıştı öyle dönmüştü.