Valla ben de ucuz yollu bişeyler kovalıyorum ama deneme yanılmayla alıncak bişey yoksa aldığın bebeğin tenine iyi gelmezse kötü olur şimdiden stok yapmamak lazım 2-3 paket değişik markalardan alıp denemek en iyisi canım
Kızlar benim tecrübeli annelere 2 sorum var
1) biberon sterilazyonu. Sterilizör aletler var ancak fiyatı oldukca yüksek. Kullandınız mı gerek var mı? Onu almazsak eski usul, biberon fırcası ve tencerede kaynaymayla mı sterilize edeceğiz?
Oğlum çok fazla biberon kullanmadı ama kullansak bile sterilizatör almazdım biberon veya emzikleri kaynatmayın, kaynar suyun içinde bekletin ocağın altı açık olmasın yani. Kimyasal içermeyen deterjanlar vardı onlarla da yıkıyordum bi de çok aşırı temiz tutmak da çocukları hasta ediyor. Kıyafetleri yıkarken genelde dalinin sıvı deterjanını kullandım granül sabunla bazı parçaları yıkarken güzel durulanmadığı oluyordu. Kıyafetine göre ikisiyle de yıkadım. Yumuşatıcı kullanmak belki doğru değil ama ben kullandım kurutmaya da attığım için zaten öyle buram buram kokusu kalmıyordu, alerji şikayeti falan yaşamadık. Her seferinde ütü yaptım deli gibi ama şimdi 2. Çocuk olacak o kadar vaktim olacağını hiç sanmıyorum
Kızlar benimde kaç gündür karnımın alt tarafında birden sertlik oluşuyor taş gibi oluyor bir kaç dakika sonra düzeliyor sonra tekrar kasılıyor gecede dönerken falan oluyor bebek mi dayıyo biyerini diycem ama daha küçük değil mi
Canım anlattığın şey kasılma. Doktoruma sordum bu haftalarda rahim ve bebek hızlı büyüyor normal dedi ama takip et kendini çok sık oluyorsa doktorunla konuşursun. Mesela yürüdüğünde, yorulduğunda oluyorsa normal demişti bana. Ben sırtüstü yatıp ayaklarımı da düz bi şekilde uzatırsam hemen kasılıyor hep yan yatmam gerekiyor.
Çok güzel bir meslek de çalışıyormuşsun :) bence hiç korkma içini ferah tut özel bebek de olabilir normal bebekte her ikisi de Allah'tan ....
Hakkımızda en hayırlısı ne ise rabbim bilir.
Benim kuzenimin ikiz gebeliği vardı doktor yapışık ikiz dedi down sendromlu dedi çok korkuttular hamileyken şimdi çocuklar 2. sınıfa gidiyorlar o kadar yakışıklı ve sağlıklılar ki :) ne down sendromu nede yapışık hiçbiri yoktu onlarda. Bu testler yanıltabiliyor ama sen üzüldüğünle düşündüğünle kalıyorsun hamileliğin tadını çıkart canım hayırlı sağlıklı evlatlarımız olsun inşallah :)
teşekkür ederim, onların hayatlarına dokunabilmenin, bir adım bile atmalarına vesile olabilmenin vermiş olduğu hazzı anlatmaya kelimeler yetmez :) inşallah Rabbim hepimizin evlatlarını sağlıkla kucağımıza almamızı nasip eder :)
Kızlar gecen gun burada hastane çıkışında üşür mü diye bir konu geçmişti. Arkadasim az once bana bu fotograftakini getirdi. Ana kucagina uygun icinde kemerin gececegi yerler de var. Ankara hazirana kadar soguk olur. Ustune kalın ne giydirsem derdinden kurtuldum aklinizda olsun. Mucki diye bir marka
Kızlar gecen gun burada hastane çıkışında üşür mü diye bir konu geçmişti. Arkadasim az once bana bu fotograftakini getirdi. Ana kucagina uygun icinde kemerin gececegi yerler de var. Ankara hazirana kadar soguk olur. Ustune kalın ne giydirsem derdinden kurtuldum aklinizda olsun. Mucki diye bir marka
Uyku tulumu çok tatlıymış. Ben de bakayım 1 tane falan bundan. Malum asilara gidicez doğduktan sonra, Tokat'ta baya soğuk oluyor.
İşin kötü yanı nette satışı yok urunun tükenmiş
Uyku tulumu çok tatlıymış. Ben de bakayım 1 tane falan bundan. Malum asilara gidicez doğduktan sonra, Tokat'ta baya soğuk oluyor.