• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Login • Instagram

Kızlar şu yazıyı okuyun çok tatlı, bebek anne karnındayken anneyi iyileştiriyomuş😍💕 çok pozitif bir yazı👼🍀🍒🍉🍇
Demek ki hem karnımızda hem doğduktan sonra 🥰 kızım doğduktan sonra çocuk için kişisel gelişim psikoloji kitapları okurken aslında o okuduklarımın önce beni onardığını farketmiştim. Önce insan kendi çocukluğuna dönüyor oraları tamir ediyor ki çocuğununkine de faydalı olsun.iyi ki varlar 🙏🏻🥰

Yağmurluu soğuk bir İstanbul sabahından günaydın güzel annelerr
Yağmurlu ve soğuk olması maaş günü olması gerçeğini değiştirmez 😂😂 1 aylık hasret son buluyor bugün. Geçen biri 'Kredi kartımın maaşı yatmış.' diye bir tweet atmış o kadar haklı ki 😁😁

Demek ki hem karnımızda hem doğduktan sonra 🥰 kızım doğduktan sonra çocuk için kişisel gelişim psikoloji kitapları okurken aslında o okuduklarımın önce beni onardığını farketmiştim. Önce insan kendi çocukluğuna dönüyor oraları tamir ediyor ki çocuğununkine de faydalı olsun.iyi ki varlar 🙏🏻🥰
Ya harika tespit. Ben de her okuduğumda aynısını hissediyorum gerçekten. Bu arada neler okuyosunuz kızlar :)

Ya harika tespit. Ben de her okuduğumda aynısını hissediyorum gerçekten. Bu arada neler okuyosunuz kızlar :)
*Her doğum bir hikaye- okudum vaktimi çaldı sadece bomboş bir kitap doktor şu ünlüyü doğurttum bu ünlüyü doğurttum tatilimi kesip doğuma gittim dışında bilgi vermiyor hahaha
*Doğmamış çocuğun gizli yaşamı- çok verim aldım beğendim
*30 milyon kelime - daha başlamadım
*Sevmek yetmez- daha başlamadım :d

Başka öneri varsa alıp okuyayım tatlılar

Tabloya aşı durumu eklendi kızlar olanlar bana bi ses ederse ekleyeyim olmayanlara fikir olsunn işte çoğunluk ne alemde falan diye cinsiyetler tammalansın isim kısmı da aklımda :D
İlk dozu hamile kaldigim günlerde ya da bir iki gün oncesinde (15 Haziran)vuruldum. İkinciyi 15 Eylül'de arada 3 ay arayla biontech vuruldum.

*Her doğum bir hikaye- okudum vaktimi çaldı sadece bomboş bir kitap doktor şu ünlüyü doğurttum bu ünlüyü doğurttum tatilimi kesip doğuma gittim dışında bilgi vermiyor hahaha
*Doğmamış çocuğun gizli yaşamı- çok verim aldım beğendim
*30 milyon kelime - daha başlamadım
*Sevmek yetmez- daha başlamadım :d

Başka öneri varsa alıp okuyayım tatlılar
Ben de Mahallenin En Mutlu Bebeği'ni okuyorum şu an. Daha çok kolik bebekler için bilgi veriyor. Doğumdan sonraki 3 ayda da bebeğin kendini anne rahminde gibi huzurlu hissetmesi için yapılması gerekenlerden bahsetmiş fena değil şimdilik. Emzirmenin önemi vs. Bildiğimiz şeyler zaten artık. Bi tek kundaklamayı öneriyor ilk 3 ay o aklıma pek yatmadı.
Beşikte Durduğu Gibi Durmuyor diye bi kitap aldım henüz başlamadım. Bir de Annenin El Kitabı var henüz okumadım onu da. Şimdilik bebeklik dönemine yönelik kitaplar aldım çocuk gelişi kitaplarını doğumdan sonraya bıraktım vakit olursa tabi ama takip ettiğim anneler var onları okuyorum sosyal medya aracılığıyla bir de bloglar var işte şimdilik bu kadar :) Doğmamış Çocuğun Gizli Yaşamı'nı duymuştum umarım okuyabilirim doğuma kadar.

Ben de Mahallenin En Mutlu Bebeği'ni okuyorum şu an. Daha çok kolik bebekler için bilgi veriyor. Doğumdan sonraki 3 ayda da bebeğin kendini anne rahminde gibi huzurlu hissetmesi için yapılması gerekenlerden bahsetmiş fena değil şimdilik. Emzirmenin önemi vs. Bildiğimiz şeyler zaten artık. Bi tek kundaklamayı öneriyor ilk 3 ay o aklıma pek yatmadı.
Beşikte Durduğu Gibi Durmuyor diye bi kitap aldım henüz başlamadım. Bir de Annenin El Kitabı var henüz okumadım onu da. Şimdilik bebeklik dönemine yönelik kitaplar aldım çocuk gelişi kitaplarını doğumdan sonraya bıraktım vakit olursa tabi ama takip ettiğim anneler var onları okuyorum sosyal medya aracılığıyla bir de bloglar var işte şimdilik bu kadar :) Doğmamış Çocuğun Gizli Yaşamı'nı duymuştum umarım okuyabilirim doğuma kadar.
aynen doğmamış çocuğun gizli yaşamına öncelik ver bence çünkü anne karnındayken yapılan hissedilenlere çocuğun tepkileri sonraki yaşamını nasıl etkiliyor onu anlatıyoor ilk onu oku hatta :D senin dediklerine de ben bakayım çok sağol tatlış

Yarım kundaklama aslında öneriliyor, kundaklama yaparken sadece üst gövdeyi kaplamak bacakları serbest bırakmak gerek ben havalar aşırı sıcak olmazsa 3 ay yapmayı düşünüyorum sıcak olursa Mayıs sonuna kadar yaparım diye düşünüyorum

Yaziyi goremedim ams cok merak ettim paylasabilir misiniz
Anne ile çocuk arasında acaba neden “tarifi zor” ve “derin” bir bağ bulunur?

Peki “hamilelik yaramış” veya “annelik yaramış” söylemlerini duymanız,

Ya da çocuğunuz yanınızda değilken bile “sezgisel” olarak onu yanınızda hissediyor olmanızın altında yatan BİLİMSEL bir gerçek var mıdır?

Çoğumuzun bilmediği bir hususu sizlere aktarmak istedim:

Anne karnında gelişmekte olan bir bebeğin hücreleri Annenin kan dolaşımına girer ve daha sonra tekrar ve bebeğe geri döner.

Bu biyolojik bağlantıya FETAL-MATERNAL MİKROKİMERİZM denir.

Annemizin karnındayken hücrelerimiz 41 hafta boyunca onun tüm vücudunu dolaşır,

Biz doğduktan sonra dahi bu hücrelerin bir çoğu 10 yıllar boyunca Annemizin vücudunda kalmaya devam ederek onun doku, organ, kemik, beyin, kalp ve cildinde çoğunlukla olumlu etkiler bırakır.

Örneğin Annenin kalbinde bir hasar varsa bu fetal hücreler hasarlı bölgeye acilen ulaşarak kalbi iyileştirip onaracak farklı hücre tiplerine dönüşürler.

Yani Anne, karnındaki bebeği ne pahasına olursa olsun koruyup gelişimini sağlarken bebek de anneyi korur ve “onarılmasına” yardımcı olur.

Bu inanılmaz bir şeydir...

Annedeki bazı hastalıkların hamilelik sırasında ortadan kaybolmasının nedenlerinden biri de budur...

Yani çocuk aslında Annesine şöyle seslenir:

CANIM ANNEM; muhtemelen bilmezsin ama karnındayken sen beni büyütürken ben de fetal hücrelerimle senin hasarlı organlarını onarıp seni iyileştiririm...

Senin beni koruyup kolladığın gibi ben de seni koruyup kolluyorum...

Senden bedenen ayrılmış olsam bile benim hücrelerim sende, seninle yaşamaya devam ediyor...

Belki de o yüzdendir ki senden uzakta olsam dahi yanındaymışım gibi hissediyorsun...

CANIM ANNEM; biz seninle SONSUZA DEK birbirimize bağlıyız...

Sevgilerimle👩🏻‍⚕️👩🏻‍🌾👩🏻‍🍳

Kızlarr günaydın. Eşim de ben de berbat bir gece geçirdik ya😭 uyuyamadık, bölük pörçük rüyalar. Sabah da Venüs uyandırdı🥲 modumuz değişsin kahvaltıya gidelim dedik onda da trafik var 😂

Back
X