• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Ben de 3 martta doğum yaptım
Bi hafta on gün gelmedi ped çıkardım sonra bi gece yarısı gelmeye başladı tekrar
Dün doktorumda kontrolüm vardı
Normal dedi emzirme boyunca da adetin düzensiz olabilir dedi
Canım doğum yaptığımız günler bile aynı sayılır sağol yazdığın için

Kızlar bebeği gazdan kıvranan şekilden şekile giren varsa humananin rezene kimyon çayını tavsiye ediyorum. Ben içtiğimden beri çok daha rahatız, bebeğim gazını çıkarabiliyor eskiye göre

Canım bende de kaşıntı var, dikişlerden bence, iyileşme aşamasında belki de, pansuman yapıyor musun?
Süt sagıp tülbentle sildim, aralarda serce parmakla masaj yaptım. duş aldırınca tamamen gecti

Benim bebekte uyurken kızarıyor, sancılanıyor. Zaten uyuması çok güç, kakayı yapana kadar rahat edemiyor, sürekli gaz var.
Bu hafta dra gidince gaz damlası önerir mi soracagım. Kolik nasıl anlaşılır, acaba kolik mi🙄

3 ay sonra tamamen biter umarım, bu gaz olayı ne zahmetliymiş. Uyuma uyumuyor, gazla uyanıyor. 7/24 gazları var
Canım aynı benimkinde de öyle uyurken bile ses çıkarıyor hayalet gibiyim tipimi halimi görsen

Selam kizlar bizde bugün tam bir aylık olduk .adımız yapildi. Doğum kilonuz 3500 du sadece anne sütüyle 5000 Gr olmuş 😅biraz tosun olucak galiba .biyumuzda 50 cm di 55 cm olmuş .burda yazılan uykusuzluk gaz sancısı vs hepsini bizde yaşıyoruz .ayrıca sutunu sağıp ne kadar ictigine bakmanıza hiç gerek yok ben ilk zamanlar fazlasını sagdim onu da icirmedim valla döktüm gitti. Ayrıca evet bnmki de sürekli meme istiyor gazı oluyor istiyor aç oluyir istiyor uykuya geçmek için istiyor .evet çok yoruluyorum ama verin gitsin memeyi 😂ayrıca emzik kurtarıcıdır lütfen emzik veriyorum diye kendinizi üzgün hissetmeyin ben kızımda verdim tam 2 yaşında bıraktık ne cebe yapisi ne de dişleri bozuldu .bunda da bir sürü emzik denedik bı tanesini tuttu sonunda ama onu da cuk cuk emiyor diyemem .3-5 dk da olsa kurtarıcı oluyor .açken zaten asla tutmuyor emziği ağzında .bizden haberler böyle 🥰
Maşallahh ona çok iyi kilo almış 😍

Canım ben sütümü hiç sagmıyorum. Herkes sagdıgı için yanlış birsey mi yapıyorum diyorum. Sağarak buzlukta stoklamalı mıyım? Sonra aniden sütüm biterse diyorum. Stoksuz kalıcam.
Sagarsam kapasitesi artar, cocugun emdiğinden fazla gelir, mastit olurum diye de korkuyorum.
Sen sagıyor musun, sagım sart mı onu merak ettim.
Ben de sagmiyorum tatlım.
Sadece bir kaç kez mecburi sagdim.
Kızım ateşliyken cok memede kaldi. Iki gün boyunca çok sütüm oldu memeler cok dolmuştu kızım içerek bitiremedi. Mastit olmamak için sagdim.
Dışarıda işimiz olduğunda bebegi babasina birakmam icap ettiğinde sagdim bir iki kez.
Buzlukta ki sütün tadi cok kötü oluyor o yüzden ben buzluğa süt koymuyorum.
ALLhin izni ile sutumuz bitmez içini raha tut.

Ben de sagmiyorum tatlım.
Sadece bir kaç kez mecburi sagdim.
Kızım ateşliyken cok memede kaldi. Iki gün boyunca çok sütüm oldu memeler cok dolmuştu kızım içerek bitiremedi. Mastit olmamak için sagdim.
Dışarıda işimiz olduğunda bebegi babasina birakmam icap ettiğinde sagdim bir iki kez.
Buzlukta ki sütün tadi cok kötü oluyor o yüzden ben buzluğa süt koymuyorum.
ALLhin izni ile sutumuz bitmez içini raha tut.
Canım o sağdığın sütü bebişe nasıl verdiniz peki kaşıkla mı biberonla mı

Selam kizlar bizde bugün tam bir aylık olduk .adımız yapildi. Doğum kilonuz 3500 du sadece anne sütüyle 5000 Gr olmuş 😅biraz tosun olucak galiba .biyumuzda 50 cm di 55 cm olmuş .burda yazılan uykusuzluk gaz sancısı vs hepsini bizde yaşıyoruz .ayrıca sutunu sağıp ne kadar ictigine bakmanıza hiç gerek yok ben ilk zamanlar fazlasını sagdim onu da icirmedim valla döktüm gitti. Ayrıca evet bnmki de sürekli meme istiyor gazı oluyor istiyor aç oluyir istiyor uykuya geçmek için istiyor .evet çok yoruluyorum ama verin gitsin memeyi 😂ayrıca emzik kurtarıcıdır lütfen emzik veriyorum diye kendinizi üzgün hissetmeyin ben kızımda verdim tam 2 yaşında bıraktık ne cebe yapisi ne de dişleri bozuldu .bunda da bir sürü emzik denedik bı tanesini tuttu sonunda ama onu da cuk cuk emiyor diyemem .3-5 dk da olsa kurtarıcı oluyor .açken zaten asla tutmuyor emziği ağzında .bizden haberler böyle 🥰
oy maşallah çok güzel almış🧿
bizde dün gittik 3730 doğmuştu 4700 çıktı boyu da 51 cm doğdu 54 olmuş

Maşallah bebeğine. Sütünün bol olması için neler yiyorsun acaba?

Emzirorken parol icen var mi
Oglum cok kusuyor 2 gundur kolik sancisi geceleri isbasinda varsa onelerinizi bekliyorum
Ben hala kullanıyorum sezaryen epidural sonrası antibiyotik parol ve kan sulandırıcı iğnem var. Maalesef acı çektiğim için kullanıyorum ama bebeğimde bir sorun yaratmadı. Benim tek sorum şu kalçamda doğumdan önce de başlayan bi ağrım var hala var yürürken resmen topallayarak gidiyorum böyle olan var mı düzene girer mi ortopediye de gidemedim henüz.
Bu arada süt sağma konusundaki yorumların hepsini uyguladım artık yedekleyerek gidiyorum. Hem bebeğime yetiyor hem dolaba kaldırıyorum. Çok şükür. Yorumlarınıza çok teşekkür ederim ☺️

Maşallah bebeğine. Sütünün bol olması için neler yiyorsun acaba?
Hicbisey 😅valla en başında bı dikkat ettim kayısı hisafi falan .aslında onu da sırf kndim tuvalete çıkayım diye yaptım .suyu bile öyle çok içmiyorum. Ama hiçbir zaman acaba sütun yetiyor mu yetmiyor mu diye düşünmedim .hiç sağıp da bakmadim ne kadar sütüm var diye .kafa rahat olunca böyle oldu galiba.inan dün hiç uyumadı ymk falan yapamadım .kızımda evde aç .dışarıdan hamburger söyledim onu yedik. Ama mesela Ramazan şerbeti var markette onu ictigimde göğüslerim acayip sisiyor bı de pırasa yemeğinde aynı şey oldu 😃

Ç
Hicbisey 😅valla en başında bı dikkat ettim kayısı hisafi falan .aslında onu da sırf kndim tuvalete çıkayım diye yaptım .suyu bile öyle çok içmiyorum. Ama hiçbir zaman acaba sütun yetiyor mu yetmiyor mu diye düşünmedim .hiç sağıp da bakmadim ne kadar sütüm var diye .kafa rahat olunca böyle oldu galiba.inan dn hiç uyumadı ymk falan yapamadım .kızımda evde aç .dışarıdan hamburger söyledim onu yedik. Ama mesela Ramazan şerbeti var markette onu ictigimde göğüslerim acayip sisiyor bı de pırasa yemeğinde aynı şey oldu 😃

Çok şanslısın. Biz süt arttırıcı bir sürü şey alıp içiyoruz bir sürü para ödüyoruz yine az yine az. Hayatta en çok özendiğim insan anne sütü bol olan anneler. Kendimi de çok suçlu hissediyorum yavrum bol anne sütü veremediğim için. Sütümü sağınca damla damla geldiğinde kahroluyorum.

Hicbisey 😅valla en başında bı dikkat ettim kayısı hisafi falan .aslında onu da sırf kndim tuvalete çıkayım diye yaptım .suyu bile öyle çok içmiyorum. Ama hiçbir zaman acaba sütun yetiyor mu yetmiyor mu diye düşünmedim .hiç sağıp da bakmadim ne kadar sütüm var diye .kafa rahat olunca böyle oldu galiba.inan dün hiç uyumadı ymk falan yapamadım .kızımda evde aç .dışarıdan hamburger söyledim onu yedik. Ama mesela Ramazan şerbeti var markette onu ictigimde göğüslerim acayip sisiyor bı de pırasa yemeğinde aynı şey oldu 😃
Önce kafaya takmamak gerek ama olmayınca olmuyor galiba. Biz bir sürü çaya bir dünya para ödüyoruz yine az yine az. Çok şanslısın hem bol sütün var hem kafan rahat. Biz de ikisi de yok. Süt yok stres var. Stres var süt yok.

şimdi sana biraz uzun yazıcam gerçekten bu geçtiğin dönemlerden bende geçtiğim için seni çok iyi anladığım için yazıcam
yüz üstü yanındayken yaptırabilirsin. inan sırt üstü yatmasına göre tehlikesi daha az. benim kızım hiç sırt üstü uyumuyor öyle söyliyim sana. yüzüstü uyutuyorum gece de dahil ne yapayım benimde uykuya ve dinlenmeye ihtiyacım var. zaten ık mık edip kafasını sağ sol yaparken uyanıp alıyorum. tamam sen hep böyle yapma buna cesaret etme, ama en azından dinlenmek için yatırabilirsin. sanırım yanında annen var bu şekilde rahat edip uyursa annen bebegin basındayken sende rahat uyuyabilirsin. emzik konusunda bence annene kızma yazık o da sana üzülüyor belli ki sen dinlen istiyor e bebeği alıp emzirecek hali yok elinden ancak bu geliyor. aç olsa emziği tutmaz biberon veya meme ister vicdan da yapma. yani ben emziğe karşı değilim ama sen illa katıysan emziği evden yok et o zaman. emzik seni 1 saat de olsa dinlendirebilir. son olarak da belki biraz ilkel gelecek ama krizli zamanlarda annelerimiz gibi ayakta sallamak bence iyi bi yöntem. ben ayakta sallamaya da karşı değilim dozunda olduğı sürece. mesela bebek uyur hala sallarsın bebek buna alısır. uyudugunda yatırmak gerek. ve hızlı değil yavaş yavaş sağ sol yapmak gerek. bu şekilde sallamanın bağırsakları harekete geçirip gaz sancısına iyi geldiği de kanıtlanmış bu arada. kafasını sarsarak hiddetle değil de, yavaş yavaş sağ sol sallanabilir. tabi bu yine kişisel bi tercih. ama ben olsam bu kadar uykusuzluk yorgunluk çekeceğime bu yöntemleri denerim ki hem psikolojim iyi olsun hem bedenim. bebeğime karşı daha verimli olabileyim. ilk bebekte böyle tabular yapıyoruz kendimize ama aslında daha önce de yazdım bazen süreci biz zorlaştırıyoruz. ne demek istediğimi 1-2 sene sonra çok daha iyi anlayacaksın 😬 örneğin şuan geceden uykusuzum büyük kızımı uyuttum. küçük de uyusun bir an evvel yatıp 1 saat kestirebileyim diye ayağımda sallıyorum. uyuyacak ve bende yanına yatacağım. bu sayede ikisine de daha tahammülü yüksek olacağım😅
Ayakta sallamak için çok küçük değil mi oğlum? 😔 daha 15 günlük. kafacığının altına yastık koymak doğru mu bu kadar erken? Emzik de aslında çok katı değilim. Sadece korkularım var. Emziğe mamaya biberona alışırsa beni reddeder diye çok korkuyorum. Zaten bi acayip oldum bu aralar, her şeye ağlıyorum 😕

Back
X