• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Biz de bugün hırıltısı var diye doktora gittik. burundanmış hırıltısı Çok şükür Ciğerlerden değilmiş. Bebem 400 gram almış 9 günde, son 5 günü sadece anne sütüyle beslendi bu arada. Mamaya gerek yok dedi. Zaten dediğim gibi son 5 gündür 1 kaşık mama vermedik, ondan önceki 4 günde de günde 1’er kez vermiştik. bu Kadar ağlaması sızlanması gazdan dedi doktor. Yapacak bi şey yok maalesef, nurse harveys biogaia devam. Bazı çocuklar 3 aya kadar böyle devam ediyormuş.
Seninki de meme emerken aglıyor degil mi? Peki öksürük oluyor mu sende?
İlk emdiginde su gibi süt gelir bu vücudunun su ihtiyacını karşılar sonrasında süt gelir bu karnını doyurur en son da bebek bi emip bi durur onda ise duygu alır anneden ☺️Yani biz üzgünsek mutluysak bunu hissediyorlar çok araştırma yaptım bu 3.bebegim ordan biliyorum.Gaz damlasını her gün düzenli olarak veriyorum ben benim kızımda bazen emerken ağlıyor gazını çıkartıp tekrar emziriyorum
Ne güzel arastırmışın, bu ip gibi gelen fışkırarak su gibi süt demek ki, emerken öksürüyor, aglıyor ben bu su gibi tazyikli şeyi görünce fazla mı geliyor dedim ama dogal demek ki, o zaman gazdan belki bu kadar kriz, öksürme neden oluyor acaba?
Ben bekliyorum artık zaten en fazla 4 saat uyuyo acıkınca uyanıyo gündüzleri hep memede zaten uyumuyo 😁

Aslında sağarken fark ettim bi süre sonra tekrar gelmeye başlıyo ama o süt gelene kadar çekmiyo bazen meme değiştiriyorum diğerinde de gelmiyo ağlıyo o zaman veriyorum mamayı

Doktorlar öyle diyor gazdan emiyo ama anne sütüde gaz yapıyor kısır döngü bağırsakları gelişene kadar öyle devam malesef gaz yapıyo diye anne sütünü bırakmayın o zaman daha fena olur diyolar. Ben bırakmayı denicem gaz ilacını bakalım ne olucak 1 aydır kullanıyorum

İlk zamanlar öyle canım her bebeğin uyandırma macerası farklı biz ayaklarını gıdıklardık üstünü soyardık aklımıza gelen her şeyi denerdik bazen baya uğraşırdık
Aynen dediğin gibi kısır döngü, o kadar yorucu ki. Bugün çok yoruldum, çocuk ememiyor resmen aglama, öksürme. Acaba sagıp biberona mı gecsem dedim. Emzirmek de daha faydalıdır tabii, böyle de emiyor mu, emmiyor mu belli değil :(

Ne güzel arastırmışın, bu ip gibi gelen fışkırarak su gibi süt demek ki, emerken öksürüyor, aglıyor ben bu su gibi tazyikli şeyi görünce fazla mı geliyor dedim ama dogal demek ki, o zaman gazdan belki bu kadar kriz, öksürme neden oluyor acaba?

Aynen dediğin gibi kısır döngü, o kadar yorucu ki. Bugün çok yoruldum, çocuk ememiyor resmen aglama, öksürme. Acaba sagıp biberona mı gecsem dedim. Emzirmek de daha faydalıdır tabii, böyle de emiyor mu, emmiyor mu belli değil :KK43:
Bir süre sonra anlıyorsun süt geliyor mu gelmiyor mu bana hep diyolardı anlarsın anlarsın diye hiç anlamıyodum sonradan sonradan geldiği zamanki hissi anlamaya başladım 😊

tabii ki Ağlıyor 🤦🏻‍♀️ öksürük boğazına süt kaçarsa oluyor. Bu aralar kendiliksizce emiyor cork cork ne olduğunu bilmeden, çok sık genizine süt kaçmaya başladı. Sütüm öyle tazyikli değil ama bilmem.

bugün doktor diyor sürekli emzirme gaz yapar, çocuğu oyalayın başka şeylerle dedi. E emzirmiym tamam ama bu sefer kıaymet kopuyor. Gel de emzirme bakalım 🤦🏻‍♀️

Aynen dediğin gibi kısır döngü, o kadar yorucu ki. Bugün çok yoruldum, çocuk ememiyor resmen aglama, öksürme. Acaba sagıp biberona mı gecsem dedim. Emzirmek de daha faydalıdır tabii, böyle de emiyor mu, emmiyor mu belli değil :KK43:
Aynı benimki de öyle süt tazyikli gelince genzine sıçrıyor benim kızımda öksürüyor sırtına hafifçe vuruyorum sonra göğüs ucuma bezle hafif bastırıyorum tazyik duruyor tekrar emziriyorum.Bu senin yaşadığını ben her emzirmede yaşıyorum diğer çocuklarımdada yaşadım

tabii ki Ağlıyor 🤦🏻‍♀️ öksürük boğazına süt kaçarsa oluyor. Bu aralar kendiliksizce emiyor cork cork ne olduğunu bilmeden, çok sık genizine süt kaçmaya başladı. Sütüm öyle tazyikli değil ama bilmem.

bugün doktor diyor sürekli emzirme gaz yapar, çocuğu oyalayın başka şeylerle dedi. E emzirmiym tamam ama bu sefer kıaymet kopuyor. Gel de emzirme bakalım 🤦🏻‍♀️
Bizde de devamlı her emzirmede öksürme oluyor genzine kaçıyor sanırım
Nasıl geçecek anlamadım

Nasıl geçecek anlamadım
Ay valla bilmiyorum ki 🥴 korkuyorum da bi yandan Allah korusun boğulacak diye. Nefessiz kalıyor 1-2 saniye hııı hıııı yapıyor, ben ölüp ölüp diriliyorum o arada. Başını da dik tutuyorum halbuki

Ay valla bilmiyorum ki 🥴 korkuyorum da bi yandan Allah korusun boğulacak diye. Nefessiz kalıyor 1-2 saniye hııı hıııı yapıyor, ben ölüp ölüp diriliyorum o arada. Başını da dik tutuyorum halbuki
Benim bebede aklım gidiyo ya her emzirmede hik hik gidiyo çocuk onu geçtim bizimki tükürüğünü de boğazına kaciriyo

Benim bebede aklım gidiyo ya her emzirmede hik hik gidiyo çocuk onu geçtim bizimki tükürüğünü de boğazına kaciriyo
Benim bebeğim çok hızlı emiyor. Sanki atlı kovalıyor peşinden 😂 o yüzden emerken hık hık yapmaya başlayınca diktutup gazını çıkarıyorum üstten çıkardığında rahatlıyor ancak sonra tekrar emzirmeye devam ediyorum.

Ay Allah korusun

Off bizde emme olayını tam oturtamadik çok tazikli geliyor sonra yutmayı yetistiremiyor sinirlenip bırakıyor memeyi çok gazı oluyor bu yuzden.. biraz büyüyünce ustalasiyolar emme konusunda ama şimdi çok küçükler... Ama geçici bı sürec diğer çocuktan biliyorum 🥰

Çok zormuş çocuk büyütmek 🥴
Şimdi lohusalık, bebeğe adapte olma çabası derken insan öyle düşünüyor. Ben ilk 20 gün bebeği elime bile alamadım. Çok zor zamanlar geçirdim. Ama bi kırkı çıksın her şey düzelecek o zaman keyfini çıkaracaksın canım.

Bir süre sonra anlıyorsun süt geliyor mu gelmiyor mu bana hep diyolardı anlarsın anlarsın diye hiç anlamıyodum sonradan sonradan geldiği zamanki hissi anlamaya başladım 😊
Nasıl anlarız süt var yok yada az mı çok mu duyuyor mu
Çok zormuş çocuk büyütmek 🥴
Hemde çok tek olunca birde anlatılmaz yaşanır 😔

Aynı benimki de öyle süt tazyikli gelince genzine sıçrıyor benim kızımda öksürüyor sırtına hafifçe vuruyorum sonra göğüs ucuma bezle hafif bastırıyorum tazyik duruyor tekrar emziriyorum.Bu senin yaşadığını ben her emzirmede yaşıyorum diğer çocuklarımdada yaşadım

Nasıl geçecek anlamadım

Benim bebeğim çok hızlı emiyor. Sanki atlı kovalıyor peşinden 😂 o yüzden emerken hık hık yapmaya başlayınca diktutup gazını çıkarıyorum üstten çıkardığında rahatlıyor ancak sonra tekrar emzirmeye devam ediyorum.

Off bizde emme olayını tam oturtamadik çok tazikli geliyor sonra yutmayı yetistiremiyor sinirlenip bırakıyor memeyi çok gazı oluyor bu yuzden.. biraz büyüyünce ustalasiyolar emme konusunda ama şimdi çok küçükler... Ama geçici bı sürec diğer çocuktan biliyorum 🥰

Kızlar emzirirken göğsünüzü baş ve işaret parmağınızla sıkıp bebek emdikçe gevşetip tekrar sıkın böylece bütün sütü çekmiyor bebek bebeğimin de boğazına kaçıyordu doktora sorduğumda böyle tarif etti şimdi baya azaldı boğazına kaçmalar

Burnumuz tıkali gece uykusundan uyandi oksuruyor nefes alamiyor cocugum
Serum fizyolojik var o ufak siseciklerden onu yaptim ses hirilti gecmedi ama gulucukler sacip uyuya kaldi geri
Sabah 4 saat sonra tekrar oldu. Ben mi beceremiyorum yoksa acilmiyor mu burun
Eczaneye gidip siringali olanindan mi alsam dedim
Tikali burna mi sıkmak lazim ?
kafamda deli sorular
Sogan kesip koyun dediler onu bile yaptim ama yine tikandi

Burnumuz tıkali gece uykusundan uyandi oksuruyor nefes alamiyor cocugum
Serum fizyolojik var o ufak siseciklerden onu yaptim ses hirilti gecmedi ama gulucukler sacip uyuya kaldi geri
Sabah 4 saat sonra tekrar oldu. Ben mi beceremiyorum yoksa acilmiyor mu burun
Eczaneye gidip siringali olanindan mi alsam dedim
Tikali burna mi sıkmak lazim ?
kafamda deli sorular
Sogan kesip koyun dediler onu bile yaptim ama yine tikandi
Ben şırıngayla sıkıyorum burnuna hapsurup çıkarmazsa otribebeyle çekiyorum ama bugün çok zor çıktı sanırım burnu fazla tıkanmadan yapmak daha mantıklı canım en azından sabah aksam iki defa

Nasıl geçecek anlamadım

Ya bu olaya nasıl çözüm bulucaz, resmen bu yğzden yarım bırakıyor, tam karnı doymuyor. Uykuyu bile derin uyuyamıyor :(
Kızlar emzirirken göğsünüzü baş ve işaret parmağınızla sıkıp bebek emdikçe gevşetip tekrar sıkın böylece bütün sütü çekmiyor bebek bebeğimin de boğazına kaçıyordu doktora sorduğumda böyle tarif etti şimdi baya azaldı boğazına kaçmalar
Bunu deniyeceğim canım sagol

Back
X