• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Burda bebeğiniz yüz üstü yatarken mi bukadar kaldırdı başını? Hiç bu kadar kaldırdopına şahit olmadım 🥺 doktorum boyun kasları zayıf ama bu ay sonunda kaldırmasını bekleriz dedi geçen ay
Canım bana sormamissin ama yüz üstü yatırın antreman yaptır .mesela ilk once önüne minder koy onun üstüne doğru yatır .bnm kızım hiç durmak istemezdi yüzüstü .minderle 4. Ayında anca alıştırmaya başlamıştım .ama oğlum yüz üstü uyumayı çok seviyor en başından beri .daha 20 günlükken yüzüstü uyurken sağdan sola kafasını çevirip uyumaya devam ediyordu. Bebekten bebeğe fark oluyor .bizimki şuan dönmeye çalıştığı için sırt üstü çok durmuyor donemeyince sinirleniyor .yüzüstü yerde yatarken gayet mutlu

Eklentiler

• IMG_20220524_193844.webp
    IMG_20220524_193844.webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 89
Benimki de memeyle kavga ediyor. Gece emmel için kalkmıyor. Doktor kalkmıyosa kaldırma uykuda büyütür bebekleri dedi 🤔
Yok bnde gce kaldıramıyorum kilosu iyi zaten diye su meme redddi sinir ediyor bni .gce hiç sıkıntı yok kolumda emip uyuyir .gündüz sadece yatarak .kızımda da böyle bı donemden geçtim o zaman memeyi birakicak diye kendimi çok yipratmisyim .sadece uykuluyken emiyirdu sonra düzelmişti .biliyorum geçici olduğunu ama yine de sinirler yıpranıyor .şuan atak haftasında gozukuyiruz. Bundan 15 gün önce ilk zamankar gbi sürekli meme emmek istiyordu .

Canım bana sormamissin ama yüz üstü yatırın antreman yaptır .mesela ilk once önüne minder koy onun üstüne doğru yatır .bnm kızım hiç durmak istemezdi yüzüstü .minderle 4. Ayında anca alıştırmaya başlamıştım .ama oğlum yüz üstü uyumayı çok seviyor en başından beri .daha 20 günlükken yüzüstü uyurken sağdan sola kafasını çevirip uyumaya devam ediyordu. Bebekten bebeğe fark oluyor .bizimki şuan dönmeye çalıştığı için sırt üstü çok durmuyor donemeyince sinirleniyor .yüzüstü yerde yatarken gayet mutlu
Maşallah oğlunuzda kızınızda çok tatlı. Benim kızım yüz üstüne durmayı sevmiyor reflüsü vardır yatıramadım bi müddet. Sonrada ağlamaya başladı. Kafasını böyle kaldırınca yerden saniyelik oluyor. Geri indiriyor brlki bu kadar dik kaldırmıyor bile olabilir

Bizim besin alerjisi çıktı ve hala neye olduğunu bulamadık çoklu besin heralde. Gaz sancısı karın ağrısı derken zaten çok huzursuz. Oyun halısında maksimum 5-10 dk duruyor. Sürekli kucakta olmak istiyor. Tuvalete bile gidemiyorum. Ama bişeyler tutamaması kafama takıldı. Beniö tutturmamla tutsada bilinçli olmuyor geri bırakıyor. Baş tutma nasıl oluyor. Acaba tutuyorda ben mi tutamıyor sanıyorum ilk bebeğim çok tecrübesizim. Kafama takıyorum. 🥺
Canım kafana takma benim bebeğim de daha tutamiyor

Gece kalkmamak bize de nasip olur mu :dua: hala maximum iki buçuk üç saatte bir ayaktayiz 🥺 hele sabaha karşı artık saat başı kalkmaya başlıyor. Dördüncü ayda uyku gerilemesi olcakmiş daha ne kadar gerileyebilir bilmiyorum

Yüz üstü çok ağlıyor reflüsü var kusuyor. Bu kadar olmasada kafasını kaldırıyor yüz üstünde. Ama uzun süre tutmuyor. Maşallah çok güzeller Allah bağışlasın

Gece kalkmamak bize de nasip olur mu :dua: hala maximum iki buçuk üç saatte bir ayaktayiz 🥺 hele sabaha karşı artık saat başı kalkmaya başlıyor. Dördüncü ayda uyku gerilemesi olcakmiş daha ne kadar gerileyebilir bilmiyorum
Gündüz uyuyor mu? Zira benimki gündüz en fazla 10 dk uyuduğu için gece uyuyor olabilir. Ama öylede gece aç kaldı sanıyor insan sabah kalkıyor 5-6-7 gibi

Maşallah oğlunuzda kızınızda çok tatlı. Benim kızım yüz üstüne durmayı sevmiyor reflüsü vardır yatıramadım bi müddet. Sonrada ağlamaya başladı. Kafasını böyle kaldırınca yerden saniyelik oluyor. Geri indiriyor brlki bu kadar dik kaldırmıyor bile olabilir
Evet reflü olayı sıkıntı ama olsun bnm kardesiminde kızının reflusu var sekiz aylık ek gıda alıyor hala kusuyor. O da çok yatiramadi yerlerde kusuyor diye mama şimdi maşallah herşeyi yapıyor .yerlerde yuvarlanıp duruyor

3 aylık tam daha yeni bir eliyle diğerini tutmaya başladı eşyaları falan tutmuyor kafasını tutuyor ama tam değil illa sağa sola oynuyo kafa
Sizin bebeğiniz ne kadarlık, doktor bişey dedi mi? Kafasını mı oyuncağı mı tutamıyor
Her bebeğin gelişimi kendine özgü doktorun bişey demediği sürece çok kafana takma gün içinde yüz üstü yatir ara ara

Evet reflü olayı sıkıntı ama olsun bnm kardesiminde kızının reflusu var sekiz aylık ek gıda alıyor hala kusuyor. O da çok yatiramadi yerlerde kusuyor diye mama şimdi maşallah herşeyi yapıyor .yerlerde yuvarlanıp duruyor
Evet çok kötü karın üstüne yatınca direk baskıdan kusuyor. İnşallah bende görürüm yerlerde yatıp yuvarlandığı zamanları. Hiç geçmeyecek gibi geliyor

Benimki de memeyle kavga ediyor. Gece emmel için kalkmıyor. Doktor kalkmıyosa kaldırma uykuda büyütür bebekleri dedi 🤔
Beninkide kalkmıyor saat kurup kalkıyorum ama emmiyor gözünü uykudan açmıyor çok yorgun değilsem sagiyorum ama sütüm azaldı gece emmedigi için 🥺

Bizimkide dönüyor eli ağzında ama bexsero için niye beklemedi bilmiyorum kafam karıştı
Cisli bez hepimizde azaldı

Sende rotarix ve bexsero mu oldun 3
Ayda
Sanırım birtek biz bexsero olduk 3.ayda neden yaptı acaba korktum şimdi

Geçmiş olsun doktora gittin birşeyler vermedi mi ah kuzum ya
Kız bir ben miyim bexsero rota 3.ayda olan
Döküntü için başka öyle olan var mı araştırdin mi
Bu asilarin tarihi doktora göre değişiyor sanırım.
Biz de bu 6li aşı yi perşembe olduk.
Rotavirus için 24 haftaya kadar tamamlanmasi lazim.
3 doz da var 2 dozda.
Benim kafam karisti.
Yarin sabah ilk işim doktoru aramak olacak inşallah.
Biz 14 haftaligiz rota yapmadı. Cok canim sıkıldı simdi.

Biz olduk canım. Doktor bana çok ağır aşılar eve gidince hemen 1 çay kaşığı calpol ver demişti. Ondan mı bilmem hiç sıkıntı yaşamadık. Hatta 2. Ay aşıları daha sıkıntı yapmıştı.

Bana ağır demedi ama rota sulu kaka memenjit olan ates yapabilir dedi çok zor geçti hala daha bir garip cumartesi den bu güne en zoru cumartesi pazar oldu tabiki
Bu asilarin tarihi doktora göre değişiyor sanırım.
Biz de bu 6li aşı yi perşembe olduk.
Rotavirus için 24 haftaya kadar tamamlanmasi lazim.
3 doz da var 2 dozda.
Benim kafam karisti.
Yarin sabah ilk işim doktoru aramak olacak inşallah.
Biz 14 haftaligiz rota yapmadı. Cok canim sıkıldı simdi.
Biz tam 3 aylıkken yapıldı aşılar rota artı memenjit olan
4 ayda karma kaçırmayın önemli dedi sağlık ocağında yapılıyor
Sonra bu rota memenjit ikinci dozlar ne zaman defterine yazdi bakmadım henuz
Cumartesi aşı oldu çok zordu pazar disarda işlerim vardı bir yandan kız huzursuzluk pazartesi temizlik yaptım akşama kadar ancak bitti
Ne hikmetse sol memeye gelince hep ağladı şimdi çok az geliyor süt ordan ne yapicam bilmiyorum

Kızlar ayrıca kafama takilan birşey var gece ben kendiliğinden uyanıyorum kızım yanımda beşikte bir bakiyim diye görüyorum ki karanlıkta gözü açık beşiğin delikli kısmına yaklaşmış ağzi açık aranıyor kıvranıyor ama ağlamıyor kucaklayıp alıyorum her seferinde deli gibi emiyor açlıktan mahvoldum der gibi...ama ağlamıyor beni uyandirmiyor.doktor da dedi gece ağlarsa kalk emzir yoksa uyusun..
Ne yapmalıyım sizce ???

Kızlar ayrıca kafama takilan birşey var gece ben kendiliğinden uyanıyorum kızım yanımda beşikte bir bakiyim diye görüyorum ki karanlıkta gözü açık beşiğin delikli kısmına yaklaşmış ağzi açık aranıyor kıvranıyor ama ağlamıyor kucaklayıp alıyorum her seferinde deli gibi emiyor açlıktan mahvoldum der gibi...ama ağlamıyor beni uyandirmiyor.doktor da dedi gece ağlarsa kalk emzir yoksa uyusun..
Ne yapmalıyım sizce ???
Benimki de gece ağlamaz. Ama uyanır şap şap yalanmaya başlar. Ben o sesi duyunca uyanıyorum artık hemen emziriyorum.

Benim 2,5 aylık kızım doktor hala uyandır dedi 4 saatte o yüzden uyandırıyorum. Çok az içiyor ama. 40cc içmeye başladı artık geceleri. Sabah 100-120 bile içerken üstelik. Sanki boşuna uyandırıyormuşum gibi geliyor.

Boyun kaslarını kuvvetlendirmek için günde 7 kez 1-2 dakikalık karın üstü egzersizi öneriyorlar. Mutlaka gözetiminizde olsun diyorlar. Yavaş yavaş gelişecekmiş. Benimki de başını tam tutamıyor. Karın üstü koyunca kaldırıyor ama birkaç saniyede düşüyor. Sırtüstü yatarken hiç kaldıramıyor başını. Obje tutmaya yeni başladı. Her bebek farklı gelişir. Doktor bir sorun yok dediği sürece önemi yok. Bir de karın üstünde kusmaması için beslenmeden 1-2 saat sonra koymakta yarar var.

Back
X