• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
ya bu tuvalet iletisimi kitabını okuyun kızlar beyninizde farklı ışıklar yanmasına vesile olacak 😬 incecik bi kitap tek günde bile bitirilir

hayır kesintisiz uyuduğu, ve derin uykuda olduğu için öyle. hiçbir problem yok rahat olabilirsin gece gündüz ayrımı güzel oluşmuş hatta :) benim kız da gece az yapar. sabah doldurur. tuvalet iletisimi kitabında okumuştum, bebekler uyurken çiş yapmazlarmış fizyolojik yapımız gereği hiçbirimiz yapamayız. mutlaka uykudan uyanmamız gerek. o saat aralığında bir iki mıkırdansa çiş yapıyor olabilirdi ama gayet derin uyuyorsa çiş de yapmaz
Benim oğlan gece sağlam yapıyor hatta üstü ıslanmış uyandı 😭
Tuvalet iletişimi okumam hatta oğlana okutmam gerekiyor sanırım 🤭

hayır kesintisiz uyuduğu, ve derin uykuda olduğu için öyle. hiçbir problem yok rahat olabilirsin gece gündüz ayrımı güzel oluşmuş hatta :) benim kız da gece az yapar. sabah doldurur. tuvalet iletisimi kitabında okumuştum, bebekler uyurken çiş yapmazlarmış fizyolojik yapımız gereği hiçbirimiz yapamayız. mutlaka uykudan uyanmamız gerek. o saat aralığında bir iki mıkırdansa çiş yapıyor olabilirdi ama gayet derin uyuyorsa çiş de yapmaz
Ay çok mutlu oldum şu an 🤩 o kadar üzülüyordum ki… geçen haftalarda filan o deli sıcaklarda çok ter içinde uyanıyordu, ben de terle attığını düşünüp rahatlamıştım. Şimdi son birkaç zamandır yine çiş görmeyince endişe duymaya başlamıştım. Çok rahatladım. Teşekkür ederim 🌸

Benim oğlan gece sağlam yapıyor hatta üstü ıslanmış uyandı 😭
Tuvalet iletişimi okumam hatta oğlana okutmam gerekiyor sanırım 🤭
gece sık mı kalkıyor peki? sık mı besleniyor? tam uyanmasa bile mıkır mıkıt ettiği zaman bile çiş yapıyor olabilir bunların hepsi etken tabi

Ay çok mutlu oldum şu an 🤩 o kadar üzülüyordum ki… geçen haftalarda filan o deli sıcaklarda çok ter içinde uyanıyordu, ben de terle attığını düşünüp rahatlamıştım. Şimdi son birkaç zamandır yine çiş görmeyince endişe duymaya başlamıştım. Çok rahatladım. Teşekkür ederim 🌸
gündüz çişli bez normalse hiç takılma dediğim gibi. gece, gündüze göre daha az besleniyo benimki demek ki seninki de öyle 🥰

Gece güzel beslenmesine rağmen çiş bizde de gece az. Ama sabahtan öğlene kadar bol bol yapiyor. Gece sütü daha yağlı olduğu ve indirmesi zor oldugu icin nispeten daha az emiyor da olabilir gece çişi hepimizde azaldi

Bebeklerimize iyi gelebilmek için bizim de iyi olmamız şart. Bir de bebeğim gündüzleri hiç uyumaz oldu iyice yoruldum. Uyku eğitimi konusunu araştırıyorum ama çok erken. Gündüz uykusunda sorun yaşayan var mı benim gibi
İlk zamanlar uyandıramıyordum hep uuuyor geceleri uyumuyordu. Şimdi gündüzleri bir dk uyumuyor geceleri uyandıramıyorum. Ortası yok aç kalıyor 😭

Çişli bez sayısı kaç olmalı dolulupunu neye göre anlıyorsunuz bebeğim 3 aylık çişli bezi azaldı gibi hissediyorum 😭

Çişli bez sayısı kaç olmalı dolulupunu neye göre anlıyorsunuz bebeğim 3 aylık çişli bezi azaldı gibi hissediyorum 😭
bez önündeki göstergeden anlayabilirsin e bide bezi alınca ağırlığından anlaşılıyor. bu şekilde 5-6 bez alıyorum ben belli olmuyor. kilo alımı iyiyse, gün içinde beslenmesi iyiyse çok takılmayın çünkü aç olan çocuğu hiçbir şekilde durduramazsınız. sıcaklar da başladığı için terle atıyordur biraz da

Kızlar, benim oğlan

gece 23.30 gibi derin uykuya geçip
3.30 gibi emmek için mıkırdanıyor. yani bu arada 3-4 saat kadar deliksiz uyuyor. bu saatler yarım saat önce veya sonra olmak üzere değişiK olabiliyor.

Her neyse, sorun şu ki gündüz çişli bezde hiçbir problem yaşamazken, neredeyse 2 saatte bez değişirken, 23’ten sonra çocuk çiş yapmıyor. Doyup uyuyor eminim çünkü elleri kolları salınıyor ve geceleri de her emme seansımız en az 20 dk sürüyor. zaten aç çocuk uyumaz di mi 🤷🏻‍♀️ Peki bu çocuk neden 23’ten sonra ilk uyanmasına kadar çiş yapmıyor? bu gece de mesela 23 gibi bez değiştirdim, 00 gibi yattı, 3.40’ta kalktı bu süreçte bezi kupkuruydu ama eminim ki sabah 5.30 gibi emmek için uyandığında çiş olacak. Gece o 3 saatteki dilimde Çok mu derin uyuyor da çiş yapmayı unutuyor Ya da endişelenecek bir durum mu var acaba?
Uzun zamandır yoktum ama bu mesajı görünce cevaplamak istedim. Benim bebeğim 2,5 aylık ve 1,5-2 aydır geceleri çiş yapmıyor. Son 1 aydır da 22 ve gece 1 arası yatıyor ben 22 de uyutmaya çalışıyorum artık kendisi ne zaman uyursa eğer atıyorum 22.30 da uyuduysa sabaha karşı 4.30-5.30 aralığında uyanıyor emziriyorum tekrar uyuyor 8 civarında tekrar meme istiyor uykusu varsa 9-10 a kadar uyuyor ama sabah kalktığında bezinde tek 1 damla çiş olmuyor ne zaman ki tamamen uyanıyor yarım saat 1 saat içinde bezi çişle dolduruyor. Günlük bez sayımız 4-5-6 civarında oluyor. Bence çok takmayın gece çiş olayını doyduğuna eminseniz. Nerdeyse doğduğundan beri gece çiş görmüyorum bezinde 2 saatte 1 emzridiğim günler de dahil. Kilo alımı da iyi ayda 1 kg gidiyor şuanlık

gece sık mı kalkıyor peki? sık mı besleniyor? tam uyanmasa bile mıkır mıkıt ettiği zaman bile çiş yapıyor olabilir bunların hepsi etken tabi
Sık uyanıyor ama mıkırdamalar oluyor
Her zaman değil tabi ama arada sürpriz ıslanmalar oluyor böylece 🤭

Bizimki de dün akşam onda yattı .sabah yedide uyandı .o saate kadar iki kere emdi .sabah bezinde hiç çiş yoktu .sabah uyandı emzirdim yanına yatıp uyutmaya çalışıyorum baktım uyumuyir kucağıma bir aldım yan taraf komple çiş olmuş 😂yan yatıyordu .bezini doldurmuş kalanida yandan çıkmış hep .bu ara İstanbul biraz serin bı tık daha fazla çişli bez aliyorum ama iki hafta önce çok az yapıyordu .doktora soyledigimde sıcaklardan kaynaklı artık terledig için azalıyor dedi

gündüz çişli bez normalse hiç takılma dediğim gibi. gece, gündüze göre daha az besleniyo benimki demek ki seninki de öyle 🥰
ay valla en az 20 dk, genelde 30 dk emiyor gece de gündüz de. neyse, 21’inde kontrolümüz var bakalım dr ne dicek ☺️
Uzun zamandır yoktum ama bu mesajı görünce cevaplamak istedim. Benim bebeğim 2,5 aylık ve 1,5-2 aydır geceleri çiş yapmıyor. Son 1 aydır da 22 ve gece 1 arası yatıyor ben 22 de uyutmaya çalışıyorum artık kendisi ne zaman uyursa eğer atıyorum 22.30 da uyuduysa sabaha karşı 4.30-5.30 aralığında uyanıyor emziriyorum tekrar uyuyor 8 civarında tekrar meme istiyor uykusu varsa 9-10 a kadar uyuyor ama sabah kalktığında bezinde tek 1 damla çiş olmuyor ne zaman ki tamamen uyanıyor yarım saat 1 saat içinde bezi çişle dolduruyor. Günlük bez sayımız 4-5-6 civarında oluyor. Bence çok takmayın gece çiş olayını doyduğuna eminseniz. Nerdeyse doğduğundan beri gece çiş görmüyorum bezinde 2 saatte 1 emzridiğim günler de dahil. Kilo alımı da iyi ayda 1 kg gidiyor şuanlık
Ben de geçen hafta asm’de tarttırdım, 7 kiloya yaklaşmıştı. şimdilik problem yok gibi ama kontrolde soracağım ☺️

ay valla en az 20 dk, genelde 30 dk emiyor gece de gündüz de. neyse, 21’inde kontrolümüz var bakalım dr ne dicek ☺️
Ben de geçen hafta asm’de tarttırdım, 7 kiloya yaklaşmıştı. şimdilik problem yok gibi ama kontrolde soracağım ☺️

Kızlar nolur yalnız olmadığımı söyleyin yoksa kafayı yemek üzereyim😔 kızım sabah bi başlıyor akşama kadar ağlıyor sadece uyurken susuyor bu nasıl iştir..daha geçen güne kadar oyun halısında bi saat oyalanan bebek gitti yerine başka bir geldi sanki😔
Bizzz 🙋‍♀️ hiç durmuyor hiçççç. Gece 4den sonra dogru düzgün uyumuyor hep kipirdiyor eşim sabah 7ye kadar işe gidene kadar oyaliyor. Sonra sabah 7de benim mesai bi başlıyor akşam eşim yine 7de gelene kadar bebek asla kendi başına durmuyor bırakınca katılana kadar ağlıyor ağladıkça sakinleşmesi de o kadar uzun sürüyor. kucaktan asla inmiyor hep ayakta gezdirmemi istiyor ben oturunca bile ağlıyor 🥺 kucagimdayken koltuğa farkettirmeden oturmaya çalışıyorum anliyor ve kiyameti koparıyor yine kalkip zıplıyoruz. Yemek yemem bile mumkun olmuyor. Kollarim kopuyor massallah 8500 kilo. Kanguruda taşıyım bari kollarım dayanmiyor diyorum ama yüzü dışa dönük oturmak istiyor kanguruya ve sünnet oldugu icin zaten kanguru da yasak 🤦‍♀️ insallah duzelir gittikçe zorlaştı yaa ben herkesin hayatinin boyle olduğunu kesinlikle zannetmiyorum. Yaşamayan bilmez sen alıştırdın der ama her çocuğun bir karakteri var gerçekten şu durumda eğitebilmek mümkün değil dayanilmayacak sekilde ağlarken kucaga almamak için ninni söylüyorum pışpış yapiyorum beyaz gürültü acıyorum beşiğini salliyorum ne yapsam kucaga almadan sus muu yoooor

Bizzz 🙋‍♀️ hiç durmuyor hiçççç. Gece 4den sonra dogru düzgün uyumuyor hep kipirdiyor eşim sabah 7ye kadar işe gidene kadar oyaliyor. Sonra sabah 7de benim mesai bi başlıyor akşam eşim yine 7de gelene kadar bebek asla kendi başına durmuyor bırakınca katılana kadar ağlıyor ağladıkça sakinleşmesi de o kadar uzun sürüyor. kucaktan asla inmiyor hep ayakta gezdirmemi istiyor ben oturunca bile ağlıyor 🥺 kucagimdayken koltuğa farkettirmeden oturmaya çalışıyorum anliyor ve kiyameti koparıyor yine kalkip zıplıyoruz. Yemek yemem bile mumkun olmuyor. Kollarim kopuyor massallah 8500 kilo. Kanguruda taşıyım bari kollarım dayanmiyor diyorum ama yüzü dışa dönük oturmak istiyor kanguruya ve sünnet oldugu icin zaten kanguru da yasak 🤦‍♀️ insallah duzelir gittikçe zorlaştı yaa ben herkesin hayatinin boyle olduğunu kesinlikle zannetmiyorum. Yaşamayan bilmez sen alıştırdın der ama her çocuğun bir karakteri var gerçekten şu durumda eğitebilmek mümkün değil dayanilmayacak sekilde ağlarken kucaga almamak için ninni söylüyorum pışpış yapiyorum beyaz gürültü acıyorum beşiğini salliyorum ne yapsam kucaga almadan sus muu yoooor
Tam olarak benden ve bebeğimden bahsettin resmen😔 işin garibi böyle değildi bu çocuk nasıl huy değiştirdi anlamıyorum..alıştırdın lafını gerçekten duymak bile istemiyorum söyleyene kızıyorum hatta ben bile isteye niye yapayım kaldı ki çocuk daha bi hafta öncesine kadar kendi kendine oynuyordu kucak falan istemiyordu.. valla instagramda falan bebeği ağlamayan gülen oynayan insan görmek istemiyorum sanki bi tek benim bebeğim durmuyor gibi geliyor sinirleniyorum😔 ben de birazdan yemeğe girişicem kanguru deneyeyim durur inşallah😔

Kızlar nolur yalnız olmadığımı söyleyin yoksa kafayı yemek üzereyim😔 kızım sabah bi başlıyor akşama kadar ağlıyor sadece uyurken susuyor bu nasıl iştir..daha geçen güne kadar oyun halısında bi saat oyalanan bebek gitti yerine başka bir geldi sanki😔
mamma premium ana kucağı var bende, babybjörn muadili. kardeşim hamile o aldı doğurana kadar bana verdi de galiba kendime de alıcam. baya kurtardı beni çok seviyor onu. hem pratik ve hafif yakın yerlere giderken yanımda götürüyorum. pikniğe vs giderken bagaja atıyorum incecik kalıyor yer de kaplamıyor. tavsiye ederim yani nefes aldım sanki. tabi yine beni görmek istiyor evde ordan oraya taşıyorum:)

Back
X