• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Bencede herşey kısmet kader ve doğuştan dediğin gibi
O bana diyen şahıs sen TV açık ışık açık odada durursan çocuk uyur mu
TV izlenmiyo artık neredeyse ki ışıkta uyutmuyorum çok bilmiş insanları kesin hükümlüleri sevmiyorum
Aman bırak boşver

Kız bizimkini 4 saat emzirmesem açlıktan koltukları kemirir. Sadece anne sütü alan hiçbir bebek 4 saat emmeden duramaz zaten. Ayrıca emzirme aralıkları artarsa bu seferde süt azalır diyorlar 😱
Benım cocugu 4.5 aylık benım de dayanamıo ama her ıstediğinde versem en fazla 2 dk duruyor memede hemen kendını geri atıyo bole olunca da sadece ön sütü emiyo kısa sürede acıkıo hem de kılo almıo sanırım bır de o ıctıgı ancak ter ıle atıyo ki çişli bez az kokulu ve koyu renklıydı her turlu emzırme yontemı denedıgımı duşunuyorum ama olmuyor velhasıl bebege mı özel yoksa her bebegın buyudukce aralıgının artması gerek bılmıyorum 4 saatte bır en az 120 150 cc içmeli dedi dr

Gecenlerde aynı durumdan muzdarıptım dolu cıslı bezı nerdeyse yoktu koku ve sarımsılık vardı dr a aöledim beslenme azlıgından dedı daha uzun aralıklarla emzır dedı ama benımkı durmuyor 4 saat emmeden falan cunku emmesi en fazla on dk ben de mamaya basladım once emzırıoum sonra 150 cc mama yapıyorum o ıstedıgı kadarını ıcıyor cunku emse de bıberonu da bıtırebılıyor gercekten koku da sarımsılıkta gıttı tabykı bez sayımız da arttı
Yaa doymuyor demek ki benim kızımda bende mama başlarim ama asla biberon kabul etmiyor nasıl icircem ki mamayi 🙄

Benım cocugu 4.5 aylık benım de dayanamıo ama her ıstediğinde versem en fazla 2 dk duruyor memede hemen kendını geri atıyo bole olunca da sadece ön sütü emiyo kısa sürede acıkıo hem de kılo almıo sanırım bır de o ıctıgı ancak ter ıle atıyo ki çişli bez az kokulu ve koyu renklıydı her turlu emzırme yontemı denedıgımı duşunuyorum ama olmuyor velhasıl bebege mı özel yoksa her bebegın buyudukce aralıgının artması gerek bılmıyorum 4 saatte bır en az 120 150 cc içmeli dedi dr
Aç olsa huyuysa ağlar bence. Yani asel.ortaligi yikiyor acsa.
Yaa doymuyor demek ki benim kızımda bende mama başlarim ama asla biberon kabul etmiyor nasıl icircem ki mamayi 🙄
Eğer aç olduğuna inanıyorsan, kaşık biberonla vermeyi dene.

Günaydinlaaarb bebişi desteksiz oturan var mı? Instagramda 5 aylık bebeklerin devrilmeden oturduğunu görüyorum bizde yok öyle bi durum 🙄

Günaydinlaaarb bebişi desteksiz oturan var mı? Instagramda 5 aylık bebeklerin devrilmeden oturduğunu görüyorum bizde yok öyle bi durum 🙄
Valla bana onlar inandırıcı gelmiyor ya. Asel oturamiyor desteksiz hala 6 aylık olucaz. Ya geç dogmuslar ya da büyükler bence.

6 aylık pek oturur 7 aylık tek oturur diye bi söz var:) desteksiz oturmaları 7 ay
ama 5 ay 6 günlük benimki, 1 dk kadar oturabiliyor devrilmeden bende şaşırdım bu erken olan. devrilecek gibi olurken hemen kasları devreye sokuyor😅 ama dedigim gibi bu çok erken normalde düşecek gibi 6 aylıkken otururlar tamamen desteksiz 7 ay

Sabah öğlen akşam 120 cc veriyorum öğleni kesmeye çalışıcam çok kusuyor çünkü
Merhabalar bebeğiniz şuan kaç haftalık ve anne sütü + mama şeklinde nasıl veriyorsunuz ben günde 3 4 kez 90cc anne sütüne ek veriyordum 23 haftası bitecek yarın doktor çok kilo almış mamayı azalt dedi ama çok ağlıyor 8.5 kilo şuan

Merhabalar bebeğiniz şuan kaç haftalık ve anne sütü + mama şeklinde nasıl veriyorsunuz ben günde 3 4 kez 90cc anne sütüne ek veriyordum 23 haftası bitecek yarın doktor çok kilo almış mamayı azalt dedi ama çok ağlıyor 8.5 kilo şuan
Merhabalar şu an 5 ay 18 günlük bebeğim. Sabah ve gece yatmadan 120 cc veriyorum öğleni kestim öğlenleride 2 gündür sebze çorbası veriyorum o da tok tutuyor biraz. Oğlumda 8.5 kilo ama doktor mamayı kes demedi kilosu gayet iyi dedi ben çok kustuğu için öğlen mamasını kestim sadece.Aynen dediğiniz gibi mama vermeyince çok ağlıyor kuzucuklar bende dayanamıyorum

Benimki de almazdı az emdıgı bıgün sağdım ama 1 saat sonra aglıyor dıe verdım öle acıkmıskı 150 cc bitirmesi 5 dk surmemıstı
Emzırme danısmanları 4. Ay olduysa kaşık biberonu ve alıstırma bardağını öneriyorlar
Bir de ben iki çay kalığı su vermeye başladım cunku çok sıcak
Aç olsa huyuysa ağlar bence. Yani asel.ortaligi yikiyor acsa.

Eğer aç olduğuna inanıyorsan, kaşık biberonla vermeyi dene.
Aglama demeyelım de sürekli mızırdanıyor ağlaması basladıgında bıberonu ya da memesi agzında oluyor mecbur 😅 ben yıllar aonra evlat sahıbı oldum ama sureklı mızırdanmasına zor katlanıyorum tabiki varlıklarına şükürler olsun 🤲🏼🤲🏼

Merhabalar şu an 5 ay 18 günlük bebeğim. Sabah ve gece yatmadan 120 cc veriyorum öğleni kestim öğlenleride 2 gündür sebze çorbası veriyorum o da tok tutuyor biraz. Oğlumda 8.5 kilo ama doktor mamayı kes demedi kilosu gayet iyi dedi ben çok kustuğu için öğlen mamasını kestim sadece.Aynen dediğiniz gibi mama vermeyince çok ağlıyor kuzucuklar bende dayanamıyorum
Benm kızın boyu çok uzun değil 2 hafta önce 62 çıkmıştı belki o yüzden de kilosu çok demiş olabilir. Hayırlısı ile ben de ek gıdaya başlasam rahat edicem. Teşekkür ederim 🥰

Sebze çorbası vermeye başlamadan ne kadar önce tadımlara başlamıştınız

Sebze çorbası vermeye başlamadan ne kadar önce tadımlara başlamıştınız
Ben direkt sebze çorbasıyla başladım desem yeridir çünkü ilk gün patates haşladım içine süt sağdım koydum 1 çay kaşığıda zeytinyağı koymuştum yutarken çok zorlandı zaten daha tam oturamıyor o yüzden zorlamadım yutamayınca panikledim çünkü ertesi gün sebze çorbası yaptım annemin ısrarıyla sebzeleri tek tek denemedim yani bugün 3. Gün oldu vereli kabak havuç patates maydanoz kapya biber koydum çok şükür bir alerjisi olmadı çeyrek çay bardağı yiyor ne tadım ne tam ek gıda arası bir şey oldu 😊

Kizlar bu kilo muhabbeti çok olunca ben de merak ettim bizim bebisin kilosuna bakayim dedim.
Çünkü burda heray doktor kontrolü yok.
Bebeğim gayet mutlu ve çok aktif.
Sadece meraktan kontrol ettim.
Bu ay 350 gram almış.
Ortalama gidiyoruz.
Sadece anne sütü alıyor.
Az almasının sebebi artık büyüyorlar aktif ler sürekli hareket ediyor.
Eller kollar ayrı oynuyor.
Sadece kilo alsın diye ek gıdaya erken baslamyi düşünmeyin. Anne sütünde daha çok kalori var.

Ben direkt sebze çorbasıyla başladım desem yeridir çünkü ilk gün patates haşladım içine süt sağdım koydum 1 çay kaşığıda zeytinyağı koymuştum yutarken çok zorlandı zaten daha tam oturamıyor o yüzden zorlamadım yutamayınca panikledim çünkü ertesi gün sebze çorbası yaptım annemin ısrarıyla sebzeleri tek tek denemedim yani bugün 3. Gün oldu vereli kabak havuç patates maydanoz kapya biber koydum çok şükür bir alerjisi olmadı çeyrek çay bardağı yiyor ne tadım ne tam ek gıda arası bir şey oldu 😊
Çok teşekkür ediyorum sağolun 💐

Bizim de kontrol vardı
6860 geldi kilosu boyu 65 cm
20 gün önce sağlık ocağında tartısına göre 60 gr almış görünüyor
Ek gıda denemelerine başlayacağız
Bazen ek gıdaya geçerken bebeklerin emme isteği artıyormuş inşallah bizde de olur
Devamlı emzirmeye çalışıyorum emmiyor
Emerse 3-4 dk sonra bırakıyor parmağını emiyor etrafı izliyor
İlk yoğurtla başlıyoruz sonrasında sebze püresi
Sonraki hafta meyve ile devam edeceğiz
Çok küçük öğünler şeklinde olacak
Benim sütümle %80 ek gıda %20 gibi
Umarım herşey yolunda gider 🙏🙋🏻‍♀️

Bizim de kontrol vardı
6860 geldi kilosu boyu 65 cm
20 gün önce sağlık ocağında tartısına göre 60 gr almış görünüyor
Ek gıda denemelerine başlayacağız
Bazen ek gıdaya geçerken bebeklerin emme isteği artıyormuş inşallah bizde de olur
Devamlı emzirmeye çalışıyorum emmiyor
Emerse 3-4 dk sonra bırakıyor parmağını emiyor etrafı izliyor
İlk yoğurtla başlıyoruz sonrasında sebze püresi
Sonraki hafta meyve ile devam edeceğiz
Çok küçük öğünler şeklinde olacak
Benim sütümle %80 ek gıda %20 gibi
Umarım herşey yolunda gider 🙏🙋🏻‍♀️
İnek sütünden yapılmış yogurt mu?
Ben devam sütüyle yoğurt yaptim onu tattık bikac gun boyle denicez bakalım. 6 aydan sonra da keçi sütünden yoğurt denicez. İnek sütü konusunu sorucam doktora 🤔

Back
X