2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Eşim sanki ailesiyle arasında gibi görüp benden uzaklaşıyor gibi hissediyorum. Annesinin böreğini almış gelmiş bugün eve onu yeşil. Bana ekmek arası yaptırıp gelmiş. Karşımda bi güzel yedi.
Kalk annenin yanına git bir hafta, müsait mi ortam?

Eşim sanki ailesiyle arasında gibi görüp benden uzaklaşıyor gibi hissediyorum. Annesinin böreğini almış gelmiş bugün eve onu yeşil. Bana ekmek arası yaptırıp gelmiş. Karşımda bi güzel yedi.
Börek yemeğe gitmedin diye intikam alıyor aklınca

Benim bu konudaki teorim bebegin dogduktan sonra hep bizim hamileyken uyandigimiz saatlerde uyandigi seklinde
İnşallah bu teori doğru değildir çünkü ben gece uyanık durup gündüz uyuyanlardanım öyle hemende uyuyamam bide dizi mizi açar uykumu getiririm, eşim de kafayı koyar koymaz uyur eğer bana benzerse lohusa halimle neyderim ben abuuuı
Allahım nolur oburluğunu benden uykusunu babasından alsın

Bende karşıydım ama evlenince o iş öyle olmadı. Eşim yemeğin y harfinden bile anlamaz bi kere denemiş evi yakıyordu.( yemek bile değil bitki çayı demlemek için çaydanlığa su koymuş, ama üstüne altı bomboş tabi, alev aldı zor kurtardık)
Bu arada maddi konuda ben elim boş bi insan değilim.eşim mimar ben İç mimarım 4 yıl çalıştım. Şu anda ara verdim tazminatımı alıp çıktım. Dışardan bir kaç iş yürütüyordum hamilelik öncesine kadar.

Bu erkekler hep anacı merak etme bırak öyle olsunlarda yaa. Kimse anasını satamaz onlarda yapamıyor. Kocan ekmeğini aşını getiriyor mu, seni seviyor mu, seni açıkta bırakmayıp mahcup da etmiyosa kaynanayı da alttan alıp yav heee diyeceksin yeri gelince lafı sokuyosun merak etme. Valla evlendim evleneli anladım ki sinsirekler kazanıyo bu dünyada. Bende evriliyorum sinsirekliğe inşallah öğrenecem dillerini
Sende boşver konuşun anlaşın değmez valla inan kiiiii

Yani ne diyeyim size problemler bende yasadim esimin ailesiyle ve yürekten söylüyorum hep haksızlığa uğradım kayinpeder alkol kullanan agzi bozuk cahil kayinvalide zircahil birde erkek kardesiyle esi var onlarda keza farklari yok surekli yarisirlar kiskanirlar ve bunu acik acik belli ederlerdi falan oyle yaptim boyle yaptim baktimki olmuyor kayinpeder oldugum ortamda ana avrat söverek karisiyla kavga etmeye basladi esim yapma etme dedi diye kufurlerle hepimizi evden kovdu o gun ona dedim ki bu eve senin oglun gelse ben birdaha asla adimimi atmam 6 ay oldu asla da gitmedim hicbirisiylede gorusmuyorum ve inanilmaz huzurluyuz derdimiz tasamiz kalmadi esim hep destekcim sagolsun beni asla zorlamaz haklisin hepsi adina ozur diliyorum diyor eziliyor buzuluyor adam utancindan karsimda ailesinin yaptiklaarina gelsin gelsin diye haber yolluyorlarmis bende cevap olarak gelipde surekli kotu olacagima gelmeyip bir kere kotu olmayi tercih ediyorum deyip kapadim konuyu bazen tek yolu bu ne yapsan memnun edemezsin sorunlarin biri biter oburu Bslar istisNsiz hergunum biseylere uzulmekle geciyordu sonra dedimki kim bnlar bu seviyesiz ortama neden maruz kalayim kendimi aşagıya cekip kotu hissettirmelerine izin vereyim esim alir oglumu gider ben artik cenazelerine bile gitmem snde irtibatini koparsan kendine iyilik etms olursn

Ben bu yazdiklarinda kv de suc goremedim. Sucun topu esinde. Afedersin ama kiyafetsizlik yapio. Kendi akli yokmus gibi. Nasi sinirlendim
Ben onda da buluyorum. Huzursuzluk daha önce de çıktı. Eşim gidip konuştu boşanırsak sizin yüzünüzden boşanırız yapmayın böyle diye. Bilerek ağlayarak anlatıyor. Sanki küfretttim ya da bişey dedim..
eşim desen o yarım ve uyar akıllı zaten. O öyle olmasaydı ben burda ağlamazdım.

önce beceriksizlik hikayesi sonra ben işten anlamıyorum diyip çekiliyorlar bi zahmet çabalasın öğrensin eğer zihinsel kapasitesi normalse zaten öğrenir bizde annemizin karnında öğrenmedik yemek yapmayı. Bu bahane yani. Heleki hamileyken.

Biz de dogdugumuzda hic bisey bilmiyoduk. Bi uaktik bi az pisirdik ogrendik. Bahane bu. Alismis sen onunde pervane gibi donuyosun. Evde yemek olmazsa gerilmek ne demek. Sen ascibasisi misin evin. Onjn tavrini onemseme kendi tavrini koy annen seni gebe gebe bunlara katlan die dogurmadi. Kv de ayri cins arayip nie canina okumuosun anlamiorum. Iste bu yuzden kv ye anne denmez.

Gitsem büyümez mi.. bir de annemgile anlatıp üzmek istemiyorum. Babam duysa eşimin ağzına tükürür. Asla kıyamaz bana çok düşkündür. Bi daha da eve yollamaz...
Ben bu konularda fevriyim biraz. Haksızlığa ve düşünülmemeye gelemem. Ama aile dışına çıkmasın istiyorsan yaşananlar evde çözmeye çalış. Şöyle bir baygınlık numarası iyi gider

Kesinlikle katılıyorum, bu dönemlerde anlayışlı olmayacak da ne zaman olacak? Kendine eziyet etme öğüre öğüre yemek yapmak ne demek

Tabi seviyor bende onu seviyorum.. ailesi yüzünden özellikle babası hep mahcup oldu bir dediğimi iki etmedi. Benim aileme karşı hep saygılı ne dediyseler yaptı. Ya kayınvalide yine kayınvaldedir orası öyle de benimki hep dibinde heeep. Keşke biraz oyun yapabilsem ki.. aile terapistimizde söyledi azıcık böyle olmamı ah keşke

Ben bu konularda fevriyim biraz. Haksızlığa ve düşünülmemeye gelemem. Ama aile dışına çıkmasın istiyorsan yaşananlar evde çözmeye çalış. Şöyle bir baygınlık numarası iyi gider
Bende çok tahammülsüzüm. Benim eşim bunların yarısnı yapcak beni evde bulamaz. Bunu da bilir. Kmsenin kahrını çekmeye gelmedik bu dünyaya. He bende ona kahır çektirmem o da ayrı. O da eziyeti haketmiyor onuda bi ana doğurdu sonuçta.

Kesinlikle katılıyorum, bu dönemlerde anlayışlı olmayacak da ne zaman olacak? Kendine eziyet etme öğüre öğüre yemek yapmak ne demek
Bunun donemle de alakasi yok aslinda. Her gun yemek temizlik yapmak istemeyebilirsin. Bugun canm istemiyo sen yap ya da disardan yiyelim diyebilirsin bunda ne var. Bunjn vicdanla alakasi var. Azck vicdani olan o boregi normal insanin karsisinda bile tek basina yemez. Kaldi ki hamile kadin. Vah ki bi de baba olcak

Esiniizin destegide cok önemli benim annemde kayinvalidemde ayni yerde yasiyoruz dogum yaptigimda bile kimse yoktu yanimda annem görev icra etti 1 hafta gitti kayinvalide zaten daha da yük olur bu gebeligimde Knamam oldugunda kalkmayacaksin dedi doktor kendi annem bile yemek aş getirmedi mecburiyetide yok zaten bizim evde erkek isi kadin isi hic olmadi kim musaitse o onu yapar ütü camasir bulasik supurge yemek herseyi herkes yapar yeri gelir butun banka sokak alisveris hatta arabayi vizeye ben gotururum esim herzmn destekcim allah basimdan eksik etmesin onu kimseye ihtiyacimiz yok yemek ariyorsa vede yapamiyorsa lokantadan yesin kiziyorum acizlik bu annenizde kac yasinda kadin yazik degilmi onada ne mecburiyeti var esiniz kizmasin dye ugrasacak bnce tavrinizi cizginizi cok net koyun yoksa ilerde böcek gbi görür sizi degeriniz kalmaz

Kız dur doldurma sende şimdi, anasının böreğini yemeye gitmedi diye şeyapıyor aklınca. Kızcağız da üzülüyor, adam aklını başına toplasın ama. Eğe için rahat ederse güzel bi konuşma yap

Beni sen anlarsın sanırım.. tuhaf aile yapısı ağzı bozukluk...
Bende koparayım dedim aman inceldiği yerden kopsun. Ama ben kopsam o kopmaz biliyorum. Böyle birşey de isteyemem ailesi sonuçta..Babasının yaptıkları bana söyledikleri ağzı bozuk onunda laflar derken ... haklısın dedi iletişimi kesti. Ama diyor ki onunla kestim benim bir ailem var onlarla kopamam onlar benim ailem hadi babamı sana yaptığı terbiyeszliğe karşı sildim diyor.
Bir yandan koparmasın tamam ama dolduran bir ana, bir görümce var... Allahım sabır.

Doldurmak diil bee. Ama alttan almasin yani. Anasinin eteginde dolup dolup eve gelip cingar cikaramaz ya bi erkek. Kendi akli yok mu. Kocaman adam evli barkli cocuk beklio azck kendi aklini kullancak yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…