O kopmasin tabi ama sen bu durumda gorusmesen hakkin. Esin ustunden cozme sorunu. Ara kv ni oglun bole dedi bole yapti onu doldurdugunu dusunuorum buna devam edersen bi daha sizinle gorusmem de. Bu kadar basit. Ben ilk gebelikte bi atladim ustlerine. Smdi kedi gibilerBeni sen anlarsın sanırım.. tuhaf aile yapısı ağzı bozukluk...
Bende koparayım dedim aman inceldiği yerden kopsun. Ama ben kopsam o kopmaz biliyorum. Böyle birşey de isteyemem ailesi sonuçta..Babasının yaptıkları bana söyledikleri ağzı bozuk onunda laflar derken ... haklısın dedi iletişimi kesti. Ama diyor ki onunla kestim benim bir ailem var onlarla kopamam onlar benim ailem hadi babamı sana yaptığı terbiyeszliğe karşı sildim diyor.
Bir yandan koparmasın tamam ama dolduran bir ana, bir görümce var... Allahım sabır.
Kesinlikle öyle kesinlikleeee. hiç isteği yok İnan ki zaten çok çalışıyor bazen ona da hak veriyorum. Adam iki eve bakıyor. Kayınbiraderimi dershaneye gönderiyor. Bazen evde dahi çalışıyor ..önce beceriksizlik hikayesi sonra ben işten anlamıyorum diyip çekiliyorlar bi zahmet çabalasın öğrensin eğer zihinsel kapasitesi normalse zaten öğrenir bizde annemizin karnında öğrenmedik yemek yapmayı. Bu bahane yani. Heleki hamileyken.
Hayir o koparmasin zaten buyursun gitsin gelsin ama sizi mecbur birakmasin siz gitmeyin ben 5 sene eğitimsiz zırcahil insanlar karsisinda asalak gibi yasadim sonra yaşta büyüyünce dedimki napiyorsun nasil bu ortamda duruyorsun kendime bu haksizligi yapamazdim artik cnku ben ne yapsam olmadi olmuyordu olmayacagida belliydi allah kalp kotulugu vermesin kimseye hersey duzelirde kLbi guzel bakmayan insanlardan olmaz yipranir durursunuz ben Bsaramadim kendimi yipratmadan seviyeli yasamayi cozumu bu sekilde buldum kesip attim oyle yapmak durumund kLdim siz basarabilirseniz sınırlı cizgili yasamayi oylede devam edebilirsnzBeni sen anlarsın sanırım.. tuhaf aile yapısı ağzı bozukluk...
Bende koparayım dedim aman inceldiği yerden kopsun. Ama ben kopsam o kopmaz biliyorum. Böyle birşey de isteyemem ailesi sonuçta..Babasının yaptıkları bana söyledikleri ağzı bozuk onunda laflar derken ... haklısın dedi iletişimi kesti. Ama diyor ki onunla kestim benim bir ailem var onlarla kopamam onlar benim ailem hadi babamı sana yaptığı terbiyeszliğe karşı sildim diyor.
Bir yandan koparmasın tamam ama dolduran bir ana, bir görümce var... Allahım sabır.
Bende düşündüm arasam diye . Ben eşime anlattığım zaman kadın üzülmüş diyor. Kendi aklı yok muydu eşimin . Şu ana kadar bir kere saygısızlık yapmadım diyemez miydi ağlayacak kadar bu kız sana ne yaptı ne oluyor diye.. arasam Allah bilir daha kötü olacak yine anlatacak kötü yine benBiz de dogdugumuzda hic bisey bilmiyoduk. Bi uaktik bi az pisirdik ogrendik. Bahane bu. Alismis sen onunde pervane gibi donuyosun. Evde yemek olmazsa gerilmek ne demek. Sen ascibasisi misin evin. Onjn tavrini onemseme kendi tavrini koy annen seni gebe gebe bunlara katlan die dogurmadi. Kv de ayri cins arayip nie canina okumuosun anlamiorum. Iste bu yuzden kv ye anne denmez.
Benim eşimde çok çalışıyor. Bazen uykuları kaçıyor. Stresli olduğunda uykusunda konuşuyor. Görsen üzülürsün. Ama her yemekte yardım eder. ütüyü yapar vs ben ayakta iş yapıyorken eşimi bir kere tv karşısında oturmuş görmedim. Benmle beraber ne yapıyorsam o da ypar. Bunun biraz anlayış, empati ve merhametle ilişkili oldğnu düşünüyorum.Kesinlikle öyle kesinlikleeee. hiç isteği yok İnan ki zaten çok çalışıyor bazen ona da hak veriyorum. Adam iki eve bakıyor. Kayınbiraderimi dershaneye gönderiyor. Bazen evde dahi çalışıyor ..
Gerçekten anlatsam gitsem bi daha yollamaz beni bu eveBaban bi tukurse bi daha uapmaz. Tek anasina babasina kiymetli olan o mu
Her durumda kotuysen bari yap da kotu ol. Ben hamileyken eltim de hamileydi o hemen hamile kaldi ben 5 yil sonra kaldim. Eltim bi gerginlik cikardi baskasindan duydugu seyleri bana sormadan soylemisim gibi aktardi kvye. Kv de bana sormadan ona inanip beni sorgilamaya kalkti. Verecek cevabim yok dedin mi die sormuosun dedm eve dondum. Aradi aradi aradi ogluna soledi anneme soledi. En sonunda actim teyze gelin istiosan kucuk gelinin yeter torun istiosan onun dogurdugunu seversin benden sana gelin dogurdugumdan torun olmaz dedm kapattim. Esime sikayet etti falan asla geri adim atmadim. Doguma 1 ay kalana kadar kapimi asindirdi kv aramiz duzelsjn die. Smdi duracagi yeri bilir ben onu kirmam o beni kirmaz. Biraz bildirmek gerekio aradaBende düşündüm arasam diye . Ben eşime anlattığım zaman kadın üzülmüş diyor. Kendi aklı yok muydu eşimin . Şu ana kadar bir kere saygısızlık yapmadım diyemez miydi ağlayacak kadar bu kız sana ne yaptı ne oluyor diye.. arasam Allah bilir daha kötü olacak yine anlatacak kötü yine ben
Aslında astım hastasıyım kız aklımdan geçti bak sen öyle deyinceBen bu konularda fevriyim biraz. Haksızlığa ve düşünülmemeye gelemem. Ama aile dışına çıkmasın istiyorsan yaşananlar evde çözmeye çalış. Şöyle bir baygınlık numarası iyi gider
Heh şöyle gül işteAslında astım hastasıyım kız aklımdan geçti bak sen öyle deyincetövbe tövbe ağlarken bi gülme geldi
Yok yemek yapmıyorum zaten. Allah yukarıda annem yapıyor sadece ısıtıyorum ama onu bile kaldırmıyor midem. Üç kere serum aldım midem yüzündenKesinlikle katılıyorum, bu dönemlerde anlayışlı olmayacak da ne zaman olacak? Kendine eziyet etme öğüre öğüre yemek yapmak ne demek
Grubu gelin kaynana programına çevirdikHa ayrica kv de de bitio is. Bakma bizle sorun yasasa bile ogullarina bizi ezdirmez. Bi sorun varsa hep ogullari sucludur. Biz tartissak da artk gidip ogullarina sikayet etmez arar ben bole hissettim der sorun cozmeye calisir. Seninki aglayip duracagina oglumun yuvasi bozulmasin die ozen gostermeli biraz
Aman ne onlar bizi begenir ne biz onlari paket program iste oglan alana anasini da veriolar. Oglum var insallah ben boyle lanet bi insan olmamGrubu gelin kaynana programına çevirdik
Bu konuyu çok konuştuk aslında. Ben çalıştığım dönemde yemek ve ütü hariç ortaktı. Ama ben ne zaman bıraktım. Hepsi tamamen benim işim olduBunun donemle de alakasi yok aslinda. Her gun yemek temizlik yapmak istemeyebilirsin. Bugun canm istemiyo sen yap ya da disardan yiyelim diyebilirsin bunda ne var. Bunjn vicdanla alakasi var. Azck vicdani olan o boregi normal insanin karsisinda bile tek basina yemez. Kaldi ki hamile kadin. Vah ki bi de baba olcak
Eskiden toplumda kız çocuk yetiştirmek zor vs denirdi ama bence erkek çocuk yetiştirmek zor. Benm oğlum eşi hamileyken yemek yok die homurdancak çok üzülürüm. Ben bu çocuğa neyi öğretemedim de böyle oldu diye.Aman ne onlar bizi begenir ne biz onlari paket program iste oglan alana anasini da veriolar. Oglum var insallah ben boyle lanet bi insan olmam
Çalışmadığım zaman hepsi bende. Diyor ki benim işte bir mesaim var seninde evde. Ben orda sende burda çalışmakla mükellefsin. Ben çalışırken yemek ve ütü hariç eşit yapıyorduk..Esiniizin destegide cok önemli benim annemde kayinvalidemde ayni yerde yasiyoruz dogum yaptigimda bile kimse yoktu yanimda annem görev icra etti 1 hafta gitti kayinvalide zaten daha da yük olur bu gebeligimde Knamam oldugunda kalkmayacaksin dedi doktor kendi annem bile yemek aş getirmedi mecburiyetide yok zaten bizim evde erkek isi kadin isi hic olmadi kim musaitse o onu yapar ütü camasir bulasik supurge yemek herseyi herkes yapar yeri gelir butun banka sokak alisveris hatta arabayi vizeye ben gotururum esim herzmn destekcim allah basimdan eksik etmesin onu kimseye ihtiyacimiz yok yemek ariyorsa vede yapamiyorsa lokantadan yesin kiziyorum acizlik bu annenizde kac yasinda kadin yazik degilmi onada ne mecburiyeti var esiniz kizmasin dye ugrasacak bnce tavrinizi cizginizi cok net koyun yoksa ilerde böcek gbi görür sizi degeriniz kalmaz
Peki evdeki mesai karsiliginda maasini oduyo mu? O oyle dedi sen de tamam mi dedin. Mesela sen calisirken nie yemek ve utu de ortak degildi. Bu mantigiyla o yaptigin isler ek mesaiye girer. Ben olsam bu mantikta adamdan attigim her adiminparasini alirim merhametli kizsin vallaÇalışmadığım zaman hepsi bende. Diyor ki benim işte bir mesaim var seninde evde. Ben orda sende burda çalışmakla mükellefsin. Ben çalışırken yemek ve ütü hariç eşit yapıyorduk..
Arayım mı cidden. Bilemedim şimdi. Acaba oğlum beni savunmuş diye düşünüp daha çok hoşuna gidip üste çıkmasınO kopmasin tabi ama sen bu durumda gorusmesen hakkin. Esin ustunden cozme sorunu. Ara kv ni oglun bole dedi bole yapti onu doldurdugunu dusunuorum buna devam edersen bi daha sizinle gorusmem de. Bu kadar basit. Ben ilk gebelikte bi atladim ustlerine. Smdi kedi gibiler
Eger ters teper aramiz daha kotu okur bosanmaya kadar diosan arama. Ama yok haklarindan gelirim anasinin da oglunun da diosan ara. Hatta kocana ben o anana dicemi biliom deArayım mı cidden. Bilemedim şimdi. Acaba oğlum beni savunmuş diye düşünüp daha çok hoşuna gidip üste çıkmasın
Tamam yani cidden arıycam yani okuyunca bi gaza geldim. Zaten kötüyüm. En azından söyleyim ne dedim ki ben sana da ağladın diye. Yalan da değil bişey demedim çünkü. Sıkıyosa bana desin. Zaten ne kadar kötü olabilirim. Eşim de konuşmuyorHer durumda kotuysen bari yap da kotu ol. Ben hamileyken eltim de hamileydi o hemen hamile kaldi ben 5 yil sonra kaldim. Eltim bi gerginlik cikardi baskasindan duydugu seyleri bana sormadan soylemisim gibi aktardi kvye. Kv de bana sormadan ona inanip beni sorgilamaya kalkti. Verecek cevabim yok dedin mi die sormuosun dedm eve dondum. Aradi aradi aradi ogluna soledi anneme soledi. En sonunda actim teyze gelin istiosan kucuk gelinin yeter torun istiosan onun dogurdugunu seversin benden sana gelin dogurdugumdan torun olmaz dedm kapattim. Esime sikayet etti falan asla geri adim atmadim. Doguma 1 ay kalana kadar kapimi asindirdi kv aramiz duzelsjn die. Smdi duracagi yeri bilir ben onu kirmam o beni kirmaz. Biraz bildirmek gerekio arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?