- 17 Eylül 2020
- 529
- 392
- 23
- 33
BENDE DURUM AZ ÖNCE RESİM ATAN ARKADAŞ İLE AYNI :)Dün ilk kez eşim karnımın belli olmaya başladığını söyledi. 3 kg aldım. İlk 20 hafta hiç almayacaktır sözde ama beceremedim. Sen ne haldesin?
Totonu kaşıYav bende bişi hissetmiyo olmanın derdini çekiyorum. Hamileliğin başından beri nerdeyse hamileliğe dair hiç bir belirti ve sıkıntım olmadı. Şimdi içerde mi, yaşıyo mu, büyüyor mu diye içim içimi yiyor, taaa 25inde benim de kontrolüm
3.5 kilo verdim. Şimdi tekrar bir kilo kadar aldım. Mide bulantımdan dolayıZayıf hamile kalanın hali başka tabii :)
Bu hafta çıktı bu göbek bile sanırım yavaştan başlıyoruz:) DURUM BENDE DE AYNI BÖYLE YA NE ZAMAN ÇIKACAK BUNLAR :)
yaaa inşallah bende de durum böyle hafiften var 5.ayda dışardan belli oluyor sanırım :)Bu hafta çıktı bu göbek bile sanırım yavaştan başlıyoruz
Kaçıncı haftadasınızyaaa inşallah bende de durum böyle hafiften var 5.ayda dışardan belli oluyor sanırım :)
16 hafta olacak yarın canım benim benimde karnım sertleşti sadece ama büyüme çok azKaçıncı haftadasınızAslında böyle bir ağırlaşma başladı son 3-4 gündür idrar torbama baskı yapıyor
İlk hamilelik olunca böyle ufak değişmeleri bile fark ediyoruz sanırım16 hafta olacak yarın canım benim benimde karnım sertleşti sadece ama büyüme çok az
ay evet, herkes aynı şeyi diyo, kızımda da hiç bulantım vs olmamıştı, bünyem hamileliğe dayanıklı sanırım hahahahTotonu kaşıanam ağladı 3 aydır, yüzüm çöktü, saçlarımın yarısı beyazladı şu an,tamam beyazlarım vardı ama simdi resmen yarısı beyazladı, yeterki sağlık olsun da ne yapalım
ay ilk hamilelik çok heyecanlı :) 2.si de çok bilinçli oluyomuş onu da ben yaşıyorum şimdi :)3.5 kilo verdim. Şimdi tekrar bir kilo kadar aldım. Mide bulantımdan dolayıBir de ilk hamileliğim .
ilki reziillik vallahi. doktora gidiyorum şaşkın şaşkın dinliyorum anlattıklarının yarısını çıkınca unutuyorumay ilk hamilelik çok heyecanlı :) 2.si de çok bilinçli oluyomuş onu da ben yaşıyorum şimdi :)
Ben de ilk çocuğumda rahat geçirmiştim kusma falan yoktu bunda bitiğimay evet, herkes aynı şeyi diyo, kızımda da hiç bulantım vs olmamıştı, bünyem hamileliğe dayanıklı sanırım hahahah
bi kere her şeyden önce gereksiz stresten uzak durmak gerekiyor :) çok interneti karıştırmamak, özellikle burda her şeyi okumamak gerekiyor. ben bir tek burda bu sayfada yazışıyorum mesela, diğerlerini okumuyorum bile, yoksa hastalık hastası olurum biliyorum.ilki reziillik vallahi. doktora gidiyorum şaşkın şaşkın dinliyorum anlattıklarının yarısını çıkınca unutuyorumen ufak şeyi yanlış bir duruma bağlıyorum fln.
Evet çok heyecanlıyım :) . Tecrübe olduğu için daha az telaşlanıp daha doğru adımlar atıyor olmalısınız ne güzelay ilk hamilelik çok heyecanlı :) 2.si de çok bilinçli oluyomuş onu da ben yaşıyorum şimdi
bişeyler iyi giderken evham yapan biri değilim ama kötü gidince iyi olacağına yönelik inancım az oluyor. çok araştırmak sıkıntı gerçekten.bi kere her şeyden önce gereksiz stresten uzak durmak gerekiyor :) çok interneti karıştırmamak, özellikle burda her şeyi okumamak gerekiyor. ben bir tek burda bu sayfada yazışıyorum mesela, diğerlerini okumuyorum bile, yoksa hastalık hastası olurum biliyorum.
Heyecan güzeldir, başına gelecekleri bilmemekte bence daha güzelEvet çok heyecanlıyım :) . Tecrübe olduğu için daha az telaşlanıp daha doğru adımlar atıyor olmalısınız ne güzel
Ilk dogumumda her sey mukemmel giderken okuduğum sacma sapan şeyler yüzünden kendime travmatik bir doğum hediye ettim ,sonra çatala bile yatamadım durduk yere sezeryan oldum falan.Bolca sabır, iyi bir doktor seçip ona guvenmek ve googledan uzak durmak lazımbişeyler iyi giderken evham yapan biri değilim ama kötü gidince iyi olacağına yönelik inancım az oluyor. çok araştırmak sıkıntı gerçekten.
Arkadaşım gittin mi doktora sonuç ne oldu ,bebis oynadı mıinşallah sadece çikolata işe yaramıyorda peksize 3 lü tarama için randevu verildi mi aramızda birkaç gün var
Evet canım aynen doğru diyorsun hamilelik boyunca nst ultrason yok doğru düzgün 2 kez giriyoruz 12. Hafta 20. Hafta bide son ay oda gerekli görürlerse ben ayda 1 burada özel ultrason merkezine gidiyorum oldukça pahalı ama başka türlü içim rahat etmz.Bizde sağlık sektörü de çok büyük bir rant kapısı olduğu için özel hastaneler falan çok revaçta. Ne kadar çok hasta, ne kadar çok tetkik o kadar çok para :) ama doğru diyorsunuz yine de yiğidi öldür hakkını ver, ben ülkemizdeki yetişmiş doktorlara, tüm aksaklıklarına rağmen sisteme yine de nispeten güveniyorum. Ama devlet Hastanesi'nde, mültecilerin arasında doğurmamak için 12bin TL ödemek durumunda kalıyorum. Kanada'da yaşayan arkadaşlarım var, ne doğru düzgün ultrasona giriyorlar, ne nst çekiliyor falan ama devlet çocuk doğunca devlet öyle destekler veriyor ki, 1 değil 2 değil 5 tane doğurursun. Hadi doğurduk, sonra yandık. Belediye kreşlerinde yer bulamıyorsun. Özel kreşlere 2500-3500 TL para ödüyorsun, sonra okul da paralı. Çünkü devlet okullarında nitelikli eğitim yok. Ay valla içim darlandı, masraflar şimdiden üstüme üstüme geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?