- 18 Mart 2021
- 3.330
- 3.399
- 83
- 34
Doğduğunda anlarsınızBuyuk konusmak gibi olmasin ama ben boyle biseyi surduremem heralde ya. 4 yasinda cocukla nasil ayni odada yatilabiliyor anlayamiyorumözel hayat nasil devam edebiliyor falan aklima bisuru sey geliyo. Bizim evde dogal gaz yok ilk kışı atlatip odasina alirim diyorum. Yoksa 6 aydan sonra odada yatsin benim fikrime gore Insallah kolaylikla uygulayabilirim
Bence kötü bir şey yok,icime hic kötü doğmuyor.Allah korusun ,o kadar her şeye bakıldı, parlakliktan baska bulgu yok, ne kadar kolay söylüyorlar insanın içine saplanacak şeyleri.Bolca dua edin ,edelim, kimsenin garantisi yok.Bu yavrular Allah in himayesindeÇok sıkıntılı bir dönem geciriyorum kızlae bebegimin bagarsagindaki parlaklik yani hiperekojen bagarsak hala devam ediyor dovn riski dediler nipt yaptirdik temiz cikti smdi de kistik fibroz olabilir dedi perinatolog ki bu anne baba geninden gelen bi hastalikms yada kanamalarim oldgu icin kan yutuyor dendi o perinatologu allah islah etsin anca korkutuyor kendi doktorum sanmiyorum ck dusuk iht bu dedi esime ve bana gen testide yaptirmiyorum saldim biraktim cnku varsada artik aldiramam
Evet ya ne amniyosentez ne kordonsentez birakti adam ben duvarim sanki herseyi kasila kasila soyluyo ama hcbsyde olmayabilir deyip geciyor birdaha asla gitmem allahima emanet kendi doktoruma devam edecegimBence kötü bir şey yok,icime hic kötü doğmuyor.Allah korusun ,o kadar her şeye bakıldı, parlakliktan baska bulgu yok, ne kadar kolay söylüyorlar insanın içine saplanacak şeyleri.Bolca dua edin ,edelim, kimsenin garantisi yok.Bu yavrular Allah in himayesinde
Ay üzülmeyin nolur olmaz birsey insallah oluyor böyle şeyler dalginliga geliyor bazi seyler uzmeyin birbiriniziBugün ben de sabahtan beri ağlıyorum, eşimle de cok gerildim.Bizim ev düzenimiz de aldığımız her sey yıkanıp dolaba konur.Hamileligim zor geçtiği için, esim sagolsun aylardır tek başına herseyi alir yıkar, yerleştirir.Gecen hafta erinmiş sadece yeşillikleri yıkamadan koymuş ama oyle bir koymuş ki saplarını temizlenmiş,temiz buzdolabi posetlerine koymuş.Sadece marulun yikanmadigi belliydi.Ona dokunmadım hic.Ama hafta ici bolca yesil soğan ve roka yedim.Bu sabah konuşurken birden onlar yikanmadi dedi.Nasil yikanmadi dedim çünkü kesilip temizlediği icin aklımın ucundan gecmedi.Toxoplazma icin doktor ,ozellikle tembih etmişti, normalde her şeyimize bu kadar dikkat ederken nasil boyle bir ihmale denk geldim delireceğim. Esime cok yükseldim oda diyor ki ben soyledim sana yıkamadan koydum diye ,ama söylemedi, söylese neden böyle bir şey yapayım.Hadi yıkamadın hic temizlemesen marul gibi,en azindan anladimsabahtan beri ağladım, çok ama çok canım sıkkın
Sanki karşı da duvar varEvet ya ne amniyosentez ne kordonsentez birakti adam ben duvarim sanki herseyi kasila kasila soyluyo ama hcbsyde olmayabilir deyip geciyor birdaha asla gitmem allahima emanet kendi doktoruma devam edecegim
Başka bir konu olsa esime yüklenmem ama söz konusu bebek olunca gözüm döndü, oda isteyerek yapmaz ama resmen basiretimiz bağlandıAy üzülmeyin nolur olmaz birsey insallah oluyor böyle şeyler dalginliga geliyor bazi seyler uzmeyin birbirinizi
Çok sıkıntılı bir dönem geciriyorum kızlae bebegimin bagarsagindaki parlaklik yani hiperekojen bagarsak hala devam ediyor dovn riski dediler nipt yaptirdik temiz cikti smdi de kistik fibroz olabilir dedi perinatolog ki bu anne baba geninden gelen bi hastalikms yada kanamalarim oldgu icin kan yutuyor dendi o perinatologu allah islah etsin anca korkutuyor kendi doktorum sanmiyorum ck dusuk iht bu dedi esime ve bana gen testide yaptirmiyorum saldim biraktim cnku varsada artik aldiramam
Bugün ben de sabahtan beri ağlıyorum, eşimle de cok gerildim.Bizim ev düzenimiz de aldığımız her sey yıkanıp dolaba konur.Hamileligim zor geçtiği için, esim sagolsun aylardır tek başına herseyi alir yıkar, yerleştirir.Gecen hafta erinmiş sadece yeşillikleri yıkamadan koymuş ama oyle bir koymuş ki saplarını temizlenmiş,temiz buzdolabi posetlerine koymuş.Sadece marulun yikanmadigi belliydi.Ona dokunmadım hic.Ama hafta ici bolca yesil soğan ve roka yedim.Bu sabah konuşurken birden onlar yikanmadi dedi.Nasil yikanmadi dedim çünkü kesilip temizlediği icin aklımın ucundan gecmedi.Toxoplazma icin doktor ,ozellikle tembih etmişti, normalde her şeyimize bu kadar dikkat ederken nasil boyle bir ihmale denk geldim delireceğim. Esime cok yükseldim oda diyor ki ben soyledim sana yıkamadan koydum diye ,ama söylemedi, söylese neden böyle bir şey yapayım.Hadi yıkamadın hic temizlemesen marul gibi,en azindan anladimsabahtan beri ağladım, çok ama çok canım sıkkın
Geçen benim kız diyo ki "siz neden 2niz yatıyosunuz babamla da ben yalnız yatıyorum, çocuk olan benim, ben korkuyorum." E ne diyeyim ben şimdi :)Doğduğunda anlarsınızkorkuyla ağlamayla yaniniza gelip boynunuza bir sariliyor birakma anne beni orda diyor özel hayatmis kocaymis silkeleyiveriyorsunuz tabiki cocuklada alakali isterse kabul ederse korkmazsa ayri yatabilse dha guzel olur
Aynen canım ufak tefek şeylere biz hassas davranıyoruz, eşimin hakkını yemek istemem ama söz konusu toxoplazma olunca işte, geri dönüşü olmayan sorunlar olabiliyor.Icime saplandı bıçak gibi ,kime kıxacağımıda şaşırdım.Ay sonunda randevum,bakalım doktor ne diyecek.Ahh o çok bilmiş proflar perinatologlar hepsi degil ama bazıları çok gaddar Allah düşürmesin tamam riskleri söylemek zorundalar ama ne bileyim herşeyin bir üslubu var testin de temiz gelmiş çok şükür ben de inan bişey olduğunu düşünmüyorum.. benim görümcemin yüzüne bakarak gerizekalı olur bu çocuk demişti bi tanesi allah ıslah etsin sen içini ferah tut
Aksilik olacak ya işte canım olmayacak şey olmuş bazen iletişim eksikliği oluyor böyle.. hele şimdi biz çok hassasız daha dalgınız da bence. Bende gün işinde birçok şeyi unutuyorum bazen. Oluyor yani kimse bilerek yapmamış üzülme bilmeden neler yiyip içiyoruz kimbilir allaha emanet kuzucuklar
Toxonun geri dönüşü yok diye bişey yok canım eğer aktif bir durum yaşanırsa ona da müdahale ediliyor hemen. Ben ilk oğlumda negatif çıkmasına üzülünce doktorumda stres yapma dağ başında yaşamıyorsun düzenli takibimdesin velev ki aktifleşti müdahale ederiz demişti. Sende bu şekilde düşün canım rahatlat kendini. Birde hindistan gibi Pakistan gibi hijyenden bi haber ülkelerde hamileler patır patır sağlıklı çocuk nasıl doğuruyor yaniAynen canım ufak tefek şeylere biz hassas davranıyoruz, eşimin hakkını yemek istemem ama söz konusu toxoplazma olunca işte, geri dönüşü olmayan sorunlar olabiliyor.Icime saplandı bıçak gibi ,kime kıxacağımıda şaşırdım.Ay sonunda randevum,bakalım doktor ne diyecek.
Ama negatif olması bence daha iyi demekki hic tanismamissin bakteri ileToxonun geri dönüşü yok diye bişey yok canım eğer aktif bir durum yaşanırsa ona da müdahale ediliyor hemen. Ben ilk oğlumda negatif çıkmasına üzülünce doktorumda stres yapma dağ başında yaşamıyorsun düzenli takibimdesin velev ki aktifleşti müdahale ederiz demişti. Sende bu şekilde düşün canım rahatlat kendini. Birde hindistan gibi Pakistan gibi hijyenden bi haber ülkelerde hamileler patır patır sağlıklı çocuk nasıl doğuruyor yaniTürkler fazla temiz . Ve tabi dışarda yenen salatalar garnitürler bizim ki gibi dikkatli yıkanıyormu hayır. Ama hamileler buna hiç dikkat etmeden paldır küldür dışarda salata yiyor yani. O yüzden hiç telaş etme bişey olmayacak biiznillah
Aslında pozitif olması daha iyi bağışıklığınız olduğunu gösterir. Ama aktif pozitiflik değil tabi ki bu.Ama negatif olması bence daha iyi demekki hic tanismamissin bakteri ile
bana bu hamileliğimde bu testleri yaptı mı acaba doktorum haberim yokAslında pozitif olması daha iyi bağışıklığınız olduğunu gösterir. Ama aktif pozitiflik değil tabi ki bu.
Benim ilk cocugumda negatifti cok şükür, bunda doktorum bakmadı, çünkü çözümü yok dedi.Ama et ve sebzelere çok dikkat et dedi.Simdi gittigimde ay sonunda söyleyeceğim böyle oldu diye bakalim ne diyecekAslında pozitif olması daha iyi bağışıklığınız olduğunu gösterir. Ama aktif pozitiflik değil tabi ki bu.
E nabızdan bakabilirsiniz. Yapmış olması lazım. İlk 3 ayda yapılıyordu sanırım. Hafıza sorunum vardabana bu hamileliğimde bu testleri yaptı mı acaba doktorum haberim yok
Süt kanalları hazırlık yapıyor canım. Emzirme döneminde de ara ara böyle olacak.Kızlar bir şey sorcam bugün fark ettim memelerimin ikisinde de ödem gibi bir durum olmuş oldukça iriler zaten ama yapısal olarak çok farklılar kahverengi yer ve onun etrafında 2 parmak kadar yer böyle tutup sıktığında deri değil de deri iyice kalınlaşmış gibi geliyor parmağın arasına nasıl anlatacağımı bilemedim ama korktum normal mi bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?