Benim ilk gebeligimde yapmıştı ama bunda yapmadı, çünkü pozitif çıksa stresten baska bir sey değil, çözümü yok dedi.Sadece etleri iyi pişir, sebze meyveleri iyi yıka dedi,oda eşimin sayesinde güme gittibana bu hamileliğimde bu testleri yaptı mı acaba doktorum haberim yok
Yok her doktor yapmıyorE nabızdan bakabilirsiniz. Yapmış olması lazım. İlk 3 ayda yapılıyordu sanırım. Hafıza sorunum varda
bi sürü kanlar aldılar. ben doktor değiştirdim bi de, bunun hiç bişiden haberi yok da. test mest yaptı mı onları da bilmiyorum :) yaaaaa bişi olmaz. ne kadar şanslısın eşin ne kadar yardımcı oluyomuş sana, ben her şeyi tek başıma yapıyorum. eşim hiçbir şeye destek olmuyor.Benim ilk gebeligimde yapmıştı ama bunda yapmadı, çünkü pozitif çıksa stresten baska bir sey değil, çözümü yok dedi.Sadece etleri iyi pişir, sebze meyveleri iyi yıka dedi,oda eşimin sayesinde güme gitti
Iste ona da ağladım, o kadar emek verdi ama bugün gözüm döndü bu yüzden. Isin ucunda bebek olmasa ya da toxoplazma olmasa hic sorun değil, canı sağolsun. Ama toxoplazma icin doktorum yapacak bir şey yok demişti ben de bugun olaydan sonra araştırdım icim sisti bebek icin ağladıkça ağladım. Cok saçma ve gereksiz bir konu oldu ,hata desen değil, kader desen bilemedimbi sürü kanlar aldılar. ben doktor değiştirdim bi de, bunun hiç bişiden haberi yok da. test mest yaptı mı onları da bilmiyorum :) yaaaaa bişi olmaz. ne kadar şanslısın eşin ne kadar yardımcı oluyomuş sana, ben her şeyi tek başıma yapıyorum. eşim hiçbir şeye destek olmuyor.
Ayy sağolun içim rahatladı yaa tuhaf geldi bir an noluyor dedimSüt kanalları hazırlık yapıyor canım. Emzirme döneminde de ara ara böyle olacak.
Ay o memittolar daha ne şekillere girecekAyy sağolun içim rahatladı yaa tuhaf geldi bir an noluyor dedim
Yikanabilir bezler var bi arastirin istersenizValla çıkaralım bence pembe mavi muşambaları var mı hatırlayan
Ben ankarada yasiyorum. Burda istanbul baharatcisi diye bi yerden(bi aktar aslindaİkinci kez ve daha fazla gebeliği olanlara sorumdur bilgisi olan cevaplar miii acabasii.. bestlac süt arttırıcı Damla vb. Duydunuz mu kullanan var mı siz yada çevrenizde...memnun kaldınız mı acaba..nette okuduğum kadarıyla baya ise yariyo kullanıcı yorumlarına okudum..ne zmaan kullanılmaya baslaniuo mesela sezaryen olacakların kimisi hemen süt geliyo kimisi üç dört gün..doğumdan bı gün önce kullanmaya başlasak nasıl olur acaba..bilgisi olan üzerime bilgi atsın lutfeeen
A burda var mıdır acaba sorarım bı aktaran bakalım varsa alırım tabi sagoalsinBen ankarada yasiyorum. Burda istanbul baharatcisi diye bi yerden(bi aktar aslinda) emziren anneler icin bi karisim vardi. Icinde rezenedir bilmem nedir otlar vardi. Onu iciyodum yemeklerden yarim saat once. Bizede bi tanidik tavsiye etmisti. 2 yasina kadar emzirdim bebegimde ilk 4 ay her ay 1 kg almisti masallah
Yaaa sıkmayin caninizi lutfen iyi dusunun iyi olsun. Caninizi sikmak aglamak bebegi daha cok strese sokar oyle dusunun. Bi sey olmaz allahin izniyle ya icinizi ferah tutmaya calisin. Olmus artik yapacak bi sey yok. Kotu bi sey olmadigini dusunmekten baska elimizden bi sey gelmezBugün ben de sabahtan beri ağlıyorum, eşimle de cok gerildim.Bizim ev düzenimiz de aldığımız her sey yıkanıp dolaba konur.Hamileligim zor geçtiği için, esim sagolsun aylardır tek başına herseyi alir yıkar, yerleştirir.Gecen hafta erinmiş sadece yeşillikleri yıkamadan koymuş ama oyle bir koymuş ki saplarını temizlenmiş,temiz buzdolabi posetlerine koymuş.Sadece marulun yikanmadigi belliydi.Ona dokunmadım hic.Ama hafta ici bolca yesil soğan ve roka yedim.Bu sabah konuşurken birden onlar yikanmadi dedi.Nasil yikanmadi dedim çünkü kesilip temizlediği icin aklımın ucundan gecmedi.Toxoplazma icin doktor ,ozellikle tembih etmişti, normalde her şeyimize bu kadar dikkat ederken nasil boyle bir ihmale denk geldim delireceğim. Esime cok yükseldim oda diyor ki ben soyledim sana yıkamadan koydum diye ,ama söylemedi, söylese neden böyle bir şey yapayım.Hadi yıkamadın hic temizlemesen marul gibi,en azindan anladimsabahtan beri ağladım, çok ama çok canım sıkkın
Bu emzirme işi tamamen arz-talep meselesi. Bebe iştahla emmek isteyince süt cokur cokur geliyo. Yok istemezse ne yapsan nafile. Kızımda neler neler aldım, içtim, hastane tipi süt sağma makinaları vs artsın sütüm diye. Kızım da mememle kavga ediyordu emerken resmen ittire kaktıraİkinci kez ve daha fazla gebeliği olanlara sorumdur bilgisi olan cevaplar miii acabasii.. bestlac süt arttırıcı Damla vb. Duydunuz mu kullanan var mı siz yada çevrenizde...memnun kaldınız mı acaba..nette okuduğum kadarıyla baya ise yariyo kullanıcı yorumlarına okudum..ne zmaan kullanılmaya baslaniuo mesela sezaryen olacakların kimisi hemen süt geliyo kimisi üç dört gün..doğumdan bı gün önce kullanmaya başlasak nasıl olur acaba..bilgisi olan üzerime bilgi atsın lutfeeen
Yani her hangi bi aktarda yapiyodur ya onlar biliyodur sutu arttiran otlari. Zaten e bebekte satilan humana flnda ot karisimi degil mi? Oyle diye biliyorum ama kullanmadim bilmiyorumA burda var mıdır acaba sorarım bı aktaran bakalım varsa alırım tabi sagoalsin
Ayy inşallah ikinciler emsin nolur yaaBu emzirme işi tamamen arz-talep meselesi. Bebe iştahla emmek isteyince süt cokur cokur geliyo. Yok istemezse ne yapsan nafile. Kızımda neler neler aldım, içtim, hastane tipi süt sağma makinaları vs artsın sütüm diye. Kızım da mememle kavga ediyordu emerken resmen ittire kaktıraama içimdeki his oğlan acaip emecek diyo. Görücez bakalım.
Aynen aynen o da karışım ondan da alicam otlara boğacam kendimi yeterki emsin sağlıkla doğsunlar inşallah..ama bol su da çok yardımcı anne sütüne..gaz içinde kimyon arkadaşım bildiğin ekmeği banıp banıp yiyor hiç gaz problemi yok bebe de bende öle yapazaaaamYani her hangi bi aktarda yapiyodur ya onlar biliyodur sutu arttiran otlari. Zaten e bebekte satilan humana flnda ot karisimi degil mi? Oyle diye biliyorum ama kullanmadim bilmiyorumyani iste allahin otlari yapar insallah bakalim daha o gunlere cok var. O gunlerimizde gelirde bunlarida konusuruz insallah hele bi saglikla dogsun su sipalar
Benim kız da sarılık oldu 1 gece kaldı küvözde. Bu sefer baktım süt çok yok valla basıcam mamayı. Satılık olmasından evladır. Ne üzülmüş ağlamıştım.Ayy inşallah ikinciler emsin nolur yaabenim ilkinde 3 gun sonra geldi sütüm..ama bebe erken doğduğu için ememiyodu hep tikaniyodu pek inatlasamadik sağıp vermeye çalıştık mama anne sütü dönüşümlü ama sagarak pek sağlıklı olmadı kesildi süt kısacası..ama bunda diyorum o damlalar ise yariyosa doğumdan bir iki gün önce içeyim de bari hemen gelsin süt sarılık olmasin..ilki sarilikta oldu 3 gece yattık hastanede o yüzden çok tedirginim bu süt meseleisnde
Aynen bende öyle..ben emiyo sanıyorum hemşireler de gelip sormuştu çiş kaka var mı diye var dedim..sabahı cikcaz evimize diye sevinirken çocuk bölümüne aldılar bizi bı tarttilar iki buçuk kilo doğmuştu zaten iki kilo iki yüz gramBenim kız da sarılık oldu 1 gece kaldı küvözde. Bu sefer baktım süt çok yok valla basıcam mamayı. Satılık olmasından evladır. Ne üzülmüş ağlamıştım.
Ben de inat etmiştim emziricem diye, hastanede şırıngayla mama da verilmiş olmasına rağmen sarılık oldu. Gerçi biz eve çıktık, 3. Gün kontrole gittiğimizde apar topar yatırdılar. Bu sefer dayarım mamayı vallaAynen bende öyle..ben emiyo sanıyorum hemşireler de gelip sormuştu çiş kaka var mı diye var dedim..sabahı cikcaz evimize diye sevinirken çocuk bölümüne aldılar bizi bı tarttilar iki buçuk kilo doğmuştu zaten iki kilo iki yüz gramağla zirla zaten geleceği varsa da sutumun ağlamaktan gelmedi..özel hastanede mama veriyolar ama bende Alaçam yanıma siringayla beslicem gelmezse hemen
Ay inşallah çok çok emerler de bunlara gerek kalmaz ya..bu seferr çok umutluyum benBen de inat etmiştim emziricem diye, hastanede şırıngayla mama da verilmiş olmasına rağmen sarılık oldu. Gerçi biz eve çıktık, 3. Gün kontrole gittiğimizde apar topar yatırdılar. Bu sefer dayarım mamayı valla
Mikrop insani hastaliktan koruyor gercekten buna inaniyorum ya. Sokakta gezen, parkta kaydırak yalayan çocuklar titiz annelerin çocuklarından daha saglikli turp gibi oluyor. Benim de toxoplazma negatif cikti. Ama mesela pazara gidiyoruz boydan boya gezene kadar posetlerden cikarip 1 kilo meyve salatalik falan yiyorumdur Esim yeme dio Napim canim cekiyo diyip devam ediyorumBugün ben de sabahtan beri ağlıyorum, eşimle de cok gerildim.Bizim ev düzenimiz de aldığımız her sey yıkanıp dolaba konur.Hamileligim zor geçtiği için, esim sagolsun aylardır tek başına herseyi alir yıkar, yerleştirir.Gecen hafta erinmiş sadece yeşillikleri yıkamadan koymuş ama oyle bir koymuş ki saplarını temizlenmiş,temiz buzdolabi posetlerine koymuş.Sadece marulun yikanmadigi belliydi.Ona dokunmadım hic.Ama hafta ici bolca yesil soğan ve roka yedim.Bu sabah konuşurken birden onlar yikanmadi dedi.Nasil yikanmadi dedim çünkü kesilip temizlediği icin aklımın ucundan gecmedi.Toxoplazma icin doktor ,ozellikle tembih etmişti, normalde her şeyimize bu kadar dikkat ederken nasil boyle bir ihmale denk geldim delireceğim. Esime cok yükseldim oda diyor ki ben soyledim sana yıkamadan koydum diye ,ama söylemedi, söylese neden böyle bir şey yapayım.Hadi yıkamadın hic temizlemesen marul gibi,en azindan anladimsabahtan beri ağladım, çok ama çok canım sıkkın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?