2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Allahım korusun yaşatmasın böyle durumlar biraz gözlemleyin bakalım inşallah sıkıntı olmaz
İste neyi gozlemleyimki tek duam toxoplazma olmasın rokada.Ay sonunda gidince söyleyeceğim bakalim ne diyecek

Hamilelikte biraz daha hassas olabiliyoruz o yüzden daha fazla canınız sıkılmış olabilir. Yün alerjisi var vs dersiniz anlamıyorsa mesela.

İste neyi gozlemleyimki tek duam toxoplazma olmasın rokada.Ay sonunda gidince söyleyeceğim bakalim ne diyecek
Kendini gözlemlersin
sende bir takım belirtiler olabiliyor Bu enfeksiyon bulaştıysa
Grip benzeri ateş yükselmesi vs gibi böyle bir durumu gözlemleyip olduğu takdirde kontrolü beklemeden gidersin
Allahım korusun yaşatmasın böyle durumlar biraz gözlemleyin bakalım inşallah sık

He yok endise etmeyin ya. Ben kendimi rahatlattim sizinle lutfen endise etmeyin. Normalmis bakin arkadasinda soyledigi gibi
Allah'ım bir şekilde koruyor onları ben buna gerçekten inanıyorum ve içim o yüzden aslında çok rahat biliyormusun canım. Ama ara sıra bı endişe gelmiyor değil hani. Analık duygusu

Kizlar bişey diyimmi. İlk cocuklarinizmi bilmiyorum ama evet bebisler doğduklarında hava sıcak olacak ama kış geldiginde inanın o kadar ariyacaksiniz ki o örme yelekleri. Ben kızımi ağustosta doğum yapmıştım şimdi 4 yaşında ve her kış mutlaka yelek oruyorum küçülüyor ve o kadar çok kullanıyoruz ki. Yıka yıka eskiyor ve inceliyor. Hazır yelekler o kadar fazla sıcak tutmuyor. Gogusune baktığınizda anlıyorsunuz.

Canım benim dikkatlice şimdi okudum yazdığın yazıyı kuzum. Açık açık konuş istersen canım. Çocuğuma ben yapmak istiyorum de siz uğraşmayın de ben yeterince yaparım. Yapamadığım yerde size söylerim siz yaparsiniz de. Ve en başta karistirma bence de. İlk başta nasıl başlarsa sonrası daha beter şekilde ilerler çocuğunu büyütme tarzına kadar götürür olayı. O yüzden hamileligin arkasına sigin gerekirse eşine ağla göz yaşı dök. Karışmasın istemiyorum ben der gibi. Ama sen uzulecegine hamile hamile bırak onlar üzülsün canım. Stres yapma bebisin etkilenmesin olurmu

Yani sizde de hata var aslinda net sekilde konusmadiginiz icin lafi evirip cevirip dil doktugunuz icin şak diye soyleyin yani örgün çok kötü kendini gelistir vallahi giydirmem bak ha gbilerinden takilarakda soyleyebilirsiniz yada modern örgü seviyorum seninde elinden bu geliyor bunlari giydirmeyecegim der gecersiniz siz sinir olacaginiza o uzulur mu diye dusunmeyeceksiniz bu israrci tavrin hosuma gitmiyorda diyebilirisnz benim kv birak örmeyi bir çöp almamistir oğluma suan 4 yasinda siz dusunun bnce gereksiz takinti yaptiginizi farkindasiniz sizede birinin gercekleri soylemesi lazim kizmayin lutfen o aksama örsün istediginide alsin giydirmem sorarsada soylerim yani begenmedigimi gecerim benimkiler ayri bir hukumet zaten 1 sene olacak gorusmuyorum kafam rahat yalan iftira kiskanclik akliniza ne geliyorsa var bunlar cok dha kotu seyler kendi capinda yapiyor iste biseyler dusunupde eline saglik deyip kenara koymak zor bisey degil sorarsada cevabini verin kacamak oynamayin kv yerinde olsam bir yelek icin beni bkdr ikna etmeye calisan dil döken bir insna emek harcamazdim kendinizi gerecek birsey yok kurtulmak istiyorsanz net olmalisiniz

Aynı şeyleri dusunmusuz bak canım kesinlikle

Emaan örsün al koy bi kenara cocugu sen giydircen nasilsa kombinimize uymuyo der gecersin benim kayinvalidemde cok bi sey almaz kiyafet olarak. Ama arada gdiyo cirkin cirkin seyler aliyo geliyo yani gercekten cok cirkin ama yazik nasi bayilarak almis ama hic giydirmedim onlari. Benimki sormadı bile gerci ama sorsada gecen giydirdim dersin mesela ne bilcek maksat kalp kirmamak biraz politik olmak lazim. Sonucta onlarda eslerimizin anneleri uzmemek lazim.
Ote yandan bunlar daha ne ki. Bebek dogunca neler yasiyosunuz. Ki benim kayinvalidem de sessiz sakin bi kadindir her seyime karismaz ama ona ragmen bebek dogdugu donem yani lohusalik donemimde kadina gicik olup oturup aglamisligim bile var. Ama simdi şöyle dusunuyorum bu sefer kesinlikle istemedigim seyleri acikca soylicem oyle yapma boyle yapma gibisinden. Yani soylemek lazimmis kirmadanda olsa. Hele bu sefer pandemi var ki bide. Ayyy yenidogan bebegi kapidan girer girmez al amcasi diye kaynima veriyodu. Adam disarda gelmis montunu cikarmamis elini yikamamis ki bide sigara iciyo. Deliriyodum. Suan asla izin vermicem bunlara susmamak lazimmis bu tarz seylerde de yoksa devam ediyolar yapmaya. Ama orgu meseleside biraz daha heves ya aman kac tane orebilecek sanki orgu uzun is basit seylerde de he diyip gecmek lazim. Zaten pandemi nedeniyle sık görüşmemek lazim kimseyle. Yenidogan bunlar mikroba acik olur allah korusun

Ya bazi memleketler icin bu gecerli olabilir de, bizim buraya kış gelmiyor ki. Biz kendimize ağız tadiyla hayatikizda bi kalin pofuduk kaban alip giymemis insanlariz. Sicak buralar. Kendim icin bile kalin kazak begenirim bazen, giyilmiyo diye alamam, bunaltir. Hem ne kadar soguk olsa da bence hazirlarda her sey var yani. Onun ölçüsüz yamuk uyduruk orgusune kalmadik.

günaydın tatlış anne adayları =)

19+3 üz bugün.perinatolojiye gitmek için erken mi ?
ikili test yapıldı sorun çıkmadı perinatolojiye gidip gitmeme konusunda kararsızım

Halen midesi bulanan galiba sadece benim iki gündür kusmuyorum ama zor tutuyorum.Demin araçta kendimi zor tuttum
Benim gunde 1 defa devam ediyordu gecen haftaya kadar, sonra farkettim ki ben saat 9 da imom omega iciyorum. Saat 11 12 gibi kusma oluyor. Bu sabit gibi oldu. Sanirim bu balik yagi beni kusturuyor diye dusundum ve 2 gun icmedim denedim. Onu icmeyince kusmadim. Doktoruma yazdim. Omepa vm kullan dedi. 3 4 gundur onu kullaniyorum. Hic kusma olmadı. Sizi de etkileyen bu tarz birsey olabilir mi

Kızlar ben hala hissetmiyorum hareketleri ve artık endişelenmeye başladım. Detaylıya daha 1 hafta var. Ama ben çok tedirginim. Napsam bana bi akıl verin gitsem mi?
Merhaba
Yanlıs bilgilendirmek istemem ama benim bildigim bu plesenatanin yerlesimi on tarafta olursa karnimizda daha gec yada az hissetmemize sebep olabiliyormus. Benim arka yerlesimli bu yuzden bebek direk karnima temas ediyor. Bir de ikinci gebelik olunca daha erken hissettim. Sizin belki arka yerlesimlidir plasenta

Kayınvalidenizin ördüklerini yüksek ısıda yikarsiniz, giyilmez zaten bir daha

Ben zaten demir ve d vitamininden başka bir vitamin kullanmıyorum.Demiri de bağımsız saatlerde aliyorum, o yuzden sanirim bu durumdan bağımsız

Halen midesi bulanan galiba sadece benim iki gündür kusmuyorum ama zor tutuyorum.Demin araçta kendimi zor tuttum
Merhaba benim de bulanıyor ilk gebeliğimde de 9 ay bulanmıştı o yüzden alıştım ve bununla yaşamaya çalışıyorum Allah sabır versin ne diyelim

Merhaba benim de bulanıyor ilk gebeliğimde de 9 ay bulanmıştı o yüzden alıştım ve bununla yaşamaya çalışıyorum Allah sabır versin ne diyelim
Ben ilk gebeliğimde bir kere bile kusmadım ama bu böyle oldu,yeterki sağlık olsun yapacak bir şey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…