2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Kızlar Avrupa bölgesinde detaylı ultrason taviseye edebileceğiz yer varmı benim gittiğim yer 750 TL dedi bende belki biraz uygun yer bulurum die araştırıyorum

Kızlar Avrupa bölgesinde detaylı ultrason taviseye edebileceğiz yer varmı benim gittiğim yer 750 TL dedi bende belki biraz uygun yer bulurum die araştırıyorum

Benim gidecegim yerde şişlide 1000 tl. Uygub fiyatli duymadim.

Ilk gebeligimde 7-8 sene önce, Fehmi Yaziciogluna gitmistim. Ölcümleri yapti en son odaya aldı. Bebegin burun kemigi kısa , bacak kemigi kısa down sendromu özellikleri bunlar dedi. Ilk gebelik ,yaş genç , eşimle yıkıldık nasıl yani diye. Elimize bir brosur verdi, Amerikada kandan bakılan bir test. Arkasına da kaşemi vuruyorum indirim yaparlar dedi. Başka hicbir konusma gecmedi aramizda. Bilemiyorum söylemesi bu kadar mı kolay bazı doktorlara karsındakı kisi hamile bir anne adayı. Ciktik kendi doktoruma gittik, kendi takibimin oldugu hastanede kan verdim, kan Amerikaya yollandi. Tabi cok kotuydum hemen doktorumun tavsiye ettigi Recep Has'ı aradik. Randevulari 3 4 haftadan once doluyor. Sagolsun o gun bizi muayene etti, ben bu bebege down sendromlu demem dedi. Icimizi rahatti. Sonra sonuclarim geldi , sıkıntı yok. Minicik burunlu kızım dogdu. Hala minicik burnu.
O yuzden bu hamileligimde direkt Recep Has'a gidicem.

1 kilonun biraz üstünde kilo almışım bir şişlikte var ,sanki bir günde karnım çıktı gibi.Bugune kadar bulantidan ne yumurta ne et yedim adam gibi.Ancak patates peynir falan yedim.Kesinlikle kilo almak istemiyorum bu sabah kendimi kusmamak icin zorlaya zorlaya yumurta yedim.Bebek icin de kilo icin de proteini artık zorlamam lazım

Ben hic yediklerime dikkat etmiyorum ya. Kilo alirim diye de korkuyorum. Ilk haftalar istahsizlik sebebiyle 6 kilo gitmisti. Bugünlerde biraz gobegim çıkıyor gibi. Kilo alirim artik diye bekliyordum bugun tartildim, her zamankinin aksine kiyafetle tartildim bugun ama hala almamisim. Ama cok yemeye basladim, dun sayısız baklava yedim mesela. Birden birkac kilo birden yuklenecek diye korkuyorum

Ay ben o kadar kustum 6 kiloda vermedim verdiğim 2 kilo ,sebebi de şu sadece haşlanmış patates yedim .Sanırım oda kilo vermeme engel oldu

Ay ben o kadar kustum 6 kiloda vermedim verdiğim 2 kilo ,sebebi de şu sadece haşlanmış patates yedim .Sanırım oda kilo vermeme engel oldu
Evet muhtemelen ondandir. Ben cok garip bi hal olmustum. Kusmuyordum, midem bile bulanmiyordu ama istahim hic yoktu, belki yesem midem bulanacakti, ama hicbisey yemedim gun boyu cogu zaman

Evet muhtemelen ondandir. Ben cok garip bi hal olmustum. Kusmuyordum, midem bile bulanmiyordu ama istahim hic yoktu, belki yesem midem bulanacakti, ama hicbisey yemedim gun boyu cogu zaman
Neyse iyi tarafi en azindan kilo vermişsin ben de insallah bundan sonra sadece protein ,sebze ve meyve yiyeceğim

Ben +6 olmuşum canım çok sıkıldı. 20 haftaya kadar kilo almak yok demişti doktorum neyse, vercez artık kiloları yapacak bişi yok.
Ya aslinda bu başlangıç kilosu ile ilgili ben zaten bir tık kilolu başladım, o yuzden hassasiyetim.Yoksa hamileliktede kilo düşünemem valla ,insan hayatında kaç defa hamilelik yaşıyor ki

Sevgili migrenim bugün gene benimleBu da laf anlamayan kaynana gibi.Diyarbakir da migren bandı kalmadı. Esim diyorki en son ben bitirmiştim, inşallah yenisi gelmistir migren gelince mide bulantim da ×2 oluyor

Evet benim ilk doğru diyorsun ama küçük örüyor anacım inada gibi yok bebek o üşür diye

Bizde muayeneden geldik şimdi :) Bir türlü hareketlerini tam hissedemiyordum. Bide çok aşırı terliyorum çamaşırımda ıslaklık gördüm termiydi suyummuydu diye evham yaptım durdum. Strese gireceğime gider görürüm kuzumu dedim :) Herşey gayet iyi dedi doktorumuz suyu filan yeterliymiş 28cm 537gram. Sat a göre 21 ultrasona göre 23 haftalığızTetenoz aşısı olmam lazımmış ama sağlık ocağı beni aramadı halaErkek bebekler bazen geç hissedilebiliyo dedi. Aranızda böyle olan varsa telaş etmesin yani :)

Eklentiler

• IMG_20211214_134510.webp
    21,9 KB · Görüntüleme: 74
Ya aslinda bu başlangıç kilosu ile ilgili ben zaten bir tık kilolu başladım, o yuzden hassasiyetim.Yoksa hamileliktede kilo düşünemem valla ,insan hayatında kaç defa hamilelik yaşıyor ki
ben kızıma 83 kilo hamile kalmıştım, 100 kilo tamamlamıştım, bunda 70 kilo hamile kaldım 76 olmuşum, bakalım kaçta bitircem.

Evet benim ilk doğru diyorsun ama küçük örüyor anacım inada gibi yok bebek o üşür diye
ay annem kızımda o kadar çok yelek yığmıştı ki eve, çıldıracak gibi olmuştum. her yanımız yelek hala. evim de hep sıcak oluyor. gittim daha ince penye yelekler aldım mecbur :)

Ben hamileligimin en basindan beri o kadar cok akıntı problemi yasiyorum ki. Yıldım artik hercekten. Bir saniye temiz kalamiyorum, hep kirli hissediyorum, koku yapiyor. Doktora defalarca kez soyledim, ilac kullandirmak istemiyorum, normal hamilelikte diyor. Ama tehlikeli olabilrmis diyorum, o son aylar icin gecerli o zaman tedavisine bakariz diyor. Deliricem, antibiyotikse antibiyotik versin kullanim, biktim valla. Bi de son bir haftadir falan sarimtrak akintiyla birlikte camasirimda akinti haricince de islaklik oluyor. Idrarimi kacirdim sanıyorum bir anda, oyle de fazla miktarda yani. Amniyotik sivi sızıyor olabilir mi ya ? Cok korkutucu eger oyle biseyse, yeni geldi aklima bu ihtimal

ay annem kızımda o kadar çok yelek yığmıştı ki eve, çıldıracak gibi olmuştum. her yanımız yelek hala. evim de hep sıcak oluyor. gittim daha ince penye yelekler aldım mecbur :)
Kaynanama iki hirka modeli verdim bunlari ör baska bisey örme dedim, eee yeleksiz olur mu dedi. Ben yelek hic sevmem giydirmem dedim. Yaz gunu ne giyecek cocuk dedi. Kafaya bak. Her yeri ayni saniyor. Burasi o kadar sicak ki. Alt komsum yenidogan hemsiresi, gecen konuşurken neyse yaza geliyor üşütme vs korkumuz daha az olur dedim, kadin bana buralarda yaz bebeklerinde isilik cok sıkıntı oluyor, inan usutmekten beter dedi, en bastan klimaya alistirmaya calis rahat edersin dedi. Benim kaynana da daha yelek giysin diyo 45 derece sicakta. Kesin dogurunca ben cinnet geciricem bu kadinla, giydir dicek, ince dicek, denize goturme, suya sokma dicek, üşütür dicek öffff

ayyyy ben de cuma gidiyorum kuzumu görmeye, iyice de hareketlendi bikaç gündür hissediyorum özellikle akşamları. 24ünde gittiğimde 17 cmdi benim oğlan bakalım ne kadar büyüdü, ben gittikçe heyecanlanıyorum ya. uykusuz geceler vs korkusu bassa da gelse de koynuma alsam, kızımın kucağına versem diyorum :) kendi anneliğimden ziyade kızımın ablalığı için heyecanlanıyorum.

benim komşularım çok şaşırırdı, eceyi de hiç öyle kat kat giydirmezdim. ben terleyen çocuktan daha çok korkarım. terleyip üstünde ter soğuyunca kesin hasta oluyor çünkü çocuklar. yazın çıplak tutarım bebemi zaten. kat kat kat ne öyle lahana gibi :) maşalla kızım da öyle hasta olan bi çocuk değildir.

Annem de oyle dedi. Aman kizim gaza gelip cok kiyafet alma yaz bebegi giydirilmez zaten, zibinla durur, sadece beziyle bile durur daha rahat eder cocuk dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…