aynen yazları ya bezle ya iç çamaşırıyla geçirdik bugüne kadar :) şimdi oğlanı da aynı yöntemle büyütücem. valla bi sır vereyim, siz ne kadar rahat olursanız bebe de o kadar rahat oluyor. :)Annem de oyle dedi. Aman kizim gaza gelip cok kiyafet alma yaz bebegi giydirilmez zaten, zibinla durur, sadece beziyle bile durur daha rahat eder cocuk dedi
Amaaan maşallah tosun olcak galibaaaBizde muayeneden geldik şimdi :) Bir türlü hareketlerini tam hissedemiyordum. Bide çok aşırı terliyorum çamaşırımda ıslaklık gördüm termiydi suyummuydu diye evham yaptım durdum. Strese gireceğime gider görürüm kuzumu dedim :) Herşey gayet iyi dedi doktorumuz suyu filan yeterliymiş 28cm 537gram. Sat a göre 21 ultrasona göre 23 haftalığızTetenoz aşısı olmam lazımmış ama sağlık ocağı beni aramadı hala Erkek bebekler bazen geç hissedilebiliyo dedi. Aranızda böyle olan varsa telaş etmesin yani :)
Benim elime kimse su dokemez sanırımben kızıma 83 kilo hamile kalmıştım, 100 kilo tamamlamıştım, bunda 70 kilo hamile kaldım 76 olmuşum, bakalım kaçta bitircem.
Ay bunu ben sormadan doktorum söyledi. Hamilelikte akıntı sık görülen bişeydir dedi. Telaş etmeyin bol su için filan dedi. Suyu ile ilgili gerekli kontrolleri ultrasondan yapıyorlar zaten. Az kalmıl randevuna inşallah güzel geçer senin de. Bende evdeysem 3 4 kez iç çamaşırı değişiyorum. Dışarı çıkıyorsam günlük ped kullanıyorum. Ancak baş edebiliyorum.Ben hamileligimin en basindan beri o kadar cok akıntı problemi yasiyorum ki. Yıldım artik hercekten. Bir saniye temiz kalamiyorum, hep kirli hissediyorum, koku yapiyor. Doktora defalarca kez soyledim, ilac kullandirmak istemiyorum, normal hamilelikte diyor. Ama tehlikeli olabilrmis diyorum, o son aylar icin gecerli o zaman tedavisine bakariz diyor. Deliricem, antibiyotikse antibiyotik versin kullanim, biktim valla. Bi de son bir haftadir falan sarimtrak akintiyla birlikte camasirimda akinti haricince de islaklik oluyor. Idrarimi kacirdim sanıyorum bir anda, oyle de fazla miktarda yani. Amniyotik sivi sızıyor olabilir mi ya ? Cok korkutucu eger oyle biseyse, yeni geldi aklima bu ihtimal
Bende Antalya'da yaşıyorum ama bebek kendin gibi olmuyor emin ol.Ya bazi memleketler icin bu gecerli olabilir de, bizim buraya kış gelmiyor ki. Biz kendimize ağız tadiyla hayatikizda bi kalin pofuduk kaban alip giymemis insanlariz. Sicak buralar. Kendim icin bile kalin kazak begenirim bazen, giyilmiyo diye alamam, bunaltir. Hem ne kadar soguk olsa da bence hazirlarda her sey var yani. Onun ölçüsüz yamuk uyduruk orgusune kalmadik.
Simdi bu dert mi diceksiniz de Cidden hayatimda hicbiseyi takmayan, cok sevdigm bi huyumdur stressiz, kaygisiz, gamsiz bir insan olarak ben bunu cok takiyorum kafaya. Kayinvalidem kotu biri degil, kotu olsa kestirsem atsam, onu da yapamiyorum. Ama sevmiyorum, yalandan yuzune gulmekten de biktim. Cok darliyor. Tutturdu bebege hirka örücem diye. Örsun nolacak diceksiniz de , ya dunyanin en zevksiz insani gercekten. Giydirmek istemicem diye örmesin istedim. Kurtulamadim. Dunyanin en sevimli en yumuş ipini aldim, videolu model attim, onu bile mahvetmis, korkunc bisey örmüş mesela. Bir ikiyle de kurtulamiyorum. Cocugun butun dolabini dizecek biraksam. Ben örgü ormeyi cok seviyorum mesela, cocuguma biseyler ormek istiyorum, sirf ona "ben orgu seyleri sevmiyorum hazir seviyorum örme fazla" diyebilmek icin evladima ben bisey öremiyorum. Onu da örcem buju da orcem diye tutturdu az once, size cok basit gelecek ama "gerek yok" lafini anlatmak ocin o kadar fazla dil dokmek zorunda kaldim ki az once, o kadar anlamiyor ki, o kadar uzun laf doktum ki, sinirlerim harap oldu, gerginlikten boynum tutuluverdi. Telefonu kapattim hungur hungur agladim bu kadar aptal yerine koyulmaya dayanamayip cidden. Bir anda daha bunalr dogmadan boyle , dogunca her ördugu leş gibi seye hadi giydir, giyiyo mu, giydirsene diye israrlarini , laf dinlemezliklerini dusundukce beynimin ici agridi resmen migrenim tuttu. Simdi bu yasandi diye orguden ornek veriyorum ama bu laf anlamazlik o kadar canımı sıkıyor ki, omur boyu nasil katlanicam ben buna diye düşününce beynim patlayacak gibi oluyor gercekten. Tamamen sorunsuz bir gebelik geciriyorum, hayatimda hicbir stres unsuru yok masallah, her sey harika derken bu kadinin bi anda ufacik seylerden sinirlerimi bu kadar harap etmesine karlanamiyorum ya Neyse cok bos konustum Icimi dokmek istedim sadece
Canım boşuna üzme kendini lütfen..İste neyi gozlemleyimkitek duam toxoplazma olmasın rokada.Ay sonunda gidince söyleyeceğim bakalim ne diyecek
Ah o sigara benide bitirdi cok zor dayaniyorum icemedikce yiyorum +6 dayim bende sonumuz hayir olsunBenim elime kimse su dokemez sanırımsigara muhabbetinden aldığım kiloları da katarsak 9,10 civarı 100 u görmem inşallah yaa
Ben atlattim ama ilk ay çok kötüydü 1 ayda 4 kilo kadar aldım..ama dogurunca kesin başlarım ilk oğlumda da öyle oldu benim irade doğurana kadarAh o sigara benide bitirdi cok zor dayaniyorum icemedikce yiyorum +6 dayim bende sonumuz hayir olsun
Kaldırılmaz ama siz 32de tekrar dönecek misiniz yoksa doğuma bağlayacak mısınız ben o konuda kararsiz kaldım. Ay zaten idari izin genelgesinde görevine ihtiyaç olanlar çalışır yazıyor benim uyuz müdür çalışın haftada bir der kesin.Çalışanlar 24.haftayı iple çekiyor musunuz siz de benim gibi.Allahim cok korkuyorum ya kaldırılırsa diye ,ama her gün haberlerde gebe ölümleri izliyorum.Bu gerçekle inşallah kaldırılmaz.
Yok hayatta dönmem,ödüm kopuyor coviddenKaldırılmaz ama siz 32de tekrar dönecek misiniz yoksa doğuma bağlayacak mısınız ben o konuda kararsiz kaldım. Ay zaten idari izin genelgesinde görevine ihtiyaç olanlar çalışır yazıyor benim uyuz müdür çalışın haftada bir der kesin.
Ilk haftalardaki akıntı daha bi baskaydi, beyazdi ve nasil bir kimyasi varsa butun ic camasirlarimi yirtti, eritti resmen. Surekli ic camasiri aliyorum yetmiyor ya. Ped zararli deniyor, daha kotu ypar deniyor diye kullanmıyorum boyle de camasir yetismiyorAy bunu ben sormadan doktorum söyledi. Hamilelikte akıntı sık görülen bişeydir dedi. Telaş etmeyin bol su için filan dedi. Suyu ile ilgili gerekli kontrolleri ultrasondan yapıyorlar zaten. Az kalmıl randevuna inşallah güzel geçer senin de. Bende evdeysem 3 4 kez iç çamaşırı değişiyorum. Dışarı çıkıyorsam günlük ped kullanıyorum. Ancak baş edebiliyorum.
Ağladığım bu kazaklari ne yapicam falan degil ki. Bu kadar ufacik seylere bile bu kadina bu kadar dil dokmek zorunda kaliyor olmam. Iletisim kurmak imkansiz resmen hicbir seyi dinlemiyor, insani aşırı yıpratıyor. Yemin ediyorum biktim. Surekli baska sekillerde bu hallere katlanmak zorunda kalacağım aklima geldikce butun hayat enerjim sönüyor resmenKızmayın bana Ama keşke benim kayınvalidem de örse torununa seviniyor değer veriyor ki örüyor.(benim 10 yıl sonra çocuğum oluyor Arayıp gözümüz aydın bile demedi.. arada hiç bir sorun yok kadın soğuk..) kv geleceği zaman giydiririm sonra çıkartırım beğenmiyorsam lütfen böyle küçük şeyler e üzülmeyin ağlamayın..
Ah bu anneler ve kayınvalideler hiç dinlemiyorlar insanıay annem kızımda o kadar çok yelek yığmıştı ki eve, çıldıracak gibi olmuştum. her yanımız yelek hala. evim de hep sıcak oluyor. gittim daha ince penye yelekler aldım mecbur :)
Ben sigara da içmiyodum benimki tamamen pis boğazlılıkBen atlattim ama ilk ay çok kötüydü 1 ayda 4 kilo kadar aldım..ama dogurunca kesin başlarım ilk oğlumda da öyle oldu benim irade doğurana kadarondan sonra islemiyo
Sigara bahane benimde bakmaBen sigara da içmiyodum benimki tamamen pis boğazlılık
Ben kızımdan sonra popomun inadından 3 yıl kilo vermedim. Şimdi hemen diyete giricem ama inat etmicem bu sefer :)Sigara bahane benimde bakmabende seviyorum yemeği özellikle bu aralar hamur işleri ve peynirli herşey ne olazaak benim sonum hakkımda hayirlisi..doğumdan sonra yine bı iki üç sene mi diyete ayırmam gerekicek sankim
Çok çok emerler de bari daha hızlı kilo veririz inşallahBen kızımdan sonra popomun inadından 3 yıl kilo vermedim. Şimdi hemen diyete giricem ama inat etmicem bu sefer :)
Yok iple çekmiyorum.Ben de öğretmenim hamileliğimin keyfini çıkarıyorum.Evham yapmayı sevmem zatenÇalışanlar 24.haftayı iple çekiyor musunuz siz de benim gibi.Allahim cok korkuyorum ya kaldırılırsa diye ,ama her gün haberlerde gebe ölümleri izliyorum.Bu gerçekle inşallah kaldırılmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?