2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Kızlar bende daha hareket hissetmiyorum ama böyle sol tarafım da küçük sert bi yumru oluyor. Böyle hisseden var mı başka?

Kızlar bende daha hareket hissetmiyorum ama böyle sol tarafım da küçük sert bi yumru oluyor. Böyle hisseden var mı başka?
Aynisi hissettim 2 hafta once ac karnina uzanirken hissediyorum sadece sag ve solda hissetmistim legen kemige yakin yerde. Tepe oluyor ben dokunuyorum geri gidiyordu video cektim doktoruma gosterdim. Oda bebegin hareketleri bu dedi zayif karninda yag olmayan gebeler ozellikle uzanirken erken haftalarda bunu siklikla gorebilir dedi.

Ben bayadır hissediyorum bunu yani yaklaşık 2 3 haftadır genelde solda oluyor ama arada sağa da geciyor demek ki şimdilik yerleri geniş dolaşsınlar bakalım

Evet bende öyle hissediyorum. Hareket yok ama dediğin gibi sol tarafimda bı şişkinlik gibi sert birşey oluyor nedense bilmiyorum

Ben bayadır hissediyorum bunu yani yaklaşık 2 3 haftadır genelde solda oluyor ama arada sağa da geciyor demek ki şimdilik yerleri geniş dolaşsınlar bakalım
Benimde genelde sagda oluyor bazen sola geciyor ben dokundugum an hemen geri gidiyor . Aynen oyle rahat rahat takilsinlar

İnşallah öğrenirsin bende meraklanıyorum cuma gittim pozisyon uygun değil dedi erkeğe benziyor dedi. 2 hafta sonra kesinleştiririz dedi. Öğrenince yazarsınız merak ediyorum bende.
Malesef gidip öğrenemedim çünkü doktorlar grev yapıyorlarmış sadece acil hastalara bakıyorlarmış cuma günü için sıra bulabilirsem gidicem yoksa pazartesiye kalacak sanırım

Malesef gidip öğrenemedim çünkü doktorlar grev yapıyorlarmış sadece acil hastalara bakıyorlarmış cuma günü için sıra bulabilirsem gidicem yoksa pazartesiye kalacak sanırım
Ah o doktorlar ve grevleri sağlık sistemi iyice bozuldu ya randevu olmadan bakmıyorlar acil olması için ne olması gerekiyor onu da anlamıyorum kadın doğum ya bu her an herşey olabilir

Ah o doktorlar ve grevleri sağlık sistemi iyice bozuldu ya randevu olmadan bakmıyorlar acil olması için ne olması gerekiyor onu da anlamıyorum kadın doğum ya bu her an herşey olabilir
Yani burda bir tane özel hastane var oda pek hastane gibi değil poliklinikten hallice, düzgün bir ameliyathanesi yok, bebek yoğun bakımı yok, yetişkin yoğun bakımında çok eksikleri varmış, tüm tahlilleri yanlış çıkıyor varın siz düşünün mecbur devlet hastanesine gidiyorum ama ondada baya doğurgan bir il olmasına rağmen düdük kadar alanda hergün sadece 2 dr görev yapıyor zaten mhrs den randevu almak imkansız. Gece 10 dan sonra isim yazıyorsunuz sabahta saat 6-7 de ordaki isim listesi sırasına göre randevu vermeye başlıyor eğer sıra biterse sizin ne gece isim yazmanızın nede sabah 6 da oraya gitmenizin bi anlamı kalmıyor sıra bitti diyip kapatıyor sistemi

Ay bugün sol tarafımda siyatik ağrısı gibi çekilmez bir ağrı var, kızımı da çok kaldırıp indiriyorum bazen de köpeği, ondan mı oluyo acaba
Muhtemelen, ay ben de arabaya inip binerken kitleniyorum

Sizin durumunuz daha zormuş bizim burda hastane çok ama istediğimiz zaman gidemiyoz işte kadın doğum hastanesi var burada oraya randevusuz gidiyorum tanıdık var diye o da 2 saatlik uzaklıkta maalesef işimiz zor grev hakları olabilir ama okurken yemin ederek göreve başlıyorlar en azından her alanda 1-2 doktor hastanede görevini yapması lazım sanki ülkenin durumu çok iyi ya verilen zam beğenilmiyor biz asgari ücretle çalışanlar ne yapacak en zor durumda olanlar bizleriz

Gidip öylesine bir bebeği görmek istemek acil bir durum değil? Acil bir durumda zaten acilden giriş yapabileceksiniz. Bu ülke doktorlarını büyük bir hızla kaybediyor. Haklı bir grevdeler şu anda. Sağlık sistemini bozan maalesef doktorlar değil, mevcut hükümet.

Siz de grev yapabilirsiniz mesela :)

Canım bende kan uyuşmazlığı var cuma akşamı lekelenme yaşadım sonrasında tabii gelmedi kan uyuşmazlığı testi de yaptırmam lazımdı pazartesi hastaneye gittim durumu söyledim randevusuz bakmıyoruz acile git dedi acile indim ordaki doktora da anlattım biz burda testte yapamayız yukarı da yaptırman lazım şimdi bu durum nasıl oluyor belki bebeğin kanı farklıysa bana iğne yapılması gerekti ama elim boş çıktım takii ayın 28 ine kaldı benim testlerim öylesine bebek görmeye gitmedim zaten bir hafta önce muayene olmuştum ben şuan kasıklarım çok ağrıyor gitsem gene bakmaz

Siz de grev yapabilirsiniz mesela :)
Grev yapsak ne değişecek canım şuan grev yapıyorlar mevcut durumu değiştirebiliyorlar mı hayır tekrar dönüp geri işlerinin başına dönüyorlar bizde istiyoruz daha iyi durumda olmayı ama olmuyor maalesef

Kan uyuşmazlığı icin simdiye kadar zaten bakılmış olması gerekmezmiydi?

Doktorlarin hakli yonleri oldugunu dusunup ama butunuyle de bu hak arayis bicimlerini hakli bulmasam da o ayri bir konu. Kan uyusmazligi acil bir durum degil. Bende de var. Testleri coktan yapildi. Bebegin kan grubunun ne oldugu, olacagi dogumda belli olacak ve o zaman acil bir igne yapilacak. Su anda zaten tedbiren bir igne yapilacak o da 27. Hafta civarinda. Lekelenme acil bi dueum olabilir ama kan uyusmazligi hamileligi daha tehlikeli kılmıyor

Kan uyuşmazlığı icin simdiye kadar zaten bakılmış olması gerekmezmiydi?
Geçen hafta gittiğimde doktor testi yaptır dedi o gün de kan alan hemşireler greve çıkmıştı hastane 2 saatlik yerde bende 1 gün sonra tekrar gidemedim 2 gün sonra da lekelenme oldu zaten acile gitsem aktif kanama olmadığı sürece bakmıyorlar geçen seneden biliyorum çünkü pazartesi dahiliyeye gitmişken yaptırayım dedim bakmadılar geri geldim evime

Kan uyuşmazlığı bir sonraki bebek için tehlikeli canım bunu biliyorum benim geçen hamileliğim de 6 haftalıkken yine lekelenme oluyor diye iğnem yapıldı 24. Hafta doğum yaptım yine yapıldı bunda da dediler herhangi bişey olursa yapacaksın hemen diye ben 0 Rh - grubuyum bu arada o yüzden daha Bi tedbirli olmam lazım geçen hafta yapılacak olan testimi yaptıramadım maalesef

Baştan kaybedilmiş bir savaş işte bu. Hakkınızı talep etmezseniz kimse de vermez.

Bizde de eşimle kan uyuşmazlığı var, kızımın doğumundan hemen sonra iğne yapıldı. Şimdi doktorum napıyo hiç bilmiyorum ya, ben 17sinde gidince bi sorayım bari bişiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…