2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Bizde de eşimle kan uyuşmazlığı var, kızımın doğumundan hemen sonra iğne yapıldı. Şimdi doktorum napıyo hiç bilmiyorum ya, ben 17sinde gidince bi sorayım bari bişiler
Doktor test istemezse biz nerden bilelim ben herhalde 28. Hafta da test yapacaklar diye bekliyordum şahsen ki aklım tekrar erken yaparım korkusuyla doluyken çocuğun cinsiyetini sormak bile aklıma gelmiyor

Kızlar bende daha hareket hissetmiyorum ama böyle sol tarafım da küçük sert bi yumru oluyor. Böyle hisseden var mı başka?
ben de 15 . haftamda hissediyordum bazen sağ bazen sol yumru gibi oluyordu ağrı vb. bişey yok sadece şişlik gibi.16. hafta kontrolde doktora acaba bebek orda onu mu hissediyorum diye sorduğumda bebeği 18/19. haftada hissetmeye başlarsın , bahsettiğiniz şey rahim büyüdüğü için kasılması demişti.

Ya direk bebeği hissetmiyorum bende ilk gebeligimde de 20. Haftalara yakın hissettim. Ama bu şekilde bi yerde sertlik olunca işte bebisler onlar sanki tabi direk bebek değil suyu plesantasi falan hepsi birlikte top gibi galiba

Hayır gayette kan uyuşmazlığı iğnesi acil bir durum. Bende kanamalar ve lekelenmeler yaşadım ve doktorum 72 saat içinde acilen iğne olmam gerektiğini söyledi. Can bu haftası gelsin öyle olacaksın diye bişey yok yani. Çocuk eğer pozitif kana sahipse vücut onu atmaya çalışıyor şansa bırakılamaz.

Ya direk bebeği hissetmiyorum bende ilk gebeligimde de 20. Haftalara yakın hissettim. Ama bu şekilde bi yerde sertlik olunca işte bebisler onlar sanki tabi direk bebek değil suyu plesantasi falan hepsi birlikte top gibi galiba
aynen o haftalarda ben de bebeği hissetmedim zaten, ben de öyle sandım sanki bebek orda toplanmış gibi bir şişlik , özlellikle düz uzandığumda .onun haricinde hareket falan yoktu.Benim hareketlenme 18. haftada tek tük basladı 19. haftada daha çok hissedilir oldu, şuan 20+2 yim aktif hissediyorum. :)

Evet o haftalarda başlıyor yavaştan bizimki de yakındır herhalde merakla bekliyorum bende :)

Kızlar selam, çatlak kremi kullanmaya başlayanınız oldu mu? :)
Aslında göbeğim çok büyümedi ama bi yerde önceden nemlendirmek lazım 4. Ayda başlamak lazım diye okumuştum
Ya da şimdiden hafif nemlendiricilerle başlayıp sonralara doğru şu lierac bio oil falan mi kullanmak mantıklı

Merhaba bugün 20+0ız ben palmer’s marka tercih ettim kargoda geldiğinde başlayacağım artık. Karnımızın çok büyümesini beklemeye gerek yok diye düşünüyorum her an her şey olabilir

Bende o yüzden muayene olmak istedim muayene etmiyorsa da test yapsın diye gittim ne doktor ne acil ikisi de yapmadı şansa bıraktım mecburiyetten Allah ım esirgesin ne diyelim Bi de benim kan 0 - ve kan karışsa komplikasyon olacak diğer kan grupları + kana uyumlu ama sıfır hiç bir şekilde kabul etmiyor daha bir de eşim de 0 + hiç şansım yok bişey olsa

Merhaba bugün 20+0ız ben palmer’s marka tercih ettim kargoda geldiğinde başlayacağım artık. Karnımızın çok büyümesini beklemeye gerek yok diye düşünüyorum her an her şey olabilir
Ya bence de korkuyorum da çünkü çatlamasın diye
Bir de ben şey yaptım hindistan cevizi yağı sarı kantaron jojoba yağı ve susam yağı aldım bunları da karıştırıp kullanacağım
Sabah bununla (yağlı olduğu icin yatarken vucuda bulaşmasın diye) aksam da su kremlerle nemlendiricem sanırım Yoksa krem falan yetişmiyormuş

Yağları bir deneyin karışım yağlar kullanıp memnun olanda çok oluyor. Herkese her şey iyi gelmeyebiliyor deneyip bulacağız artık Önemli olan uzun süre nemli kalması. Benim tercih ettiğimi ‘akşam sürdük sabah uyandık nemlilik devam ediyordu’ şeklinde paylaşan çok olmuş o yüzden bende denemek istedim.

Kan uyuşmazlığı sadece anne - baba + olduğu zaman oluyor zaten anne + baba - olduğu zaman kan uyuşmazlığı olmuyor. Bide velevki bebek + kana sahip olup vücutta ki antikorlarda bunu erken fark ederse Allah muhafaza yani. Bilmeden etmeden aciliyeti yok vs denilmesi çok yanlış.

Aynen ya biliyorum canım bunları bilinçliyim de yetmiyor işte onun için randevusuz da olsak bu durumda bakması lazımdı önemsemediler özele gitsem test parası iğne parası derken bayağı tutar

Aynen ya biliyorum canım bunları bilinçliyim de yetmiyor işte onun için randevusuz da olsak bu durumda bakması lazımdı önemsemediler özele gitsem test parası iğne parası derken bayağı tutar
Ben özelde yaptırdım iğneyi devlet karşılamıyor reçeteyi ama 98 liraya almıştım eczaneden birazda bulunuyor bu iğne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…