2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Kızlar şeker yüklemesi hakkinda ne dusunuyorsunuz yaptiracakmisiniz
Ben gec yapildigini dusunuyorum. Sekeri olan bi hamilenin(misal benim) basinda basliyo zaten seker problemi. Ve bizlerde 24. Haftaya birakiliyo bu aslinda cok gec bi tarih.
Seker yuklemesi yerine 1 hafta boyunca aclik sekerinizi ve yemeklerden 1 saat sonra sekerinizi olcmek hamilelik sekerinizin olup olmadigini gosteriyor. Ayni sekilde kanda 3 aylik kan degerini gosteren bir degere bakiliyo HbA1c diye. Bu kanda ortalama 2 3 aylik kan sekeri ortalamasini gosteriyor. Yani butun bunlar varken 24. Haftada seker yuklemesi yapilmasi bence cok gec kalinmis bir uygulama.
Eger seker varsa bastan beri oluyor ve dikkat etmek gerekiyor butun gebelik sureci boyunca. Ama bastan bakilmadiysa da yapacak bi sey yok. Seker yuklemesi sirasinda verilen icecek 2 dilim baklavaya denk geliyo. Bunu hamileliginiz boyunca zaten tuketiyosaniz korkacak bi durumda yoktur.

Yaptiricam.. zaten üç aylık şekere bakıldı benim ilk oğlumda vardı gebelik sekerim..bence önemli bı test ani bebek veya anne ölümlerine,erken doğumlara,bebekte anomalilere sebep oluyo..ayrıca ya çok zayıf ya çok şişman olmasına ve bı sürü hastalıkların ortaya çıkmasına sebep oluyo..bunda inşallah yoktur diyorum ya diyet yapmıştım ilk oğlumda bebikim pek kilo alamadı

bu konuyu ben de merak ediyorum.benim bildiğim de kalktı o temmuz ayında kısıtlamalar kalkınca. bişey öğrenirseniz bilgi almak isterim bende...

kızlar müjdemi isterimgebelerin idari izinli sayılmasına dair genelge

Bende magnezyum ilacı kullandım çok kötü etki etti bende bırakmak zorunda kaldım.. kan verdim sanırım magnezyum fazlalığı var bende.. çünkü ben besinden alıyorum magnezyum u ilaç çok gelmiş olabilir diye bıraktık..
Progesteron kullanmıyorum.. Ama Yine de kabızlık var..

Köy okulunda tek sınıf Öğretmeniyim dün suyumun azaldığını öğrenince haftayadan itibaren rapor alıp 24.haftama kadar dinlenecektim milli eğitimdeki adi insanlar parça parça alma alacaksan heyet al diyor neymiş her hafta öğretmen başlama ayrılma yazısı yazmamak için ki burası küçücük bi ilçe okul sayısı 8-9 ve neymiş ben bu sene tüp bebeğe giderken 40 gün rapor hakkımı bitirmiştim yeniden rapor almalarımı 2022 girer girmez 40 gün hakkımın yenilenmesine denk getirmem şaşırtıcıymış rahatsızlığıma da inanmıyorlar tüp bebek sürecimde de bu kadar anlayışsızlardı şu an belim kopacak kadar ağrıyor okuldayım. Halkını helal etmiyorum hiçbirine. Allah bana yaşattıklarını bir şekilde çıkarsın acısını. Asla beddua eden bir insan değilim ama beni bu hale getirdiler

Şişlik hissediyorum rahatsız oluyorum..
Bide daha çok var Doğuma gitgide dahada kötü olur diye tedirginim..
Bende de her yemekten sonra aşırı derecede şişkinlik oluşuyor. Bazen şurup içiyorum doktorum vermişti. Bebeğinizin cinsiyeti belli oldu mu :)

Benimde 2 Mayıs. Arkadaşımın doktoru demiş ki ilk gebelikler genelde 40. Haftada geliyor. Acaba böyle midir
Bazıları 41.haftada bile gelmemiş oluyor bazıları 38den erken gelebiliyor. O hiç belli olmuyor bakalım yaşayıp göreceğiz artık

Ben saydiklarinizin hepsine baktirmistim 3 aylik sekerede normalede insulin direncinede yine bir kan verecegim 24. Haftada hepsini kapsayan ama o sivinin icinde 2 dilim baklava 1 bardak kola diye dusunmek yanlis baklava veya kola saf glukoz degildir ayni sey olamaz hata burada yapiliyor zaten ictiginiz saf ve saf misir şurubu glukoz 50 lik 75 lik 100 luk icecekler ve riskli ciktiginda sizi 3 4 saat ac ac o siviyi 2 3 defa ictirip kan aliyorlar birsuru insan fenalasip bayginlik geciriyor falan gerek yok saf glukoz bebege kordondan direk gecen tek sey yazik gunah okdr sekeri cocuga yuklmeye diye dusunuyorum ilk oglumda yaptirmamistim bundada yaptirmamaya karar verdim tekrardan

Ben yaptırırım hem ailemde şeker hastalığı var hem de bir önceki bebek de su fazlaydı sebebini öğrenemedim o yüzden
Riskli durumunuz varsa yaptirin tabi bunun yolu insanlara saf glukoz icirmek olmamali dye dusunuyorum bende bir saglikci cocuguyum babam eczaci hic tasvip etmiyor oda. soylendigi gbi 2 dilim baklava yada 2 bardak kolayla ayni seker var icinde nasil olsa olmuyor icirilen sivi saf be saf glukoz şurubu ama baklava yada kola ayni sey degil bizim ulkemizde rutine bindirdiler bu isi kordondan direk bebege geciyor yazik gunah takiple kontrol etseler cok dha iyi olur aslnda ben yaptirmayacagm

Bende bir saglikci cocuguyum babam eczaci ve hic tasvip etmiyor hata burada yapiliyor zaten icinde 2 adet baklava 1 barfak kola kadar seker var olmuyor malesef saf glukoz şurubu iciyorsunuz baklava yada kola saf glukoz degildir kordondan direk bebege geciyor bu ve riskli durumlarda 3 4 saat ac kalip 50 lik 75lik 100 luk 2 3 defa icirebiliyorlar sonra küt pat fenalasiyor insanlaar yolu bu olmamali diye dusunuyorum duzenli takip ve olcumlede ortaya cikabilecek bisey oldugu icin ben yaptirmayacagm oglumdada yaptirmamistim takip etmistik

Benim annemle kayinvalidem onu yaptirma, bunu yaptirma diye her seye darlayip duruyor. Açıkçası ilk dogumum, olumlu olumsuz bir tecrubem yok ve doktora güveniyorum bu yuzden. Hicbir seyde standart prosedurden sasmamayi düşünüyorum. Olursa olumsuz tecrubelerime gore bu tarz seylere ikinci gebeligimdw karar verebilirim belki, ama bunda oyle bir niyetim yok. Yaptiricam o yuzden. Canim isteyince bardak bardak kola icip, sayisiz dilim baklava yiyen biri olarak buna tepki gostersem baya sacma olur zaten. Glukozu tonla yukleseler nolacak, bir seferlik bir sey en nihayetinde

Bazıları 41.haftada bile gelmemiş oluyor bazıları 38den erken gelebiliyor. O hiç belli olmuyor bakalım yaşayıp göreceğiz artık

Neess seninle benim tarihim aynı Bakalım aynı zamanda doğuma gidecek miyiz..?
Sağlıkla huzurla vaktinde gelsinler inşallah

Size demir fazla geliyor olabilir. Bazı günler hapı almamayi doktorunuza sorun. Belki ihtiyacınızdan fazlasını alıyorsunuz. Ben ilaçları azaltinca kabızlık geçti.

rapor hakkınız 2022 de yenilenecek nasıl olsa kullanın ister tek hekim raporu alın ister heyet. canınız ne istiyorsa onu alırsınız bişey olmaz kmse bişeyde diyemez. yasal olmayan ya da mevzuata aykırı bir yanı da yok. başınız ağrımaz siz onları takmayın kfanıza.

Size demir fazla geliyor olabilir. Bazı günler hapı almamayi doktorunuza sorun. Belki ihtiyacınızdan fazlasını alıyorsunuz. Ben ilaçları azaltinca kabızlık geçti.
Bende şüphelendim fazla olabilir diye kan verdim sonucu bekliyorum.. duruma göre doktor kontrolün de ilaçlar ayarlanacak..

Merhabalar, ayrintili ultrasonu yaptirdim geldim , bebek gayet iyi 417 gr olmus 1 hafta onde gidiyor degerleri. Genel olarak bir problem gozukmedi ama bebegi besleyen 2 damardan birinde hafif direnç gozuktu.Doktorum gebelik tansiyonu olusmamasi adına tuzlu seyleri yememi yasakladi, bol su ic yuruyus yap dedi. 32.haftaya kadarda gunluk 1 asprin icmemi soyledi. Fazla kilo almayacaksin yediklerine dikkat et dedi zaten hamile kaldigim kilodayim doguma kalmis 4 ay , ayda 1 kilo al dedi. Ben hamileligi 4 kiloyla mi bitircem Bakalım saglik olsun da verilen talimatlara uyup bu sureci hayirlisiyla tamamlarız insallah

merhabalar umarim hersey yolunda devam eder ve saglikla elinize alirsiniz. bende 19 +4 um simdi ultrasondan ciktim bebegim 358 gr 2 hafta ileride dedi dr. banada karbonhidrattan uzak dur dedi umarim ileride bir sikinti yasamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…