2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Lekelenmem yok goguslerim fena şişmiş durumda ve uçlarina dokunamiyorum ama sanki kasikta hissettigim sertlik,gerginlik yok olduyumusacik oldu sanki bomboşinsAllah bosuna evham yapiyorumdur dedigin gibi.Randevuma da daha 10 gun var
Bi yerde okumuştum , bi kadın bebeğine bir şey olduğunu göğüslerinden anlamıştı o dolgunluk hissi gitmiş bi anda sönüvermiş göğüsler sonra zaten lekelenme falan başlamış. Çok şükür sende böyle şeyler yok bence moralini hiç bozma yüksek tut, ruh halimiz bebeğimize de yansıyor her zaman pozitif düşün çok içine sinmezse bi doktora git bebeğini gör olmazsa için rahatlasın

Ben de bundan onceki gebeligimde goguslerimden anlamistim biseylerin ters gittigini ama kasiklarimi hic hatirlamiyorum.Nasip artik tevekkul etmekte fayda var

Canım benim bildiğim;
1/1000 ve daha düşük oranlar düşük riskli,
1/250-1/1000 arası orta riskli
1/250 ve daha yüksek oran yüksek risk oluyor. Grafik de o şekilde zaten.
Senin yaş hariç hepsi düşük riskli çıkmış. Ki yaş da yine 1000e yakın yani.
Hani bu testin kesin sonuç vermediği en baştan bilinen bir gerçek zaten. Düşük riskli çıkmana rağmen madem doktorun her zaman ihtimal var diip yine nifty önerecekti bunu neden yapmışki

Hayırlı uğurlu olsun canım benim, benimde üçlü tarama testi yapmayacağız dortlu ve detayli test olacak bundan sonraki asamalar dedi . Üçlüyü sürekli yapmıyorlarmis galiba risk duzeyine gore gerek goruyorlarmis.
Demir ilacı ben uzun süredir kullanıyorum kabizlik yasayabilirsin ilacin yan etkisi maalesef, simdiden ona göre beslenmeye bak kuzum

Benm kemikleşmiş canm artık sertçe geliyor elimde daha kaybolmadi belki zamanla geçer benimde

Evet benim erkek geçen kesinleşti nifty sonucunda ama mart doğumlu olacak sanırım tabi normal doğum olursa mayısa bile atabilir tarihler Kısmet
Yok canim mayisi bulmaz en en fazla 42 haftayı bekleyen oluyor ama oda riskli diye cogu doktor beklemiyor yani mart sonu nisan basi gibi buyuk ihtimal

Merhaba kızlar yeni üyeyim ben birinci doz biontech aşımı hamilelikten önce olmuştum. İkinci doz için iki farklı doktora sordum biri 14. Haftayı bekle dedi diğeri 12. Haftadan sonra olabilirsin dedi. Ben de inşallah 14. Haftadan sonra olmayı planlıyorum. Daha önce aşısını olan var mı ?tecrübelerini paylaşabilirse sevinirim

2li testten sonra 3lu ve 4lu cogu doktorun istemedigi, gereksiz bulduğu testler aslinda. Detayli ultrason zaten en önemlisi olmazsa olmaz ama niye 4lu istedi ilginc. Kan ilaci olarak geçenlerde paylaşmıştım, organik bir ilaç vardi kabızlık yapmayan onu da dusunebilirsinjz

Yok canim mayisi bulmaz en en fazla 42 haftayı bekleyen oluyor ama oda riskli diye cogu doktor beklemiyor yani mart sonu nisan basi gibi buyuk ihtimal
Doğru dediğin mantıklı Doktor deyince ben de şaşırdım Niye öyle dedi acaba kendi hesabı yanlış yaptı ozaman

Şimdi benim kendi doktorum nifty yaptırıyosan bir de sadece detaylı ultrasona girersin yeterli demişti tek tek hepsini anlattı. Bebişi merak edip gittiğim özel doktoru da dün elime bi kağıt sıkıştırdı 4lü tarama testi yapan özel doktorların numaralarını yazmış onlara yaptırabilirsin dedi. Tabii ki kendi doktorumun dediği benim için daha mantıklı ona göre hareket ediyoruz zaten. Yani diğer doktorun verdiği biraz ticaret kafası diye düşünüyorum belki de o sebepten söylenmiş olabilir

Ense ve burun kemigini muhakkak gozle de gormek istiyorlar ama dedigin gibi Papp ve hcg bakmasaymis bari... usg sonrasi fetal dna testi yapardi kesin bir sekilde is biterdi...

Ilk cinsiyet tahminimizi aldik bugun, kesin olmamakla birlikte iki erkek gibi gozukuyor dedi.. Bir kizin ustune 2 de oglum olacak nasipse, rabbim bu yolda ugrasip gozyasi doken herkese nasip etsin insallah.
NIPT onumuzdeki hafta icinde yapilacak, benim istedigim merkez istanbula gitmeden (Yeditepe uni. Genetik tani merkezi) ayagima gelecek, kani burada alacaklarmis. Burada tup bebek merkezimle anlasmalari varmis, verdikleri fiyat benim aldigimdan cok daha makul, o is de halloldu gibi. Rabbim yardim ediyor bir sekilde )

Ense ve burun kemigini muhakkak gozle de gormek istiyorlar ama dedigin gibi Papp ve hcg bakmasaymis bari... usg sonrasi fetal dna testi yapardi kesin bir sekilde is biterdi...
Aynen ben de öyle düşündüm. En baştan bilinen birşeyi güzel sonuca rağmen yine dile getirip insanın içine kurt düşürüyor gibi olmuş biraz
Gözün aydın canım sağlıkla gelsinler inşallah

Yasim da 30 evet oyuzden dusuk riskli cikmis sorun yok dedi, ben biraz evham yaptigimi soyledigim icin sanirim yaptirmak istiyorsan yaptir demek istedi. Yurtdisinda ki arkadaslarima da sordum dediler ki bizim doktorumuz ne nipt yapti nede diger testleri yapti dediler Yaptirmayi dusunmuyorum soyledigi testi ne gececek ki elime? Cok sukur bu test guzel cikti demi yanlis mi dusunuyorum canim?

Onlara bakti usg de hersey normal dedi cok sukur Papp ve hcg ne demek oluyor onlar normal mi sizce?

Canım ben de şuan aynı yolu izliyorum seninle. İkiliyi yaptırdım dün. Sonuç bekliyorum. Doktorum da bunun sonucuna göre bir yol izleriz, riskli bir sonuç olursa yaptırırsın nifty dedi. Ben de öyle yapacağım. Çok şükür senin de riskli çıkmamış. Senin kararın, etkilemek istemem ama kendi düşüncem sonuçlarım snn ki gibi çıksa yaptırmazdım. Benim de yaşım 31

Tabi bir de burada önemli olan olumsuz bir durum olursa izleyeceğin yol. Ben mesela razıyım her şekilde aldırmayı düşünmüyorum. Benim tek düşüncem olumsuz bir durum varsa önceden bilmek ve hazırlıklı olmak, kendimi hazırlamak o yüzden de istatistiki bir risk hesaplamasının düşük çıkması yeterli benim için. Ama farklı bir yol izleme düşüncen varsa ikili test olmaksızın nifty test daha mantıklı olabilir

Son düzenleme:
Papp ve hcg ikili testin kan asamasinda bakilan degerler. Test sonucunuz masallah iyi, istatistiksel olarak riskiniz az tekrar masallah :))
Hem ikili hem non-invaziv test Gereksiz masraf gelmisti ama o da biraz evhamdanmis ) Hayirlisi olsun.

Abd'de harmony, veritas ve panaroma oldukca fazla kullaniliyor. Gebelik boyunca her trimesterde tek sefer usg kullandiklari, obezite de yaygin oldugu icin fetal dna bakiyorlar. Avrupayi hic bilmiyorum

Ay evet oyleymis canim Benim son usg de 13+0 bugun. Sizin kac oldu canim?
Test sonucu 1 haftaya cikar dediler ama 2 gune cikti canim sende bi hastaneyi arayip sorabilirsin cikmis mi diye. Insallah senin de sonuclarin temiz cikar canim dua ediyorum hepinize

Hii anladim canim Ay allah razi olsun darisi da hepinizin basina insallah Seninle de nerdeyse ayniymisiz senin de sonuclarin cikti mi?

Benim bebeler ikiz oldugu icin ikili-uclu-dortlu test yapilamiyor. Usg sonucu normal, haftaya genis panel NIPT bakilacak hayirlisiyla. Bugun 11+6yim, bebisler biraz onden gidiyor 12+5 olctu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…