2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Tabiki seve seve :) herkesin önceliği tabiki farklıdır ama bana kullanışlı gelen ve gelmeyen yönlerini soyliyim besik olarak ilk önce görünüşü cok guzel olan sepet besik almıştık, hafif sallanıyordu da ama hiç kullanışlı olmadi, bebek icinde yatarken cok icerde kalıyordu, gözükmüyordu ve ancak ilk aylar kullanilabiliyordu, hoşuma gitmedi birine verdim, once sabit bir besik aldim yatağımın yanina ikeadan her tarafi acik olan, yatağıma bitişik kullandim, ondan cok memnun kaldım en az 3 yasa kadar kullanılıyor, cok ağlayan bebegim vardi o yuzden birde elektrikle çalışan besik aldim, o da benim için kurtarıcı oldu, ikinci bebiste ayni elektrikli beşikten yine aldim(diğerinin elektrik kısmı cakismiyordu) ama pek kullanamadık, 2 bebise az sallanmak yetmedi, birde elektrikle calisan ana kucağı almistim onuda pek kullanamadık, belki ilk bi iki ay büyüdükçe hem içine sığmadı hemde durmak istemedi, daha sonra daha büyük sallanan bir besik aldik ama elektriksiz, surekli el ile sallamak gerekti ama kizim onu cok sevdi hala ogle uykularında onunla uyuyor, yeni bebis icin buyuk olasilikla bu besiklere takılan motorlar var onlardan alicam herhlde aslinda bebege göre değişiyor bazi seyler, hic bebegimi sallamaktan yana değildim ama insan yapmicam dediği cok şeyi yaparken buluyor kendini birde park yatak kullananda var ama ben kullanmadığım için yorum yapamıyorum bebek arabasi icinde tabiki önce travel sistem aldim(kraft), biraz kabardı takmasi çıkarması zordu, arabada cok yer kapliyordu, ilk aylar kullandıktan sonra baston tipi aldim cok rahattı uzun sure kullandim kırıldığı için yeni aldim yine baston tipi(chicco), ilk zamanlar iyiydi ama sonra cok tutukluk yapti tabi kızımda büyümüştü ama 3 yasinda zor kullanıyordum, hemde taşıma kapasitesi 22kg yada 25 koydu ama ozellikle on tekerlekleri cok sorun çıkardı, simdide kabin tipi aldim hafif ama taşıma kapasitesi yuksek iddia edilen 60 kg buyuk kizimda denedim 35 kg tasidi sorun olmadı ama henüz disarda kullanmadım, kullanışlı kolay gozukuyor, kapandığında az yer kaplıyor, hafif, tam yatiyor, bunlar arabada olmasi gereken en önemli şeyler, ozellikle gezmeyi sevenler için aklıma bunlar simdi ne kadar detaylı oldu bilemiyorum ama yine yazarım tabi sorulduğunda

Ben 4 tane ates ölçer almistim en çok alindan temassız ölçenden memnun kaldım, omron marka benim ki, genelde aynı markanın ürünlerini tercih ediyorum. Kulak içi rahatsiz ediyor biraz, uyurken vs temassız cok daha kolay

Kızlar 10.haftada gaz sancısı çeken var mı veya o haftalarda yaşayan oldu mu ?

Hmmm. Deneyimler de önemli işte. Düşününce çocuk huysuzken kulak içi zor olabilir gerçekten
O değil de herşeye karar vermek böyle zor mu oluyor eşim diyorki hangisini alırsak alalım senin aklın almadığımızda kalacak adam haklı ve işin kötü yanı ben de kendimi biliyorum, herşeyde bu böyle olacak

O yuzden hep bi kac tane almak zorunda kalıyoruz, biraz da garanticilik ama ateş onemli cidden, insan emin olmak istiyor evt kulağına sokmak istemedigi cok zaman oldu gerçekten, bence en kullanışlı olani alindan ölçen

Kumbara yaptık babamız haftalık oraya ufak bir meblağ atıyor, kızımda bozuk paralarını falan atıyor cebinde paran olduktan sonra her şeyi alıyorsun ama Nisan bebekleri yaza geçiş bebegi olduğu için çoğu kıyafet mevsim geçişine maruz kalıyor ve kullanılamıyor. Ayrıca bebek o kadar hızlı büyüyor ki benim kızımda öyle oldu 1 kere giydi ve kaldırdım bazı kıyafetlerini. Araştırma yapın bebek beslenmesi veya bebek arabası çeşitlerine bakın kullanıcı yorumlarını okuyun.
Kimyon benim burada Öğrendiğim ve hayatımı kurtaran birseydi kızım hiç gaz sancısı çekmedi. Bunlar gibi bol bol yazıları okuyun. Her bebek farklıdır ve en iyi şeyleri de annesi bilir, annesi anlar. Kızımın ateşinin 2 saat sonra çıkacağını gözünden anlarım diğer annelerde öyledir.
Kızlar 10.haftada gaz sancısı çeken var mı veya o haftalarda yaşayan oldu mu ?
Gaz sancısı bende çok yaşadım ve düzenli bir şekilde hergun kimyon kaynatıp, sogutup, suyunu süzüp içtim bir süre sonra o sıkışma geçiyor. Ve yemeklerinin içerisine kimyon hepsine koy o da yine sindirimi ve gazi düzenler.

O yuzden hep bi kac tane almak zorunda kalıyoruz, biraz da garanticilik ama ateş onemli cidden, insan emin olmak istiyor evt kulağına sokmak istemedigi cok zaman oldu gerçekten, bence en kullanışlı olani alindan ölçen
Ben ateş ölçeri alnından ölçer aldım ama boynun da farklı, alninda farklı ölçüyor, koltuk altı farklı ölçüyor. Koltuk altından ölçen 10 TL ye satılan o ateş olcerlerden de bulundurun bence. Daha net ateş ölçüyor

kızlar merhaba ben mayıs annelerine geçtim :) MeG den haberi olan var mı ? sağlık durumları nasıl oldu acaba

kızlar merhaba ben mayıs annelerine geçtim :) MeG den haberi olan var mı ? sağlık durumları nasıl oldu acaba
Merhaba, buralardayım okuyorum arada ama pek yazma fırsatı bulamıyorum. Çok şükür iyiyim, bebiş de iyi çok şükür. Dün ikili teste girdim ense kalınlığı iyi dedi ama diğer bebek hala orda olduğu için kan değerleri doğru çıkmaz dediler ve kan değerlerime bakmadılar. Bu doktor da kız a bnzetti... MeG s bunu yazdığını gördüm canm alıntı yapamadım böyle attim snrasinda takip edemedim bnde ınsallah iyidir

sağol yazdığın için anladığım kadarıyla ameliyat olmamış. Allah sağlıklı bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip etsin

Ondan da var evde ama zaten ates olce derecelerine baktiginizda her yerin ateş değerleri farkli olur, onu göz önünde bulundurmak gerekir

Kizlarr biz alisverise ne zaman baslayacagiz ya? Bide nereden baslamak gerek ceyiz gibi bunun da listesi varmidir acaba Ben ceyiz listesinden yeni kurtulmustum ama bu daha zevkli olacak kesin
Ben bir çılgınlık yapıp bebek arabası ve puset seti aldım. İndirimden yarı fiyatına aldım. Şimdi yine eski fiyatına dönmüş. Kutu kapalı kalırsa 3 ay içinde iade için yardımcı oluruz dediler.

Bende sizinle aynı durumdayım 3 aylıkken kaybetmiştim şimdi korkuyorum yılbaşından sonra alırım diye düşünüyorum bende

Kızlar hatırlayan var mıdır bilmiyorum bir kaç hafta önceki kornişon turşu isteğimi, bir oturuşta bir kavanoza yakın turşuyu yemiştim
Son durumumu şöyle anlatmak istiyorum. Bir haftadır yediğim tüm salataları acayip ekşi sosla yemeye başladım. Yemeğin üstüne çok canım istiyordu ekşi ekşi.
Az önce bildiğiniz bir çay bardağı azcık zeytin yağı, bol limon ve nar ekşisi ile bir sos hazırladım ve onu içtim eşim şokta ben de şoktayım çünkü ekşiyle pek aram yoktu
Ekşi Ayşe muhabbeti bir yana, bu kadar ekşi tüketmem bir sorun yaratmaz değil mi? Şuan yemek sonrası bulantı hissimi bastırıyor hep iyi geliyor gibi ama sonradan kötü yapmaz inşallah

Ayy bnde korkudan yiyemiyorum bulantılarım başladı bugün bnde deneyeceğim limon yicem böyle hafif tuzla canm istedi ınsallah bndede bulantiyi keser

Boyle anlamsiz bir şekilde insanin cani birseyi cok çekiyorsa genelde vucudun ihtiyaci olduğu söyleniyor benim mesela cok başıma geldi canim bazen aşırı tuzlu yemek ister saldiririm böyle, o zamanlarda kan tahlili yaptirmissam hemen bakarim ki sodyumum düşük cikmis

Ayy bnde korkudan yiyemiyorum bulantılarım başladı bugün bnde deneyeceğim limon yicem böyle hafif tuzla canm istedi ınsallah bndede bulantiyi keser

sosmivida nın dediği bende şu yönden doğru olabilir. Ekşi hangi eksiğin yansımasıdır bilemedim ama gerçekten psikolojik olarak midemi bastırmak için canım istiyor olabilir. Benim de son günlerde mide bulantım arttı. Yemek yedikten hemen sonra baya kötü oluyorum ama bu ekşi olayı iyi geliyor gerçekten öneririm. Bunu da eşim geçen salatayı aşırı ekşi yapmıştı hatta sen yiyemezsin falan dedi masaya koyarken. Bir hoşuma gitti sonuç: çay bardağında salata sosu hazırlayıp direk içiyorum

Ekşi hangi eksiğin yansıması acaba
Asidite ihtiyacı diyeceğim ama düne kadar gavisconsuz yapamıyordum mide asiti sorunundan. O da ayrı korkutuyor beni bu kadar ekşi midemi daha da kötü yapacak sonunda diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…