2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Canım aynı durumdayız bir ay önce dolgu dişim kırıldı bir hafta sonra içindeki dolgu düştü. Doktor izin vermedi . Şimdi şişti ağrıyor sabah iyot içtim . Daha önce esimdede denedik iltihabi kurutuyor.

İltihap yok canım bnde çürümüş gibi geliyor bakalm ne olacak pandemi donemi yasak vardı gidemedim snrasinda hamilelik şüphem vardı tehlikeye atmak istemedim smdi bu durumdayım bakalm ne olacak

Merhaba kizlar. Farkli bi sehire tasindik. Evin temizligi, duzenlenmesiyle eşim ilgilendi. Buna ragmen cok yorudum. Ustune pek izin almadan calismaya devam ettim, home office diye bosuna cok izin istemeyeyim zaten farkli sehirden calismama hamileligimi de bilerek izin verdiler suistimal etmeyeyim dedim. Psikolojik olarak cok yorgun hissediyorum. Ve canim inanilmaz sekilde cikolata ve jelibon istiyor. Gunde 2 tane cikolata ve 1 paket haribo ile kisitlamaya calisiyorum kendimi ama bu bile cooook. Enerjim yok diye mi bunlari canim istiyor sizce ? Tum hamilelik boyle devam etmez umarim. Yarin da ikili testim var, yeni doktor, yeni sehir biraz huzunluyum...

Merhaba canım umarım her şey senin için çok daha güzel olur yeni şehrin sana yaşadığın yorgunlukları unutturacak güzellikler getirsin inşallah

Biontech oldum canim
Benim eşimde biontech in ikinci dozu oldu geçtiğimiz perşembe çok yan etki yaptı. İlk gün kol ağrısı dışında bişey yaşamadı ama 2 gün sonra şiddetli baş ağrısı ve kusma sikayeti ile acillikolduk ve hastanede aşının yan etkisi olduğu söylenmiş. Bugün de göğüs ağrısı yaşıyorum dedi. Valla bende asi olmayı düşünüyordum kocamı öyle görünce çok korktum açıkçası çünkü kolay kolay hasta olup doktora giden bir insan değilken onu bu hale dusurduyse ben hamile halimle naparim diye kara kara düşünüyorum sizleri korkutmak amaçlı yazmıyorum ama aşı olmak mı iyidir olmamak mi bilemedim fikri olan var mi

Kızlar benim gibi Coraspirin kullanıp yan etkilerini yaşayan var mı? Çarpıntı, halsizlik, midede yanma, göz kararması bunların hepsini yaşıyorum. Kontrolüm dündü doktorum devam etmemi söyledi. Ama ben bu etkilerin bu ilaçtan kaynaklandığına bugün kanaat getirdim. Yaşadığım bu sıkıntıların sebebini ararken içtiğim Coraspirin geldi aklıma acaba yan etkileri ne diye bakınca anladığım sebebini Yoksa doktoruma içmesem olur mu diye sorardım.

Kızlar bu bebe beni 13+2 de bulantı ilacına başlattı ya ne diyem şimdi ona ben herkes gider Mersin’e biz gidiyoruz tersine
12. Haftadan sonra bulantılar geçiyor diyenlere ben de hani nerde geçtiği diye bağırmak istiyorum benim de bulantılar ilk zamanlarıma göre daha da şiddetlendi bir de doktorum bulantı ilacını bıraktırdı birkaç karaciğer enzimim yüksek çıktığı için bir süre hiçbir ilaç kullanma dedi napıcam bilmiyorum çok kötü bulanıyor

Oo senin daha zormuş canım ya ilacı bıraktıysan ben ekşiyle baskılayabiliyordum biraz. Limon, nar ekşisi falan. Bir dene istersen
Ben şimdiye kadar da ilaç hiç içmedim. Bulantı hissim hep vardı ama çok sık çıkarmıyordum. 4-5 gündür öğleden sonraları ne yesem mahvoluyorum çıkarmadan rahat edemiyorum. Yemesem hiç duramıyorum. Ekşi dr fayda etmiyor artık. Geçer dedim ama geçmiyor aradım artık doktoru da yazdı ilacı. Bakalım işe yarayacak mı ilk defa kullanacağım

O Obayram markete gitmemistim, dolap tam takir sabahtan beri salata aklimda, canim eksi cekti :)).. Neyse simdi geliyor, ne zamandir yememistim sayende yesil birseyler yiyecegim
Sana da yarasın kuzum afiyet olsun ben artık yeşillik aramıyorum valla zor geliyor yıkaması etmesi. Amaç ekşi sonuçta. Direk salata sosunu yapıp sek içiyorum

cok gecmis olsun canim.. bende 2. doz konusunda korktugum icin olmayabilirim en azindan 1 doz olayim da biraz da olsa korur dedim. Esimde dun 2. asisni oldu biontech insallah yarindan sonra bi sıkıntı yaşamayız da o da atlatır. Sizin yazınızdan snra korktum valla

Çok teşekkür ederim canım limonu denerim hemen inşallah senin de çabucak geçer ilaç iyi gelir

Çok geçmiş olsun. İnşallah çabucak atlatır.

Yan etki korkutuyor ama bir yandan da diyorum ki aşıdaki ölü virüs bunu yapıyorsa demek ki yakalansak halimiz ne olur

Aşıdan önce multivitamin ve C vit. takviyesi ile bağışıklığı güçlendirebiliriz. Sonuçta aşı virüse yakalanmaktan daha kötü olamaz.

Çok teşekkür ederim...Valla canım ilk dozda hiç bir sıkıntı yaşamadık ama ikinci dozda fena yaptı eşimi. Hatta iş yerinde bir arkadaşı daha aynı şikayetleri yaşayıp hastanelik olmuş. Ve gerçektende yan etkileri birebir tutuyor, nette de araştırdım. Zaten acildeki doktoru da teyit etmiş aşıdan olduğunu.
Eşim bana ol diye diretiyordu onceden şimdi o bile vazgeçti olursan da sinovac ol dedi. Çok kafam karıştı. Kimisine hiç etki yapmıyor kimisini de böyle süründuruyor işte piyango gibi ne çıkarsa bahtina hamile olmasam zaten aşıyı kesinlikle yaptırmazdım ama son zamanlarda gebe ölümleri arttı doktorum ol derse olcam sanırım Allah'a emanetiz artık.
Eşine de geçmiş olsun şimdiden inşallah herhangi bir yan etki yapmaz da kafanız rahat olur

Son düzenleme:
Sağol canım inşallah
Doktoruma danisacagim ol derse istemeyerek te olsa aşı olurum sanırım. Allah'a emanetiz canım ya valla hamilelikten önce kesinlikle olmam diyordum ama son zamanlarda gebeleri çok etkiledi bu hastalık el mahkum bir yerde. İnşallah hasarsız atlatırız şu gebelik dönemini.

Benim haftalardır süren burun tıkanıklığım var biliyorsunuz, ilk havalardan değişimden klimadan dedim ama yok, okyanus suyu sprey aldim yok, bugun kbb gittim. Progestan fitil nedeniyle östrojen hormonu vücutta fazla olunca oluyormus boyle. Kontrole gidince soracagim eger fitili bırakmamda sorun yoksa bırakacağım çünkü inanın yemek bile yiyemiyorum. Nefes alamiyorum. Burnum kuru ve boş ama sanki dolu gibi, asla rahat olamıyorum. Bir sürü merdiven çıkmış gibi nefesim yetmiyor. Çok çok iyi anladım özellikle bu son hafta uyku bile yok, Allah korusun bide korona olsam asla nefes alamam. O yüzden zaten hevesliyim aşıya daha da hemen olmak istiyorum artık. Yaşamayan bilemez kızlar gerçekten çok zor. Hepimizi korusun rabbim, sağlıkla kucağımıza alalım inşallah

Bir update vereyim kızlar :) Aşı oldum sabah 11:00 de şuan sadece cok hafif kol ağrım var korkacak bişey yok gibi şimdilik, inşallah böyle kalır
Ben de kaç gündür araştırma yapıyorum. Astım bronşiti olanlara sinovac öneriyor çoğu dr.
Araştırma yapmaktan şiştim.
Ya ne kadar güzel hayatımız varmış nedir bu virüs maaf etti herkesi.
Dışarı çıkmaya korkuyorum sevdiklerimle görüştürülen tereddüt ediyorum. Kocama risk gözüyle bakıyorum

Gecen bir doktor ile görüştüm, biz gebelere, yan etki etmediği kanıtlanmış ilaclari bile mümkün olduğunca yazmıyoruz ama şuan etkinliği ne oldugu belli olmayan bir sıvıyı nasil bu kadar kolay yapıyorlar anlamiyorum dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…