2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Canim ben yurtdisinda bankada calisiyorken, hem de euro kazaniyorken tutumlu biriydim. Simdi 2 senedir Turkiye'deyim tl kazaniyorum, kendimi saldim. Bu iste bi mantik hatasi var.

Ben parmaktan olculen kan şekeri sonucu diye baktım belki ondan dolayı farkediyor olabilir biraz, kan tahlili ile yapılanda doktorum 95 alti olsun isterim dedi bana, diger gebeliklerimde de şekerim çıkmadığı için rahat sayılırım ama bende şekeri azaltıp kan vericem aslinda sadece cikolata yiyorum arada baska pek yedigim birsey yok ama seker yüklemesi yaptırmak istemiyorum bende öyle bayilcak gibi olmuştum, hemde bu pandemi surecinde hastanede o kadar vakit geçirmeye gerek yok diye düşünüyorum

Evt kucuk oluyor biraz kaliplar mesela kizima 1 yaşındayken 3 yas zibin aldim, uyku tulumunu 4 yas yas aldim, mont 3 yas aldim ancak oluyor sende İstanbula gelicektin o zaman bakabilirsin, beylikduzundeki e bebek 3 katli mesela, son katini outlet yapmışlar uygun seylerde oluyor.

Instagramda takip ettigim bi influencer gecen gun seker yukleme testi yapmis, gercekten tum sabahi hastanede gecirmis. gunde 3 ara ogunume 3 cesit meyve ekliyorum. Doktorum o gayet normal sekerinizi etkilemez demisti. Arada cikolata jelibon da yemiyor degilim. Hayirlisi artik, umarim hepimizin guzel cikar. Bu arada Serra ismi cok hos ya. Biz de Ege dusunuyoruz kesin olmamakla birlikte. 1bucuk ay oluyor Istanbul'dan Izmir'e geleli, gebelik surecim ve dogumum burada gerceklesecek.Haziran basinda da tekrar gercek evimiz Istanbul'a donecegiz. Izmir Ege bolgesinden Ege'mizi alip gidelim diye dusunduk

Benim evde hem travel sistem hemde baston oldugu icin bu sefer kabin boy aldim, 60 kg taşıma kapasiteli, benim icin kac kg taşıdığı önemli bebek büyüdükçe arabayı kullanmak zorlaşıyor, illaki çanta vs koyuluyor cunku, açılışı kapanışı pratik olmasi ve cok yer kaplamamasi bakımından dearest kabi seçtim kullanışlı oldu
Aslinda xiaomi ninde cabin modeli var cok minimal duruyor ama boyutları kucuk geldiği için bunu seçtim.

Tesekkurler, ege olmasi sizin için çok manidar guzel olur, ismiyle yaşasın evt seker yüklemesi biraz işkence insallah doktorum ısrar etmez ama bende belirticem istemediğimi hatta bulursam olcme aletini yapicam birazdan

Bulduuum ama ana kucağı dahil değil buna da galiba

Kizlar şeker yüklemesi hakkında ne düşünüyorsunuz yaptırma yada yaptirmama konusunda
Birde testi nasıl yapıyorlar biliyor musunuz
Ben yaptırmayı düşünüyorum. Bebek için kendim için iyi olacağını düşünüyorum. Bende ani şeker düşmesi teşhisi koydular ancak hamile olduğumu öğrenince herhangi bir ilaç kullanmadım ama bu durum ileride olası bir şeker hastalığına neden olabilirmiş ondan dolayı yaptıracağım. Gebelik şekeri çıkarsa ona göre diyet uygulanıyor ben doktorların yaptıkları testleri uygun buluyorum. Mutlaka ki bizlere bebege bir faydası var bu testler yapılıyor diye düşünüyorum.

Canim bizde dun gece basladik sanirim hissetmeye ama cook az :) uc kere bi tikladi gibi bisey oldu donra devam etti ufak ufak :) Babamizin tepkileri daha da hostu Yakinda hepimiz tam anlamiyla hissederiz insallah
Dun aksam resmen pit pıtlar şiddetliydi eşimde yanımdaydı elini koydum sonra daha şiddetli vurdu ama babamız hissetmemis
Ama ben çok net hissettim artık tekmeler dönme hareketleri belirgin oluyor. Karnım bazen siprivri oluyor kendini nasıl şekle soruyorsa artık

Ben ilkinde çalışıyordum ama Manuel pompa aldım göğsüne iyice oturttuktan sonra o kadar güzel süt çıkarıyor ki anlatamam. Tabi benim sütüm çok bol du. 700 TL büyük fark alınacak çok şey var. Başka bir yerde değerlendirirsin. Elektrikli olanların eskiden sesleri çok yüksek çıkıyordu hala öylemi bilmiyorum ama ses yüksekliği özelliğine bakın kafanızı bile sisiriyor sesi.
Bence al gitsin canim heves etmis madem :) bizde aldik

Biz bunu aldik canim
Cok güzel yatağı ❤ güle güle kullansın. Bizde böyle kullandık çok kullanışlı rahat bir yatak. O çekmeceler falan süper kullanışlı oluyor.

Birde acele etmeyecektik kizimiza kiyafet almayacaktik hemen ama gorunce dayanamadim teyzeleri eBebekte muhtesem indirim vardi bi ugrayin derim 20-30 tl arasi bi cok tulum bulabilirsiniz.
Cok güzeller güle güle giysin kızın isallah
Lcw bebek ürünleri de çok güzel organik olanları bile var. Ben yeğenim için aldım cok güzel takımlar yapmıştı. İnceleyin derim fiyatları da uygun oluyor.

Saol caniim tesekkur ederizz Bana kaliplari normal gibi geldi bilmiyorum ki cokta incelemedim 3, 6 bide 9 aylik aldim bir bedene cok yuklenmiyorum farkli farkli olsun diye dogru mu yanlis mi bilemedim

Hepsi çok güzel iyi günlerde giysin kuzucuk
Cok tesekkur ederim
Canim ben yurtdisinda bankada calisiyorken, hem de euro kazaniyorken tutumlu biriydim. Simdi 2 senedir Turkiye'deyim tl kazaniyorum, kendimi saldim. Bu iste bi mantik hatasi var.
Allah allahh bende de tam tersiydi canim Belcikada har vurup harman savuruyodum mu derler o tam bendim iste Buraya geldim hala euro kazaniyorum ama tl dusunmeye basladigim icin sıkıyorum çok Arabaya 5-6 bin tl hayatta vermem suannn (euro vursan gayet normal halbu ki )

Bak bu çok iyiymiş fiyatı da gayet iyi hemen incelemek üzere kaydettim canım teşekkür ederim
Ben babalar şimdi hissetmez diyodum ama eşimde hissettiğini söyledi şaşırdım Bende tekme donme hissedemiyorum henuz sadece varligini hissedebiliyorum bizde pit pita devam

Ben lcw ye baktim gercekten cok guzeller ve fiyatlari da uygun. Bebek arabasi,besik, odasi vs paraya bakmiyorum kaliteli olsun diyorum ama bebek kiyafrtlerinde uyguna kacicam cunku cok cabuk buyuyolarmis. Bi arkadas bir suru kaliteli pahali yeni dogan setleri almis ve sadece birkac kez giydirebilmis. Hem bebegi cabuk buyumus hem de bazen gunde 10 kere kiyafetlerini degistirirmis. Erkek bebek altini actigin an kendini saliyormus Uygun fiyatli bir suru zibin alicam, zaten haziranda havalar isinir bebislerimiz de toparlanir kat kat giydirmeye de gerek kalmaz.

Benim kızım da nisanda dogdu ya hava o sene nisanda ısındı ama bebek olduğu için yine uzun kollu giydirdim ama bebek battaniyesi yada örgü tutumlar kıyafetler falan hep kaldı çünkü yaz dönemine denk geldi hep tek parça giydi izmir zaten sıcak. Hediye getiren de çok oluyor çok eşyası oluyor.
Kızların elbiseleri cok güzel şimdi erkek bebek kıyafetlerine baktım defacto da çok basic basit şeyler var ne yapalım bunlarla idare edeceğiz.

Şunun tatlılığına bakın
Çocukların sırtına terlediginde bez koyma bizlerde var ve bunu görünce ben çok beğenmiştim size de fikir olsun

Fransa'da bebek dogduktan 2 ay sonra 950 euro annenin hesabina yatiyor. Ister calis ister calisma, cocuk dogurduysan bu senin hakkin diyor. Yani bu parayla gayet dunya markasi kaliteli bi bebek arabasi alinir. Ustune anne yani besigidir, bebegin kilik kiyafeti, bakim urunleri de gelir. Biz burada mustelaya en az 120tl verirken ki orjinalliginden suphe duymuyor degilim.. orada 10-12 euro arasi ve bircok kampanya oluyor 3 al 2 ode gibi. Zaten annem gelicek bakim urunlerini ona aldirticam oranin kampanyalarina da goz atiyorum. Ustelik her ay gelir durumuna gore en fazla 180 en az 85 euro annenin hesabina yatiriliyor. Yine bu parayla aylik bez masrafi cikiyor. Yani avrupada olmak cok iyi olurdu su donemde Bizim maalesef kazancimiz bebege gidiyor. Ben evlendigim gibi avrupadaki arkadaslarim, akrabalarim cocuk yap, 28 yasindasin neyi bekliyosun falan diyolardi. Yani orada cocuk 2.5yasina gelince krese ucretsiz gonderebiliyorsun. Sabah 8.30 aksam 16.30 arasi ve calisan ailelere cok cuzi bi miktar karsiliginda saat 19a kadar tolerans taniniliyordu. 6 ay dogum izni de var. E 1bucuk sene disini sıkıp sonra gayet hayatina normal devam edebiliyosun. O cocuk senin mutluluk kaynagin oluyor. Ki cogul gebeliklerde yardimlar ve dogum izni 2 katina cikiyor. Ay neyse demeyin ne isin var git oraya diye de Maalesef esimin isi gucu Turkiyede. Sukur halimiz vaktimiz yerinde standartlarimiz ortalamadan yuksek ama bazen dusunuyorum da kazandigin resmen gidiyor gidiyor pramizin degeri kalmadi. Mahalle arasi bi kres 2500lira o da haftada 5gun tam zamanli bile degil. Allah yardimcimiz olsun ne diyim.

Ya tabi kiz bebek gibi degil ama erkek bebis kiyafetleri de hoş seyler olabiliyor. Buna bayilmistim Ama ben nude renkleri de cok severim erkek bebekte. Duz sade seyler erkeklere cok yakisiyor

Eklentiler

• Screenshot_20211106-111717_Samsung Internet.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 46
  • Screenshot_20211106-112123_Samsung Internet.webp
    10,3 KB · Görüntüleme: 48
Babaya da doğum izni var burda 45 gün o çok hoşuma gidiyor Dediğin gibi arkadaşlarım 2 yaşına gelen çocuklarını ücretsiz kreşe göndermeye başladılar. Her ay anneye belli bir ücret yatıyor , bi de doğum yapınca anneye ve babaya tek seferlik güzel bir miktar yatıyor hastane masrafları ya da bebek ihtiyaçları için. Ülkemi bazen çok özlüyorum ama maddi ve manevi gerçekten çok yorucu bir yer haline geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…