2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Ben bebek bakımı için çağırmayacağım ki annemi , o gelsin alışık olduğum kendi teknikleri ile bana bakıp sevgi göstersin,yanımda olsun destek versin, belki bir kap yemek yapar ondan başka hiçbir beklentim yok yorulmasına benim gönlüm razı gelmez zaten hamileliğimi tek basıma geçiriyor olmak bana coğu zaman yalnız hissettirdi kendimi o yüzden lohusalık dönemimi böyle geçirmek istemiyorum

canim yillik izin ve ucretsiz izin kullanma talebini reddetme sanslari yok, 6 ay ucretsiz izin sirf doguma tabii veriliyor zaten :) ama kucuk bir sirketse hatir gonul iliskisi konusunda endisen varsa onu bilemem tabii :)
Ben cok eski bi calisan degilim diye cekiniyorum :) yoksa muhasebedeki calisan 37de izne cikip 4 ay dogum izni + 6ay ucretsiz izin kullanmis. Belki teklif etsem bisey demezler ama ben uzun sure calismazsam rahata alisirim diye korkuyorum.
1 yasa kadar olan sut iznini cuma veya p.tesi toplu kullanip haftada 3 gun izin yapsam kafi.

Canim sen evden calismiyor muydun ? Evdeyken bi nebze daha kolay olabilir. Bakici gozunun onunde olur icin rahat eder. Birde sut iznini haftasonuyla birlestirip 3 gun izin yapmak bana cazip geliyor. Kalan 4 gunde yari zamanli bakiciyla idare edebilirim gibime geliyor.

Hamileyim diye evden çalışıyordum canım doğum izni sonrasında dışarıda devam edecek bakıcı işide zor güven problemim var Kafam karışık

Aynen Ankara'da sivas la aynı soğuklukta .Ben sezaryen olduğum için kendi derdimde oluyorum ne taç ne başka şeyler görmedim sanıyordum

Son düzenleme:
Canım sen sıkma canını. Bak kilo da almışsın yine. Yediklerin yarıyor demekki ikinize de. Ben de yumurtaya yoğurda özen göstermeye çalışıyorum. Ama dediğim gibi çok kurallı dikkatli beslenemiyorum. Zaten içimden gelmiyor yemek pek
Benim geçen hafta oğlan 1,5 kg idi düşün ben zaten aldım toplam 2 kg Depolarımızdan besleniyor onlar içimizi ferah tutalım

Kızlar benim dünden beri oğlanın hareketlerinde bir değişiklik var sanki. Hareketli çok şükür yine ama eskisi gibi konuşmuştuk ya dans eder gibi değil de ya dönüyor gibi bir gerilme oluyor karnımda ya da toplanıyor bir tarafa onu hissediyorum. Hani o pıt pıt el ayak hareketleri yok.
Tetanoz aşısı oldum iki gün önce ondan mı acaba

Büyüdük ce sert harekat ediyorlar yerleri daraldığı için arkası dönük de olabilirr o zaman da harekat değişik hissediliyor

Yok annesi büyüyor ya yeri daralıyor paşanın :)
Daraldığı içinde sıkıntı yaşıyor ondan seni de geriyor.

Yaa çok zor olmaz hamilelik kısmı doğuma kadar inek sağdım 3 hamileligim de köyde yaşıyorum çok yoğun işim oluyor sadece doğum dan sonrası sezaryen oldugum için zor oluyor normal doğum yaparsan kimseye ihtiyaç duymazsın

Maşallah senin bebe iyi kilo almış ne güzel. İnşallah dediğin gibidir

Hamileyim diye evden çalışıyordum canım doğum izni sonrasında dışarıda devam edecek bakıcı işide zor güven problemim var Kafam karışık
O zaman zor olur, bu durumda ben de isime ara vermeyi dusunurdum. Ya da bi sure daha evden calismayi teklif ederdim.

Canim senin 30 bitti, artik buyudu yeri daraldi gayet normal. Sen zaten bize gore daha sık kontrol altindasin, icinim rahatlamasi adina bi doktoruna gorunebilirsin ama bence gayet normal. Hic endise etme.

Onlardan biriyim:) ilk bebekte sırayla kaldılar ben ilk olmasınında verdiği depresyonla çıkamadım o ruh halinden uzuuun süre ikinci bebekte hem hastanede hem evde eşimle yanlızdık çok çok rahattım valla:) bide ilk olanlar nası yapcam etcem düşünmesin hiç bşy olmaz gayette güzel tutuluyo da yıkanıyoda bebek. Korkulacak bşy yok insan kendi canınından olunca en iyi şekilde başarıyor. Hatta ben ilk banyosunu mesela kimseye bırakmak istememiştim neden ben yapmayayım ki dedim.

Anne beslenmesi bebekten çok annenin direncini etkiliyor sanki. Çünkü doğuma kadar bulantı kusma yaşayıp yiyip içemeyenler bile 3,5 kg civarı doğum yapıo benim en yakın kuzenim örnekti bana. Ben gayet iyi beslenirim o ayrı ama yiyemeyenler de hiç sıkıntı yapmasın bebekler içten içe bizi sömürüyorlar :) en başta kalsiyumu bizden alıyorlar mesela. Ondan diş problemleri çürükler oluyo gebelikte

Kızlar çok sıkışık oluyorum ama WC de öyle olmuyor yani enfeksiyon var mı diye de gittim test yapıldı yokmuş sizde oluyor mu ya çok kafama takıldı

Kızlar çok sıkışık oluyorum ama WC de öyle olmuyor yani enfeksiyon var mı diye de gittim test yapıldı yokmuş sizde oluyor mu ya çok kafama takıldı

Normal normal :)
Bebek büyüdükçe organlara baskı yapıyor.
Rahim de en çok etkilenenlerden.

Son günler de daha da sıkışık olacağız :)

Aslında akşam yemeğinde pek sıkıntım yok. Sadece kahvaltı kısmı zorluyor biraz. İnşallah dediğiniz gibidir de sağlıkla doğar bebişlerimiz

Kızlar ben yine hasta oldum ,nasıl başarıyorum bu kadar hasta olmayı hiç anlamıyorum önceden hiç böyle değildim hamilelikle beraber bağışıklık yerlerde sürünüyor iyice Covid sandım eşimin yanına gittim test yaptı negatif cok şükür ama boğazım kilit , sırtım ağrıyor,halsizlik de vurdu tam omicron gibi görünüyor uzaktan ama çok şükür değilmiş Kendinize cok dikkat edin az vaktimiz kaldı sağlıkla tamamlayalım inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…