- 7 Ocak 2021
- 2.114
- 4.218
- 83
- 31
Ben bebek bakımı için çağırmayacağım ki annemi , o gelsin alışık olduğum kendi teknikleri ile bana bakıp sevgi göstersin,yanımda olsun destek versin, belki bir kap yemek yapar ondan başka hiçbir beklentim yok yorulmasına benim gönlüm razı gelmez zatencanim biz de esimle ikimiziz, bi tr ye tatile gidip geldik o da covid falan derken anlamadik :) ama yenidogum yapan 1-2 yasinda cocugu olan arkadaslarimla konusuyorum, aileden destek almadan ilk zamanlari atlatmak evet daha yorucu ama cok daha rahat, kim geldi gitti derdi yok, karisan gorusen yok diye :) annesiyle cok iyi anlasan arkadaslarim bile biraz sikinti yasamislar kendi anneleriyle bebek bakimi konusunda, sonucta annelerimizin tecrubeleri evet degerli ama uzerinden cook zaman gecti ve simdi teknikler cok degisti :)
Ben cok eski bi calisan degilim diye cekiniyorum :) yoksa muhasebedeki calisan 37de izne cikip 4 ay dogum izni + 6ay ucretsiz izin kullanmis. Belki teklif etsem bisey demezler ama ben uzun sure calismazsam rahata alisirim diye korkuyorum.canim yillik izin ve ucretsiz izin kullanma talebini reddetme sanslari yok, 6 ay ucretsiz izin sirf doguma tabii veriliyor zaten :) ama kucuk bir sirketse hatir gonul iliskisi konusunda endisen varsa onu bilemem tabii :)
Canim sen evden calismiyor muydun ? Evdeyken bi nebze daha kolay olabilir. Bakici gozunun onunde olur icin rahat eder. Birde sut iznini haftasonuyla birlestirip 3 gun izin yapmak bana cazip geliyor. Kalan 4 gunde yari zamanli bakiciyla idare edebilirim gibime geliyor.Ben ilk başta dönüşte , hiç olmadı 6 ay ücretsiz izinden sonra dönüp istifa ederim diye düşünüyordum ancak şimdi maaş zammı vs derken kafam karıştı dönebilsem biri olsa belkide dönmek daha mantıklı bu devirde.. Bakacak biri yok birde hergün kim bakar bakıcı dışında :) E bakıcıyada ben güvenemiyorum. Sanırım bırakacağım.. :)
Hamileyim diye evden çalışıyordum canım doğum izni sonrasında dışarıda devam edecekBen cok eski bi calisan degilim diye cekiniyorum :) yoksa muhasebedeki calisan 37de izne cikip 4 ay dogum izni + 6ay ucretsiz izin kullanmis. Belki teklif etsem bisey demezler ama ben uzun sure calismazsam rahata alisirim diye korkuyorum.
1 yasa kadar olan sut iznini cuma veya p.tesi toplu kullanip haftada 3 gun izin yapsam kafi.
Canim sen evden calismiyor muydun ? Evdeyken bi nebze daha kolay olabilir. Bakici gozunun onunde olur icin rahat eder. Birde sut iznini haftasonuyla birlestirip 3 gun izin yapmak bana cazip geliyor. Kalan 4 gunde yari zamanli bakiciyla idare edebilirim gibime geliyor.
Aynen Ankara'da sivas la aynı soğuklukta .Ben sezaryen olduğum için kendi derdimde oluyorum ne taç ne başka şeyler görmedim sanıyordumSivas ile Ankara az cok benzer canim burda nisan mayis bile aksam bi turlayalim desek hirka vs alinir heleki ilk dogdugunda topuk kaniydi isitme testiydi hastaneye gidiliyor. Cok kalin olmayan ama sicak tutan birsey alacagim senin aldiginda cok guzel bayildim :)
Taç aslinda cokta gerekli degil ilk dogumda almistim valla hayaller hayatlar oldu
Bebegin derdine dustuk memeydi sanciydi ne tac ne hediyelikleri gozum gormedi duzgun fotom bile yok
Canım sen sıkma canını. Bak kilo da almışsın yine. Yediklerin yarıyor demekki ikinize de. Ben de yumurtaya yoğurda özen göstermeye çalışıyorum. Ama dediğim gibi çok kurallı dikkatli beslenemiyorum. Zaten içimden gelmiyor yemek pekİşte ben de kilo almaya müsaitim o yüzden böyle olması tuhaf geldi. Sabah kahvaltıyı Allah affetsin tiksinerek yaptım. Mide bulantım oluyor yerken, yedikten sonra da yanma. Hiç yemek istemiyorum ama karnım da boş fark ediyorum. Fındık bademi bazen unutuyorum ama hergün en az 3 ceviz yemeye çalışıyorum. Vitamin, demir, magnezyum ve d3 kullanıyorum. Hergün zorlada olsa yumurta yiyorum. Daha ne yiyeyim de diyorum, bu yediğin anca sana yeter de diyorum. Neyse haftaya salı randevuda özellikle kilosunu sormak istiyorum bakalım ne diyecek doktor. İnşallah korktuğumuz gibi değildir içerde durumlar
Büyüdük ce sert harekat ediyorlar yerleri daraldığı için arkası dönük de olabilirr o zaman da harekat değişik hissediliyorKızlar benim dünden beri oğlanın hareketlerinde bir değişiklik var sanki. Hareketli çok şükür yine ama eskisi gibi konuşmuştuk ya dans eder gibi değil de ya dönüyor gibi bir gerilme oluyor karnımda ya da toplanıyor bir tarafa onu hissediyorum. Hani o pıt pıt el ayak hareketleri yok.
Tetanoz aşısı oldum iki gün önce ondan mı acaba
Kızlar benim dünden beri oğlanın hareketlerinde bir değişiklik var sanki. Hareketli çok şükür yine ama eskisi gibi konuşmuştuk ya dans eder gibi değil de ya dönüyor gibi bir gerilme oluyor karnımda ya da toplanıyor bir tarafa onu hissediyorum. Hani o pıt pıt el ayak hareketleri yok.
Yaa çok zor olmaz hamilelik kısmı doğuma kadar inek sağdım 3 hamileligim de köyde yaşıyorum çok yoğun işim oluyor sadece doğum dan sonrası sezaryen oldugum için zor oluyor normal doğum yaparsan kimseye ihtiyaç duymazsınGuzel anne adaylarim ve ozellikle ilk gebeligi olmayan tecrubeli hamilelersize bir sorum var. Guldugume bakmayin aslinda moralim bozuk bir konuda. Hem esimin ailesi hem kendi ailemden farkli bir sehirde yasiyorum ve burada kimsem yok. Suan calismiyorum covid idari izindeyim fakat 32de tekrar calismaya baslamak istiyorum iznimin dogum sonrasina kalmasi icin. Artik agirlasmaya basladigimi hissediyorum egilip dogrulamiyorum eskisi gibi. Ev islerinde dahi zorlanmaya basladim. Esim sagolsun cok yardimci oluyor ama erkek bir yere kadar. Annem de kayinvalidem de gelmek istemiyorlar. Annem baktigi hayvanlar oldugu icin gelmek istemiyormus. Cok asiri zorlanirsam gelirmis. Kayinvalidem de evde bekar cocugu oldugu icin gelmek istemiyor. Haliyle uzuldum ve kirildim. Sizlere sorum su 35 36. haftalara kadar esimin de yardimiyla idare edebilir miyim sizce? Ilk gebeligim oldugu icin bundan sonrasi nasil olacak kismini tam kestiremiyorum. Gelmek zorundasiniz yapamiyoruz desek mecbur gelecekler ama kendimi o duruma sokmak birsey istemek istemiyorum gurur yaptim. Bana bir akil verir misiniz? Basinizi agrittiysam kusura bakmayin biraz uzun oldu
Maşallah senin bebe iyi kilo almış ne güzel. İnşallah dediğin gibidirCanım sen sıkma canını. Bak kilo da almışsın yine. Yediklerin yarıyor demekki ikinize de. Ben de yumurtaya yoğurda özen göstermeye çalışıyorum. Ama dediğim gibi çok kurallı dikkatli beslenemiyorum. Zaten içimden gelmiyor yemek pek
Benim geçen hafta oğlan 1,5 kg idi düşün ben zaten aldım toplam 2 kgDepolarımızdan besleniyor onlar içimizi ferah tutalım
O zaman zor olur, bu durumda ben de isime ara vermeyi dusunurdum. Ya da bi sure daha evden calismayi teklif ederdim.Hamileyim diye evden çalışıyordum canım doğum izni sonrasında dışarıda devam edecekbakıcı işide zor güven problemim var Kafam karışık
Canim senin 30 bitti, artik buyudu yeri daraldi gayet normal. Sen zaten bize gore daha sık kontrol altindasin, icinim rahatlamasi adina bi doktoruna gorunebilirsin ama bence gayet normal. Hic endise etme.Kızlar benim dünden beri oğlanın hareketlerinde bir değişiklik var sanki. Hareketli çok şükür yine ama eskisi gibi konuşmuştuk ya dans eder gibi değil de ya dönüyor gibi bir gerilme oluyor karnımda ya da toplanıyor bir tarafa onu hissediyorum. Hani o pıt pıt el ayak hareketleri yok.
Onlardan biriyim:) ilk bebekte sırayla kaldılar ben ilk olmasınında verdiği depresyonla çıkamadım o ruh halinden uzuuun sürecanim biz de esimle ikimiziz, bi tr ye tatile gidip geldik o da covid falan derken anlamadik :) ama yenidogum yapan 1-2 yasinda cocugu olan arkadaslarimla konusuyorum, aileden destek almadan ilk zamanlari atlatmak evet daha yorucu ama cok daha rahat, kim geldi gitti derdi yok, karisan gorusen yok diye :) annesiyle cok iyi anlasan arkadaslarim bile biraz sikinti yasamislar kendi anneleriyle bebek bakimi konusunda, sonucta annelerimizin tecrubeleri evet degerli ama uzerinden cook zaman gecti ve simdi teknikler cok degisti :)
Anne beslenmesi bebekten çok annenin direncini etkiliyor sanki. Çünkü doğuma kadar bulantı kusma yaşayıp yiyip içemeyenler bile 3,5 kg civarı doğum yapıo benim en yakın kuzenim örnekti bana. Ben gayet iyi beslenirim o ayrı amaİşte ben de kilo almaya müsaitim o yüzden böyle olması tuhaf geldi. Sabah kahvaltıyı Allah affetsin tiksinerek yaptım. Mide bulantım oluyor yerken, yedikten sonra da yanma. Hiç yemek istemiyorum ama karnım da boş fark ediyorum. Fındık bademi bazen unutuyorum ama hergün en az 3 ceviz yemeye çalışıyorum. Vitamin, demir, magnezyum ve d3 kullanıyorum. Hergün zorlada olsa yumurta yiyorum. Daha ne yiyeyim de diyorum, bu yediğin anca sana yeter de diyorum. Neyse haftaya salı randevuda özellikle kilosunu sormak istiyorum bakalım ne diyecek doktor. İnşallah korktuğumuz gibi değildir içerde durumlar
Bende oluyor sanırım bebeklerimiz büyüdüğü için baskı yapıyor ve sonuçta sıkışık hissediyoruz :)Kızlar çok sıkışık oluyorum ama WC de öyle olmuyor yani enfeksiyon var mı diye de gittim test yapıldı yokmuş sizde oluyor mu ya çok kafama takıldı
Doktor da öyle dedi ama bilmiyorum kiBende oluyor sanırım bebeklerimiz büyüdüğü için baskı yapıyor ve sonuçta sıkışık hissediyoruz :)
Kızlar çok sıkışık oluyorum ama WC de öyle olmuyor yani enfeksiyon var mı diye de gittim test yapıldı yokmuş sizde oluyor mu ya çok kafama takıldı
Aslında akşam yemeğinde pek sıkıntım yok. Sadece kahvaltı kısmı zorluyor biraz. İnşallah dediğiniz gibidir de sağlıkla doğar bebişlerimizAnne beslenmesi bebekten çok annenin direncini etkiliyor sanki. Çünkü doğuma kadar bulantı kusma yaşayıp yiyip içemeyenler bile 3,5 kg civarı doğum yapıo benim en yakın kuzenim örnekti bana. Ben gayet iyi beslenirim o ayrı amayiyemeyenler de hiç sıkıntı yapmasın bebekler içten içe bizi sömürüyorlar :) en başta kalsiyumu bizden alıyorlar mesela. Ondan diş problemleri çürükler oluyo gebelikte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?