İştahı çok olmayan var mı? Ben 1.65, 72 kiloyla hamile kaldım. Yemeyi severim, hatta hamilelikte çok kilo alırım diye düşünmüştüm hep ama çok iştahlı değilim. Mesela bugün geç uyandım 10da kahvaltı, meyve süt ve akşam yemeği yedim sadece. Biraz kuruyemiş atıştırır kaparım günü. Normal zamanda yediğim kadar yiyorum gibi geliyor. Bebiş besleniyor mudur diye düşünmüyo değilim.
Sivas ile Ankara az cok benzer canim burda nisan mayis bile aksam bi turlayalim desek hirka vs alinir heleki ilk dogdugunda topuk kaniydi isitme testiydi hastaneye gidiliyor. Cok kalin olmayan ama sicak tutan birsey alacagim senin aldiginda cok guzel bayildim :)
Taç aslinda cokta gerekli degil ilk dogumda almistim valla hayaller hayatlar oldu
Bebegin derdine dustuk memeydi sanciydi ne tac ne hediyelikleri gozum gormedi duzgun fotom bile yok
Bence bizler tek başımıza gayet güzel geldik bugünlere , doğuma kadar da götürebiliriz önemli olan eşlerin yardımcı olması. Bu dönemde annemden değil de eşimden gelen yardım bir tık daha önde benim için , ona daha çok nazım geçiyor çünkü anneme hiç kıyamam onu yap bunu yap demeyeAslinda cogu kisi benim gibiymis ben de zannediyorum herkesin yaninda annesi ablasi birileri varBen de bu sekilde doguma kadar idare edip dogumdan sonra annemde kalip sureci goturmeyi dusunuyorum canim. Insallah bebislerimiz gazsiz uslu bebisler olur da en azindan rahat ederiz kurutma makinen geldi mii
Aynen canim ben de bakliyatlari onceden islayip haslayip buzluga atiyorum. Pisme suresi baya bi kisaliyor.Cok mantikli ben de o tarz pratik seyler yapmaya calisiyorum. Mesela iki uc kilo kiyma alip kofte haline getirip hizlica paketleyip dondurucuya atiyoruz esimle, yanina bir corba yapip bir yogurt cikarsan bile saglikli ve doyurucu oluyor. Bir de bu ara baklagilleri topluca haslayip paketleyip yemek yapmaya hazir halde dondurucya atmaya alistim aklina gelmediyse oyle de yapabilirsin. baska bu tarz taktikler aklimiza gelirse soyleyelim birbirimize valla
Diger konuya gelince de ben de benzer kaygilari tasiyorum fakat yine de esten yana sansli olunca cok sorun olacagini dusunmuyorum. Bizimkiler bize yardimci cok sukur. Kendimizi eve kapatmayip bebisleri de kanguruya slinge takip disariya alistirirsak kendimizi eve fazla kapatmadan adapte oluruz gibime geliyor. Instagram anneleri de isin biraz sov kismi sanki , calisan hic bir anne her ogun blw ymis degisik aktivitelermis duyu butunlemeymis o kadar ugrasamaz, aktivite derken onlari kastediyorsun sanirim. Bebis gelince ayni dusunur muyum bilmiyorum ama suan boyle dusunuyorum yapsak ne ala ama kendimize bu kadar yuklenmemeliyiz
Aynen canim ben de uzun sure istemem. Allah var k.validem de annem de beceriklidir ama yine de sonucta belirli bi duzene alismisligim var. Bebis dogunca da o duzende gitmeye calisacagim. Bebek bakim egitim videolarini cok izliyorum ama her bebek kendine ozguymus. Ben elimden geleni yapar uygularim artik beyefendinin pasa gonlu uygulamak isterse ne ala.Sen simdiden bebek bakımiyla ilgili yazıları oku kendini bilgilerle doldur. İnan 1 ay falan gerek kalmıyor 2 haftada alışıyorsun bebeğe. Bazen buyuklerin yardımdan çok zararı oluyor. Ben doğumdan sonra çok yorulmuştum çok misafir gelmişti. Annemler, kayananamlar bize geliyorlar ev dağılıyor surekli yemek bulaşık bitmiyor. Uykusuzluk oluyor ve dikişler iyilesemiyor 10 gün sonra herkesi evine gönderdim ben kendim kalırım yoruldum dedim. Kafam rahatladıarada akşamları geldiler dikislerim iyileşti ben de dinlenebildim
Ee tamam o zaman yanliz değilsin öğrenirsin herseyi bakarsın bebişine.
Ben simdi ev, okul, alışveriş, kızımın gitar kursu, drama kursu, astronomi kursu ayrıca ödevleri, sinavlari, temizlik çamaşır hersey bende gerçekten alışıyor yapıyorsun edende halledersin. Ayrıca hergun silemesem bile evimi dikey süpürge ile süpürürüm böylece cok aşırı kirlenmemiş oluyor.
Gündüz bebeğin uyurken sende uzanırsın dinlenmiş olursun. İlk doğduğu günden itibaren bebege aksam 9 da ışıkları kapatıp loş odada kalmasını sağlayın ve uyku moduna geçsin. Uyku arkadaşı oyuncağı cok faydalı oluyor onunla sarılıp uymasini sağlayın gece uyansa bile abajur ışığı açın avize ışığı açmayın, etsin yatsin ohhh süper bir bebek olur. Bebek uyku eğitimi ile ilgili bilgileri topla ve uygula faydasını cok görürsün. İlk doğduğu andan itibaren yatağınızda yada odanızda yatirmayin kokunuza alışırsa siz olmadan uyumaz ve bu 6 -7 yasina kadar sizinle uyur inanın çok yorucu bir durum. Kendi kendine uyumayı öğrenmesi önemli. Uyku eğitimi şart
Ben de anneme kiyamam onu yap bunu yap demeye. Istiyorum ki geldiginde torunuyla keyfi vakit gecirsin o anlari keyifle yasasin. Sonucta geldiler kac yasina, artik keyif yapmak onlarin hakki dimiBence bizler tek başımıza gayet güzel geldik bugünlere , doğuma kadar da götürebiliriz önemli olan eşlerin yardımcı olması. Bu dönemde annemden değil de eşimden gelen yardım bir tık daha önde benim için , ona daha çok nazım geçiyor çünkü anneme hiç kıyamam onu yap bunu yap demeyedoğumdan sonra tecrübelerinden dolayı zaten ihtiyaç duyacağız annelere bu da cok doğal en azından alışana kadar destek vermeleri psikolojik açıdan da iyi gelir bence .
Kurutma makinem henüz gelmedi yollarını gözlüyorum bu hafta teslim edilecekmiş bakalım gelse de kullansam başlamaya çocuk gibi heves ettim
Maşallah eşine ne güzel sen dışarı git gez eve gel temizlik yapılmış tebrik ediyorum vallahi.Aynen canim ben de bakliyatlari onceden islayip haslayip buzluga atiyorum. Pisme suresi baya bi kisaliyor.
Ya dogumumuz ilk bahara denk geliyor. Temmuza bebisler baya toparlanir sabah yuruyusu aksam uzeri yuruyusu yapariz bol bol. Ne bilim bizler nasil buyuduk sanki. :) Bana calisamazsin, tek basina uyutemezsin diyen cok ama etkileri altinda kalmamaya calisiyorum. Hamiligimiz ne kadar huzurlu gecerle bebegimiz o kadar huzurlu olurmus.
Aynen canim ben de uzun sure istemem. Allah var k.validem de annem de beceriklidir ama yine de sonucta belirli bi duzene alismisligim var. Bebis dogunca da o duzende gitmeye calisacagim. Bebek bakim egitim videolarini cok izliyorum ama her bebek kendine ozguymus. Ben elimden geleni yapar uygularim artik beyefendinin pasa gonlu uygulamak isterse ne ala.
Ben de anneme kiyamam onu yap bunu yap demeye. Istiyorum ki geldiginde torunuyla keyfi vakit gecirsin o anlari keyifle yasasin. Sonucta geldiler kac yasina, artik keyif yapmak onlarin hakki dimi
Birde kizlar genel olarak esleri rahata alistirmayalim. Yanimizda surekli biri olursa adamlar rahata alisir yardimci olmazlar. Haftasonu mesela bi kuafore gidip geliyorum. Geldigimde sapsik evde ne degisiklik var diye heyecanla soruyor. Bilmem temizlik mi yaptin diyorum. Evet buzdolabini cekip arkasini supurup sildim diyor.Vallahi annem falan olsa asla ugrasmazdi. Simdi ben disaridayken erkek guvu gerektiren seyleri yapiyor.
Birde anlastik 37.haftamda dip kose temizlicez. Hatta bana diyor sen yuruyuse cikarsin ben camlari silerim oyle eve gelirsin. Ama gozumle nasil sildigini gormeden olmaz
Aynen öyle hamlama nın kat kat fazlası .Hayır normal olmadı maalesef. Ama o ağırlık gidince mi geçiyor anlamadımBenim 20. Haftada başladı, yürürken zorlamıyordu. Birkaç hafta sonra yürümede, bacak kaldırmalık işlerde sıkıntı olmaya başladı. Ama nasıl bir ağrı. Hamlık üstüne aşırı spor yapmışsın gibi. Bacakta değil tam aradaki kemiklerde. Şimdi hafifledi biraz. İnşallah normal doğumla alakalıdır diyip teselli ediyorum kendimisizin normal doğum mu?
Bebeğin baskısından dolayı belki de. Ben de anlam veremiyorum. Neyse tek sıkıntı o olsun yeter ki sağlıkla gelsin bebeklerAynen öyle hamlama nın kat kat fazlası .Hayır normal olmadı maalesef. Ama o ağırlık gidince mi geçiyor anlamadımdoğum sonrası yavaş yavaş geçiyo sonra farkediyorum aa geçmiş diye.
Cok haklisin canim ben de ayni dusunuyorum,hersey guzel olsun insallahBence bizler tek başımıza gayet güzel geldik bugünlere , doğuma kadar da götürebiliriz önemli olan eşlerin yardımcı olması. Bu dönemde annemden değil de eşimden gelen yardım bir tık daha önde benim için , ona daha çok nazım geçiyor çünkü anneme hiç kıyamam onu yap bunu yap demeyedoğumdan sonra tecrübelerinden dolayı zaten ihtiyaç duyacağız annelere bu da cok doğal en azından alışana kadar destek vermeleri psikolojik açıdan da iyi gelir bence .
Kurutma makinem henüz gelmedi yollarını gözlüyorum bu hafta teslim edilecekmiş bakalım gelse de kullansam başlamaya çocuk gibi heves ettim
Yaa masallah ne kadar dusunceliAynen canim ben de bakliyatlari onceden islayip haslayip buzluga atiyorum. Pisme suresi baya bi kisaliyor.
Ya dogumumuz ilk bahara denk geliyor. Temmuza bebisler baya toparlanir sabah yuruyusu aksam uzeri yuruyusu yapariz bol bol. Ne bilim bizler nasil buyuduk sanki. :) Bana calisamazsin, tek basina uyutemezsin diyen cok ama etkileri altinda kalmamaya calisiyorum. Hamiligimiz ne kadar huzurlu gecerle bebegimiz o kadar huzurlu olurmus.
Aynen canim ben de uzun sure istemem. Allah var k.validem de annem de beceriklidir ama yine de sonucta belirli bi duzene alismisligim var. Bebis dogunca da o duzende gitmeye calisacagim. Bebek bakim egitim videolarini cok izliyorum ama her bebek kendine ozguymus. Ben elimden geleni yapar uygularim artik beyefendinin pasa gonlu uygulamak isterse ne ala.
Ben de anneme kiyamam onu yap bunu yap demeye. Istiyorum ki geldiginde torunuyla keyfi vakit gecirsin o anlari keyifle yasasin. Sonucta geldiler kac yasina, artik keyif yapmak onlarin hakki dimi
Birde kizlar genel olarak esleri rahata alistirmayalim. Yanimizda surekli biri olursa adamlar rahata alisir yardimci olmazlar. Haftasonu mesela bi kuafore gidip geliyorum. Geldigimde sapsik evde ne degisiklik var diye heyecanla soruyor. Bilmem temizlik mi yaptin diyorum. Evet buzdolabini cekip arkasini supurup sildim diyor.Vallahi annem falan olsa asla ugrasmazdi. Simdi ben disaridayken erkek guvu gerektiren seyleri yapiyor.
Birde anlastik 37.haftamda dip kose temizlicez. Hatta bana diyor sen yuruyuse cikarsin ben camlari silerim oyle eve gelirsin. Ama gozumle nasil sildigini gormeden olmaz
Bebis cok kucuk oldugu icin ve bakiciya tek birakmak istemedigim icin rapordu yillik izindi en azindan eylule kadar uzatmayi dusunuyorum ben. Ama sartlar ne gerektirir bilemiyorum tabiMerhabalar, çalışan annelerimize bir sorum olacak, doğum iznimiz aşağı yukarı Haziran temmuzda bitiyor sonrasında hemen işe dönecek misiniz ne yapacaksınızz
Merhabalar, çalışan annelerimize bir sorum olacak, doğum iznimiz aşağı yukarı Haziran temmuzda bitiyor sonrasında hemen işe dönecek misiniz ne yapacaksınızz
Ben 37de cikacagim icin hesaplarima gore temmuzun son haftasi ise donmem gerekiyor. Ama kabul ederlerse 2 hafta yillik iznimi de dogum iznimden sonra hemen kullanicam. Birde yine kabul ederlerse agustosta 3 hafta ucretsiz izin kullanip Eylulde is basi yapmayi dusunuyorum. Yani bebis yaklasik 5 aylik olmus olacak.Merhabalar, çalışan annelerimize bir sorum olacak, doğum iznimiz aşağı yukarı Haziran temmuzda bitiyor sonrasında hemen işe dönecek misiniz ne yapacaksınızz
Aksamlari otururken laf at ortaya. Ya buzdolabini da bayadir cekip temizlemedik falan gibilerindenCok haklisin canim ben de ayni dusunuyorum,hersey guzel olsun insallah
Ben kac kere kullandim hala program bitiminde kosa kosa gidip cikan tozlara bakiyorumhevesim gecmedi o yuzden seni anliyorum
Yaa masallah ne kadar dusuncelibenimki de cok iyidir ama bu kadar buzdolabi cekip supurdum diyebilecegini hic sanmiyorum cam falan siliyo ama
Bebis cok kucuk oldugu icin ve bakiciya tek birakmak istemedigim icin rapordu yillik izindi en azindan eylule kadar uzatmayi dusunuyorum ben. Ama sartlar ne gerektirir bilemiyorum tabiSen nasil dusundun?
canim yillik izin ve ucretsiz izin kullanma talebini reddetme sanslari yok, 6 ay ucretsiz izin sirf doguma tabii veriliyor zaten :) ama kucuk bir sirketse hatir gonul iliskisi konusunda endisen varsa onu bilemem tabii :)Ben 37de cikacagim icin hesaplarima gore temmuzun son haftasi ise donmem gerekiyor. Ama kabul ederlerse 2 hafta yillik iznimi de dogum iznimden sonra hemen kullanicam. Birde yine kabul ederlerse agustosta 3 hafta ucretsiz izin kullanip Eylulde is basi yapmayi dusunuyorum. Yani bebis yaklasik 5 aylik olmus olacak.
Aksamlari otururken laf at ortaya. Ya buzdolabini da bayadir cekip temizlemedik falan gibilerindenyoksa benimkinin de aklina gelmezdi ki.
canim biz de esimle ikimiziz, bi tr ye tatile gidip geldik o da covid falan derken anlamadik :) ama yenidogum yapan 1-2 yasinda cocugu olan arkadaslarimla konusuyorum, aileden destek almadan ilk zamanlari atlatmak evet daha yorucu ama cok daha rahat, kim geldi gitti derdi yok, karisan gorusen yok diye :) annesiyle cok iyi anlasan arkadaslarim bile biraz sikinti yasamislar kendi anneleriyle bebek bakimi konusunda, sonucta annelerimizin tecrubeleri evet degerli ama uzerinden cook zaman gecti ve simdi teknikler cok degisti :)Bence bizler tek başımıza gayet güzel geldik bugünlere , doğuma kadar da götürebiliriz önemli olan eşlerin yardımcı olması. Bu dönemde annemden değil de eşimden gelen yardım bir tık daha önde benim için , ona daha çok nazım geçiyor çünkü anneme hiç kıyamam onu yap bunu yap demeyedoğumdan sonra tecrübelerinden dolayı zaten ihtiyaç duyacağız annelere bu da cok doğal en azından alışana kadar destek vermeleri psikolojik açıdan da iyi gelir bence .
En azından hafif sütlü tatlılar tercih ederseniz bebeğe de faydası olur.Ben sabah kahvaltısına bir kupa süt ekledim bugün bence iyi bir başlangıçBen de bazen çok vicdan yapıyorum ama önemli olan çok yemek değilmiş zaten. Protein ağırlıklı beslendiğinizde bebeğiniz için yeterli besini almış oluyorsunuz. Ama işte canım tatlı çekiyo hep, normalde pek tatlı yiyen biri de değilimneyse hormonlardan zaman zaman ruh hali değişikliklerimizin olması normal diye düşünüyorum. Siz de olumlu düşünün
İşte ben de kilo almaya müsaitim o yüzden böyle olması tuhaf geldi. Sabah kahvaltıyı Allah affetsin tiksinerek yaptım. Mide bulantım oluyor yerken, yedikten sonra da yanma. Hiç yemek istemiyorum ama karnım da boş fark ediyorum. Fındık bademi bazen unutuyorum ama hergün en az 3 ceviz yemeye çalışıyorum. Vitamin, demir, magnezyum ve d3 kullanıyorum. Hergün zorlada olsa yumurta yiyorum. Daha ne yiyeyim de diyorum, bu yediğin anca sana yeter de diyorum. Neyse haftaya salı randevuda özellikle kilosunu sormak istiyorum bakalım ne diyecek doktor. İnşallah korktuğumuz gibi değildir içerde durumlarCanım benim de beslenmem aynı. Hatta senden daha düzensiz bile olabilir. Bazen süt kuruyemiş aklıma bile gelmiyorBen kilolu hamile kaldım. Kemdimi bildim bileli birşeyi yerken hep kilom aklımdaydı. Hep derdim hamile kalınca canım ne isterse hiç düşünmeden istediğim kadar yiyeceğim Kilo vermeden de hamile kalınca 110-120 ile giderim herhalde doğuma dedim. Ama o yemek yemeye aşık benden eser yok şuan
94 kilo ile hamile kaldım şuan 96 kiloyumKi son 2 aydır dikişlerden dolayı hareketim sıfıra yakın.
Oğlum iyi çok şükür. Haftasından bir tık önde hatta
Her iki doktorum da bebeğin gelişimi normal değerler içerisinde ve düzenli olduğu sürece sıkıntı yok diyor. Takmamaya çalışıyorum o yüzden artık. Sadece vitaminleri, mineralleri aksatmamamı tembihlediler yorgun düşmemem için
Sen de haklısın. Benim de durumlar malum serklajdan ötürü heran herşey olabilirBazen çok ince düşünüyorum, sonra diyorum bir dur bir bekle sakin ol
bende 6 ay ücretsiz izin kullanmak istiyorum sonrasında başlayacağım tekrar işeMerhabalar, çalışan annelerimize bir sorum olacak, doğum iznimiz aşağı yukarı Haziran temmuzda bitiyor sonrasında hemen işe dönecek misiniz ne yapacaksınızz
Kesinlikle canım , zaten sık sık görüşemiyoruz en azından torunu doğunca gelsin kokusunu çeksin içine vakit geçirsin bol bol , bana destek olsun sevgisini göstersin başka bir beklentim asla olamaz annemden kıyamam ona hiçAynen canim ben de bakliyatlari onceden islayip haslayip buzluga atiyorum. Pisme suresi baya bi kisaliyor.
Cok haklisin canim ben de ayni dusunuyorum,hersey guzel olsun insallah
Ben kac kere kullandim hala program bitiminde kosa kosa gidip cikan tozlara bakiyorumhevesim gecmedi o yuzden seni anliyorum
Yaa masallah ne kadar dusuncelibenimki de cok iyidir ama bu kadar buzdolabi cekip supurdum diyebilecegini hic sanmiyorum cam falan siliyo ama
Bebis cok kucuk oldugu icin ve bakiciya tek birakmak istemedigim icin rapordu yillik izindi en azindan eylule kadar uzatmayi dusunuyorum ben. Ama sartlar ne gerektirir bilemiyorum tabiSen nasil dusundun?
Ben bu çalıştığım yere geri dönmeyeceğim.
O yüzden kıdemimi alıp bir kaç ay daha bakacağım kızıma, sonra annem bakacak zaten.
Geri dönecek olsaydım 6 ay ücretsiz izinden sonra dönerdim çünkü çok küçük kalacaktı, kıyamazdım :/
Sen ne yapacaksın canım ?
Ben 37de cikacagim icin hesaplarima gore temmuzun son haftasi ise donmem gerekiyor. Ama kabul ederlerse 2 hafta yillik iznimi de dogum iznimden sonra hemen kullanicam. Birde yine kabul ederlerse agustosta 3 hafta ucretsiz izin kullanip Eylulde is basi yapmayi dusunuyorum. Yani bebis yaklasik 5 aylik olmus olacak.
Aksamlari otururken laf at ortaya. Ya buzdolabini da bayadir cekip temizlemedik falan gibilerindenyoksa benimkinin de aklina gelmezdi ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?