2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192

Canım benim de beslenmem aynı. Hatta senden daha düzensiz bile olabilir. Bazen süt kuruyemiş aklıma bile gelmiyor Ben kilolu hamile kaldım. Kemdimi bildim bileli birşeyi yerken hep kilom aklımdaydı. Hep derdim hamile kalınca canım ne isterse hiç düşünmeden istediğim kadar yiyeceğim Kilo vermeden de hamile kalınca 110-120 ile giderim herhalde doğuma dedim. Ama o yemek yemeye aşık benden eser yok şuan
94 kilo ile hamile kaldım şuan 96 kiloyum Ki son 2 aydır dikişlerden dolayı hareketim sıfıra yakın.
Oğlum iyi çok şükür. Haftasından bir tık önde hatta
Her iki doktorum da bebeğin gelişimi normal değerler içerisinde ve düzenli olduğu sürece sıkıntı yok diyor. Takmamaya çalışıyorum o yüzden artık. Sadece vitaminleri, mineralleri aksatmamamı tembihlediler yorgun düşmemem için

Sen de haklısın. Benim de durumlar malum serklajdan ötürü heran herşey olabilir Bazen çok ince düşünüyorum, sonra diyorum bir dur bir bekle sakin ol

Bence bizler tek başımıza gayet güzel geldik bugünlere , doğuma kadar da götürebiliriz önemli olan eşlerin yardımcı olması. Bu dönemde annemden değil de eşimden gelen yardım bir tık daha önde benim için , ona daha çok nazım geçiyor çünkü anneme hiç kıyamam onu yap bunu yap demeye doğumdan sonra tecrübelerinden dolayı zaten ihtiyaç duyacağız annelere bu da cok doğal en azından alışana kadar destek vermeleri psikolojik açıdan da iyi gelir bence .
Kurutma makinem henüz gelmedi yollarını gözlüyorum bu hafta teslim edilecekmiş bakalım gelse de kullansam başlamaya çocuk gibi heves ettim

Kızlar biontech üçüncü aşımı oldum bugün, kol ağrısı dışında şuan birsey gok ama bi yarını göreyim öyle karar vercem iyi miyim, ikincide cok ateslenmistim uçuk çıkmıştı. İnşallah yarına daha da iyi uyanırım.
Perşembe de kontrolum var, göreyim kızımı

Aynen canim ben de bakliyatlari onceden islayip haslayip buzluga atiyorum. Pisme suresi baya bi kisaliyor.
Ya dogumumuz ilk bahara denk geliyor. Temmuza bebisler baya toparlanir sabah yuruyusu aksam uzeri yuruyusu yapariz bol bol. Ne bilim bizler nasil buyuduk sanki. :) Bana calisamazsin, tek basina uyutemezsin diyen cok ama etkileri altinda kalmamaya calisiyorum. Hamiligimiz ne kadar huzurlu gecerle bebegimiz o kadar huzurlu olurmus.
Aynen canim ben de uzun sure istemem. Allah var k.validem de annem de beceriklidir ama yine de sonucta belirli bi duzene alismisligim var. Bebis dogunca da o duzende gitmeye calisacagim. Bebek bakim egitim videolarini cok izliyorum ama her bebek kendine ozguymus. Ben elimden geleni yapar uygularim artik beyefendinin pasa gonlu uygulamak isterse ne ala. Ben de anneme kiyamam onu yap bunu yap demeye. Istiyorum ki geldiginde torunuyla keyfi vakit gecirsin o anlari keyifle yasasin. Sonucta geldiler kac yasina, artik keyif yapmak onlarin hakki dimi

Birde kizlar genel olarak esleri rahata alistirmayalim. Yanimizda surekli biri olursa adamlar rahata alisir yardimci olmazlar. Haftasonu mesela bi kuafore gidip geliyorum. Geldigimde sapsik evde ne degisiklik var diye heyecanla soruyor. Bilmem temizlik mi yaptin diyorum. Evet buzdolabini cekip arkasini supurup sildim diyor. Vallahi annem falan olsa asla ugrasmazdi. Simdi ben disaridayken erkek guvu gerektiren seyleri yapiyor.
Birde anlastik 37.haftamda dip kose temizlicez. Hatta bana diyor sen yuruyuse cikarsin ben camlari silerim oyle eve gelirsin. Ama gozumle nasil sildigini gormeden olmaz

Günaydın anneler, bebisler
Aptamil sitesinin eğitimleri varmış. Sizlerle paylaşmak istedim. İlk bebegimde bana egitimlerin çok faydası oldu büyüklerimiz bilgili olsa da bazen yeni bilgilerle de çocukları büyütmek gerekir.

Eklentiler

• Screenshot_20220202-093003_Instagram.webp
    22,9 KB · Görüntüleme: 33
Maşallah eşine ne güzel sen dışarı git gez eve gel temizlik yapılmış tebrik ediyorum vallahi.

Aynen öyle hamlama nın kat kat fazlası .Hayır normal olmadı maalesef. Ama o ağırlık gidince mi geçiyor anlamadım doğum sonrası yavaş yavaş geçiyo sonra farkediyorum aa geçmiş diye.

Merhabalar, çalışan annelerimize bir sorum olacak, doğum iznimiz aşağı yukarı Haziran temmuzda bitiyor sonrasında hemen işe dönecek misiniz ne yapacaksınızz

Aynen öyle hamlama nın kat kat fazlası .Hayır normal olmadı maalesef. Ama o ağırlık gidince mi geçiyor anlamadım doğum sonrası yavaş yavaş geçiyo sonra farkediyorum aa geçmiş diye.
Bebeğin baskısından dolayı belki de. Ben de anlam veremiyorum. Neyse tek sıkıntı o olsun yeter ki sağlıkla gelsin bebekler

Cok haklisin canim ben de ayni dusunuyorum,hersey guzel olsun insallah
Ben kac kere kullandim hala program bitiminde kosa kosa gidip cikan tozlara bakiyorum hevesim gecmedi o yuzden seni anliyorum
Yaa masallah ne kadar dusunceli benimki de cok iyidir ama bu kadar buzdolabi cekip supurdum diyebilecegini hic sanmiyorum cam falan siliyo ama
Merhabalar, çalışan annelerimize bir sorum olacak, doğum iznimiz aşağı yukarı Haziran temmuzda bitiyor sonrasında hemen işe dönecek misiniz ne yapacaksınızz
Bebis cok kucuk oldugu icin ve bakiciya tek birakmak istemedigim icin rapordu yillik izindi en azindan eylule kadar uzatmayi dusunuyorum ben. Ama sartlar ne gerektirir bilemiyorum tabi Sen nasil dusundun?

Ben bu çalıştığım yere geri dönmeyeceğim.
O yüzden kıdemimi alıp bir kaç ay daha bakacağım kızıma, sonra annem bakacak zaten.
Geri dönecek olsaydım 6 ay ücretsiz izinden sonra dönerdim çünkü çok küçük kalacaktı, kıyamazdım :/
Sen ne yapacaksın canım ?

Ben 37de cikacagim icin hesaplarima gore temmuzun son haftasi ise donmem gerekiyor. Ama kabul ederlerse 2 hafta yillik iznimi de dogum iznimden sonra hemen kullanicam. Birde yine kabul ederlerse agustosta 3 hafta ucretsiz izin kullanip Eylulde is basi yapmayi dusunuyorum. Yani bebis yaklasik 5 aylik olmus olacak.

Aksamlari otururken laf at ortaya. Ya buzdolabini da bayadir cekip temizlemedik falan gibilerinden yoksa benimkinin de aklina gelmezdi ki.

canim yillik izin ve ucretsiz izin kullanma talebini reddetme sanslari yok, 6 ay ucretsiz izin sirf doguma tabii veriliyor zaten :) ama kucuk bir sirketse hatir gonul iliskisi konusunda endisen varsa onu bilemem tabii :)

canim biz de esimle ikimiziz, bi tr ye tatile gidip geldik o da covid falan derken anlamadik :) ama yenidogum yapan 1-2 yasinda cocugu olan arkadaslarimla konusuyorum, aileden destek almadan ilk zamanlari atlatmak evet daha yorucu ama cok daha rahat, kim geldi gitti derdi yok, karisan gorusen yok diye :) annesiyle cok iyi anlasan arkadaslarim bile biraz sikinti yasamislar kendi anneleriyle bebek bakimi konusunda, sonucta annelerimizin tecrubeleri evet degerli ama uzerinden cook zaman gecti ve simdi teknikler cok degisti :)

En azından hafif sütlü tatlılar tercih ederseniz bebeğe de faydası olur.Ben sabah kahvaltısına bir kupa süt ekledim bugün bence iyi bir başlangıç

İşte ben de kilo almaya müsaitim o yüzden böyle olması tuhaf geldi. Sabah kahvaltıyı Allah affetsin tiksinerek yaptım. Mide bulantım oluyor yerken, yedikten sonra da yanma. Hiç yemek istemiyorum ama karnım da boş fark ediyorum. Fındık bademi bazen unutuyorum ama hergün en az 3 ceviz yemeye çalışıyorum. Vitamin, demir, magnezyum ve d3 kullanıyorum. Hergün zorlada olsa yumurta yiyorum. Daha ne yiyeyim de diyorum, bu yediğin anca sana yeter de diyorum. Neyse haftaya salı randevuda özellikle kilosunu sormak istiyorum bakalım ne diyecek doktor. İnşallah korktuğumuz gibi değildir içerde durumlar

Kesinlikle canım , zaten sık sık görüşemiyoruz en azından torunu doğunca gelsin kokusunu çeksin içine vakit geçirsin bol bol , bana destek olsun sevgisini göstersin başka bir beklentim asla olamaz annemden kıyamam ona hiç
Eşler konusunda gerçekten şanslıyız masallah hiç bozmasınlar çizgilerini benimki de detaylı temizliği bana bırak sen ne istiyorsan söyle bana ben yaparım ister basımda dur istersen çık dışarı gez dolaş diyor. Dışarı ben de bırakıp çıkamam gözümle görmeliyim eksik bir şey yaptığında anında müdahale edebilmeliyim

Ben ilk başta dönüşte , hiç olmadı 6 ay ücretsiz izinden sonra dönüp istifa ederim diye düşünüyordum ancak şimdi maaş zammı vs derken kafam karıştı dönebilsem biri olsa belkide dönmek daha mantıklı bu devirde.. Bakacak biri yok birde hergün kim bakar bakıcı dışında :) E bakıcıyada ben güvenemiyorum. Sanırım bırakacağım.. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…