2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Ilk nisan annesi olma firsatina dayanamadim, birazdan doguma giriyorum. Ikizler gelmeye karar verdiler, vakit bu vakitmis. 32+2 deyiz.
Duanizi eksik etmeyin
Hayırlısıyla kucağına almak nasip olsun inşallah. Bize de yaz mutlaka merak ederiz seni ve bebişleri. Ay çok heycanlı yaaaDualarımız seninle...Bu arada nisan derken Şubat annesi oluyorsun baksana

Ilk nisan annesi olma firsatina dayanamadim, birazdan doguma giriyorum. Ikizler gelmeye karar verdiler, vakit bu vakitmis. 32+2 deyiz.
Duanizi eksik etmeyin
Allah hayirlisiyla sag saglim kucagina almayi nasip etsin insallah. Bizleri de durumdan haberdar et. Dualarimiz seninle

Rahim agzinda kisalma, Acilma, su gelmesi vb hicbisey olmamisti. Dun sadece 14:30dan 17ye kadar karnimda garip acisiz sertlesmeler oluyordu ( gaz sancisi gibi tanimlayabilirim) sonra karnimdakiler epey hareketliydi. Ikizde haftam itibariyle yalanci sanci normal oldugu icin Su ictim, pozisyon degistirdim, odada dolandim vb. artmadi ama bitmedi de. Saat 17de oglen yemegimi de istifra edince 19:30 doktora yazdim; geliyorum hastaneye diye.
Once kan tahlillerim alindi, bir yandan NST bakildi, 70duzeyinde cok duzenli sancilar vardi (hicbir aci vb yok), susuzluk kaynakli olabilir mi diye 1000lik bir serum takildi, tedbiren tek doz ciger gelistirici yapildi. Ikinci NST sakin, bir daha yapildi tekrar duzenli sanci goruldu. Duzensiz sanciyi durdururduk ama sezeryan gecirmis bir hastada riske gerek yok diye dogum karari aldilar.
Hem spinal hem epidural 4 kez denendi ama katater ve igne bir turlu girmedi/ilerlemedi (insan kasiyor tabi), genel anesteziye donduk. Bebekler az etkilensin diye sonda takimi, dezenfeksiyon, sabitleme vb islemleri anestezi oncesi yaptilar. Cikista agri oldu ama bir igne, bir de kum torbasi destegi ile 30dk'ya gecti sukur. ilk sezeryana kiyasla hicbirsey yok, dualariniz ile Allah cok yardim etti. Allah razi olsun.

Bebikler 2kg'dan biraz az 1900gr civari, yenidogan yogun bakimdalar. Sadece corap bez ve sapkalari var. 0 degil 1 numara bez daha iyi olur dediler. Ilk yemegimi yedim, birazdan yuruyerek ogullarima gidecegim gormeme izin var. Hastane cantamda olmayan "bebe yagi" istediler. Bir de 60x90 alt acma ortusu istiyorlar ozellikle kucuk olmasin dediler (sleepy o boyda zaten).

Kendi pompalarimi getirmedigim icin Mamajoo marka sifir pompa hastaneden tedarik edildi, sabit emme unitesi ucuna tum hortumlar, basliklar ve sifir biberon size aciliyor. Ana uniteye de sut degmedigi icin gonul rahatligi ile kullanabilirsiniz.

Hasta bezi icinde gazli bez var, cok kanamam yok, depend kullanmaya gerek olmayacak gibi. Şu ana kadar 7 unite 1000lik serum takildi, bobrekler calissin diye... artik o is de bitti.
Herseyi yazdim :))

Eklentiler

• IMG-20220220-WA0000.webp
    24,8 KB · Görüntüleme: 111
İsimlerine bayıldım Sağlıkla büyüsünler ve hayırlı evlat olsunlar Bir an önce toparlanıp evinize geçersiniz inşallah.

Yaa maşallah herşey ne kadar yolunda ilerlemiş. En kısa zamanda kucağınıza alıp emzirmeniz dileği ile

Gözünüz aydın canım .. en kısa zamanda hızla toparlarlar küçük prensler ve evinize gidersiniz inşallah. Dualarım sizinle

Gözün aydın canım grubumuzun ilk bebeleri hayırlı olsun inşallah hemen toparlanırlar ve en kısa zamanda evinize gidersiniz yavrularınla

Ben devleti istiyorum tepeciki ama daha belli değil kuzum, Tınaztepe de ceren hanima da gidiyorum ayni zamanda. Senin doktorun kim Tınaztepe de.
Hayirlisi olsun canim ben Serkan guclu'ye gidiyorum tinaztepeyle baglantili calisiyor ama hastanenin karsisinda kendi muayenesi var, dogumlari ameliyatlari tinaztepede yapiyor.

3 pijama takimi, 2 tane de gecelik aldin hicbirini giymiyosun. Rahat rahat giysene hala hamilelik oncesi pijama taytlarini giyiyosun diye esimin zoruyla dun gecelikle uyuyayim dedim. Aman Allahim gecelikle ne kadar usudum anlatamam. Gece uyanip bi pijama elime gecirip geceligin altina giyiverdim. Ay ben galiba hastanede gecelik giyemicem. Evde dogalgaz kapaliydi belki ondandir ama gecelik ister istemez aciliyo yukari cikiyor bacaklar ayaklar buz gibi oluyor ya.

Eklentiler

• 20220220_102056.webp
    23,1 KB · Görüntüleme: 101
Biraz erken gelmişler ama iyisiniz çok şükür. Tez zamanda da kucağına alıp evinize gidersiniz inşallah. Ne zaman nasıl gelmek isterlerse öyle geliyorlar bunu bir kez daha görmüş olduk. Ömürleri güzel olsun inşallah. Geçmiş olsun.

Be de hayatta pijama olmadan uyuyamam. Gecelik sıyrılır ya çok rahatsız olurum. Aldım bir tane kokoş bir gecelik ama onunla sadece fotoğraf çekilirim sanırım. Giyip yatacağımj hiç sanmıyorum Alışkanlık diyelim. Bir de zaten ani kan kaybı oluştuğu için çok üşünür doğum durumunda. Ama tabii alttan muayene için vs çok kullanışlı olur.

Ben de kokos bi tane aldim cekim icin. Deneyimli anneler hep gecelik alin diyince bir tane de spor alayim dedim ama yok gecelikle uyumak benlik degilmis onu anladim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…